Julfirande # 3

2009-12-29 @ 21:12:04<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Dagen började bra stressigt. Jag vaknade kl 8 av att Stefan försökte mata Hugo som bara skrek. Han vägrade äta och när jag gick ut för att se vad som stod på, så skulle han absolut inte sitta kvar vid bordet med Stefan utan skulle med mig. Jag orkade inte bry mig utan gick tillbaka till sovrummet med kunde inte somna förns Stefan och Hugo gick till dagis vid 9. 

Idag har vi vart hemma hos min mamma och firat lite jul. Jag kan ju börja med att berätta att förra året så glömde min mamma att köpa någonting till mig. Hon tig igen det i år jag hade fan ett helt berg av julklappar! Haha men det var väldigt bra saker som jag önskat mig, som en sil, diskborstehållare, springform, kökshanddukar m.m. Men allra gladast blev jag nog ändå av ett presentkort på Gina på 500:- Så nu ska jag ut på rean och se om jag hittar någonting på Gina :D

Hugo fick jättesöta vantar och mössa av min lillebror, lite kläder och en boll. Vi tackar så hemskt mycket det var jättefint alltihop! <3

Hur fan ska jag hinna?

2009-12-29 @ 05:54:35<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag vet inte alls vad jag har tänkt med när jag planerade idag. Jag har jobbat natt inatt och behöver ju antagligen sova en del i morgon bitti. Men vi ska också på minijul i munkedal. Innan dess ska jag hinna ha ett party hemma hos morbror och gå ut och gå med Erika. Efter minijulen ska vi, om vi hinner, ska vi åka till veronica och Niklas och fira jul där. Jisses! Vi får se vad vi hinner med. 1 prioritet är faktiskt partyt hos morbror och sova naturligtvis! =) Allt annat är ett plus. 

Någonting som känns förbannat skönt är i alla fall att det snart är över (?). Fårgan är ju bara hur länge detta varar. nu jobbar jag natt i stort sett fram till den 4, de dagarna jag är ledig är fullspäckade till tusen. Den 5 kommer antagligen Anne upp <3 Det ska bli jätteroligt! Så stannar de tills den 6 och den 7 börjar jag i skolan. Om ingenting inträffar så ska jag antagligen åka till Erika helgen där efter och bara vara jag liksom. Varje gång jag försökt komma ifrån hela verkligheten och bara vara mig själv så slutar det med att Stefan åker iväg till Figge och jag är hemma med Hugo och Mongo. Men inte denna gången!! I så fall lackar jag alltså!

Tv är fan skit kl 6 på möra. Det går ingenting!!

Kiss!

2009-12-27 @ 13:59:38<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag ville bara berätta att min underbara lilla Hugo idag har kissat på pottan för första gången!  =)

Annandagen = Julfirande #2

2009-12-26 @ 22:01:27<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har det vart full rulle sen jag gick upp i morse. Ingen vila någonstans och nu har jag så ont i mina fötter. Dagen började kl 9 med att jag, Mongo och Erika tog en timmes promenad. Vilket inte var världskul när man hade snö til knäna vissa bitar av vägen. Men men en rejäl motion fick vi i alla fall. Så var det ju hem och städa gärnet och laga en himlans massa mat och jag gjorde små kakor med. De blev goda faktiskt. Haha.

Precis när vi blivit klara med det värsta kommer våra gäster och vi sätter oss snart ner vid bortet, där vi mer eller mindre satt hela dagen. =) Hugo fick lite paket också. Det blev b.la. en "iglo", en ny bultbräda och två leksaklådor.

Tack för en underbar dag men nu är jag så trött att jag ska bumsa i säng. I morgon ska jag jobba kväll... yayy.. *not*

Lite bilder ifrån dagen



Maten vi slet med





Vi fick blommor =)


Hugo fick två nya leksakslådor, en vit och en grön. Så nu har ungen fyra!
(Den ena står ute i vardagsrummet)


Hugo ska ha med sig leksakslådan in i iglon



Sötaste lilla Maja. Hugo älskade lilla faster.


Nu är det ju bara den poppulära rutchkanan som alltid står mitt i rummet för den ingen egen plats har. Irriterande :P



Utav Hugos andra helt underbara faster fick han detta söta matset. Jag skrev om det i förra inlägget. ;)

...zzzZZzzz...

2009-12-26 @ 01:35:07<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Fy fan va trött jag är! Men jag håller på att baka en botten till vad jag hoppas kommer bli goda kakor i morgon. Jag kommer dock att vänta med garneringen tills morgondagen för kakan måste stå och vila över natten. Vad det nu ska vara bra för. Konstig kaka föresten, med potatis i. :S Haha. Men resultatet har vi i morgon som sagt.

Vi har haft en underbar jul! Vi sov ju hos svärmor natten till julafton och stressade knappt alls på hela julafton! Yayy! Hugo fick många fina paket men det finaste fick han nog av faster. Ett matset med dödskallar på i svart och vitt. Det låter väl inte så fint men det var det! Tusen tack!

Idag har jag jobbat kväll medans Stefan och Hugo var hemma hos "mormor gittan" och firade jul igen, den här gången med Stefans moster och alla hennes barn. Annars har vi städat och jag har ju bakat som sagt. För i morgon kommer Stefans pappa med familj och föräldrar hit och firar jul hemma hos oss. Det ska bli roligt. Fast just nu känner jag bara BLÄ! För jag är skittrött! Jag får fan städa klart i morgon. Vad allt ska hända i morgon! Haha. Men idag har jag sytt upp Stefans byxor och strukit Hugos skjortor så mina älsklingar har någonting att ta på sig till morgonen. 

