Besök

2009-09-30 @ 17:15:51<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Idag får vi besök av Marita, Tommy och Nova. Det ska bli roligt. Det är ju första gången vi träffas alla sex samtidigt. =) Jag ska bjuda på cheesecake. Jag har vekligen inget mer att säga. Har jobbat natt och sovit. =) Här kommer lite bilder ist.
Hugo dregglar en hel del!
Jätte-Hugo =)
Älskade Mongokillen
Så här ser Hugo ut idag. Finklädd som få. <3

Mysig hemmadag?

2009-09-28 @ 18:17:14<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Tji fick jag! Till att börja med så har Hugo inte såvit någonting inatt typ så vi har fått turas om att sitta med honom. Inte så kul. Sen så har han fortsatt att gnälla och skrika och vart helt hysterisk emellanåt och vi vet inte riktigt vad som är fel. Men man får prova allt. Springa som galningar och testa allt; Fryser han? Är han trött? Är han hungrig? Är han varm? Ska blöjan bytas? Har han ont? Det är tusen frågor som snurrar runt och han kan ju tyvärr inte berätta vad som är fel.
Inatt så låg han och skrek och bara skakade. Hur kul är det då? Likadant gjorde han i morse men mamma sa att det antagligen är febertoppar. Det går ju i arv och jag hade ju en hel del när jag var liten. -.-

Sen ringde bemanningen idag med och frågade om jag ville jobba natten idag och imgn och det måste jag ju änna. Jag har bara jobbat 50h på hela månaden så det är ju lite skönare om jag får ihop det till 70 iaf. Synd är ju bara att fast än Hugo är dålig så måste han sova borta idag :( Jag hade velat att han var här hemma men Stefan ska iväg och göra ett prov imgn bitti och jag är inte hemma innan han måste åka. Och Hugo kan ju inte vara hemma själv. Men han är ju i goda händer. På det här sättet har ju Stefan massa tid till att plugga ikväll med för prover imgn. Hoppas han klarar detta nu!

Tror att det kan vara en tand som spökar också för tand nr 5 är väldigt nära nu.

Söndag

2009-09-27 @ 23:31:16<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har det inte hänt allt för mycket. Jag har jobbat mellan 11 och 20, Stefan har vart och jobbat mellan 14 och 19.30 och Hugo har vart med gammelmormor Gittan i grästorp på kalas.
Det som faktist HAR hänt idag och som är väldigt roligt är att Hugo nu ställer sig upp själv. Det spelar nu längre ingen roll om det finns någonting att ställa sig upp emot eller inte, han kommer upp ändå. Älskade lilla plutten!
I morgon ska Stefan på möte med någon tjomme som ska placera ut honom på praktik. Sedan så blir det väl bara massa mys av. Vi är nog hemma imgn eftersom Hugo ikväll hade 38.6 i temp :S så jag får se hur han mår imgn. Nu ska jag sätta mig en liten stund och spela the Sims 3 ^^ Sen ska jag sova. Pussa

Äntligen Hemma

2009-09-26 @ 22:02:08<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Nej inte programmet, utan jag :D
Idag har jag jobbat en delad tur vilket inte är allt för roligt. Jag hade tänkt att jag, på min 4 h långa rast, kunde åka hem till mormor så slipper jag åka till thn. Men när rasten började och jag ringde mormor så skulle hon åka ut till min moster Sondra med Tommy och Richard. Jahaja. Men jag skickade iväg ett sms till Christian och kollade vad han sysslade med och ja... Han skulle gå och lägga sig. -.- Men vi sa att han skulle höra av sig när han vaknade. Jag kollade i affärer, köpte mig någonting att äta, kikade in biblioteket. Sen fick jag ett sms. Christian skulle köra sin mamma till u-a men han undrade om jag ville följa med. Så jag har nu åkt i hans väldigt omtalade 9-5 ^^
När vi kom tillbaka hade jag en hel timmes rast kvar så jag hängde på till Christians jobb - ungdomsgården. Jag kände mig väldigt stor där! :O Haha. Och när jag började jobba behövde jag bara gå över gatan för vi jobbar mitt emot varandra. (När jag är i VBG)

Planernavar att sy lite när jag kom hem men jag orkar fan inte det! Så jag går nog och lägger mig nu. Imgn ska jag jobba mellan 11 och 20. Kul... NOT!

Hoppas ni andra får en roligare helg!

Tacos hos svärmor

2009-09-25 @ 21:04:02<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ikväll har vi vart hos svärmor som bjöd på tacos. =) Mumsigt var det! Hugo är hos gammelmormor Gittan och gammelmorfar Jörgen i helgen för Jag ska jobba hela helgen och Stefan ska försöka få pluggat så mycket som möjligt. Han har ju nästa prov på tisdag. Hoppas han klarar det nu då för vår ekonomi pallar inte fler nederlag.

Hugo fick skitsnygga byxor av sin farmor idag.


Annes present är strax klar (redan?!) det fattas bara ett lås så ska det fraktas per brev ner till Värnamo. <3


Nej nu ska jag gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imgn. Delad tur... *suck*

Lite bilder ifrån dagen

2009-09-25 @ 17:31:06<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Först och främst måste jag bara säga: VI HAR FÅTT EN TVÄTTMASKIN!!! Ska bara åka och hämta och koppla in den.


Lite bilder ifrån kalaset i onsdags

2009-09-25 @ 17:29:16<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Baby dansar

2009-09-25 @ 16:35:52<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Haha vilken söt liten unge! ^^Idag =)

2009-09-24 @ 18:55:22<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag har ju Hogo sovit piss plus att Stefan har sittit uppe inatt och pluggat. Idag gick han upp jättetigit och gjorde provet som han tyvärr inte klarade. Det som är bra är ju att han vet vad han har gjort för fel men att han inte hade tid att ändra det. Tiden rann tydligen ut för honom. Men men G var 11 rätt och Stefan fick 9 så han ska göra om provet... senare. Nu härnäst så är det ett prov på tisdag igen fast ett annat. typ säkerhet eller något hette de.. Hoppas han klarar det iaf.

