♥ Dag 09 – Min tro

2010-11-30 @ 22:44:34<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Min tro alltså.. Jag kallar mig själv för både kristen och ateist. Jag väljer själv vad jag vill tro på och jag håller mig egentligen inte bara till kristendomen. Jag tar precis det jag tycker är bäst ur alla religioner och olika tro:er som jag upptäcker. Jag har på så vis bildat mig en egen tro som jag står fast vid. 

Jag är inte på något sätt rädd för att diskutera religioner och finner det väldigt intressant och givande. Många har svårt för att ta upp såna känsliga ämnen, men varför? Varför inte stå för sin tro och varför inte kunna diskutera den? Okey att du kanske tycker att det inte är intressant att höra om andra religioner eftersom du är fast besluten över vilken du står för, men inse att folk kanske tycker att det är intressant hur du tänker.

Någonting jag tycker är jätteintressant är just bibliska historier. Jag har faktiskt självmant läst en hel del i bibeln. Jag finner den otroligt givande. Inte så att jag tar allt på allvar i den men det står så mycket där i som folk inte vet. Så många detaljer att upptäcka som många kristna egentligen inte känner till. Som att Eva inte är Adams första fru. Hur många av er kände till det? (Förutom ni som läst Isfolket, men jag lovar, det är sant. Allt står med i bibeln, jag har kollat upp det. :P) Eva var visserligen den första kvinnan på jorden, men Adam var tidigare gift med Lillith. Lillith är inte mänsklig utan hon är demonernas urmoder och hon och Adam pippade som kaniner och tillverkade alla möjliga sorters demoner. Men Adam tyckte inte att Lillith var tillräckligt foglig. Hon gjorde lite som hon ville och Adam måste ju naturligtvis ha en foglig och snäll kvinna; därför skapade gud Eva.
Hur många av er kände egentligen till den historien? =) Bibeln är intressant. 

Men vad tror egentligen jag på då?
När min pappa dog var då jag insåg att jag var i stort behov av en tro. Jag behövde någonting att tro på för att kunna gå vidare och jag kände inte alls för det där med att "pappa kom till himmelen"-tramset som vi lär barnen. Jag började söka i alternativ och funderade på hur jag ville att det skulle vara. För eftersom det är min tro, kan jag bestämma. Jag valde att tro på det de pratar om i lejonkungen. Att alla kungarna från förr sitter där uppe och vakar ner över oss. Jag plockade även en tro som jag hört någonstans att för varje människa som föds så tänds en stjärna. Samma tro säger även att när en person dör så slocknar den stjärnan. Men det tog jag bort. :P Alla har vi enligt mig, en egen stjärna som vi tilldelas när vi föds. Till denna stjärna kommer vi sedan när vi dör. Därifrån kan vi vaka över dem på jorden som vi bryr oss om.
Jag tyckte mycket om den där tanken att när man dör så träffar man alla som man mist i livet. Så därför fick det ju vara möjligt för de döda att hälsa på varandra. Stjärnorna fungerar som hem liksom. Man kan hälsa på hemma hos varandra.
De kan även välja att komma ner till jorden och se efter oss. Eftersom jag tror på att det finns en andesfär parallellt med våran. Därigenom kan de, om de vill, kommunicera med människor eller bara flyta omkring för att se efter dem de bryr sig om.

Min gud är alltså ingen gud. Jag är inte övervakad utav någon okänd snubbe som aldrig visar sitt ansikte eller som påstår sig ha format världen på sju dagar. Jag är övervakad och beskyddad av folk som älskar mig och som har gett mig liv. Jag är övertygad om att både pappa och min farmors syster vakar över mig och försöker allt vad de kan med att göra mitt liv lite lättare. Det är till pappa jag sänder en tanke om jag behöver stöd eller hjälp. För mig är han min "gud" och det är det jag tror på.

Det är min tro. Vad tror du på?

Förtydligande

2010-11-30 @ 22:25:43<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag kände att jag måste förtydliga två punkter i gårdagens inlägg.

För det första så kände jag att det lät som om killen jag träffade på stan med Anne, var typ hennes kille eller hade någonting med Anne att göra. Så är inte fallet. Anne visste vem han var, men jag och killen.... kände varandra lite mer. Eller någonting liknande i alla fall. Men det viktiga jag vill få fram är att jag inte gjorde någonting med "Annes" kille. Så var det sagt.

För det andra så fick jag ett sms av Anne där hon förklarade att hon minsann aldrig rörde någon av mina killar. Det var inte heller henne jag pratade om. Det var inte Anne jag hittade i säng med min kille, det var en helt annan vän och en helt annan historia. 

Så var det sagt. :P

♥ 8 Ögonblick som förändrade allt

2010-11-29 @ 14:57:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Oj! Nej men gud va svårt! Det finns ju så många ögonblick som faktiskt har visat sig vara otroligt viktiga och som har förändrat allt... Den där morgonen när vi hittade pappa på rumsgolvet till exempel. Eller när jag fick ett plus på gravstickan. När Hugo föddes eller när jag åter igen plussade och våra liv förändrades ytterligare. Det finns så många olika men ett speciellt ögonblick som jag mins väldigt tydligt, och som jag vill passa på att be om ursäkt för (när jag ändå verkar vara i gång med en massa bekännelser på bloggen).

Det var midsommar och jag hade fest hemma. Mamma hade ingen aning, som vanligt. Jag skulle sova hos Anne men vi bestämde oss för att ha festen hemma hos oss eftersom ingen i min familj var hemma, och vi bodde ju mitt i stan. Allt var frid och fröjd. Eller ja... Det var bråk lite överallt precis som vanligt i vårat dåvarande kompisgäng. Men det hände ingenting ovanligt. Av någon dum anledning så bestämde jag mig för (stenknack som jag var) att följa med en kille iväg till en annan fest. Anne stannade kvar med resten av folket hemma hos mig. Min mamma ringde och Anne svarade. Hon fick tag i mig och städade lägenheten och skjutsade ut alla eftersom min mamma var på väg hem. Alla möttes på torget och saker och ting började gå bättre igen. Det var snart livat överallt när Han plötsligt dök upp... Han den där som av någon anledning gick raka vägen fram och kysste mig framför alla utan att han sagt hej ens. En person som jag minst av allt förväntade mig någonting sånt ifrån och han lyckades övertala mig att följa med honom hem istället. Jag drog med mig Anne och Ingrid så klart, jag tänkte inte gå hem till Honom själv! Något vett hade jag väl i alla fall? Men så när natten började närma sig ett slut så ville Anne gå. Förståeligt och jag är så otroligt hemskt ledsen över att jag inte följde med. Verkligen. Jag borde ha gjort det och saker och ting hade sett mycket annorlunda ut både för mig själv och för oss två. 