I morgon ska vi ju åka och handla julmat också. Det blir verkligen fullt upp för vid tre kommer gästerna och då måste ju allt vara klart! Så det blir en tidig morgon. Men det får vara värt det. Jag får sova i morgon kväll och i övermorgon jobbar jag ju kväll igen så jag får ju sovmorgon där i alla fall.

Några bilder ifrån julafton

Hugo var inte riktigt glad i tomten.
(Som fick en öl som tack för hjälpen med paketutdelningen)


Hugo fick en häftig keyboard av sin farmor.


Han var mer än villig att hämta paketen ifrån tomten dock. Inga problem.


Tack tack tomten för alla fina paket. =)


Om någon btw la märke till och undrade över varför han inte hade sina finkläder som jag sagt att han skulle ha, så var det för att när tomten kom så hade han spillt kaffe över sig och var tvungen att byta =)

22 December

2009-12-22 @ 23:41:55<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Dan före dan före dopparedan. Det känns konstigt. Jag har inte någon julkänsla alls. Jag brukar vanligtvis skylla på att det är "the missing snow" men nu är det ju snö så vad ska jag skylla på. Haha stefan tror att jag börjar bli vuxen och att det är därför jag inte är lika sprallig inför julen men vad vet jag. Jag har inte stressat någonting alls. Och det känns jättebra. Jag har köpt alla julklappar utom två som jag ska fixa lite snabbt efter jag uppdaterat bloggen. Eller ja, jag ska fixa en, för den adra behöver inte vara klar förns den 28 och det hinner jag gott och väl.

Idag kom underbaraste Marita över med en julklapp! Attans! Vi har ju ingenting till dem! Men jag lovade dem en julklapp snart, en hemmagjort och förhoppningsvis god en ;) Vi fick jättefina dekorerade pepparkakor, två sorters bräck, tryffel, russin och knäck. Men allt gottans låg det också ett par skitsnygga jeans till Hugo. ♥ De hade Nova växt ur så Hugo fick dem. Tusen tack!! 


Haha snygg min ^^


Så här sitter de snygga jeansen på Hugo. Fast här har han ingen blöja på sig så de sitter nog tightare sen.






Fina va! Och jag har smakat på tryffeln och knäcken. Kunde inte hålla mig längre. :P Supergod!

När jag ändå var i testa tagen så provade jag även julkläderna på Hugo. Så här blev det: 


Denna bilden togs för någon dag sedan iofs. Men ändå :P






Snygging! =)


Världens finaste kille!! I lite för stora kläder ;)

Föresten så har jag väl glömt att skriva ner att vi börjat pott-träna lite smått. Hugo har suttit på pottan tre dagar nu, och han har bajsat två gånger! Yayy! Han har kissat lite med men jag tror att det var för han tog i när han bajsa så det räknas inte så mycket ;) Haha. Men men nu ska jag pilla med julklapp och sedan ska jag gå och lägga mig. I morgon gör jag delad tur och åker hem till svärmor efter jobbet. Vi ska sova där och äta mummafrukost på julaftons morgon. Så det blir nog inget bloggande innan juldagen kanske, om inte ännu senare. Men jag önskar er alla en underbar jul!! <3

Stressigt till tusen!

2009-12-21 @ 21:44:56<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Nu är det verkligen stressigt. och om jag inte bloggar så mycket under storhelgen så är det för jag har helt enkelt inte tid! Jag jobbar och står i samtidigt som man försöker planera alla jular med alla så att det passar allihopa. Utöver det har man ju allt annat som måste göras. Det är fan inte lätt alltså! 

I år ska vi fira julafton hos Anna Lena med Stefans mammas sida, juldagen ska Stefan fira jul med sin moster (jag jobbar), annandagen är vi här med Stefans pappas sida. Phu.. Redan här lär jag vara slut. Men sen ska vi fira med min familj den 28. Vi ska fira med min kusin någon dag mellan jul och nyår, vi har inte bestämt när än. och vi har inte heller bestämt när vi ska till min farmor. Men det blir någon gång där med :P Ja... och sedan jobbar jag väldigt mycket över jul med! Gah! Haha ;)

Fy fan va trött jag blir på det här med Saab. Nu kanske de inte ska lägga ner i alla fall. Jag blir så trött att jag inte orkar bry mig. Nu har det gått upp och ner jättelänge och i fredags fick vi ju ett slutgiltigt besked, men nu är det inte slutgiltigt länge. GM har fått ett nytt bud från Spyker som hade en tidsgräns till 23 idag. Men nu har de tagit bort tidsgränsen pga att de har fått en reaktion hos GM. Nu vet vi inte alls hur lång tid detta kommer ta ju.

Nej nu ska jag sova, imgn blir det städa och jobba ;)

Lärcentrum

2009-12-21 @ 11:09:29<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag fick beskedet idag och jag kom in på alla mina kurser. Det känns jätteroligt. Jag kommer altså att läsa till undersköterska på distans till våren. Yes. En fast inkomst! Någonting som jag tycker är roligt är ju att Marie också ska läsa så vi kan hjälpa varandra om vi kör fast och plugga ihop och liknande.