Annars har vi tagit det ganksa lugnt idag eftersom vi inte är frächa någon av oss. Hugo skulle till BVC idag på 1 årskontroll och dit cyklade jag me honom medan Stefan var på ett möte med AMS. Hugo fick en spruta och blev klämd och kikad på överallt. Det såg bra ut alltihopa och min lilla kille är nu 1 år 1 dag 77 cm och väger 9355g.

Nun ska vi gå och mysa för bebisen min är inte kry!

Onsdagen den 23 September

2009-09-24 @ 18:44:59<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag var det min lilla älsklings födelsedag! Vi klädde upp oss lite extra till dagis idag (det är därför det fattas en tröja på bilden med alla kläder på som ligger i inlägget innan, han har på sig den här). Vi tog med glass och gick iväg. Påvägen till dagis trillade Hugo med ansiktet ner i asfalten och skrapade upp läppen lite :S Men efter lite tröstande så var det bra så det var nog inget allvarligt. Sedan när vi hämtade Hugo berättade dagisfröken att han slagit i sig i stången över rutchbanan så han hade ett litet märke där. Typiskt. Första skadorna på dagis sker på födelsedagen... Attans.

Medan Hugo var på dagis så röjjde vi här hemma efter kalaset dagen innan. Sedan åkte vi och hämtade tårtan och hem och duscha och göra sig fin. Vid 4 kom de första gästerna och de som stog på listan den här dagen var Stefans mammas sida. Det är en högljudd bunt det med! =) Hugo fick mycket kläder och leksaker även idag.

Sedan var det bums i säng och den här natten sov våran älskling SÅ DÅLIGT! stackarn. Han har blitt snuvig hostig och så håller han på att få en femte tand. Inte lätt att vara liten.

Här kommer lite bilder från dagen:

Klär upp oss för dagis:
Bjöd på glass till dagiskompisarna


Hugo är så kalasfin!
Tårtorna som bjöds idag de är hämtade från Maxi och Ritz
Figge och Henke var här =)


Hugo "blåser ut ljusen"

Tisdag den 22 September

2009-09-24 @ 18:25:46<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag var det kalas för min släkt. Det kom ganska många! Men vi klarade av det! Hugo var ju på dagis mellan 9 och 14 och medans han var där röjde jag som en liten blå här hemma för att bli klar med tårtorna och städa lägenheten. Jag ställde precis in den sista tårtan i kylen och var i full fart med att torka upp efter mig när de första gästerna anlände. Huja! Då hade jag ju inte ens hunnit duscha! Fick bli en raggartvätt med lite deo och parfym samt helt nya kläder. Men det funkade ju. Sedan var det ett himla spring med glas ohc servetter och alla hade inte fårr skedar och hit och dit - ni vet, kalasgrejjer.

Men den här dagen hände också någonting annat roligt. Jag fick min MyKidoo väska! så jag ska börja sälja för MyKidoo. Jag har redan börjat höra mig för runt om bland folk men om jag inte pratat med dig än, du bor i närheten och gärna vill ha en visning, så hojta till så läser vi det! =)

Annars hände inte så mycket mer än en massa stress den här dagen. Men det blev ett lyckat kalas med massa fina presenter! TACK TACK!


Här kommer lite bilder:

Tårtorna jag gjorde:


Hugo äter tårta själv:Pappa mygger ihop bobbycaren och Hugo struttar omkring i sin nya fina pyjamas som han fick av sin mormor:Detta fick han idag: (Det fattas en tröja den har han på sig "imgn")Nervös

2009-09-24 @ 10:38:03<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag är jag ganska nervör å Stefans vägnar :S Han har nämligen gjort det första delprovet till taxikortet i morse. provet startade 8.30 och jag har starkt för mig att det varade i 90min men han har ännu inte slagit på telefonen :S Så jag är lite nervös för hur det har gått. Jag tror det har gått bra för det är i kartläsning och stefan har så lätt för matte så det är inte sant. Men ändå. Vad som hellst kan ju gå snett.

Ang min dåliga bloggning tänkte jag rätta till det så snart köksbnordet har kommit ut i köket igen - jag orkar inte stå och blogga längre. Men så tänkte jag också dlea upp allt i kanske tre olika inlägg så att det blir ett för varje dag eller något... jag har inte riktigt bestämmt mig hur jag delar upp det ; det får ni se. Men så blir det liksom inte ett JÄTTE inlägg iaf.

Nu ska jag sätta mig och mysa lite med min lilla sjukling här hemma för han har inte sovit många timmar inatt (och det har inte vi heller pga av det). På återseende!

Hej hej

2009-09-23 @ 20:35:17<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
God kväll allesammans! Jag ville mest berätta att vi lever och mår bra. Men det har vart helt fullt upp nu de senaste dagarna pgag Hugos kalas. Jag är helt slut verkligen! Så nu ska jag gå och lägga mig så får jag ladda upp lite bilder imgn när Hugo är på dagis. Då har jag en liten lucka. God natt allihopa! <3

I väntan på Posten

2009-09-21 @ 21:39:42<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har jag väntat som en galning på posten. Jag väntar på ett paket från mykidoo. Jag ska börja sälja för dem :D Men jag fick inte det idag :( Då blir väl väntan lika stor i morgon ska ni se ^^ Idag fick jag istället ett annat väldigt roligt paket som jag fick av Anne. Hon har köpt 4 linnen till mig i present :D *älska* Ett rött ett grönt ett lila och ett grått. Jättefina och tacktacktak!!
Ska nog ha ett av dem imorgon på kalaset. :DIdag har jag som jag sa tidigare inte gjort någonting. Jag var ute på Siba en sväng och kollade in på Cubus och hälsade på Kajsa. Vi hittade en jättefin typ parkasjacka som vi funderar på att köpa till Hugo. Den fanns tyvärr bara i strl 86 men vi provade och den satt ganska bra, den var lite lång i "kroppen" bara. Men armarna var faktiskt inte så långa som jag trodde de skulle vara. Satt ganska bra. Vi får se på det.

