Fika med Anne

2008-11-30 @ 23:55:16<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Anne, Nanne Banan... Mitt älskade Rövhål!
Allas våran egna tjuvkikare här inne på blogg.se
Du betyder så mycket för mig!

Fikade med Anne igår. *Lycka* Vi satte oss på Princess och tog var sin glassbulle. Massa minnen!
För er som inte förstår vad jag snackar om så ska jag berätta. Anne och jag lärde känna varandra i 5 klass när vi båda flyttade till 'Fräz' (Frändefors) och började i Frändeskolan. Sedan var vi två; och Johan och Patrik så klart alltid tillsammans. När vi började på Dalbo så slutade vi umgås med Johan och Patrik och tyvärr också typ ett år med varandra. Men vi hittade varandra igen i 8 och sedan dess gick det inte att skilja oss åt. Vi var tillsammans var eviga dag. Jag och Anne. Amiz och Nanne. Ollon och Rövhål.
Men, som med alla andra lyckliga historier hade även denna ett slut. Anne träffade sin kille i Uddevalla och bestämmde sig för att alla planer vi hade på att flytta till Uppsala tillsammans, alla förberedelser vi hade gjort; de var inte värda någonting. Hon skulle ju alltid vara tillsammans med denna killen och då ville hon ju inte lämna honom. (Någon månad efter vi vart tvugna att tacka nej till skolan och lägenheten i Uppsala gjorde dom slut)
Men Anne var inte den enda som gjorde bort sig och sket i oss. Jag gjorde en dundertabbe en midsommar. Jag är så himmla ledsen och om jag kunde hade jag verkligen gjort det o-gjort! Det är mitt livs största misstag!
Hur som hellst. När vi gick i nian och var coola och hängde på stan i VBG. Då praktiserade vi på Princess. Vi fick äta precis så mycket vi ville och av vad vi ville. Vi smakade på ALLT. =) Glassbullarna var dock våran favorit. När vi inte arbetade där så gick vi och köpte glassbulle så fort vi skrapat ihop tillsäckligt med småkrafs. Vi hade också alltid tävlingar om vem som kunde äta upp glassbullen utan att slicka sig om munnen. *Kärlek*
Det var tider det. Jag saknar dig min älskling! Synd att du flyttade så långt bort! Men hade du inte gjort det så hade du ju aldrig träffat Richard. Och DET hade vart väldigt synd! :P

Anne och Richard på Princess
Anne: Och så glöm nu inte att du inte får slicka dig om munnen... Då förlorar du =)
Richard: *Tittar på anne* Menar du att ni brukar sitta här med socker i hela fejset?!
Anne: Ne.... Vi brukade sitta på en parkbänk utanför. Då var glassbullarna 2:- billigare.

Anne ville knappt släppa honom ifrån sig under hela fikat.

Hon höll ett stadigt grepp om min lille så jag inte kunde ta tillbaka honom XD


Men jag fick ha min älskling lite för Anne tyckte att vi hade för lite kort på oss tillsammans.


Mammas lilla Alien *Kärlek*
(Hugo har fullt upp med att kolla på det blå-randiga glassbulls-pappret som låg på bordet. När Anne tyckte att hon skulle ställa bort brickorna så tog hon pappret och Hugo skrek tills hon la tillbaka det igen =)  )

Theres

2008-11-30 @ 21:36:53<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Theres (Stefans lillasyster) Tyckte att jag skulle skriva någonting om henne på min blogg. Så. Theres ska köpa strumpor och en väska till mig i julklapp =)

Lyckans Ost

2008-11-30 @ 21:34:12<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jaha... Inatt har alltså Mongo haft oss för sig själv. Hugo har sovit hos farmor. Det gick bra. Han är en så snäll pojke så allt gick fint. Anna Lena var tvungen att åka iväg i morse vid 8 men min lillebror bor ju hemma hos dom så Anna Lena väckte honom så fick han passa Hugo tills han skulle iväg kl 12. Då kördes Hugo hem till mamma och pappa igen =).

Jag är faktist lyckligt lottad när det gäller Hugo. (Eller VI ska jag väl säga =) ) Han har inte kolik eller skriker särskillt mycket över huvud taget. Han har sovit någorlunda bra om nätterna under hela tiden (fast jag tyckte att det var jobbigt att han vaknade typ 3 ggr / natt i början). I går ....