Idag fyller världens bästa farmor år! (Hugos) Haha. Anna Lena blir idag hela 25 år gammal! Grattis på födelsedagen ;)

Lördagsmiddag

2009-12-20 @ 06:03:10<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Svärmor var ju som bekant här igår, med Kajsa och Theres. Det blev inget lisseberg igår. Antagligen åker de idag istället för Dennis var lite ledsen över att han inte fick åka med. Jag kan ju inte följa med idag eftersom jag jobbar till 4 men jag blir inte så ledsen. Det är ju bara svinkallt att gå omkring där! Haha.

Hur som hellst så hade vi jättemysigt, åt fondue och potatisgratäng. Efteråt blev det apelsin och pepparkaks cheesecake. Det var gott. Fast vi gjorde en miss med cheesecaken, vi glömde ta upp den ur vattenbadet när den var klar så vattnet hade sipprat in så botten var lite sponge-ig. Men det var bara lägst ut i kanten så det gick alla tiders att äta i alla fall Jag kom i säng vid 11 igår och är nöjd med det. Men katten vet när Stefan kröp isäng för alla var fortfarande här och kollade på film när jag gick och la mig. Va osocial jag är! Haha men jag skulle ju upp tidigt idag så då kan jag inte sitta uppe halva nätterna och glo på film. ;)

Fy fan jag känner verkligen inte för att jobba idag! Men vad har jag för val? Vi måste ju få in pengar. Så nu ska jag gå ut i iskalla natten och åka till jobbet. Tjing.

Jag skar mig!

2009-12-19 @ 19:04:56<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Allvarligt! Jag skar mig på en gammal torr bulle! Haha. WTF. Det var jupt också. Blödde som fan så jag var tvungen att sätta på plåster. Haha!!

Trollhättan gråter

2009-12-19 @ 14:22:45<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Saab beslutade i går att det ska läggas ner. I årsskiftet börjar avverkningen. De säger att de ska sköta det snyggt, att folk kan få plats någon annan stans och göra någonting. Men hur ska det gå till? Ärligt talat? Jag tror inte på det. Jag tror att det kommer bli många som är utan jobb ett bra tag. Jag tror att det är många som kommer att flytta. Många kommer söka lyckan på annat håll. Trollhättan kommer absolut bli mindre attraktivt men vad gör det? Egentligen. Nu måste ni ju ångra er alla idioter som satsat på att bygga lägenheter istället för att göra någonting effektivt och nyttigt. (Jag menar inte privatpersonerna utan tänker mer på alla företag...)

Jag läste i tidningen idag att Vänersborg satsar på att ha 50 000 invånare 2013. Haha. Just nu bor det ca 37 000 i Vänersborgs kommun och ärligt talat, det är mysigt men va fan finns det där? Nu när saab lägger ner, så kommer det ju inte finnar någonting. Vargön paper har ju också lagts ner så kvar finns alloys, vbg och volvo typ. Men kan de verkligen skaffa fram 13 000 jobb på tre år? Tror inte det. :P Men detta är mina åsikter. Vad tror ni?

Idag är jag helt slut. Igår var vi i Ullared och shoppade. jag spenderade faktiskt bara 1200:- *stolt* Stefan spenderade 1000:- så vi är nöjda med resultatet. Vi köpte alla julklappar, förutom Bastis som jag glömde! Skit! Haha. Men jag hittar väl någonting till honom här hemma. Jag köpte faktiskt i stort sett ingenting till "oss" utan bara julklappar och en tunika som jag ska ha på mig på julafton. Så det var ingenting onödigt. 

Så ni kan ju tänka er vad jag gjorde igår, upp kl 5, åkte 6, shoppade fram till 3-4 var hemma vid 6. plockade upp och slog in alla paket och kom i säng efter 9-filmen (som förövrigt var underworld - evelution. Underbar!) Jag älskar att det går så många bra filmer över jul.


Vi köpte som sagt massa kul klappar till alla =)

Idag var det upp vid 5 igen för jag skulle till jobbet. Och idag har jag världens tandvärk! Gah! Jag blir knäpp på dessa jävla tänder! Kan de inte bara komma upp någon gång så det inte gör så ont!!? Jag lider med Hugo eftersom han går igenom detta lite oftare än jag gör. Fast iofs så kommer ju hans tänder upp på några dagar, mina visdoms tänder har plågat mig i flera år! Jag började få ont som fan av dem för tre år sedan. Yayy. Och ändå har jag bara fått upp ena hörnet på tanden. Och ärligt talat fattar jag inte hur den ska få plats...! Pga att det är så tight så trycker den ju så på alla andra tänder vilket gör att det strålar ut i hela käken. Fan. Har ni andra också haft så sega tänder?

Idag ska vi till Lisseberg. Eller ja, först så ska vi till siba, för vi ska köpa lite mat och kolla på en skjorta till Stefan. Sen ska vi åka med svärmor till lisseberg. Efter det ska de följa med hem och Stefan ska göra fondu (Stavning?) 
Själv ska jag ta det jävligt lugnt för imgn ska jag jobba heldag. Segt... Men det får gå.