Idag skulle jag ju ha städat upp efter kalaset igår (för jag orkade inte det igår) Men jag har inte haft lust! Så det blir ett röj innan jag börjar baka tårtor i morgon då.

Ikväll har jag vart hos svärmor och hon bjöd på mumsig lasagne.

Nu ska jag gå å lägga mig ;D Men för er som är lite nyfikna : jag har nu lagt upp lite bilder på Paw ;)

Barnkalas

2009-09-21 @ 13:55:53<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Igår var det som sagt barnkalas här hemma. Lilla älsklingen min fyller ju 1 år på onsdag! Tyvärr är det ju sjuktider här i stan så det var inte så många som kunde komma. Men de som kom gjorde hela dagen :D <3 Underbara människor!

Linda S. : Ang Paw design-sidan så har jag inte hunnit lägga upp någonting än men det kommer. :D Har haft fullt upp med kalas-förberedelser och designen på sidan. ^^

Ja... Har inte så mycket att säga idag. Jag ska städa up efter gårdagen. Jag var helt slut igår så jag orkade varken blogga eller städa så det får bli det idag. I morgon kommer ju nästa gäng med gäster för att fira Hugo - Min familj.
Det var meningen att jag skulle åka till myrorna idag och försöka hitta ett par jeans som matchar de jaglkippte sönder för Stefan. Men jag orkar inte det. Så det får bli en dag hemma - förutom en tripp till Maxi för nu är blöjorna slut :S

Här är lite bilder ifrån gårdagen :


De jättefina presenterna Hugo fick av sina kompisar :D
(Larven var väldigt uppskattad!Både av Hugo och Stefan ^^ )


Harry-Bus


Jag fick ett leende av Harry =)


Harr är allt en liten linslus ;)Hugo gosar med Erika


Alvin


Nova har en underbar stil alltså :D Sötnos!


Hugo och en sked-samlande Nova


Alla gästerna


Tårtan jag bakade


Erika posar med tårtan ;D

Slappadag

2009-09-19 @ 20:57:37<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3

Idag har vi haft en riktig mysdag <3 Det har vart skönt. Vi gick upp vit 8 – jag och Hugo och sedan har vi inte ens tagit på oss riktiga kläder. Hugo har gått runt i pyjamas och jag i mjukiskläder. Medans Hugo vilade middag tidigare så satte jag mig ner och sydde ihop två nya dreggellappar till honom. En brun och en grön. Till min irritation hamnade ”Paw”-lapparna upp och ner! Men det får vara så för jag orkar inte sprätta och det kommer förstöra tyget isf. Men det blir väl extra charmigt å hemmagjort om de sitter upp och ner? =)

 

Det var tänkt att jag skulle sy ett par byxor till Hugo med av ett par av Stefans gamla trasiga jeans men när jag var klar med utklippandet och skulle sy ihop skiten upptäckte jag att jag har klippt ut två höger framben och två vänster bakben. *suck* Så då kan jag ju inte sy ihop byxorna. *dumma mig* Men jag tänkte jag skulle kila ner till myrorna imgn eller på måndag och se om de har ett par jeans biligt i typ samma färg. För de e ju ganska viktigt att det blir samma färg…

 

Mormor kom hit en sväng idag med. Vi redde ut trådar ur ett broderi som hon ska sy till mig. Det var ganska många! Och jag översatte det viktigaste av beskrivningen till henne eftersom den bara fanns på engelska. Det var så mysigt så. :D

 

Nu har jag ingenting mer att berätta om än att jag gjort färdigt designen på Paw. Jag blev väldigt nöjd faktiskt. Jag funderar fortfarande på om jag ska göra någonting med menyn, men jag vet inte vad. Jag vill ju inte att det ska bli ’för mycket’ heller. Men mest nöjd blev jag med de små bildlänkarna under headern. Kika in Här.

 

 

Nu bjuder jag på lite bilder från de senaste dagarna.

Hugo upptäckte att det fanns lite rester från middagen på stolen >.<

 

Det måste vi ju smaka på!

 

Sånna ögon har har... ^^

 

Surpuppa <3

 

Ja... Vad ska jag säga?

 

Så här såg strumporna ut innan jag strök dem...

Och så här såg de ut efteråt. Så det syndes ju när man strukit klart :D

Jag vet inte vad jag har gjort med mina blommor! De är ju precis lika dana, får lika mycket vatten och solljus och står i likadana krukor i samma fönster! Varför håller den ena på att dö stup i kvarten?!

 

Fin blomma...

 

Ful blomma!

Så här blev dreggellappen jag sydde idag. Sydde en grön med.. =)

 

Tihi vilken liten tjockis han ser ut att vara på den bilden ^^ <3

 

Älskade barn!

 

Jag ville ha ett kort på de två tillsammans och efter lite tvång så fick jag detta :D

Men det var inte många sekunder efter som Hugo kröp därifrån och Mongo... ja började göra sånt soim hundar gör bäst ;)

 

Som ni ser, fast Hugo började packa efter ett par krypsteg frammåt (det är det han gör på bilden)

 

Backade rakt in i Mongo som undrade va fan som hände liksom ^^

 

Där satte han sig liksom för att jag skulle få ta fler kort på dem tillsammans <3

Fast då tyckte inte Mongo att det var så roligt länre så han reste sig upp och gick.

 

Det får avsluta den här dagen. Nu ska jag sätta mig och glo på en film och jobba på Hugos julstrumpa =)


Dutti Stefan!