Jag vet att ingenting jag säger nu i efterhand kan gottgöra att jag lämnade dig där och då, men jag tror att vi har kommit över det..? I vilket fall så är jag ledsen. Förlåt.

En annan händelse som också förändrade mig totalt var när jag hittade en av mina då bästa vänner i säng med min pojkvän. Det kan man lugnt kalla ett ögonblick som förändrar allt. Det förändrar din tillit till folk över huvud taget och jag har jättesvårt att lita på både vänner och pojkvänner. Jag tror att jag har kommit över det värsta och jag har inte alls dåligt förtroende på Stefan eller att han är mig trogen. Men det tog ett tag innan jag kom hit. Ett fruktansvärt jobbigt minne som jag inte önskar någon...

♥ Dag 07 – Min(a) bästa vän(ner)

2010-11-28 @ 21:35:49<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har ett par stycken faktiskt. Vänner som jag vänner mig till när jag har det svårt. Underbara människor som förgyller min vardag på olika sätt. Tyvärr så pratar jag inte så ofta med några av dem. Men för mig räknas de ändå som de närmaste...

Erika och jag har känt varandra sen jag var sex. Vi är periodare och pratar inte alltid så mycket. Erika är en sån person som jag verkligen kan bli galen på, hon kan driva mig till vansinne och hon kan få mitt blod att koka. Men ändå så finns hon alltid där. Och jag kommer alltid att finnas där för henne. Hon förstår och stöttar. Finns där när det är svårt eller man behöver prata. Min fru.

Anne har jag känt sen femte klass och tyvärr pratar vi inte så ofta längre. Mycket beroende på att hon flyttade till Värnamo i gymnasiet. Men när vi pratar så är det som om vi aldrig har vart ifrån varandra. Hon gör mig lycklig och jag kan längta mig tokig tills vi ska ses. Vi har vart med om mycket och jag hoppas att det kommer bli mycket mer. Älskar dig mitt rövhål!

Linda har jag också känt väldigt länge. Vi träffades först i mellanstadiet men det var inte förän under gymnasietiden som vi kom varandra riktigt nära. Det var verkligen du och jag ett tag. Men tyvärr tog det slut. Vi gled isär och hittade liv på var sitt håll. Linda bor inte heller i närheten utan flyttade till Mullsjö och skaffade sig familj där. Långt bort ifrån mig.. :P Men vi har börjat hitta tillbaka till varandra även om all kontakt nu för tiden sker över internet.

Sist men absolut inte minst, vill jag ta med Marita. Hon är verkligen helt jävla underbar och hon betyder så mycket för mig. Vi har verkligen jätteroligt när vi ses och vi är liksom samma skrot av ett korn. ^^ Jag kan vara mig själv helt och fullt och prata om precis allt som faller mig in. Jag älskar dig vännen!

Databord

2010-11-28 @ 21:18:30<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Stefan har äntligen skruvat upp ett stort databord i vardagsrummet. Det är jag som vill ha det, han har ju sitt men vart ska jag ha mina saker liksom? Jag är trött på att ha dem utspridda överallt. Så nu är jag nöjd. :D Här på kan jag ha mina skolgrejjer och min lilla dator... Kommer att vara jättebra. :D Plus att vi slipper ha skrivaren och så på golvet för nu får den plats på bordet. Jag är nöjd! :)Och om det är någon som tycker att det ser lite högt ut... Så är det jag som vill ha det högt. Stefan tycker att det är lite i högsta laget men jag fick min vilja igenom här. :P Så får vi se om han vänjer sig eller om vi kompromissar med en liten sänkning senare. :P

Stora Bröst

2010-11-27 @ 21:24:07<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ja ha det var ju roligt. Jag var inne och provade koftan som jag la upp tidigare. Den såg ju underbart go ut. Men jag provade XL och hade fortfarande för stora bröst för att det skulle sitta snyggt, så det var ju bara att hänga tillbaka koftan och glömma den liksom. *Skit också* Men jag köpte mig en annan. Jag lägger väl upp en bild i morgon eller så, orkar inte nu.

Jag fattar inte att jag kan hålla ögonen öppna egentligen. Igår vaknade jag klockan sex och kunde inte somna om. Eller ja, vid 8 somnade jag igen och vid nio vaknade Hugo så då var det bara att gå upp. Vi var ute hela dagen och jag lyckades sova två timmar innan jag skulle åka och jobba.
Idag när jag kom hem så somnade jag vid halv tio, sedan vaknade jag av att Stefan ringde kl 12. Härligt. Så två och en halv timmes sömn idag och jag har inte kunnat somna om efter det. Anna Lena tyckte att det var idioti att skicka hem Hugo idag när jag inte sovit. Så hon behöll honom inatt också så att jag ska få sova inatt istället. Men konstigt nog är jag inte så trött. Jag vet inte riktigt vad det är... Men jag har förbannat ont i min höft/rygg! 

Ha4r knaprat alvedon nu och jag ska gå och borsta tänderna och gå och lägga mig. Hoppas på att jag inte vaknar för många gånger inatt och att jag kan somna. Annars kommer jag ju vara ett helvete i morgon. Men jag somnar säkert med en gång när jag lägger mig på kudden. Brukar ju vara så. Och med det säger jag god natt till alla läsare!