HUGO SNURRADE RUNT PÅ GOLVET!!!!!! NU!


.... sov Hugo hela natten. Vi matade honom vid 22 och han somnade. Jag trodde att han som vanligt bara skulle sova i typ max en timme. Men helt otroligt nog vaknade han inte förns vid kl 9 på morgonen. Då kände jag inte för att gå upp så jag testade å bara ge  honom nappen å då somnade han om igen så fick jag väcka honom vid 10 för att vi skulle iväg. I idag berättade Anna Lena att han sovit hela natten. Han fick mat 21.30 och kl 10 ringde min bror med panik i halsen och frågade hur mycket mat han skulle ge honom. Hugo hade vaknat typ vid 9-tiden. *Lyckliga jag*

För er som undrar så är Maia en tjej som jag träffade på Familjeliv. Vi upptäckte att våra söner vad födda samma dag. Hon var också på Näl. Så vi träffades för att se lite hur våra söner har utvecklats och så... Det var lyckat. P.S Hennes son är 23 min äldre än Hugo. Snacka om jämngammla barn =)

Done

2008-11-30 @ 01:48:25<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Så.. Då har jag möblerat om i min blogg ;) Hoppas att det blev bra. Stefan tyckte att det var svårt att läsa min förra text så jag tänkte jag tar något lättare.  Idag har vi lämnat bort Hugo över natten. Jag är jättenervös men det ska nog gå bra. Jag är ju bara ett kvarter bort å de har lovat å ringa om det är något XD

Jaja nu ska jag in å mysa med min älskade!

Ursäkta röran; jag bygger om

2008-11-29 @ 00:29:41<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag håller på å "möblera" om lite i min blogg och hoppas ni har överseende med hur det ser ut för tillfället :D

Idag har vart en helt okey dag... NOT! Det enda som har vart bra ät att Maia var jättesnäll....
Allt som KAN gå fel HAR gått fel.

God natt!

Tudeluu

2008-11-27 @ 12:44:50<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
God morgon alla goingar! Idag känner jag att det är en bra dag =) Älsklingen lät mig sova medan han tog med sig mongo och satte sig i storarummet. Skönt att få sova ut. Fast Hugo sover ganska bra på morgonen har jag ju en liten till som kräven en massa. Han ska ju naturligtvis ut så där lagom när mna precis har somnat om efter man matat Hugo. *suck*

Idag fick vi papprena från kommunen. Jippie det tog ju BARA en månads tjat på kommunen att skriva ut tre jävla papper. Ja men nu har vi dom i alla fall så nu är Stefan iväg och faxar in dom så vi kanske kan få våran lägenhet snart. =) Åh vad jag längtar tills vi flyttar! Det är helt sjukt. Jag vill också julpynta hemma! Men det får jag ju göra inom några veckor hoppas jag. Fick lite julpynt tips av Carro. Hmm... så i år ska jag inte bara baka pepparkakor, brodera julstrumpor, fixa pepparkakshus, grilla julskinka, allmänt julpynta och hänga upp appelsiner i fönstren. I år ska jag torka appelsiner med =) Tackar och bugar för 'receptet'.

I går städade jag akvariet. Va skönt att inte ha de så jävla sketet. Men det blir det ju snart igen eftersom vi har en för liten pump till det. Vi måste köpa en ny. Vi måste också köpa en ny termometer. Våran mal har gjort sönder våran å naturligtvis så ska alla simma just där så de fastnar i glasskärvorna och dör. Självklart. Men vi måste ju ha i den för den funkar ju fortfarande å annars blir ju vattnet för kallt för fiskstackarna å då dör de ju för den sakens skull.