2009-09-18 @ 20:10:28<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Jag måste bara säga att jag är så oerhört glad över att min älskling äntligen har gjort som jag har sagt hela tiden och börjat läsa i taxi-boken. :D Jag har till och med fått boka ett prov åt honom på på torsdag har han ett av delproven. Jippii :D

Storstäd

2009-09-18 @ 20:01:23<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har kommit fram till att jag skriver väldigt tråkigt, bara berättar vad vi gjort idag typ. Det är sånt som jag tycker är förbannat tråkigt när andra gör. Men så kan jag inte sluta själv. ^^ Jag försöker få med lite annat än bara dagens händelser i kronologisk ordning men jag vet inte riktigt om jag lyckas. =)
Idag har jag i alla fall förberett vårat hem inför barnkalaset på söndag. Jag har storstädat helt enkelt. Innana det har jag inte gjort någonting annat än sovit och busat men min mycket MYCKET mammiga son idag. Varje gång man har släppt honom så har har han blitt galen. Det spelar ingen roll om man har burit honom eller bara sitter brevit å typ håller handen, men så fort man släpper - gallskrik.
Idag var det ju babysim på schemat men eftersom (jag citerar Micke i ett av hans skämt) det bara finns röd färg i skrivaren så fick jag stanna hemma. Så jag poassade på att röjja järnet medans de var borta. :D
Nä nu har jag ingenting mer att säga. ;D Lite kortare inlägg idag ;)

Lite efter

2009-09-17 @ 19:55:39<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det känns som allt jag skriver blir lite för sent liksom. Men idag har jag bara myst med mina älsklingar och sovit typ. De ringde mig när Hugo var på dagis och frågade om jag ville jobba natt inatt och det tackar man ju inte nej till. Det är ju tio timmar så :D
Igår var vi hemma hos Nathalie, Christian och deras bebis. Nej, det är ju ingen bebis längre men ändå :D Vi fick reda på att de tyvärr inte kunde komma på barnkalaset de heller :( Tråkigt. Så Hugo fick sitt paket när vi var där. Det var ett jättefint kort som Nathalie gjort själv! *Så Duktig* Och en sån där hoodie med Stinky på som jag sa att jag ville ha Här. TACK TACK TACK :D Lite kul var det allt att hoodien var i strl 98, för de var tydligen slut i mindre. Men då har han ju verkligen någonting att växa i =D

Nej nu ska jag göra mig iordning och sen ska jag åka och Jobba. Puss

Massa tjöt igen

2009-09-16 @ 10:35:35<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3

Oj oj vilken morgon! Hugo vaknade halv 8 idag och då ville han gå upp. Det ville inte jag eftersom jag hade ställt klockan på 8. Så jag tog in Hugo till oss i hopp om att han kunde ligga och gosa lite med mamma den halvtimmen som var kvar. Det gjorde han faktiskt till och från. Det var ju inte mys hela tiden och det var lite skrik och gap när jag inte ville att han skulle sätta sig upp. Men det gick fint. Han är ju så rastlös! Men det blev en mysig start på morgonen. Sedan kom vi ju till problem nummer två: Eftersom Hugo redan var vaken så kunde jag ju inte springa ut med Mongo innan jag väckte Hugo som jag annars gör. Så efter frukost och tandborstning så fick jag locka med massa leksaker i Hugos rum och sedan springa ut så Mongo fick kissa på en stolpe här ute och sedan in igen. Då är ju inte läget längre lika akut för den grabben. Så kanske han håller sig lite lugn i alla fall. Sedan var det bara dags att springa till dagis med den andre. ;)

 

Det hade gått jättebra igår. Han hade tydligen inte velat gå hem. Och fröken sa ’det behövs ju ingen inskolning för dig! Du är ju så duktig ändå’ *värmer om hjärtat* Det är så underbart när fröknarna på dagis berömmer barnen. <3 Visst berömmer hon säkert allas barn, men det hör inte hit! :D Hon berömde mitt barn; mitt barn är speciellt! <3

 

Sedan blev jag hemskickad. Hon sa att jag skulle komma dit halv två idag eftersom han ska pröva att sova där och då var det bra om jag kom när han vaknade. Så han inte blev helt lost av att sova på ett nytt ställe. Så får vi se hur det går då. Det går säkert bra. Men han har ju lite svårt att somna på andra ställen än i sin säng. Han har till och med svårt att somna på andra ställen här hemma… Men det ger sig väl.

 

När jag kom hem tog jag ut Mongo på en riktig promenad. Så han fick kissat och bajsat ordentligt. Nu hade jag ju mer tid åt honom liksom.

 

Idag ska jag till tandläkaren :( Jag känner inte för det. Någon som känner för att gå dit istället? Visserligen är det bara en undersökning men jag har ALDRIG kommit där ifrån med ett ’dina tänder ser bra ut’ det är alltid ett ’njaa… du har en hel del början till hål… om vi skulle ta och laga de där i alla fall…’ *suck* Jag borstar tänderna. Men jag tycker att det är förbannat tråkigt att skölja med fluor och använda tandtråd. Så det fuskar jag lite med faktiskt. *dumma mig*

 

Jag hann föresten inte göra strumporna igår så jag kladdade dit färgen nu. Det var ganska tråkigt. Men jag hoppas på att det blir bra. Svårt att veta bara hur mycket man ska ta. Sväller det när man stryker på det eller blir det mindre? Eller är det kanske samma storlek? Svaren får jag i eftermiddag när det har torkat i 6h.  Men så här blev det nu i alla fall:

 

 

 

Nä vet ni vad; nu ska jag ta tag i disken och kanske till och med i tvätten innan jag ska iväg till tandläkaren ;)


Jag pratar av mig... mycket!