Gina Tricot

2010-11-27 @ 13:23:57<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag såg en så mysig tröja som Marie hade hittat på Gina. Den ser så go ut! Åh jag vill ha en sån. Måste nog åka och prova en någon dag. :D Men vilken färg tro...? Jag gillade den röda skarpt. Men det är ju lite dåligt att matcha till. Sedan gillade jag den vita, men jag ska fan inte ha vita kläder. Den bruna är ju smartast egentligen men jag gillade inte riktigt färgen... Kanske ser bättre ut i verkligheten? Vad tycker ni? =)

♥ 6 - Om det här vore min sista dag

2010-11-27 @ 13:07:55<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag vet inte riktigt vad som är tanken med rubriken om jag ska vara helt ärlig. Men om det här var min sista dag och jag hade vetat om det hade jag känt mig ganska snopen. Berövad på livet liksom. Jag hade nog känt att allt jag gjort det senaste har varit fruktansvärt meningslöst. Varför ska man kämpa med att inreda en barnkammare om man ändå ska dö innan ungen föds? Och varför ska man köpa med studier om man inte ens kommer avsluta första terminen?

Men jag hade nog ringt upp de närmaste och sagt lite kort hur mycket de betyder för mig. Jag hade nog skrivit ett par rader i bloggen om de personer som jag inte ringt upp men som ändå betyder en del. Sedan hade jag tagit med Stefan och införskaffat en dundermåltid som förhoppningsvis är jättegod. Och på vägen hem naturligtvis skulle vi ha hämtat upp lilleman. Jag hade nog bara velat vara med min familj. Min underbara lilla familj som jag älskar över allt annat på jorden! 

Hur hade du känt? Vad hade du gjort? Om det här var din sista dag på jorden?

Jag sover inte...

2010-11-27 @ 13:01:25<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Men jag vet inte om jag är vaken heller. Jag kan inte somna om igen men orkar inte ens ta mig upp ur sängen. *suck* Det är inte lätt när det är svårt. Vad ska jag göra idag då? Jo jag ska ha så roligt att jag ska betala räkningar. Yippie! Men det är ju skönt att få det gjort och också veta hur mycket pengar man har att röra sig med den här månaden. Inte så otroligt mycket tror jag.. Som vanligt. Men ändå. Jag fick lite extra i län den här månaden än vad jag räknat med. Det var förbannat skönt så häri juletider. Men de försvinner ju fort. Vi har ju en renovering igång och då går i stort sett alla pengar som vi kan undvara dit. Skulle behöva lägga undan en del till en vagn också men vi får väl se hur mycket det blir över. 

Roligt. Ett inlägg om ekonomi. Stackars er läsare! Men i alla fall så ska jag nog försöka skriva ner "dagens inlägg" och sedan ta mig ut till köket för att äta lite frukost. Om jag kommer upp ur sängen vill säga... :S

Hemma igen!

2010-11-27 @ 07:52:49<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Otroligt skönt! Jag kom på halvvägs igenom vargön att jag fortfarande hade jobbnyckeln och larmet i fickan, så jag fick vända. Väl framme hade dörrarna inte låst upp sig än så jag fick springa runt och kika in överallt om jag hittade personalen. Roligt eller! Fan va segt. Men nu är jag äntligen hemma igen. 

Idag har jag vart effektiv. Jag tänkte att jag pluggar så länge som jag orkar å så ser jag på film sen. Och när jag kände att jag inte orkade mer så kollade jag på klockan och fick värsta chocken. Då var klockan redan fem! Ingen idee att sätta på någon film då inte när första man vaknar klockan sex. Men det känns bra. Nu har jag skrivit färdigt reflektionen och halva slupuppgiften. Då är det alltså bara halva slutuppgiften klar så är allt färdigt. :D Känns så otroligt bra. Speciellt eftersom kursen slutar om två veckor XD Haha. Men nej, jag är inte som det kanske låter ute i absoluta sista stund. Den här kursen var bara på fem veckor å jag har ju fram tills nu läst en massa och letat stoff. Jag var allt ute i god tid den här gången! :D Och så får det bli nästa kurs med som ju är min sista. Ifall att Rasmus hade planerat att komma ut tidigare så kanske jag hinner klart med kursen ändå. Det är ju inte så stor marginal jag har ändå. Men det löser sig. =) Det är ju sånt jag inte kan planera, bättre då att ta tag i det jag kan göra någonting åt. Nämligen skolarbetesplaneringen. 

Nej fan nu orkar inte jag det här längre. Nu ska jag gå å lägga mig! God natt!

Kalle som Lucia

2010-11-26 @ 19:23:04<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag tävlar om boken "Kalle som Lucia" hos Lady Dahmer.
Tävlingen avslutas Fredagen den 3'e December
Var med och tävla HÄR du med!

Vecka 30

2010-11-26 @ 19:17:53<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Anne tyckte att det var dax för en magbild igen. Så på henns begäran kommer en bild då. :P

29 + 5

Det är egentligen inte så bra här hemma tror jag. Jag känner mig helt konstig. Vilken tur att jag (förhoppningsvis) ska sitta ensam hela natten. Så jag slipper vara social i alla fall. Stefan slutar om en kvart. Då ska vi väl packa ihop alla grejjer så ska jag köra honom till Figge när jag åker. De ville egentligen vara här men jag orkar inte med det. Plus att jag vill sova i morgon. :P Så då är det bättre om de är någon annan stans, i det här fallet hemma hos Figge.

Mongo ska med dit, ska bli ganska skönt att slippa gå ut med honom i morgon när jag kommer hem. Bara kunna bumsa i säng liksom. Kommer bli skönt. Hoppas bara på en lugn natt var det gäller snön så jag slipper skotta fram bilen eller parkeringen i morgon. Det hade ju vart mindre roligt. 

Idag har jag vart en sväng på Siba med svärmor och Theres. Hugo var naturligtvis med också. Jag lämnade tillbaka ett par tofflor jag köpt till Hugo tidigare, för de var för små. Och så köpte jag lite tabletter på apoteket och även ett par grå finbyxor till Hugo på Lindex. De ska han ha på jul är det tänkt. Så nu är Hugo helt klar inför Julen. Hans paket ifrån oss har kommit till posten också så vi ska hämta upp det när vi har tid. :P Helt klart. Känns skönt. Stefan är också helt klar och ja... det är väl jag med. Hade egentligen velat ha någonting roligt att ha på mig men känns onödigt att köpa någonting nytt nu liksom. Nej, jag rotar fram någonting jag har istället.