Nä nu ska jag nog sätta mig å kolla igenom lite bilder å fdörsöka komma på hur jag ska ändra om i min blogg. Blev så inspirerad av alla er andra som ändrar så mycket just nu ;)

Design

2008-11-26 @ 23:55:20<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Finns det allvarligt någonting roligare än att ändra design på sin sida? Jag hade en gång i tiden lunar och jag ändrade på min sida hela tiden... Anne tyckte att det inte var så där jättekul att sitta framför datorn å trixa men däremot hade hon en massa ideer om hur hom ville ha de på sin sida. Denna kombination tror jag ni förstod hur vi löste. Anne kom med en massa ideer som hon skissade ner på papper å så satt jag vid datorn och fixade och trixade så att våra sidor skulle se ut så som hon skissat. Askul. Nu försöker jag lägga lite band på mig själv så att det inte ska vara rörigt och det ska vara ny design varje gång någon kikar in, och så har jag ju inte riktigt tid eftersom hugo och mongo taren hel del tid. Men lite då och då kan ni räkna med att det ändras och har sig här på bloggen =)

Theres berättade för mig att hon tyckte att det va kul att våran hund hette mongo och att vi borde skaffa oss en tik som vi döper till miffo ;) Ska fundera på det. Hehe.

Idag har vi vart på pastorsexpeditionen i gärdhem och 'bokat' tid för dop. Vi fick en tid som vi skulle komma och prata om dopet och eventuellt träffa andra barn som ska döpas på samma dag. Sedan har vi ett preliminärt datum för dopet ; 31 Januari. ca 14.30. Men datum och tid är ju inte riktigt spikat ännu så det kan ju ändra sig. Då måste vi ju snart kolla på dopklänningar och sånt. (För vad stefan än säger så SKA Hugo ha klänning på sig under dopet!) Jag har kvar min dopklänning men stefan säger att den är för tjejig och jag vet ju inte ens om den passar hugo. Vi får se hur det blir. Det är ju inte riktigt akut än. =) Men.... Ni andra som har döpta barn... Hade era på sig klänning? Hade ni någonting efter dopet? Vad bjöd ni på? Jag har ingen aning om vad vi ska bju på... Något gott tror jag väl i alla fall =)

Nej nu ska jag väl krypa till kojs. God natt på er!

Tomtedräkt

2008-11-26 @ 10:04:52<3<3
Dagboken, 8 Kommentarer<3<3
Det här med tomtedräkt har vart svårt. Jag har ju sedan länge bestämt hur den ska dse ut men jag har inte hittat någon. Nu fick jag äntligen se denna på Coop på Torp som är snarlik så som jag hade bestämmt. Och då finns det ju ingen anledning att gnälla över petitesser utan bara att köpa med den hem.  Jag har även haft problem med att det inte finns några fina baby-tomteluvor, men här följde det med en luva och det var absolut inget fel på den!

Nu har jag gjort upp lite listor här hemma. En lista över vilka vi ska köpa julklappar till, och bockat för de som vi redan har avklarat. En annan lista jag gjorde är över alla som vi ska köpa julklappar till - och skrivit vad vi har köpt / ska köpa till dem. Den tredje listan är en inköpslista till Ullared =) Vi har spikat ett preliminärt datum nu. 19 Dec. Då han vi förhoppningsvis kommit iordning i nya lägenheten och så så att vi vet om vi behöver någonting dit. Än så länge står det typ bara julklappar på inköpslistan ;)  Jag älskar att åka till Ullared. Visst är det långt men jag kan gå där nere en hel dag utan att det gör mig någonting. I år ska Henke antagligen följa med om han får ledigt. Det är för att (han vill så klart!) Stefan tycker inte om att åka ner och gå så länge så då e de bra att någon följer med som kan hålla stefan på bra humör medan jag kollar färdigt i äffären när Stefan tröttnat å vill åka hem. HAHA Det låter ju som om jag har med mig min tonnårsson eller någonting! Stefan gillar att åka tillUllared men jag kan kolla på allt mycket längre än han bara =)

Gjorde ett kollage på Hugo för någon dag sedan som numera pryder vårat annars inte lika vackra skrivbord på datorn =)

Inga Tänder

2008-11-25 @ 20:14:15<3<3
, 4 Kommentarer<3<3
I morse var vi hos en specialist-tandläkare med Hugo. hon tittade i munnen på honom å berättade att det inte var några tänder han hade. det hette (har ingen aning om hur det stavas!) Nodle och vissa barn får bara sånt. Det är ingenting fargligt och det försvinner av sig själv. Hon skulle ringa till mig om några månader så ska vi hålla ett öga på grejjerna i munnen så att de inte blir värre så ska vi se om de är borta när hon ringer. Jaja det var inga tänder i alla fall så jag slipper ju att borsta dem :)