Så här såg min lilla älskling ut i torsdags när han kom upp. Han hade badat innan läggdax i onsdags. :P


De har lovat en vit jul i år. Vi hoppas på det.
Nu ska jag göra mig i ordning för vår lilla tripp. =)

Hembakta kolbitar

2009-12-17 @ 12:53:22<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag skulle jag ju ha ett mykidooparty eller va fan man ska kalla det. Haha jag hade bjudit hem en hel del folk på fika och så tänkte jag ha kläderna uppe så de som ville fick beställa och e som inte brydde sig behöver inte stå och lyssna på när jag tjötar :P Men i alla fall så han i stort sett alla ringt och sagt att de inte kan för att de har blivit sjuka. Fy va tråkigt det är i dessa tider! Alltid är det någon som är sjuk. Det som jag tyckte var mest tråkigt måste jag ju säga var att min morbrors fru skulle komma men hon har fått feber. Det betyder att jag inte får peta på den lilla bebisen idag. Som jag ställt in mig på. Haha. Hon är så liten! Hon föddes ju för bara några veckor sedan. <3 Längtar! Haha men det dröjer ju ett tag till innan vi får en liten så jag får nöja mig med andras så länge ;)

I alla fall så slog jag till med stort och bakade bullar. Tre plåtar blev det. Den första plåten glömde jag pensla med ägg så de blev lite hårda på ytan men efter lite vattenpensling så blev de helt ok. Utan pärlsocker dock. Men men. Andra plåten blev jättebra. Men naturligtvis så glömde jag tredje plåten i ugnen så de blev bara helt svarta. Haha. Hoppsan. En plåt blev ju bra i alla fall ^^

Nej nu ska jag gå och fortsätta plocka upp lite här hemma. Det kommer ju i alla fall två personer. Marita, man kan alltid räkna med underbaraste grannen! <3 och en tjej från dagis. Haha. Jag har träffat en ny kompis :D  Hoppas ni andra lyckas bättre med vad ni tagit er till under dagen!

A perfect man

2009-12-16 @ 23:04:05<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det var ganskasvårt att skriva ett inlägg i pauserna för pauserna på trean var väldigt korta så här dax. Haha. Men men. Nu är filmen slut och jag ska alldeles strax hoppa i säng. Jag sa bara uppdatera lite här och sedan låte Mongo kissa. =)

Tack alla söta för kommentarerna om magen. Haha. Det är verkligen snällt. Synd bara att den inte är lika fin längre, men what the fuck! Jag har haft det finaste som går här på jorden i min mage, klart att jag kan ta att den är full med bristningar. De är ju gett mig det vackraste jag har!

Vi klädde granen häromdagen. Hugo är helt galen i kulorna. =) Jag testade även att kamma håret bakåt på lilla beben efter badet, jag vet inte om det var en jättehit men. Han är finare som han brukar tror jag ;)




Man ser inte så bra på den här bilden... Men ser ni vad han anstränger sig? Han riktigt drog ihop ansiktet i en arg min så säger han "jajja!" och tittar på en kula. <3







Stefan satte upp en ljusslinga med änglar i Hugos säng. Det var en hit. Hugo älskar dem! =)


Visst blev det mysigt!



Idag fick Hugo en jättestor klapp i kalendern! Det var en pulka i den och det var ju ganska passande. Idag var vi ute och åkte pula några gånger. Hugo tyckte att det var skitkul men jag hade inte med mig kameran så jag har inga kort på det. :P





Längtar

2009-12-13 @ 23:19:59<3<3
Dagboken, 8 Kommentarer<3<3
Pay it forward går på tv nu! Den är så underbart bra! Helt sjukt bra! Har du inte sett den så gör det! Har du sett den... varför inte se den igen ;) Haha.

Jag pratade med Linda idag. Hon är tydligen i vecka 33. Snart dax för henne. Haha. Det fick mig att komma å tänka på hur det var när jag hade Hugo i min mage. Jag var inte så stor. Det syntes knappt på mig att jag var gravid förns v 22. (Jag och mina närmaste såg ju det tidigare, men...) Jag saknar min lilla mage. Jag saknar den massor! Alla har berättat att de saknar att vara gravida men jag har aldrig kännt så. Förns nu. Haha. Det har slagit till med full styrka istället. Jag får ont i magen när jag råkar gå förbi de ytte pytte små kläderna i affärerna. <3

Datumen på bilderna stämmer inte...

Lilla magen i v 22
Jag var så stolt!


Magen i v 32.
Hur stor är du Linda? Jag vill ha fler bilder på magen! =)


Sista bilden innan Hugo tittade ut.
12 dagar innan BF, 11 dagar innan Hugo kom <3


Ut kom en sån här liten sparv. Mammas lilla ängel! Jag älskar dig av hela mitt hjärta!!


Glass

2009-12-13 @ 19:51:57<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag var gött sugen på att göra glass idag så Stefan kilade iväg och köpte ingredienserna jag behövde. Men när jag läste i instruktionerna till glassmaskinen så skulle ju det aset stå i frysen minst 8 timmar innan användning. Hur kul var det då?! Haha. Men men. Imgn blir det hemmagjord glass. Till mellanmål? =) Hasselnöt och honung blir det antagligen. Och/eller choklad. =) Mohaha! ^^

Stefan har bara klagat på mig hela dagen idag. Jag sa ju igår att jag inte ville göra någonting idag. Bara vara hemma. Idag har jag visserligen inte gått utanför dörren i större bemärkning än att rasta Mongo men jag har sprungit runt och städat hela dagen. Stefan tycker inte att det är så man bara är hemma. Haha. Men nu ser det på ett ca ut som det gjorde innan jag började. Hugo har härjat järnet idag! Enda skillnaden är väl att jag har tvättat och hängt upp alla handdukar som låg slängda i badrummet och ställt upp skorna (igen!) på sin plats på¨skostället istället för att låta dem ligga slängda över hela hallgolvet. 

