Hemma igen

2009-06-21 @ 22:07:06<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jahaja då var man hemma igen. Vi har packat upp allt och städat lite granna så att det är beboeligt här hemma igen. Så har vi haft ett lekfullt bad alla tre i vårat lilla badkar . =) Tro det eller ej men vi fick plats alla tre. Sedan var det grötdax-och läggdax för en viss liten herre och jag skulle steka pannkakor till oss som vi skulle äta till 'Revenge of the nerds' men till mitt förtret hade vi inga ägg! Så Stefan fick åka till hemköp och införskaffa ett paket ägg medan jag sitter och uppdaterar mig. =)

I helgen har vi ju vart ute i stugan. Det har varit väldigt dåligt väder... VÄLDIGT växlande! Men det är väl så det ska vara en midsommar här i Sverige? Eller har jag fattat fel :P Vi har i alla fall haft väldigt mysigt i helgen. Hela familjen.

Alltså... i min uppdatering av era liv så stötte jag på lite åsikter angående att lämna bort sina barn för att festa. En person jag känner säger att man inte ska lämna bort sina barn för att festa. Man ska vara tillsammans med sina barn. En annan person säger att man inte har lekt av sig tillräckligt mycket innan man skaffade  barnen om man känner att man måste lämna bort dem. En tredje säger att man visst kan lämna bort barnen och det är inget fel med det.
Jag måste nog säga att jag håller med alla tre.
Jag håller med om att man inte ska lämna bort sina barn till höger och vänster, hit och dit bara för att man ska ut och festa. Jag håller också med om att det är dumt att alla 'fester' på midsommar (t.ex.) är "barnförbjudna" Det är dåligt.
Men det är ju också så att barnen har det jätteroligt hos mormor och morfan/farmor och farfar. De blir väldigt sociala av att umgås med andra människor och det är jättebra! Visst måste man ju få lämna bort sina barn lite då och då, både för att kanske städa eller rent av roa sig. Barnen mår inte alls dåligt av det.
Sedan anser jag att vissa människor behöver roa sig hela livet. Skulle jag vänta tills jag blir 70 då med att skaffa barn? Bara för att då har jag lekt av mig... nej, barn och föräldrar mår bra av att vara ifrån varandra ibland.

Hoppas alla hade en trevlig midsommar! För det hade jag =)

Kommentarer
Postat av: Emma

=) Ja man kan se något posetivt i alla åsikter! =D



Har saknat er, hoppas ni haft en super bra midsommar?!



Puss

2009-06-22 @ 10:38:25
URL: http://emmaaronsson.blogg.se/
Postat av: Emma

=)!!

Jasså är Hugo likadan?? Haha då kan dom kanske klänga på varandra nästa gång vi ses..

Och på tal om det så har vi pratat om en fika i Lunnen på onsdag? Är du ledig?

Puss

2009-06-22 @ 11:31:30
URL: http://emmaaronsson.blogg.se/
Postat av: Marita & Nova

Hej hej..! =)

Ja, du skriver mycket sant i ditt inlägg här.. Men min fråga var lite "varför kan man itne roa sig tillsammans med sina barn?" Varför är så många föräldrar emot att fira högtider tillsammans med sina barn? Jag fattar liksom inte.. Å angående det här med att leka av sej, så är det nog sant för vissa personer. Å det spelar ingen roll om de fick barn när de var 17 eller 35, vissa har helt enkelt inte lekt av sej tillräckligt. Å det är lite tragiskt. För det går ut över barnen. Klart att alla mår bra av att vara ifrån varann ibland, som du skriver, men inte för länge. Jag anser att en 1-åring inte bör vara ifrån sina föräldrar för länge. Dom är mitt uppe i en separationsångestfas ju.

Å från mitt perspektiv, så träffar Nova sin mormor å farmor å farfar massor. Vi är ofta å hälsar på, så en del som hade som argument mot mitt inlägg att hon aldrig skulle få träffa sina mor- å farföräldrar har fel. Vi är nästan mer hemma hos alla andra än hemma ju. Så social lär hon bli (har redan blivit, mer än vad som är vanligt för hennes ålder..)ändå.. =)



Du skriver i ditt nästa inlägg här (orkar inte kommentera i båda.. haha..) att man bara sitter hela dagarna å väntar. Å jag kan känna igen mig i det du skriver. För det är verkligen så.. "när åt hon senast? då ska hon nog bli hungrig snart igen.." å liknande.. Har inte tänkt på att det är en väntan hela tiden.. Just nu sitter jag å väntar på att hon ska bli trött faktiskt. Haha..



Har ni tid för en träff nån dag i veckan? Vi är lediga hela veckan faktiskt, inget inbokat. =) Å fint väder skulle det ju bli.. Ifall ni är sugna på en träff, så är det bara att hojta till. =)



Ha en bra dag!!

*kramkram*

2009-06-22 @ 13:47:56
URL: http://stjaernfall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0