Vi var på öppna förskolan idag. Stefan hade frågat Robban om han skulle dit idag och Robban hade sagt ja så även om Emma sa igår att hon antagligen inte skulle komma så gick vi. Vi satt där nästan ensamma i en timme sedan kom det några mammor till så sjöng vi å sen gick vi hem. Alla andra barnen var så mycket större å alla mammor pratade med varandra så vi kände oss lite överslödiga. Vi lekte och sjöng med Hugo en stund.

Hugo med pappa <3När vi kom hen så låg Hugo och stoppade händerna i munnen så jag stoppade en nalle i handen på honom å så låg han och sög på nallens arm. <3 Jag har lagt en nalle i handen på honom innan så att hna ska testa å se vad det är för något (stoppa den i munnen), men han har inte gjort det. Han har tidigare bara släppt nallen med en gång. Det är så roligt att se att utvecklingen går framåt.Jag har också tagit lite kort med Hugo som posande tomte som vi ska ha till julkort. Vi har sedan länge bestämmt att Hugo och mongo i år ska pryda Julkorten. Jag hade till och med ett kort klart på datorn som jag gjort; skulle bara skriva ut det. så fickjag se på Sandras sida att hon tagit kort på Loke som tomte till julkorten och då ville jag ju ha en Tomte-Hugo på mina kort =) Så det var bara att köpa tomtedräkt och ta ännu fler kort på min lilla prins.Så här kan det gå om Mongo kronglar när Stefan försöker ta på honom tomteluva =)


Det var väldigt roligt att läsa att ingen tyckte att jag skrev för mycket! jag älskar ju att dela med mig av mina tankar och funderingar så därför kan de bli lite mycket ibland :P

Dålig

2008-11-24 @ 22:24:56<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Jag vet att jag har vart jättedålig  på att uppdatera min blogg det senaste men jag har inte haft tid :) Jag har gjort en massa saker de senaste dagarna men nu när jag tänker efter så kommer jag inte på så mycket :S MEN vi åkte till min mamma i fredags å sov där tills på lördagen (mamma tig hand om hugo under natten så att jag och Stefan skulle få sova ostört ). Sedan så kom stefans moster å hennes gubbe hit på lördagnatten å sov över här tills på söndagen (å den natten tog de Hugo för de tyckte att det hade vart mysigt med en liten mellan sig så vi slapp å gå upp med våran älskling på hela helgen) Tja vad har jag gjort mer? grejjat med allt här hemma, småpackat lite å fixat i Hugos album och lite sånt.


Annica och Palle skulle passa Hugo lör-sön natt


Om det är någon som undrar över hur det gick med min diet så gick det lite åt skogen :P Jag körde en vecka, alltså till och med torsdag. Sedan bjöd ju mamma hem oss till sig på middag å då kände jag att jag vill ju äta mammas mat när jag inte får göra det så ofta. Så jag bestämde mig för att äta mat på fredagen å gå på dieten på lördagen igen men... på lördagen kände jag inte alls för att käka pulver. och nu är det måndag å jag har fortfarande inte kommit igång igen så nu har jag bestämmt mig för att det är ingen idee att jag börjar nu, jag väntar tills efter nyår. då har jag ju ätit mig tjock på all julmat och sånt så då vbehöver jag dieten i alla fall =) Så 2009 börjar jag banta!

Idag har vi vart på stan och fikat med Fredlund. Sedan gick jag och Hugo till Emma och Melvin och väntade på att de skulle göra sig klara. Sedan tog vi en brommenad upp till granngården till öppna förskolan. På vägen mötte vi även Theres och Hampus och Jessica och Tuva. Stefan väntade på oss utanför. Där var redan Marie och William och sedan kom även Sandra och Loke. Pappor kom det också idag både Jörgen (William's) Jonas (Hampus') och Robban (Melvin's). Stefan kom ju med oss = ) Det var kul att få träffa Sandra och Loke och att alla pappor kom.