Jag har också uppdaterat min Ullaredslista idag :D Weei! Det var faktiskt en hel del saker som jag kunde ta bort från den som jag har fixat på annat håll innan. Så det blir lite billigare i alla fall. Det är alltid någonting. Nä, nu ska jag nog sätta mig och fixa lite på min farmors julklapp. Hon ska få en virkad skål som jag stelnat i sockerlag. Men det var ett helvete å virka skiten :P Haha! Den var tvungen att bli mycket större än jag tänkt mig. XD

It's Alive!

2009-12-13 @ 15:32:50<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Tredje advent idag. Det betyder att det snart är jul men också att jag snart ska åka till Ullared :D På fredag blåser vi ner jag, Stefan, Erika och Figge. Det ska bli väldigt roligt men också ganska fattigt. Vi ska köpa alla julklappar där nere så det kommer att bli en del. Vi har alldeles för många att köpa till! Fast det inte är så många ändå. Det är ju bara de allra närmaste. Mamma, bjarne, hans barn, tommy, mormor, farmor, stefans mamma och kusiner samt varandra och Hugo. 

Idag har jag en väldigt lugn dag och har bara planerat att sitta hemma och lata mig och mysa med min älskade familj. Som inte är så älskvärda just nu eftersom de bara gnäller. Haha. Hugo springer runt och tjatar om popcorn och Stefan tycker att han är jättejobbig och ber honom hålla tyst. Jaja. Det blir bättre sedan.  När de får lite mat i sig och blir på bättre humör. 

Om ni undrar över vad rubriken menar så är det min gamla dator. Den med alla kort på. =) Den är igång igen och jag är ganska glad. Nu är ju Stefans dator igång samtidigt vilket betyder att vi nu kan bränna ut alla bilderna och på så vis göra min dator lite snabbare.  Yayy =)

Fullt upp

2009-12-12 @ 12:55:49<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Här hemma är det lika fullt upp som jag trodde det skulle vara. I torsdags (dagen jag trodde skulle vara mest stressig) visade sig att vara ganska lugn. 

Stefan hade möte med en kille ifrån ett företag som hette Lilleskog och har blivit lovad praktikplats där. Den här killen ska prata med han som har hand om Stefans jobbpraktik och denne ska ringa Stefan i veckan och berätta när han ska börja. Det tycker jag är himla kul! Praktiken ledde nästan helt säkert till fortsatt tjänst och om Stefan får jobb där se så ska han prata med killarna om han kan fortsätta lärlingstiden. (Det känns som om jag har skrivit det här förr...)

Fredagen som jag trodde skulle bli lugnare av de två var helt fullspäckad! Vi packade och åkte hem ganska tidigt ifrån Hjo för att vi skulle hinna med allt. Väl hemma så kom Stefan på att vi måste tvätta bilen. Efter mycket övertalning ställde jag mig (Högst motvilligt!!) och väntade i över en timma på att han skulle tvätta bilen! Vi hämtade Hugo och åkte hem för att piffa till oss lite inför julbordet. Men en halvtimma innan julbordet började var Stefan tvungen att leka chaufför och åka till grästorp och hämta hans moster och palle. Sen hämta sin morfar som i all hast kom på att han ville nog med trots allt. Gah! Haha. MEn allt blev bra och vi åt jättegott och hade väldigt roligt!

Idag var det tidigt upp igen. Delad tur. Tråkigt! Men man får ta det liksom. Nu har jag rast och är hemma med Hugoälsklingen som snarkar så gott i sängen eftersom Stefan är och hjälper sin farfar att flytta ett badkar. vid tre börjar jag igen men det är skönt äöndå att jag bara går till 8 idag. Jag känner att jag inte hade orkat en tur till halv tio. Jag är helt slut. Imgn ska jag vila! Gud va skönt att få hinna pusta ut mellan varven.

Massor att göra

2009-12-10 @ 10:14:08<3<3
Dagboken, 6 Kommentarer<3<3
Idag har vi mycket att göra. En hel hög med saker som ska göras står på schemat.

Dagens Schema:
° Upp och hoppa, iväg med Hugo till dagis och gå ut med Mongo
° Stefan ska iväg på möte och jag ska städa här hemma (Inge kul att komma hem till ett sketet hem!)
° Vi packar bilen till bredden med Mykidoogrejjer och allt annat vi ska ha med oss
° En färd till Anna Lena för att lämna av Hugos packning och Mongo
° Så bär det av till Hjo - Stefans pappa
° Jag åker vidare till Karlsborg och har ett MyKidooparty
° Stefan går på Lussefirande. Det är antingen Maja eller Tova som är med. Stefan kom inte ihåg vem. (Killar! Haha)
° Jag kommer hem till Kjelle igen och vi tillbringar natten där

Så här mysigt ska vi ha det. Det blir mycket bilåkande dock. Men Hugo ska sov hemma hos Anna Lena med Mongo och tyvärr betyder det här att jag och Stefan missar Hugos första lussefirande. Men Anna Lena ska dit och ta en massa kort åt oss.

