Prat

2011-05-02 @ 10:12:26<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag var och hämtade Hugo på dagis härom dagen och en av fröknarna började prata med mig om barnens tal. Hon sa att hon tyckte att det var så roligt nu när barnen på avdelningen började sätta ihop ord två och två. Tvåordsmeningar och man kan se att de försöker komunicera mer än tidigare. 
Jaaa... Jooo... Det är ju roligt. Och framförallt gör det ju fröknarnas arbete lite lättare när barnen väljer att prata med dem istället för att de ska försöka gissa sig till hur barnen pratar.
Fröken såg på mig och jag antar att hon såg hur jag tänkte bakom mina positiva ord. Så hon sa att Hugo har ju pratat länge och kan ju redan sätta ihop meningar på många fler än två ord. Jag kan inte annat än att hålla med och fröken berättar då att den dagen hade Hugo till och med haft en dialog med ett av de andra barnen. De hade pratat om reglerna i en lek och hur man skulle göra innan de satte igång och leka. Det kändes roligt! För även om min lilla prins har kompisar som pratar väldigt bra och redan ibland försöker ha en dialog med honom så har han liksom aldrig hängt på. Han kan svara men inte prata tillbaka om ni förstår hur jag menar. Så nu har han alltså börjat prata ännu lite mer. :P Det är roligt att höra! =)

As we speak så säger Hugo till mig att jag ska ställa mig upp. Sedan vänder han sig om mot tvn och säger "Ställ er upp nu kör vi tipp-toppdansen!" 
Ställe upp nu söj vi tipp topp dans!


Jag pratade även med dagis om puzzel. Hugo älskar ju numera att puzzla och han lyckades mycket fortare än jag trodde med puzzlet jag köpte sist... Så jag tänkte om de puzzlade mycket där så det är där han har lärt sig. Fröken sken upp som en sol när jag berättade och pekade på en bänk. "Ja! De brukar stå här och puzzla, puzzlena ligger alltid framme så att de ska kunna gå dit när de känner att lusten faller på." Jag kastar en snabb blick på de fem knopp-puzzlena som låg där och svarade att "jag köpte ju ett riktigt puzzel... med 15 bitar." Fröken sa att de intehade några andra puzzel eftersom alla barnen inte klarar av det, så att det kommer komma mer när vi byter avdelning nu i höst. Jaha liksom.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0