Nej nu ska jag packa ihop allt som jag ska ha med mig inatt. Kanske ska se på de där Harry Potter-filmerna jag lånade av Marita och Tommy om jag får lite tid över. :P Jag upptäckte ju att jag är två filmer efter :O Så jag har ju två filmer kvar att se innan jag kan se den nya. Haha. Hoppsan. Så är det väl ibland om man inte är riktigt med i svängarna. 


Kjelle: Jag har fel mobilnummer till dig... Kommer till någon Göran eller något. :S Kan inte du skicka mig ett sms eller slå en signal så jag får ditt riktiga nummer? Kram

G'natt!

2010-11-26 @ 16:10:43<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Nu ska jag krypa ner i sängen och SOVA! :D Ja faktiskt. Jag är så otroligt trött så det finns fan inte och jag ska ju jobba inatt så då behövs det ju verkligen. ^^ Efter vilan ska jag ta och se om jag kommer bort till supermarket och posten. Jag behver lite småsaker till frukosten imgn typ smör och mjölk. Sedan har jag ett paket att hämta på posten. Yayy! Det kommer att bli så kul, fast det beror på hur stort det är. Orkar ju inte släpa med mig hurr mycket som helst hem. Om jag kanske skulle låna med mig Hugos pulka.... jhaja nu ska jag sova iaf. God natt!

♥ Dag 05 – Vad är kärlek?

2010-11-26 @ 15:44:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Kärlek... Det är ju ett väldigt svårdefinierbart ord. Svårt att sätta fingret på exakt vad liksom. Men jag är en sån person som tycker om de där småsakerna. De små orden eller handlingarna som visar att man bryr sig. Jag tycker tex att det är helt underbart att bara sitta brevid varandra och hålla handen. Behöver inte vara så mycket mer. Eller om Stefan har vart och handlat och så kommer han hem med typ en chokladbit eller något för att han tänkte på mig. 

På tal om det föresten så gick Stefan och Tommy in på en mack när vi skulle åka till Ullared, Marita och jag satt kvar i bilen. Så när killarna kom tillbaka så hade Stefan köpt en lakritspipa till mig. För att "han tänkte på mig när han såg dom". Sånt är kärlek för mig. De små sakerna som förgyller dagarna.

♥ Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

2010-11-26 @ 15:40:53<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
(Det blev en dag försent eftersom jag glömde bort att skriva igår... :P)

Igår bjöd jag inte på någonting faktiskt. Jag åt några mackor, en muffins och Stefan hade med sig en kebab med mos hem till mig. =) Det var det ^^

Helvete!

2010-11-25 @ 19:30:19<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag har det inte vart roligt alltså. Jag åkte till skolan. Satt på en tja.. ganska ok lektion där vi skulle sjunga dansa och spela. Vi pratade röstvård och liknande. Sedan hade vi ingen lunch! Fastän jag var säker på att vi skulle haft det men jag hade bara kolat fel i schemat. Så jag fick springa till kiosken och jag köpte mig en muffins och en macka. Jag hann inte käka mackan så jag fick trycka i mig muffinsen och sedan ha en lektion om god kommunikation. 

På vägen hem så står jag och väntar på bussen i en timme innan den behagar att dyka upp. Härligt härligt. På bussen fick jag i alla fall lite tid på mig att trycka i mig den där mackan. Och snabbt som satan hem och ut med Mongo för att hämta Hugo en halvtimme för sent (jag hade ringt och pratat med dagis så de visste om att jag blev sen). Gah! Sånt gillar jag inte. När bussarna inte går som de ska. 

Nu är vi i alla fall hemma och jag ska försöka lägga Hugo om en liten stund. Stefan slutar nu och ska på hemvägen åka hem till sin mormor och morfar och visa lite i deras dator. Sedan köper han med sig pizza hem. Fan va gött! För jag är hungrig! Jag har ju bara ätit tre mackor och en muffins på hela dagen, och jag gick upp vid 8 i morse...

Härligt Härligt!

2010-11-25 @ 10:54:13<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag tycker om snö. Jag gillar vädret. Men jag gillar inte när de inte har skottat/plogat. Jag tycker inte om att dra hugo i pulkan till dagis och vara tvungen att skotta av honom hela tiden. Det kan jag leva utan. Men annars så.

Nu ser jag att de plogar här utanför. Så jag ska alldeles strax gå ut med Mongo medan man fortfarande kommer fram. Sen ska jag åka till skolan.

Jag ska ringa FSK idag också och prata med dom ang min föräldrapenning. Hoppas att det löser sig. Jag har ju pratat med dom flera gånger men det verkar alltid uppstå något missförstånd på vägen. *Suck*

73 dagar kvar till BF

2010-11-24 @ 22:51:48<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det är inte klokt vad tiden springer iväg! Men jag tycker att det är ganska skönt också. Det är gött att tiden går så fort när man har ont liksom. :P Jag kan absolut se en ände på det nu liksom. Två månader. Två. 

Fast jag är ganska säker på att Rasmus kommer komma tidigare. Fast å andra sidan var jag ju nästan lika säker på att han skulle vara en tjej så man vet ju aldrig med mina känslor... Haha. Nej nu ska jag lägga ifrån mig allt det här och sova. I morgon blir det upp till skolan och du... Då är det bara 72 dagar kvar... ;)

Lite bättre...

2010-11-24 @ 17:43:55<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag hittade en annan lista som är en liknande till den jag börjat med. Jag måste faktiskt säga att jag tycker att den här "nya" listan har lite bättre rubriker. Det är inte stor skillnad på dem, men jag kommer fortsätta på den här i stället. De tre första dagarna är ju ändå likadana så jag fortsätter bara på dag 4 i morgon. ;)

♥ Dag 01
– Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur  muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min bästa grimas.

En månad kvar till Jul.