I morgon blir det ännu en full dag. Vi ska åka hemifrån Kjelle vid tio för att sedan hämta Hugo. Anna Lena ska förbereda ett julbord å då kan hon inte ta hand om min lilla prins. Vi åker hem och gör oss i ordning och min mamma kommer vid 4 och passar Hugo för jag och Stefan ska gå på julbordet. Haha annars har vi ingenting planerat i helgen. Men allt händer idag och imgn =)

Stefan har i alla fall fått besked ang praktiken nu. FCT har fram till den 20 på sig att hitta en plats till Stefan annars så tar ams tillbaka Stefan. Och det get ju inte FCT bra kritik så därför har de press på sig. Stefan har också fått besked om att han antagligen kommer att få plats på något ställe i färgelanda. Killen som han ska gå med är snickare så om Stefan får jobb där ska han höra med honom om han kan fortsätta sin snickarlärlingstid. Det är ju alltid bra. Det är det Stefan ska prata om idag. Men nu känns det som att det måste hända någonting. Stefan har ju klarat körkortet, det är bara läkarbesöket kvar, han håller på att få praktikplats samtidigt som ams har erbjudit (och Stefan accepterat) en golvläggarutbildning på 16 veckor. Så... Händ någonting! Nu är det tre stora grejjer på gång liksom.



Stjärngosse

2009-12-09 @ 22:45:56<3<3
Dagboken, 6 Kommentarer<3<3
Igår var vi på julspel hela kvällen. Det var Stefans kusin Dennis som var med. Vi åkte dit i tron om att det skulle bli lussefirande men när vi kom dit så berättade Annica att det var julspel. Och det är väl inte fy skam det heller. Dennis var värd. Han var så fin så!


Dennis

Så lite gos med kusinbarnet ;)





Hugoälskling var snygg som alltid!

Idag fick Hugo stå modell med sina lussekläder som han ska ha på sig imgn! =) Jag måste ju säga att han hatade det! Haha det var inge roligt att ha på sig stjärngossestruten! Men jag fick några kort i alla fall och de bästa åkte upp i headern så nu är den klar. Vad tycker ni? =)





Det var roligare utan struten!

Idag har vi även hängt upp Hugos paketkalender. Men jag vet inte om det var så där jättebra förn nu är han vansinnig för att han inte får öppna alla paket. Men förhoppningsvis så vänjer han sig. Det fattas fortfarande fem paket som vi inte haft får att köpa, men det kommer :P Plus att paket 24 inte kan hända där så det står på hyllan. 



Bebisen och jag lekte en massa idag och han är ju verkligen så söt som alltid! Att man kan älska någon så det är helt sjukt! Att bli mamma är verkligen det bästa som finns! Lyckan är obeskrivlig! Hugo gör mig verkligen lycklig!




Yes!

2009-12-08 @ 14:56:36<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Stefan klarade uppkörningen idag. Det var skönt så nu är allt gjort förutom hälsoundersökningen. Men han fick ingen tid förns 11 januari så det är ju ett tag kvar tills dess. Men då hoppas vi på ett körkort i mitten på januari =) Fy fan va skönt det känns! Vad som däremot inte känns så skönt är att idag fick vi hem räkningen på uppkörningen och den går på 1100:- Kul kul... Eller inte. Vad som då är ännu roligare är att sista betalningsdagen är typ den 14. Hur tänker dem? Hur ska vi komma upp med 1100:- innan vi får pengar... Men vi löser nog det. 

På tal om pengar. Vi har en extra Bobbycar här hemma, en röd. Nu har jag tröttnat på att Hugo ska ha tre stora bilar varav två är likadana. Är det någon som vill köpa våran ena Bobbycar? =) Hör av er!

Så där ja!

2009-12-08 @ 10:35:03<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Nu har jag fått ordning på bloggen igen. Det enda som fattas (vad jag har märkt, ser ni något som ser felaktigt ut så säg till!) är en bild på min lilla stjärngosse i headern. Men jag har inte tagit den bilden än så jag får vänta lite med att lägga in den. Men det kommer ikväll hoppas jag.
Stjärngosselinnet hann inte torka igår innan Hugo var så trött och ville gå och lägga sig. Så vi får ta det idag med uppsyningen och fotograferingen. Men det gör ju ingenting. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. =)

Idag har Hugo dagis och jag tänkte passa på att städa lite medans han är borta - som vanligt. Man gör nästan inget annat ju! Jag plockar bort och Hugo drar fram. Haha. Men igår hjälpte han till att plocka (jag rensade ut klädkammaren igår) han fick papper och lättare saker å så sa jag "ge den till pappa" så gick han till Stefan och sa "tack tack" så fick Stefan den. Han har nog inte riktigt förstått innebörden av ordet tack, men det betyder i alla fall att någon får någonting. Men det spelar ingen roll om det är han eller vi. ^^ I alla fall så fick han mersmak och hela kvällen gick han runt och plockade upp saker ifrån golvet och gav det till Stefan. Haha. Gullunge!
Igår när jag rensade ut klädkammaren så hittade jag tre(!!) tangentbord! TRE! Och Stefan sa att inga fungerade och skulle slängas men varför gör man inte det då? Istället för att lägga det i klädkammaren!! Jaja, idag har jag kastat dem på återvinningen. Så det så. =)

Ikväll kanske vi ska till Grästorp på luciafirande. Det är Stefans kusiner Mattias och Dennis som lussar. Det ska nog bli mysigt. Får se vad Hugo tycker ;)

Oj oj! Jag skulle bara fixa lite småsaker på bloggen och nu har jag suttit vid datorn i 1½ timma! Haha. Men helt ärligt så har jag bara grejjat med designen. Det tar sin lilla tid! Nu blir det frulle och sedan städ tills det är dax att hämta Hugo igen. =)

FÖRLÅT BLOGGEN!