2009-09-15 @ 15:07:21<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3

Igår orkade jag verkligen inte blogga! Men jag hoppas inte det gör någonting. Jag tar igen det idag ^^ Det var meningen att jag skulle ut till siba igår och träffa Anna och hennes lilla Edwin. Men jag fick ett sms på morgonen där hon skrev att hon hade sån migrän att hon inte orkade. Förståeligt. Men då var ju liksom hela dagen förstörd! Jag hade ju ställt in mig på att åka till siba och kika och så blev det liksom ingenting av det. Efter lite övertalande så fick jag med mig Stefan och Figge i min iver att hitta på någonting att göra. Så det blev beslutat att vi skulle åka till torp. Då kom nästa problem. Jag vill ju inte gå där ute själv! Alla mina vänner har ju en liten plutt att ta med och det fanns bara en plats kvar i bilen. Och även om vi hittade bara en person som skulle med så skulle det bli jättetrångt. Så jag ringde till en vän i Ödeborg och frågade om hon och hennes lilla Junior ville komma ut och kika lite med oss. Det ville hon. ”Hon” heter föresten Sarah =)

 

Vi satte oss ner och tog en fika och kikade runt lite i affärer. Jag har ju fortfarande såna problem med Hugos strumpor. Han har ju strl 21, och alla strumpor som passar är då i strl 19-21. Det känns ju väldigt meningslöst eftersom han då kommer att växa ur dem snart. Men nästa steg, 22-24 är JÄTTESTORA! Så de kan han inte ha. Det resulterar i att han får helt enkelt ha de där fula begagnade stumporna ett tag till tills han passar i 22-24… MEN! Igår kära läsare hittade jag inne på Kappahl att de har strumpor i strl 19-22! Dagen är gjord! Jag hittade till och med två 3-pack för 20:- st. Så jag fick 6 par strumpor för 40:- till lillemannen. Inte illa pinkat. Men det dåliga var ju att det inte fanns några halk på strumporna, så jag fick gå en sväng till Panduro. Där hade de en textilfärg som var gjord för att användas som halk på strumpor. Wee :D Så jag köpte mig en Anis-färgad färg så hade jag tänkt att skriva ’HUGO’ under strumporna så slipper jag de där pillet med att namna strumporna med ;)

 

Det var typ det jag gjorde igår. Sedan kom vi hem så åt vi stekt fläsk med bruna bönor och löksås. Sedan var det bums i säng för min del eftersom jag skulle jobba idag.

 

Idag har jag inte gjort mycket alls. Jag jobbade 7-11 sedan postade jag ett paket och efter det har jag bara suttit stilla typ. Nej jag har dammsugit också. Och planterat om blommorna som Tommy ska få. Om en timme börjat tvättstugan och då blir det full rulle.

 

Det var ju meningen att Erika skulle komma hit idag och låna våran torktumlare och vara sällskap till mig när jag rensar i källaren men hon jobbar till halv fem och när jag ringde så hade hon glömt av att hon skulle komma L Så vi får väl se hur det blir med den saken. Men va fan… Alla glömmer. Speciellt jag ^^ Men kommer hon inte orkar jag inte gå ner å rensa i källaren för som Stefan säger: ’Det behövs inte’ …(så mycket)

Här är bilder på det jag köpte igår. Så får ni väl se imgn hur de blev när jag skrivit för de ska förtvättas och torka i 6h osv. ;) Puss på er!

 

 

 

Färgen jag köpte på Panduro. Den kostade bara 34:- så fungerar den är den ju lätt värd priset!

Det finns ju så många snygga sockar som inte är halk på...

 

De 6 strumpparen jag köpte för endast 40:- = Jag är väldigt nöjd med köpet. =)


Önsketänkande

2009-09-14 @ 00:37:05<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har kollat runt lite på internet och tyvärr hittat en hel del som jag vill ha! Jag har också (dumma mig) vart inne och smygkikat på de förbjudna (pga att jag inte kan köpa det) avdelningarna så som flick och barn. Hugo är ju fortfarande baby ;) Det här är sånt jag hittade som jag vill ha i alla fall :P


Skitsnygg Stinky-Hoodie från Barnavd. Lindex

Naturligtvis en underbar Stinky tröja som matchar ;) Barnavd. Lindex

Häftig Skjorta från Barnavd. Kappahl

Underbar klänning! Jag älskarden och min flicka hade fått använda den mycket! <3
Babyavd. Kappahl

Supersöt favoritkjol från babyavd. H&M

Tuff Hoodie från barnavd. H&M

Hoodie i läckra färger också från Barnavd. H&M

Behöver jag säga att jag älskar Spindelmannen? Denna är ju supertuff! Barnavd. H&M

Turcost är min färg på Hugo! <3 Babyavd. H&M

Men även denna är skitsnygg! Har problem med vilken av färgerna som är snyggast :S :D
Babyavd. H&M

Jättemysig långärmat T-shirt Babyavd. H&M

Ser de inte jättemysiga ut! Jag älskar just den här färgen! Vill ha! <3
Trumphette

Skittuffa vaans-strumpor!
Trumphette

Är den inte tuff? Haha jag vill ha!
Trumphette

Dessa har jag riktigt fallit för. Mysiga att ha till tomtedräkten på jul! ?!
Trumphette

Hade jag haft en flicka så hade hon självklart fått dessa übersöta stövlarna från Trumphette!

Bakad potatis

2009-09-13 @ 21:59:12<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ikväll blir det bakad potatis med baconröra. Mums!
Idag har vi inte vart allt för aktiva. Vi sov länge och åkte iväg till Maxi det första vi gjorde för att köpa frukost. Vi hade ätit upp allt bröd kvällen innan :( När vi ätit en mumsig frukost så var det dax att städa lite. Jag storstädade våran sängkammare, klädkammaren, Hugos rum och Storarummet. Sedan kom Hugo hem ifrån mormor och jag bestämmde mig för att ta Hallarna och köket en annan dag.
Hugo fick lite mat i magen och sen gick vi ut på gården och lekte lite med Nova, Marita och Tommy. Vi bjöd dem på Joggelino och Nova verkade tycka att de smakade bra hon också =)
Efter lekandet var Hugo så kall om sina små händer så det fick bli ett varmt och skönt bad när vi kom in. Efter det blev det en massa mys i soffan. Jag har ju saknat min lilla plutt nu när han har vart borta hos sin mormor så länge. <3 Hugo-Bus älsklings lilla plutten. Åh... Mamma har saknat honom så mycket! Nej nog med nonsens, alla läsare har väl redan för slängesedan fattat att jag kommer sakna min plutt om han är borta hela helgen. ^^

Men jag har några frågor till er läsare som har barn. Kan ni ge mig lite tips på barnkläder-märken som ni gillar, men som inte finns att få tag i affärer här i thn?
Vart handlar ni de flesta barnkläderna till  era barn?