2010-11-24 @ 17:36:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Om en vecka är det 1 December och dax för mig att plocka fram både julpynt och chokladkalendrar. Det är också dax att plocka ner den första klappen till Hugo ur hans paketkalender som jag inte ens har köpt alla paket till. Men det löser sig. :P Det är bra att vara optimist vet ni. Jag har bestämt mig för en del grejjer som jag också har kikat ut i affärerna. Jag väntar i princip bara på pengarna. Men de rullar ju in här i övermorgon så det är nog lugnt.

Jag fick en positiv överraskning av min älskling här igår. Jag satt och pratade lite för mig själv om ifall jag skulle orka spackla eller inte och Stefan berättar att det är redan klart. Och han har redan slipat också. Åh vad underbart! :D Då slipper vi ännu mer slipdamm överallt! Fast jag har vart inne i Rasmus rum och kollat, och jag är väl lite noggrannare än vad Stefan är, konstigt nog eftersom det är han som är snickaren, men jag ska nog ta några tag med slippappret på några ställen ändå. Det är inte mycket men det är lite granna. :P *Perfektionist som man är*

Igår tog jag det lugnt hela dagen i princip. Jag klarade inte av att göra någonting för Rasmus var på väg ut kändes det som. Haha. Så fort jag gjorde någonting så kom förvärkarna som ett brev på posten. Hela dagen höll det på. *Suck* Så jag höll mig ganska stilla. Jag gick över till Marita på kvällen. Vi såg på Vampires Sucks, som var jättedålig! Jag tyckte inte alls att den var värd att se. Som med flera andra filmer så visades det bästa i trailern och allt annat var bara kasst. Men godis, dricka och underbart sällskap gjorde ändå kvällen underbar och jag kom hemåt strax efter två.

Idag har jag inte känt av någonting i magen så jag har kunnat leva normalt. Vi har vart hemma hos Stefans mamma och ätit mat, sedan så har jag städat lite här hemma och hunnit med en tvätt. Ska strax sätta igång maskin nummer två och faktiskt försöka lägga mig och läsa lite grann inför skolan. I morgon är det workshop och ska jag vara helt ärlig så har jag ingen aning om vad jag ska förvänta mig av det...

Nej nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma tills klockan blir 8. Då ska jag slå mig ner i soffan och se på Arga Snickaren. =)

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

2010-11-24 @ 11:25:43<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Min mamma heter Eva Qvist. Hon är född i Augusti -69 och är uppväxt i Vänersborg. Vi hade en bra relation under nästan hela min upväxt. Hon blev sjukskriven ett bra jävla tag när jag gick i högstadiet, vilket gjorde att vi gick på varandra för mycket och relationen sprack i kanterna. Mamma flyttade ihop med sin nya kille Bjarne i Januari (tror jag det var) 2007. Upp till Munkedal. Jag vägrade flytta med så därför flyttade jag till en egen lägenhet i Trollhättan i Oktober 2006. Vi pratade inte alls mycket. Knappt någonting under ett bra tag. Det var väl egentligen inte förän Hugo föddes som vi började prata igen. Vi har alltså inte bråkat nämnvärt, men vi har bara inte pratat. Nu har hon flyttat till Vänersborg tillsammans med Bjarne och jag hoppas väl att vi kan bygga på den fortfarande ganska tunna relationen oss emellan. För barnens skull om inte annat. Jag vill att Hugo och Rasmus ska ha en mormor, lika mycket som jag vill ha en mamma.

Min pappa heter Dick Karlsson. Han föddes i Juli -64 och är även han uppväxt i Vänersborg. Jag har egentligen ingen aning om hur mina föräldrar träffades eller vad någon av dem gjorde som unga. Men mamma var ju 19 när hon fick mig, och min pappa var då 24 så jag antar att deras ungdom gick ganska mycket åt till mig. ^^. Min pappa var... alkoholist är väl synd att säga, men förbannat glad i spriten i alla fall. Han var ju nykter ibland, skötte sitt jobb och gick inte dit onykter eller bakis. Men däremot så tog han varje tillfälle till drickat vareviga dag han var ledig. När jag var liten var jag pappas flicka. Det har mamma berättat. Själv kommer jag inte ihåg så där otroligt många minnen av honom där han faktiskt var nykter. Det är lite tråkigt, men vad ska man göra? 
Min pappa dog i Maj -02. En natt helt plötsligt hemma i vardagsrummet. När vi gick och la oss på kvällen hade han precis gett oss beskedet att han skulle ta över sin brors firma. Lyckan var total och det var en dröm som blev sann för honom. Planerna var många och jag har nog aldrig sett min pappa så lycklig och upprymd. När vi kom ner till frukost dagen efter var han död. Den lyckan blev inte långvarig. Nej vem skulle kunna ha sån tur liksom...

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

2010-11-23 @ 20:18:28<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ja du... Jag har haft många pojkvänner. Jag orkar inte ens räkna hur många det har vart... Alldeles för många och listan blir inte kortare om man lägger till de killar jag har vart kär i. Så är det ju. Men i stort sett ingenting har vart seriöst eller har hållt längre än typ två månader.  Haha. Jag har tröttnat ganska fort när jag väl fått det jag velat ha. :P

Men min första kärlek måste jag ändå säga är Patrik. Vi träffades i sexan och var tillsammans till och från fram till åttan. Vi bråkade en hel del och i våra pauser så har vi käftats ganska rejält. Jag träffade sedan Patrik igen i slutet på nian, han var ett år äldre och hade då börjat på en annan skola så vi hade inte sets på ett år typ. Vi hittade tillbaka till varandra igen men precis som alla andra gånger så slutade det även denna gången. Efter ett tag så ville Patrik att vi skulle försöka igen, precis när jag träffat Stefan. Jag tänkte att det är väl lika bra att ge Stefan en chans eftersom jag rean visste hur det skulle gå med Patrik; antagligen som alla andra gånger. Och tur var väl det. Annars så hade jag väl inte vart där jag är idag. =) 

(Det är väl typ meningen att man ska säga några ord om att tidigare pojkvänner inte betyder någonting jämfört med den man har nu, men jag anser att Patrik är en väldigt viktig person i mitt liv och utan honom hade jag inte vart den jag är idag. Så är det bara han kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Sen är ju Stefan den jag har valt att leva med och jag antar att det talar för sig själv.)