2009-12-07 @ 15:12:09<3<3
Dagboken, 7 Kommentarer<3<3
Jag vet att det ser fördjävligt ut här inne just nu men jag fattar verkligen inte vad jag har gjort eftersom menyn inte vill hoppa rätt! Den är förbannat irriterande och nu tänker jag ta rast ifrån den här skiten innan jag kastar ut datorfanskapet! Så ni vet va som händer...

Glöggkväll

2009-12-07 @ 14:23:24<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Igår var det verkligen fullt upp hela dagen! Först så var det ju alla dagliga bestyr här hemma, plus choklad, paket och en massa extra mys! =) Haha. Sedan åkte jag och Hugo och hämtade Farmor och åkte till FUB-lokalen där det var julmarknad. Hugo stojjade och stimmade och hälsade på alla där inne. Naturligtvis blev alla jätteglada över ett litet barn som ohämmat kom fram och pekade och kramades ^^

Efter det blev det raka vägen hem, hämta upp Stefan och sedan till Richards 18-årskalas. Hugo röjjde fortfarande järnet! Han hoppade över middagsnapen och bara lekte. Anders kom med deras 3 veckor gamla bebis Ida. Hon var så liten och ömtålig. Fast ändå ganska stor för hon hade redan strl 62! Haha de växte Hugo i vid 3-4 månaders ålder. ^^ De hade också med sig derad 10 veckor gamla hundvalp. En lhasa apso (vet inte riktigt hur det stavas) Hon var jättesöt! Men också hon var ganska stor! Haha. Hon ska bli ca 25 cm i mankhöjd och hon var redan nu nästan lika stor som Mongo! Jag hadej u förväntat mig ca den strl som Mongo var - han fick plats i en hand! =) Men men Tova är lite större. 

Man kan ju tycka att efter en sån här dag så ska vi nu hem och vila. Jajjemensan. En timme. För vid halv sju kom våra kära grannar på besök och vi hade glöggkväll. Vi åt upp en hel pepparkakslåda. Haha. Men gott var det! Nova somnade så sött i våran soffa men hon vaknade tyvärr och Tommy fick gå hem med henne. Då hade vi redan satt oss ner och börjat Spela bondspelet så Marita stannade kvar och spelade färdigt. Och inte nog med det. Hon vann också. Haha. Jag kom sist. :P Jag hade inte ens råd med en herrgård när hon köpte slottet. Men kul hade vi! Det är alltid lika roligt att träffa dem! <3

Idag har jag inte gjort någonting typ. Jag har fixat med Hugos stjärngosselinne som ligger i tvättmaskinen nu. Det är Stefans gamla så det var lite trasigt, det finns inga knappar längre plus att det är lite stort så jag har lagat hålen, sytt i knappar och nu ska jag tvätta det för att sedan sy upp det. Det blir nog bra. Bild kommer - med Hugo i. =)


Marita och Stefan sitter och räknar alla sina pengar *mutter mutter* =)


ÄlsklingPälskling


Snuskigt rika Marita ;)


Spelet


Mongo orkade inte med oss så han gick och la sig =)

Plusgrader

2009-12-04 @ 06:24:22<3<3
Dagboken, 8 Kommentarer<3<3
Idag är det plusgrader ute igen. 0.9. Suck. All snö som la sig på backen igår/natt har nästan smält bort. Kvar finns bara små vita fläckar mellan grässtråna här ute på gården. Hoppas det fryser på snart igen, fast inte så snart att det blir värsta isbanan på gatorna. Det kan vi minsann vara utan! =)

Idag ska jag jobba till 4, och sen blir det årets sista (och terminens också för den delen) babysim. Det är egentligen en gång nästa vecka också, men vi ska på julbord med svärmor och mamma kommer hit och passar lille plutten. Det är ju helt onödigt att dra iväg henne på något sånt när hon inte har en aning om hur vi har gjort tidigare liksom. Och Hugo har nog inte ont av att inte gå på den sista gången. Han har ju den idag ;)

Nästa termin tar vi nya friska tag. Stefan klarade det sista teoriprovet igår ju så då hoppas vi ju självklart att han har fått jobb till i början på nästa år ^^ Så blir det lite enklare att betala för babysimmet. Denna termin var det inga problem för den skulle vara betalad i augusti, och det var ju då jag fick sommarlönen, och den var ju helt ok, fast den bara gick åt till räkningar så vi ändå fick leva som fattiglappar XD.
Jag har i alla fall bestämt att så länge Hugo tycker att det är roligt så ska han få simma! Vattenvett är alltid bra! Oc Hugo älskar att simma! så än så länge fortsätter vi.

Oj vad klockan springer iväg. Nu måste jag åka :( Usch! Vill inte! Men vi får se, om jag kan hitta på något roligt efter jobbet. Ha en bra dag!

Det snöar!

2009-12-03 @ 23:50:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Lyckan är gjord! Stora fluffiga vita dun av lycka faller ner från himmelen. Änglavingar. Strimlade till små små dun av ren glädje. Haha. Undra hur vägarna kommer se ut imgn bitti när jag ska till jobber kl 6. Yayy... Den dagen den sorgen. Ikväll är jag bara lycklig.