Melvin pratar i telefon =)Så här ser föresten våran hoppgung ut. Hugo ser inte ut att tycka den är kul men bilden togs precis efter att vi satt honom i den för första gången å nu gillar han å stå där å hoppa. =)

en fråga bara innan jag ska gå å nana... Stefan säger att jag skriver alldeles för mycket så man orkar inte läsa, vad tycker ni? Är jag för tjatig?

sov sött!

Matsugen

2008-11-19 @ 20:26:25<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Jo hela dagen har gått bra jag har endast ätit frukt och pulversoppa, men nu när stefan berättar vad han ska äta hemma hos Anna-Lena så är jag sugen som fan! Jag vill också ha bacon-broccoli-paj! Men jag ska inte ge efter. Jag fortsätter med pulver idag och ialla fall i morgon. I morgon har torsdagen kommit. Jag har bara pulver fram till i morgon middag. Men jag vet inte om jag vill fortsätta en vecka till. Jag känner att jag skulle klara av det. Men jag känner också att det är grymt jobbigt att inte få äta när stefan äter så god mat och vi har  gottismat hemma. Jag vet inte. Jag får se hur jag gör i morgon. Det känner jag väl hur jag tycker allt går då.

Nu har jag tagit det väldigt lugnt och ett varmt lugnt bubbelbad. Jag sitter ensam hemma. Stefan tog 'barna' och gick ner till Anna-Lena. Det är väldigt skönt att få några stunder bara för sig själv.

Idag har Emma och Melvin vart här; och iofs Robban en stund me när han hämtade Emma och Melvin. Jag tog med mig Hugo så gick vi upp till sylte och mötte dem så handlade vi lite blöjor och kaffe så gick vi hem till Velanda igen. Det är väldigt roligt när vi träffas. Det är som Emma skrev i son blogg för ett tag sedan. Vi har inte kännt varandra alls länge men man kan liksom prata med henne som om man har kännt varandra hela livet. Det är så avspännt. Det var jättekul att läsa att Emma också tyckte så eftersom det är precis så som jag känner med. ;)

Mongo får ett 'ryck' =)
(Kutar omkring i cirklar i hela lägenheten)Tisdagskväll

2008-11-18 @ 23:33:33<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Tisdagar är aldrig roliga tycker jag. Det är så långt till helgen då :) Idag har vi vart på öf allihopa. Idag var Hugo lite vaknare än vad han har varit tidigare. Det Är roligt. Idag var han vaken yunder sång och dans - cirkeln :)

Efter öf åkte alla åt var sitt håll typ. Stefan åkte till Palladium för att spela lite biljard med Figge, jag åkte till Erika för att ta en prommenad (var ute 2 timmar! hejja mig :) ) och Hugo åkte till farmor.  Nuj är man äntligen hemma och jag är ganska så trött! Man blir fan inte pigg under dieten men jag har gett mig fan på att jag i alla fall ska ta sluit på de påsarna jag har så i alla fall tills på torsdag! Sen får vi se om det är värt å fortsätta ;) Tänkte jag skulle försöka nana Hugo å gå å lägga mig.

I går på öf, Hugo stensover =)


Idag på öf var Stefan och Robban där och dansade med de små.


Hugo är vaken, han ligger bara på magen. Hampus ville fram och peta lite på'n =) Gosungar!Tänder?

2008-11-17 @ 14:38:41<3<3
Dagboken, 10 Kommentarer<3<3
Idag var vi på BVC occh kollade hur Hugo har växt. Han växer bra :) Jag tog upp det där i munnen och hon sittade så sa hon bara 'jag tror att vi ska be läkaren titta på det.' Jag och bStefan bara tittade på varandra. Så kom läkaren och jag förstod inte mycket av vad han sa. Jag fick se lite diskret på sköterskan när jag inte hängde med så förklarade hon. Han skrattade och sa har han fått tänder? Sedan kom han fram till att han skulle låta en specialist se Hugo i munnen. Så han skickade en remiss till NÄL. Mycket klokare blev vi inte på det här besöket. Nu väntar vi på att tiden ska komma ifrån NÄL så vi kanske kan få besked om vad det är.
Tänkte jag ska få be om att Emma visar hur Melvins 'tand' ser ut så man kanske kan jämföra lite. Jag tål inte när man inte vet. Det är bland det värsta som finns!