Skulle ni vara intresserade av en ny barnklädersaffär
och vad är viktigast? Snygga kläder? Hur/Var de är gjorda?
Tell me, hur tänker ni i era kläd-inköp till era barn?

Ge mig pengar! ^^

2009-09-13 @ 01:01:12<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
ÅH vad jag drömmer mig bort. Jag var dum nog att kika in på tradera efter en overlockmaskin och tyvärr hittade jag en som jag vill ha!

http://www.tradera.com/Victoria-Multi-Funktion-Overlock-Symaskin--auktion_98338010

Ge mig ^^ Fast än den är så billig så har jag inte råd och vem vet... kan ju alltid hoppas på att den går upp massor i bris så jag inte vill ha den så mycket längre. Det är jobbigt. :P

Nej nu ska jag gå å lägga mig.

Babysimmet startar

2009-09-11 @ 21:32:42<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag gick vi första gången på fortsättningskursen i babysim. Hugo tyckte att det v ar jätteroligt att bada i bassängen igen med alla kopisar. Fast vi har ju iofs fått nya kompisar i gruppen. Det är INGEN ifrån vår förra grupp som är med oss. Men men. Mer kompisar till Hugo ^^ Hugo var lite skrajj för att simma och vara självständig i vattnet. Ville gärna klänga sig fast i mamma. Men mamma var lite hård och han fick inte klänga i mig utan skulle vara så mycket själv som det gick. Det släpper nog. Vi har ju ändå inte badat på det sättet sen babysimmet slutade i maj :S Försåtr väl jag om han är lite ringrostig. Det är ju jag med :P Vi fick känna på rutchkanan idag. Får se, kanske får åka nästa gång? ;)

Nu är Hugo hos mormor och Stefan är med Figge ute på race. Jag sitter här ensam och det finns typ tysen saker jag skulle behöva göra! Disken, lite tvätt ska vikas in, golvena måste dammsugas osv... Men jag orkar inte. Plus att det är ju inte många dagar jag får vara helt för mig själv så jag tänkte faktiskt bara lata mig just ikväll. Så får jag ta tag i hemmet imgn. Hugo kommer ju inte hem förns på söndag så jag har gott om tid. Nu ska jag tappa upp ett bad och se om jag kan få lite ro till å läsa lite kanske? ;)

Grattis-annons - Check!

2009-09-11 @ 13:23:06<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Då har man fixat det med. Skönt att få det klart så man inte glömmer det :P

GUD va seg jag är! Men jag orkar fan inte hitta på någonting heller. Jag ska nog lägga mig och spela lte piñyata tills plutten vaknar. =)

2 done, 3 to go

2009-09-11 @ 11:40:50<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Andra inskolningsdagen idag. Det gick jättebra! När vi kom dit så skulle barnen gå ut och leka så det var bara att dra på sig lite extra kläder och klampa ut. =) Där ute tog en dagisfröken Hugo och gick iväg och lekte lite. Jahaja… Vad är det tänkt att jag ska göra då? Inte kan jag bara stå där och glo så jag satte mig och bakade sandkakor med två flickor. (De andra barnen på hans avdelning är mellan två och tre år. Så de är lite större.) Efter 40 min kom en fröken fram till mig och sa att jag kunde gå hem om jag ville. Jag skulle komma tillbaka om en timme för då slutade Hugo för dagen. Ok… Så jag knallade hemmåt och gick ut med Mongo och satt lite vid datorn.

 

När jag Hämtade Hugo berättade Fröken att allt hade gått så bra så. Hugo hade krupit runt och kollat på allt men bäst tyckte han tydligen om brunnen. Han kastade ner stenar och lyssnade till plasket.

 

Nu ligger plutten och sover. Och nåde den som väcker honom! Igår sov han ca 20 min på hela dagen! I omgångar om ca 5 min. Så han var ju sådär rolig igår kväll. Men jag fick honom i säng –med 3 dl (!) välling i magen- en och en halv timma tidigare än vanligt. Det var väl behövligt.

 

Idag händer det en hel del. Nu ska Hugo sova som sagt så länge som det bara går, sedan ska vi på babysimmet kl 6 i em. Efter det kommer mamma och hämtar våran lilla prins. Han ska sova hos mormor i helgen. För att mormor ville det. Det är planerna för idag.

 

Jag tänkte visa er hur min lilla solstråle beter sig när man är ensam med honom... Ni kan klicka på bilderna för att få dem större.

Så här är Hugo i mammas knä med massa uppmärksamhet riktad mot sig :

Massa massa mys med mamma!

 

Så här är min älskling när man sätter ner honom på golvet en liten stund :

Kul va! =)

 

(Observera den ursnygga pyjamasen! <3 )

 

Här är bara två nya bilder på när Hugo läser ;)


1 done 4 to go

2009-09-10 @ 13:16:17<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Idag har vi vart på vår första inskolningsdag på Myggan. Det var riktigt lyckat faktiskt och Hugo stortrivdes. Han kröp omkring och fröken hade svårt att hänga med. Till sist så skrattade hon bara och sa ’jisses man måste ju hålla ögonen på honom hela tiden! Inte kolla bort en sekund.’ Det stämmer bra det ^^ Hugo är snabb som attan när han hittar någonting som han vill ha.

 

Pojken min körde omkring som en ångvält idag. Alla andra barn lekte med så roliga grejjer så Hugo ville ju också testa. Han bara mejjade ner barnen i sin iver att ta någonting som låt preciiiis bakom den andra ungen. Toker! Men allt gick så bra så och han brydde sig inte ens om mig och Stefan. Det var bara fröken och de andra barnen som var intressanta. Visst var han lite sur och grinig och ville inte alls vara medgörlig… när vi skulle gå hem ^^ Annars var han en solstråle.

 

Då får vi se hur han är i morgon. Nu var det bestämt att Hugo ska gå tisdag, onsdag, torsdag 9-14. Det blir ju bra. Det är bara i morgon som han ska gå en fredag eftersom det fortfarande är inskolning. Han får ju bara gå 15 h/v nu när Stefan går hemma. Men det blir allt skönt för oss allihopa att han får leka av sig tre dagar i veckan på dagis.