Högtider

2010-11-23 @ 20:04:21<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Matilda kommenterade inlägget där jag berättade lite om mig, och svaret på hennes fråga om vi bara har sex på högtider är nej. :P Haha. Men jag tycker att det är lite roligt att man fattar det så. XD Haha det kanske hade vart något, ska nog föreslå det för Stefan. XD

Nej, det tog alltså bara så lång tid och nyårsaftonen var då "det hände" liksom. =) 

Ikväll ska jag springa över till min underbara granne och se på vampire sucks om den vill sammarbeta med hennes dvd. Det vet man ju aldrig så vi får sålla tummarna. =)

Nelly.Com

2010-11-23 @ 10:06:17<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Alice Dress SEK 699, Monrow - NELLY.COMFlorian Lace Dress SEK 1499, Ida Sjöstedt - NELLY.COMIchi Dress One SEK 299, Ichi - NELLY.COMVarsity Dress SEK 995, Odd Molly - NELLY.COMFonda Dress SEK 1699, Odd Molly - NELLY.COMPlath Strap Dress SEK 849, Odd Molly - NELLY.COMCollens Dress SEK 795, Svea - NELLY.COMPrice Ester Dress SEK 159, Rut m.fl. - NELLY.COMPrice Emely 5 Dress SEK 159, Rut m.fl. - NELLY.COMCinderella SEK 699, Björkvin - NELLY.COMNight Cacha Cardigan SEK 1995, Day Birger et Mikkelsen - NELLY.COMTruly Sateen 3/4 Tunic SEK 259, Vero Moda - NELLY.COMYlfred Mini Top L/S SEK 179, Name It - NELLY.COMSmall Star Canvas Hi SEK 499, Converse - NELLY.COMZip Hoodie SEK 379, Geggamoja - NELLY.COMForrest LS Top SEK 299, Mama-licious - NELLY.COM
Klicka på bilderna för att komma till plaggets sida. ;)

Vecka 30

2010-11-23 @ 09:22:27<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det känns lite skumt att det faktiskt har gått såpas fort som det har gjort. Visst finns det alltid dagar som segar sig fram och som man tror aldrig ska ta slut. Men nu är vi snart inne på årets sista månad. Snart är det dax att julpynta och julbaka. Och lika fort som julen kom, kommer den att försvinna igen; som vanligt. 

Någonting som också kommer snart är lilla Rasmus. =) GUD va jag längtar! Men det är ca 10 veckor kvar ändå. Men jag har en känsla av att det kommer att gå ganska fort. Inte för att det inte är jobbigt just nu. Det är tungt som fan och Rasmus känns till och från som en enorm sten. *Puh* Orkar knappt ta mig upp ur soffan ibland. Men jag tror däremot att tiden kommer att gå fort eftersom det är så mycket annat att göra så här års. Dels så har jag ju alltid Hugo att rå om. Men så kommer julen med allt som hör till med både nöje och stress. Men också har jag ju en del i skolan. Nu är det tre veckor kvar på den här kursen. Bara tre veckor. Sedan är det dax för den sista kursen för terminen och också min sista kurs för det här året...

Namn

2010-11-23 @ 09:11:28<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Rasmus
Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2009: 40
Antal män med namnet i Sverige: 16331
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1
Namnsdag : 26 Oktober

Rasmus är ett mansnamn, en form av Erasmus som är bildat från det grekiska ordet erasimos "älskvärd".

Rasmus - År bland topp 100

År Placering Bärare Per 1000
2009 40 418 0
2008 39 417 7
2007 39 430 8
2006 34 487 9
2005 28 542 10
2004 21 657 12
2003 22 663 13
2002 22 629 13
2001 20 649 14
2000 23 622 13
1999 20 670 14
1998 24 592 13


Hugo
Populäritet idag: Oförändrad trend oförändrad
Placering på namntoppen 2009: 5
Antal män med namnet i Sverige: 23459
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1
Namnsdag : 3 November

Namnet Hugo är en kortform av det tyska namnet Hubert som är sammansatt av två ord som betyder "håg (förstånd, tanke)" och "ljus". Namnet kom till Sverige med ätten Hamilton på 1600-talet.

Hugo - År bland topp 100

År Placering Bärare Per 1000
2009 5 878 0
2008 5 885 16
2007 5 964 17
2006 6 964 17
2005 9 945 18
2004 13 873 16
2003 16 777 15
2002 18 735 15
2001 19 671 14
2000 22 623 13
1999 39 404 9
1998 49 271 6


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

2010-11-23 @ 00:18:17<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Amelie Eva Paulina Karlsson Qvist 24 Augusti 1988

Presentera mig själv alltså. Vad ska man skriva då? Jag Har bott i Vänersborg, Upphärad, Frändefors, Vänersborg igen, Trollhättan, Tidaholm, Velanda och nu slutligen är jag tillbaka i Sylte (Trollhättan). Jag har under årens lopp och under mina flytter träffat otroligt många människor eftersom jag är en så social människa som jag är. Alla kontakter har verkligen inte vart positiva, men så är det väl för alla. ;)

Min pappa dog helt oväntat en natt i maj 2002. Vi hittade honom i sovrummet och var helt oberedda. Jag var då fjorton och hade en tuff tid framför mig. Men what doesnt kill you makes you stronger. Jag är evigt tacksam till mitt otroliga stöd, Anne. Älskar dig gumman!

Jag träffade min kärlek Stefan Per Jörgen Östergård under sommaren 2005. Det har vart jag och han sedan den 12 Oktober 2005 vilket betyder att vi har vart tillsammans i strax över fem år. (Gud va tiden går!) Vi förlovade oss den 6 Juni 2007 på min student vilket också var dagen då vi bestämde oss för att skaffa barn.

Vårt lilla 'frö' ville dock inte gro riktigt då utan vi fick vänta tills nyårsafton. :P Vid den tiden hade vi redan utökat vår familj på egen hand i form av en så liten pälsboll att han fick plats i en öppen hand. Lilla Mongo föddes den 20 Oktober 2007 och flyttade hem till oss i början på December.