Idag ska vi till Öppna förskolan och träffa de andra mammorna. Robban och Stefan ska med idag också. Det ska bli roligt. Å så får stefan träffa Mari och William; jag läste att hon skulle komma idag för nu är de friska igen. Jag har ju pratat en del om Mari och William, hur söt han är och att jag och Mari är lika gammla så då blir det ju kul för honom att ha träffat dem med.

Idag har jag föresten börjat på  Cambridge-dieten. Så i alla fall en vecka framöver äter jag endast pulvershakes och frukt. Får vi se hur länge jag håller ut :)

Söndag

2008-11-17 @ 01:06:48<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Söndag idag och veckan har redan tagit slut. I morgon ska jag starta en kur med cambridge. Jag vet inte hur länge jag ska köra men jag ska bara typ få bort de där extra gravidkilona. Sedan ska jag träna bort resten ;)

Idag har vart en väldigt slö dag jag har inte ens gjort mat :D Vi åt hemma hos Hugos farmor och så har vi bara slappat och packat hela dagen. Gött.

Stefan har startat en blogg idag. Hugosfarsa.blogg.se

Idag blev jag "klar" med armbandet till min granne. Jag ska bara kolla vad hon vill ha för lås så ska jag köpa ett sånt å Voila! Julklappen är klar.

Jag gjorde även klart handavtrycks-stjärnan idag. Det blev inte toppen för man ser avtrycken lite dåligt. Men jag tänkte jag skulle måla stjärnan i en annan färg så syns avtrycken bättre eftersom de fortfarande kommer vara svarta. Så här blev de i alla fall :
I morgon ska vi till BVC och det är ganska skönt. Hugo har fått konstiga 'bölder' i munnen. De är ste

Julbord

2008-11-15 @ 14:05:36<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag ska vi åka till gammel mormor; hon har gjort ett julbord. Smaskens. Jag älskar julmat! Det är ju egentligen mat som man kan äta året om, men på något sätt smakar den bättre på jul :)

Idag har jag vart och shoppat lite :D Jag har köpt lera som jag ska göra Hugos fot- och handavtryck i. Har en fundering om att köra en stor stjärna i lera och sedan trycka hans fot i det. Men vi får se hur det blir. Jag vet ju inte om det går ens. På Hobbyhörnan tyckte de att det var en bra idée men de trodde inte att det skulle gå. Jag tror att de går :) Så jag sa att jag skulle komma in dit sen och berätta hur det gick. Så vi får se hur det går.

Jag har också vart och hämtat ut min silvertråd som äntligen har kommit med posten. Nu ska jag börja göra armbandet och halsbandet som mina grannar har beställt. Så man får in lite extra pengar :) Det är ju aldrig fel. Måste bara hitta tiden till att sitta och pilla.

Såg att Melvin fyller 5 månader idag! Grattis killen! 

Sömnlös

2008-11-14 @ 00:34:42<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Härregud. Klockan är över midnatt och jag är inte trött. Jag vet att jag kommer behöva sova eftersom jag kommer gå upp inatt och mata hugo och sedan kommer han ändå vakna innanmig i morgon men jag är helt enkelt inte trött! Jobbigt. Det kan kanske vara så att jag vet att jag behöver sova och därför går det bara inte.

Idag har vi haft finbesök av Emma, Robban och lille Melvin. Det var jätteroligt att träffa dom. Det är alltid roligt men det händer ju inte så ofta att vi är allihopa på samma ställe. Som det var ikväll. Vi sa att vi skulle ha en barnlös spelkväll någon dag och det ser jag fram emot; verkligen. Vad roligt det var att se Hugo och Melvin brevid varandra idag. Hugo såg så liten ut och Melvin såg så stor ut. :) När man ser dem tillsammans syns det att Melvin är tre månader äldre än Hugo. Och vilken skilldnad det är att lyfta Melvin. Det är ju inte så att han är tung, men om man jämför med Hugo så... Melvin väger dubbelt så mycket på ett ca. Det är helt sjukt så mycket barn växer!