 

Efter dagiset så blev vi bjudna på frukost hemma hos farmor. Mumma! Jag har också vart och hämtat ut ett paket på posten med massa yoghurt. Det blir att bjuda era barn på den ;) Det är tydligt en ny yoghurt som heter yoggelino. Den är från Nestlé och helt sockerfri. (Jag måste ju erkänna att jag tyckte att den smakade varm gammal mosad frukt. Inte min grejj… Men Hugo gillade den och det är ju det viktigaste!

 

Nej nu ska jag gå å packa Hugos väska tills imgn med massa blöjor och extra kläder som ska ligga på dagiset. Sedan får jag sätta mig och märka resten av hans kläder. Jag har några plaggkvar. *Suck* Nästa gång blir det på-stryknings-bara namnlappar. Det är någonting som jag starkt rekommenderar!

 

(Jag skulle ha lagt in en bild på min fina dagispojke men jag kunde inte ... Det blev bara error. Jag lägger upp den på bilddagboken istället. Kika in. Länken finns här brevid!)


Inskolning i morgon

2009-09-09 @ 21:00:57<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3

Det är många som har klagat på min stavning här på bloggen så nu har jag vidtagit åtgärder. Idag skriver jag inlägget i Word innan jag klistrar in det på bloggen så får jag rättstavning ;) Hoppas det hjälper. Haha. Jag har också fått klagomål på att jag är dålig på att lägga upp bilder. Det är för att jag inte har haft tid att ta kort det senaste :S Faktiskt så har jag vart jättedålig med kameran. Jag måste bli bättre! Men det är inget som jag kan göra någonting åt just nu, allt jag kan är att försöka bättra mig.

 

Idag så har jag bakat cookies. Tänkte ha dem till kalaset. Det är ju ganska bra att börja baka nu så det inte blir så stressigt senare. Men jag vet inte hur många som kommer finnas kvar tills kalaset ^^ Det är sånt man märker.

 

Idag har det annars inte hänt så mycket. Jag har kollat på Grace, en film. Den var lite äcklig, i benämningen som vidrig, inte hemsk…. (Det är en skräckfilm) Annars har jag städat lite och plockat undan lite saker som Hugo börjat nå… ^^ Jobbigt nu när han har så långa armar.

 

I morgon händer der desto mer. Vi ska upp ganska tidigt och göra Hugo i ordning till inskolningen på dagis! Jag har ingen aning om vad som kommer hända, hur länge vi kommer vara sär eller vad som kommer att behövas. Men vi bor ju inte så långt bort så det värsta som kan hända är väl att man får springa hem och hämta någonting. Men vi tar med sånt som vi vanligtvis tar med när vi går någonstans så får vi se vad vi kan skippa på fredag ;)

På Fredag ska vi också börja med fortsättningskursen av babysimmet. <3 Det  ska bli väldigt kul! Mamma kommer hit på fredag och hämtar Hugo med. Hon ville ha honom i helgen och det är ok så får jag vilat ut riktigt. =)

 

Snart är det kalas! Ni har väl inte glömt av att jag vill veta hur många som kommer? Så skriv en liten rad om ni inte har sagt något innan ;) Puss på er alla!

 

Så här kul har vi i badet. Hugo kastar ut leksaker när jag "inte ser" och jag kastar i dem när han inte ser.

Mammas finaste.

Hugo älskar att bada! Ska bli så kul när vi börjar simma igen.

Ett utlovat kort på min lugg. Titta inte allt för noga för jag är verkligen sleten idag ^^

Men jag är nöjd med den fast den ser  väldigt lång och skev ut på bilden.

 

Hit ska vi imorgon. Förskolan Myggan. Det går säker bra :P


Ikea

2009-09-08 @ 22:43:39<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Det har änna vart fullt upp sen i lördags; när jag uppdaterade sist. I lördags så åkte vi till Emma och Robban som hade inflyttningsfest. Det var verkligen superfint hemma hos dem! Emma har sån bra smak. :P

I söndags åkte vi till Hjo, till Stefans pappa med familj. Vi skulle fira Maja; Stefans (Halv)lillasyster som fyllde 2år nu i måndags. Det bjöds på jättegod mat och smarriga efterrätter. Jag tycker om att äta där för här hemma är det ju livsfarligt att testa på någonting nytt och ha grönsaker i maten! Men där borta får man alltid något nytt typ och det är massa nyttigheter ^^ Mumma. Till och med Stefan smakar på maten och ibland tycker han faktist att det är så gott att vi kan testa att göra det själva också. Haha. Tackar Ullrika!

Igår jobbade jag delad tur. Jag åkte hemifrån innan Hugo vaknade. När jag kom hem på rasten så sov han middag och när jag kom hem på kvällen så hade han gått och lagt sig för natten. Så jag fick inte träffa min prins alls på hela dagen. *snyft* Men men, vi fick leka desto mer idag i alla fall.

Idag fick jag konstigt nog sovmorgon till halv tolv! Har liksom inte hänt innan! Men gott var det att få sova ut riktigt. Idag flippade jag ur på att Hugo drar ut lådor och öppnar skåp här hemma så det blev till att åka en sväng till Ikea och köpa sånna där stop-grejjer. Vi köpte även ett nytt skohorn, de som sett det förra förstår varför ^^
Efter Ikea bar det av till Maxi där jag köpte det mesta vi ska ha till de tre tårtorna. Huja... Det blir massa plock men massa kul :D Speciellt barnkalastårtan - om jag lyckas. Haha.

Nu ikväll så har jag och Stefan sysselsatt oss med att sätta upp de där grejjerna i alla skåp och lådor här i köket. Kan tro att min lilla prins inte blir så glad när han kommer upp till möra och så får han inte upp skåpen :P

Nej men nu ska jag gå å lägga mig. Sov gott.