Hugo William Qvist Östergård föddes den 23 September 2008 och mitt liv var helt underbart. Jag började gå på öppna förskolan och träffade många fina vänner där som jag tyvärr inte har jättekontakt med idag. Jag träffade även min otroligt underbara nuvarande granne som förgyller min vardag!

Den 5 Juni 2010 fick vi reda på att Hugo, som vi planerat, skulle bli storebror. Vi har vart på 3D ultraljud och fått reda på att det är en liten Rasmus i magen och han är beräknad till den 6 Februari 2011. Så om ca 10 veckor kommer vi att vara tvåbarnsföräldrar och jag ser otroligt ljust på min framtid.

Är det någonting ni undrar över så är det bara att fråga. =)


Utmaningen

2010-11-22 @ 23:30:43<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
30 dagars utmaning. Det kan ju kanske vara lite roligt. =) Får hoppas på detta. Är det någon mer som vill hänga på? =)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Så sött!

2010-11-22 @ 17:40:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag hittade jättefina gravid/amningskläder igår när jag strosade runt på internet. Jag hade verkligen inte tackat nej till någon av dem. ^^ Problemet är ju dock att de är så satans dyra! 

Alla förutom det sockersöta ljusrosa linnet är amningskläder.

Skolan

2010-11-22 @ 12:57:57<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag sitter i skolan och väntar på nästa föreläsning. Jag kan väl inte säga att jag är så där jätte sugen på att gå ens. Jag funderar skarpt på att skita i den föreläsningen och göra någonting nyttigt istället. Den handlar nämligen om matematiskt språk. *suck* Men jag har i alla fall skrivit ut alla mina papper som jag behöver till mitt arbete som jag ska skriva. 37 st blev det *puh*  Tur att jag redan har läst igenom dem så det är bara att ha dem som kom ihåg liksom.

Nej vad tror ni? Ska jag göra någon nytta eller ska jag sitta och lata mig igenom ännu en föreläsning? Vad sägs om att kombinera de två lite, arbeta med arbetet på föreläsningen tex. =) Haha på det sättet kan jag ju hålla koll på om de säger någonting nyttigt där eller inte på samma gång som jag kan börja på mitt egna arbete.

Me and I

2010-11-21 @ 22:34:09<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag hade jag klädparty här hemma. Och det slutade inte så farligt dyrt för mig (om man jämför med vissa andra... Hihi) Men i alla fall så beställde jag dessa två tröjor. Den svarta är tänkt till Hugo och den grå till Rasmus. Men vi får väl se när de kommer hem hur vi gör. :P

Det var i övrigt en lyckad kväll och jag vill tacka alla som var här! Puss på er!

velourcardigan

sweet cardi

Moi

2010-11-21 @ 22:30:18<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Eftersom jag så sällan ens gör mig iordning så har jag ännu mer sällan något bra kort på mig själv. Så jag tänkte att jag skulle bjuda på ett när jag faktiskt har ett. =)


Joo då...

2010-11-21 @ 12:00:35<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Än så länge går det väl ganska mycket enligt planerna denna dag. Vi har hunnit med att damma av och rensa lite i Hugos rum. Igår skulle jag sortera hans leksaker i lådorna och Hugo flippade. Haha. Jag fick absolut hälla ut allt på golvet men jag fick fan inte plocka i det i lådorna igen. Han stog och skrek åt mig och plockade ut allt på golvet igen. ^^ Sötnos. Men idag gick det bättre så nu är det rensat och dammat på en hel del skit i hans hyllor. 

Nu ligger prinsen och sover. Det som inte gick enligt planerna idag var att Hugo vägrade äta lunch innan han gick och la sig. Jag försökte men han satt bara och skrek så det var liksom inte lönt. Då var det bara i säng med honom och så får han äta sen när han vaknar. Men det känns fan bra! Klockan är 12 och Hugo sover! Det var ett tag sedan det hände. Haha. 

Nej nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen och sedan lägga mig i ett bad och läsa lite inför föreläsningen i morgon. Efter det så är det dax att börja göra allt i ordning inför partyt här hemma. Veronica (som ska hålla i visningen, alltså inte min kusin...) kommer vid halv tre sa hon så det är ju en liten stund kvar. ;)

Tji fick ja!

2010-11-21 @ 09:14:21<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Hur kunde jag tro någonting så korkat som att Hugo faktiskt skulle somna igår. ? När jag la honom vid 8 så var han jättetrött så jag trodde att han skulle somna bums. Och mycket riktigt blev det enligt mina förväntningar väldigt tyst i rummet väldigt fort. Men vid halv tio tiden typ så hörde jag att han grejjade i leksakerna. Då satt en superglad liten fis uppe och lekte! Vafan?! Han somnade vid elva igår ca. Eller ja, Jag somnade vid elva igår, då låg han i alla fall tyst i sängen. 

Så idag har jag ställt klockan. Klockan 8 ringde larmet och jag gick upp. Ovanligt pigg ändå faktiskt. Men Hugo bara skrek "sängen istället!" när jag skulle ta upp honom. Så jag gick faktiskt tillbaka till sängen och ställde klockan på halv nio. 20 minuter vila till alltså. Och när jag sedan gick in till Hugo var det en väldigt trött fis som kom upp med mig. Mina förhoppningar under dagen är nu då att han ska somna i normal tid till middagen och sedan somna lagom ikväll. I morgon blir det samma procedur igen. Vi måste vända rätt på hans dygn alltså. Det här funkar inte.

De senaste dagarna så har han inte vaknat på morgonen förän tidigast 10. Sedan har han skippat vilan vid tolv-två som han har gjort tidigare men vill istället sova vid fyra. Så sover han till fem-sex och så kör han racet tills klockan är typ tolv-halv ett när han tillslut somnar igen. Det får det bli stopp på nu. Upp på morgonen ska vi och han ska sova senast nio som han alltid gjort tidigare. Punkt.

Mina små...

2010-11-20 @ 21:33:39<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

Hugo var liiite trött häromkvällen.. :P


Hugo har degat en katt. Ser ni va fin den är! =)


Mormor sa till mig idag att hon tyckte magen hade sjunkit ner.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Vad tycker ni andra?