Jag är så glad över att vi ska få en ny lägenhet. Jag tycker om att flytta. Det är inte så kul att packa ner allting och flytta det, men va roligt det är att packa upp i nya rum, att få inreda en helt ny lägenhet. Det tycker jag är görkul :) GÖR! Som Stefan säger. Den 1 december får vi våran lägenhet! Åh jag längtar...

Och snart är det jul. Jag vill ta fram mina tomtar och pynta en gran, baka pepparkakshus och lussebullar! Jag är en riktig pysselnisse jag som älskar allt som har med knep och knåp att göra. Jag har starka funderingar på att brodera en julstrumpa till Hugo. Tänkte kanske göra en till mig och en till Stefan med så att Hugos strumpa inte ser så ensam ut. Hur som hellst ska Hugo få en.

Hade lite tråkigt idag så jag fixade ett kollage på datorn.... Tänkte lägga upp det här eftersom jag blev nöjd med det. Nu ska jag i alla fall lägga mig i sängen så kanske jag somnar någon gång.
Älskade Pappa

2008-11-13 @ 14:41:39<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Igår var en grymt stressig kväll. Hugo bara skrek oavsett vad jag gjorde samtidigt som jag skulle fixa mat till mig och Stefan. Tvätten låg i maskinen och väntade på att bli upphängd och disken hopade sig på diskbänken - det var min tur att diska. Mongo skällde vid dörren eftersom han ville gå ut och kissa och Stefan var helt borta. Han hade försvunnit ner till sin mamma för att kolla på någon räkning. Allt var kaos här hemma.
När älskling kom hem så tog han Mongo på en snabb prommenad så han kunde göra sina behov. Sedan tog han Hugo och de gick in oc badade. Hugo tystnade. Allt blev lugnt. Ingen studsande hund som skällde, ingen skrikande unge som inte slutade oavsett vad jag gjorde. Jag kunde ta en sak i tagen och jag drev igenom hemmet som en ångvält och fixade det som skulle fixas. Sedan blev kvällen lite lugnare.


Visst älskar jag att vara med Hugo; men det finns så mycket annat i hemmet som Stefan inte hälper till med särskillt mycket. Allt det där småplocket som jag alltid har gjort som han aldrig har behövt. Nu finns det helt plötsligt inte tid för det. Det känns lite jobbigt men så är det. Däför är det så skönt när Stefan tar Hugo en stund så jag hinner göra någonting annat. Och kanske pyssla om mig själv lite. Men man kommer väl in i rutiner så småning om. Och när Hugo blir lite större kan han ju sysselsätta sig själv. Nu måste jag sysselsätta honom hela tiden när han är vaken annars blir han uttråkad och då skriker han bara. Men jag har sagt det förut men det tål att upprepas; Jag hade inte bytt ut Hugo mot någonting i världen.

KÄRLEK!


Ensamtid

2008-11-12 @ 21:23:18<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen men jag tänkte att jag skulle försöka komma igång nu igen. Mycket har hänt sedan sist men Hugo är nog det största. Min lilla prins är nu (strax) två månader gammal. Han damp ner och förändrade hela vår värld. Mongo har hunnit bli ett år gammal och han är helt galen :)

Vi var lite rädda över att Mongo skulle vara jätte svartsjuk på Hugo men det har gått väldigt bra. Han har tagit pojken under sina vingar och fast han inte riktigt vill visa det så skyddar han den lille. När vi inte ser på (tror Mongo) så lägger han sig med Hugo på filten eller sätter sig brevid babysittern och tvättar och har sig. Det är verkligen hur mysigt som hellst. Så all oro i onödan. Allt går fint!Idag har jag och Hugo vart i stan med Emma och Melvin. Vi shoppade lite nyttigheter, och lite inte alls så behövliga saker. Sedan tog vi en fika på odencafét och bara va. Vi var inne en sväng på Gina Tricot och Emma pratade på mig en tunika. Den var jättefin men jag var orolig över vad stefan skulle säga. Han brukar inte gilla sånt. Men han tyckte att den var fin. Tack  Emma för att du fick mig att köpa den :) 

För någon dag sedan så var jag och Stefan ute på siba och kollade på lite kläder till Hugo. Då hittade vi de sötaste små tofflorna till honom! Jag kunde bara inte motstå att köpa dem! UNDERBARA! De ska mitt lilla troll ha på julafton. 

RSS 2.0