Hugo

2009-09-05 @ 13:51:05<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Haha idag kom jag på vadjag skulle ha skrivit igår. Haha ^^

Igår så gick jag in på toaletten och klippte min lugg. Hugo satt utanför dörren och skrek hela tiden. Stefan tog in honom till vardagsrummet men han kröp tillbaka och satte sig utanför toaletten och skrek. *Ropade på mamma*
När jag var klar så var han fortfarande ledsen så frågade jag Stefan  om han brukar bli så ledsen när jag går iväg och Stefan sa att han håller på så varje gång han ser att jag lämnar dem. Oj. Jobbigt för Stefan :S Jaja, han är ju mammas pojke ;) Men man undrar ju hur det kommer gå på dagis :S

Idag så stog han i sopsåpet och pillade hur länge som hellst och det hjälpte inte att jag sa ifrån han kröp dit och grejjade i alla fall. Då gjorde jag som Emma berättade; sätte honom på sitt rum och stängde dörren och lät honom vara där i en min. Efter det gick jag in och satte mig i rummet för att få ett "förlåt" Jag vet inte vad jag hade väntat mig; men inte fan var det reaktionen jag fick. Hugo slutade gråta, kröp ut ur rummet och stängde dörren. Va?! Haha ^^ Det var ju som sagt inte riktigt den reaktionen jag väntat mig ;)

Nu ska jag börja göra Hugo iordning och sedan blir det min tur ;) Idag blire fest med tjejerna =)

Wii = Helt ok!

2009-09-04 @ 22:35:48<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag klippte jag håret. Nu har jag lugg =) Jag orkar inte lägga ut en bild men de flesta får väl se den imgn ;) Annars så kommer jag antaligen lägga ut en bild här imgn.

Idag köpta jag en pyjamas till Hugo. Massa söt med smurfarna på <3 Stefan valde ut den faktist. *Imponerad* Men resåren i byxorna var lite slapp så ja... jag kan ju säga att han får ju plats med en enorm blöja där i i alla fall ^^

Det var någonting jag skulle skriva... Hm... Jaja det var nog inget viktigt om jag inte kommer ihåg det. =)

GRATTIS ANNE!

2009-09-04 @ 22:32:43<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Grattis på födelsedagen mitt älskade rövhål ;) Jag saknar dig så himla mycket och önskar att jag kunde ge dig en bamsekram på din 21-årsdag! Du betyder massor för mig! <3
Myskväll med wii

2009-09-03 @ 19:52:27<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag händer det inte särskillt mycket. Jag sitter här hemma ensam och väntar lite på att Stefan och figge ska komma hem. De är och hjälper Anna lena att tvätta bilen å sen ska de åka till Sonny och låna hans wii. Wee. ^^
Jag har testat wii en enda gång men ja... jag kan inte kalla att skjuta ett bowlingklot, att ge mig en uppfattning om vad jag tycker om detta Nintendos nya(?) tillskott. Jag älskar nintendo. Har bara inte haft ork eller möjlighet att skaffa mig en uppfattning om detta än. Får se vad som händer.
Jag kikade omkring lite på internet idag ohc hittade den HÄR sidan. Hehe. Jag kan ju inte säga att jag hade köpt mina barnkläder där ifrån. De känns väldigt gamla >.< Lite dyra tyckte jag att de var med med tanke på åldern på snittet. Men det är klart att de inte har så mångakonkurenter eftersom de flesta andra säljer lite nyare typ av kläder. Men kika gärna in =)

Tvättdag

2009-09-02 @ 17:56:44<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har jag tvättstuga. Görtråkigt! Men fru ringde och frågade om jag ville komma bort till henne senare och äta lite räkor och mysa. Det tackar jag ju aldrig nej till ;) Så Hugo får ha en kväll med Stefan så kilar jag iväg senare.

Tänkte ha en fika här hemma imgn. Det blir kul att träffa folket igen. Har precis hört av mig så får jag se hur många som kan komma denna gången... puss

Thailand

2009-09-01 @ 14:16:33<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3

Hej hopp allesammans!

 

Jag har vart lite tråkigt nu i helgen – igen. Men jag orkar verkligen inte skriva ibland. Ibland tar det emot så att bara sätta mig vid datorn. Men jag har försökt hålla mig uppdaterad även om jag inte uppdaterat. =)

I lite korta drag tänkte jag berätta vad jag har sysslat med i helgen… Vi var på kräftskiva i lördags. Då fick Hugo sova hemma hos gammelmormor Gittan och gammelmorfar Jörgen. Det var tydligen jätteroligt för när vi skulle hämta honom på söndagen så ville han inte komma till mig =( Han ville bara till Gittan. Men men det är väl så ibland.  Kul att komma ifrån mamma lite också ;)

I söndags åkte vi till Lekfullt i Munkedal innan vi åkte hem. (Mamma bor ju i Munkedal) och köpte Hugo ett regnställ, en fleecetröja och ett par galonvantar. Alltsammans gick på 299:- Jättebra ^^

Igår fick jag för mig att jag skulle cykla till jobbet. Det gick väl an tills jag kom till skogshöjden. Här virrade jag bort mig en halvtimma innan jag hittade ut igen. Jag jobbar ju i VBG så jag kände att, det klarar jag väl! Men jag hade så ont efter sadeln när jag kom fram så jag kunde knappt sitta. Stefan hämtade mig efter jobbet.

Idag har jag gått upp =9

Men den största saken som hänt är nog att Stefan har fått ett jobb. Och måste flytta.  Till Thailand. Planen ser nu ut så här: Stefan fixar med allt innan resan; visum vaccinationer biljett osv. Han och Figge flyttar. De kommer att bo där i en fyra – fem månader eller något och verkligen känna av, vill jag bo här? Stefan letar samtidigt efter ett andra jobb. När Stefan känt av om han vill bo där, så kommer antingen han att flytta tillbaka eller så kommer vi att flytta ner. Till att börja med är det alltså bara Stefan som åker och jag kommer att bli ”ensamstående” ;)

Nu ska jag ta hand om min ledsna bebis =)

Älsklingen i sina nya regnkläder =)

Vantarna var roligast för man kunde tugga på dem.

Busen och jag leker.


RSS 2.0