Imorse så fick jag ett sms av Marita, hon ville komma över en sväng och hon är alltid välkommen! Vi satt och tjöta tills det var dax för henne att hämta sin lilla solstråle på dagis. Stefan var iväg och gjorde kartläsningsprovet idag för typ femte (?) gången. Men idag fick han full pott. Maxpoäng. Åh vad glad jag blir! Så har han uppkörningen på tsdag men den kommer han säkert att klara galant. Den är ju inget svår. Och så ska han boka en tid för läkarundersökningen imgn med så är det bara att skicka in alla papper och vänta på beslutet. *hoppas*

Idag var jag så arg på Stefan! Jag vet inte varför men jag tålde honom inte ens. Kunde inte vara i samma rum orkade inte prata med honm för jag var så arg på honom!! Men han hade inte gjort någonting. Men ändå! Jag åkte till jobbet ovch när jag kom hem så hade älskling tvättat och hängt upp två maskiner tvätt, diskat, städat, lagat mat och bakat en massa rulltårta som han fryst in. Gulle dig - när du vill. Jag tror att han verkligen kände av vad jag kände innan ^^ Men men nu är allt borta. Allt är som vanligt. 

Är det föresten någon av er som vill komma på ett MyKidoo-party? Jag har funderingar på att ha ett själv på måndag, men det är ju ingen ide om det inte kommer någon så hör av er? Sedan ska Nathalie ha ett party den 14 kl 17 och alla som vill och kan får jättegärna komma! Hon har lite svårt att få ihop gäster - som alla andra tyvärr- och har bett mig hälsa till alla jag känner att de är välkomna. Så säg till! =)

Nu ska jag gå å lägga mig men först så ska jag klämma in några bilder på Hugo med sit första paket (från paketkalendern) och sin första chokladbit <3
















(pappa tog magneten så länge så han ska fortsätta öppna paketet. Men då säger Hugo 'a aaaa' och visar med händerna att den har försvunnit ><)




Tror ni han blev glad eller? =)


Man ser det inte så bra på bilden, men han stampar i golvet (som han gör när han är jätteglad) över sina nya leksaker.








Hugo tyckte nog att Mongo behövdes slås in med. ^^
(Ignorera de äckliga ögonen som världens finaste lilla Mongo har på bilden)

Det är vitt ute! =)

2009-12-02 @ 11:49:32<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag vet att det inte är någon snö, men det funkar för mig ^^ Haha. Jag är inte så kräsen och idag är alla taken vita häromkring. Träden är härligt frostbitna och gräset knastrar mjukt under fötterna. Det är -4 grader ute och jag hoppas det håller i sig. Igår var det minusgrader hela dagen, eller ja, mitt på dagen var det bara -0.8 men ändå. På morgonen igår var det bara -2 så det blir nog kallare idag. Då hopas vi bara på lite snö.

Igår var inte Hugo ute på dagis. Det har börjat en ny flicka på hans dagis som hade inskolning igår. Då fick Hugo och Teim vara inne och leka med henne eftersom de tre är lika gamla. De andra barnen är ju ett år äldre och två av dem byter avdelning nu i årsskiftet. Det ska bli roligt när det kommer in lite fler jämngamla barn tycker jag. =)

Fy vad det är mycket att göra under december månad! Och självklart får jag jobba en massa med. Det är ju skönt, pengarna växer ju inte på träd så jag behöver ju verkligen jobba, men det hade vart skönt om jag var lite ledig också. Haha. Men nej då. Jag ska jobba resten av veckan förutom på söndag då vi ska på 18 årskalas och sedan är det glöggkväll här hemma med underbara grannar. Nästa vecka är det väl tänkt att vi ska åka och hälsa på Stefans pappa. Jag har en visning i karlsborg och det hade ju passat bra. Men jag vet inte om Stefan har fått tummen ut och ringt Kjelle och frågat än ^^ förutom det har jag ytterligare en visning i uddevalla och ett julbord nästa vecka. Mumsigt!

Nej nu måste jag äta lite innan jag ska iväg till jobbet. Hoppas på snö allihopa! <3

Julbestyr

2009-12-01 @ 09:53:53<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Oj oj, tiden bara rusar fram! Jag har inte hunnit med allt som skulle vara klart idag ju. Jag ska sätta fast en ögla på julstrumpan, som jag sydde ihop igår! =) Och hänga upp den på väggen med ett paket i. Jag ska också slå in lite julklappar som vi köpt och Anna Lena ska lämna Hugos klapp-kalender som hon har kämpat med och broderat. Idag ska Hugo få öppna ett litet paket, och också få en liten chokladbit ;) Det tycker han nog om :P Vem gör inte det liksom ^^ 

Det har också blitt ändringar ang vart vi ska vara på julafton. Kanske bra ändringar, kanske inte. Eftersom ingenting är bestämt .. fortfarande. Men nu ser det ut som att vi ska vara hemma hos Stefans mamma i alla fall som det var bestämt innan. Och att vi ska fira med Stefans pappas sida på juldagen eller annandagen. Och då ska vi vara här hemma. Jo men visst, det kommer inte vara så jättemycket på julbordet då, men vi kommer inte vara så många så det behövs ju inga mängder av allt :P Jag tror att det blir bra ändå. Får se om det blir så här eller om det ändras igen. Och vi har fortfarande inte enats (jag och min mamma) om en dag så vi ska fira jul med min släkt. Men det löser sig. Hoppas jag :P

Vad jag HAR gjort är i alla fall att jag har köpt julkort nu. Vad skönt. Då saknas bara julfrimärken. Gah! Alltid någonting! HAha.

Nej nu ska jag städa lite här hemma medans älsklingen är på dagis å baby sover ;) Kram på er!

RSS 2.0