28+6

HM

2010-11-20 @ 21:06:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag satt och drömde mig bort till landet där ekonomiska gränser inte fanns. Kikade in på Hm och hittade lite grejjer som jag inte skulle bli ledsen om de hoppade hem till mig. Men dessvärre så kommer jag väl inte komma i dem på ett tag.
(De två första plaggen är en till Rasmus och en till Hugo så de kommer jag väl aldrig komma i om någon skulle undra.) :P

Home Alone...

2010-11-20 @ 20:40:41<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Nästan i alla fall. Stefan och Mongo har flytt fältet. I morgon kommer det en massa folk hit och då vill de inte vara hemma., Hugo hade inget val. Haha. Han ligger inne i sängen och sussar så sött. Underbart att han kan somna i tid någon dag så vi kanske får rätt på dygnet för honom igen. Men vad som inte är så roligt är ju att han vaknar tidigare på morgonen när han somnar tidigare på kvällen. *ganska logiskt*

Jag sitter och försöker fördriva tiden en liten stund. Jag håller på att ladda ner ett avsnitt av vampire diaries för tillfället som jag tänkte se ikväll. Ska även ställa mig och steka lite fattiga riddare till kvällsmat. Men jag är inte hungrig så därför väntar jag en stund till. Efter mat och "tv" så blir det bums i säng för min del. =)

Kalasdag

2010-11-20 @ 10:35:56<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har det vart en bra morgon än så länge. Haha. Jag gick som utlovat och la mig när Stefan kom hem igår, alltså vid 8 typ. Jag stenslockna med en gång typ och sov ända tills Hugo väckte mig vid halv tio idag. Gud va skönt! (Naturligtvis har jag vaknat några gånger inatt av antingen Rasmus eller kissenödighet men ändå, det händer ju varje natt så...) 

Men idag annars så ska jag och hugo städa här hemma, och gå ut och åka lite pulka i snön. Sedan när Stefan kommer hem ska vi åka till Ida och fira henne. Thats our plans for today, whats yours? =)

"Our friendship is like a prostitute, quite worn out but still quite fit."
- The Midnight Beast

Singelmamma...?

2010-11-19 @ 18:29:36<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Nej för helvete!
Jag hade inte pallat det här om jag inte hade vetat att Stefan kommer hem snart. Nu är det bara en timme kvar. En timme så tänker jag dyka ner i sängen. Stefan får ta läggning av Hugo idag för jag håller på att somna här på köksstolen. 

Ni är starka ni ensamstående som orkar med varenda dag. Hade jag inte haft Stefan hade jag nog gått under för tillfället. *Yawn*

The Midnight Beast

2010-11-19 @ 14:31:56<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Gud vad jag älskar dom! :D De är mina nya idoler! =)
Jag blir bara så jävla glad när jag ser/hör dom!

Usch va trött jag är!

2010-11-19 @ 14:22:03<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag lämnade Hugo på dagis vid tio, och sedan körde jag Stefan till jobbet vid halv tolv. Jag själv behövde åka ut till siba en sväng idag. Pengarna har rullat in på kontot och det är väl bra å sätta sprätt på dom innan de försvinner? :P Haha. Nej då men jag hade några saker som behövde inhandlas. T.ex. vantar till mig, som jag inte köpte... Och present till min lilla kusin Ida som fyller 1 år idag. Grattis Ida! I morgon ska vi fira henne å då kan det ju vara kul å ha med sig något. :P
Jag hittade också en väst till Hugo. Han ska ha den på julafton och kommer nog att bli så tjusig så! Om den passar vill säga. Han är ju så smal så allt sitter ju som hösäckar på honom... Men den här såg figurnära ut på galgen så får vi se hur den sitter på ungen. ^^ 

Nu ska jag alldeles strax hämta min lilla älskling på dagis. Tänkte skriva ihop ett brev först så jag kan posta det på vägen hem. :P

Kjelle: Det låter väl fint det. Annars så är han ju besatt av bilar. Haha. Och så har han en sån där tågbana i trä som han älskar. Men ni hittar säkert någonting bra! Men allvarligt, puzzlar Maja 50 bitars-puzzel? Det gör ju knappt jag! XD Haha. Men vi får se vad vi hittar. Någonting roligt hittar vi säkert. =)

Då var det bestämt

2010-11-19 @ 09:40:51<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Egentligen borde jag väl inte säga någonting eftersom det kan hända att Hugo kommer in här och tittar. (Eller inte...) Men nu är det bestämt vad Hugo ska få i julklapp av mig och Stefan. Det blidde en Micki Spis. En svart sådan. Den är beställd och klar. Det låter fint. =) Så om någon inte vet va de ska ge till honom i julklapp så är ju tillbehör till den (typ kastruller å sånt) alltid roligt. :PJag tror minsann att vårt julklappshandlande snart är klart ändå. Det känns fint. 

Mamma, Beställd
Mormor, Beställd
Hugo, Beställd
Stefan, Klar
Veronica, Nästan klar
Maja, Inte klar... (Kjelle, vad önskar sig Maja?)
Nova, Klar
Erika, Klar
Tommy, Inte klar
Basti, Inte klar
Steffo, Inte klar
Farmor, Ska beställa
Mattias, Inte klar
Dennis, Inte klar
Linus, Inte klar
Simon, Inte klar

Hmm... Ja det var väl dom. Har säkert glömt någon här men jaghar skrivit ner den riktiga listan i en bok här hemma. =) Det verkar väl som om det är typ 50/50. Jaja, Det är ju bara barnen kvar och det är nästan dom som är svårast tycker jag. :S Va fan vill dom ha liksom?! Jag får väl kika in i någon leksaksbutik eller något. :P 

Nej nu ska vi gå till dagis Hugo och jag. =)


Hugo skriker i panik!

2010-11-18 @ 20:28:24<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Varför? Jo för han kastar sin boll på Mongo och Mongo, ja lyssna nu vad hemsk han är(!!), leker tillbaka! *suck* I Hugos värld får Mongo endast ha en liten biroll och aldrig röra någonting som är Hugos. 

Det är fan inte lätt om man inte kan få hunden att fatta att Hugo egentligen inte vill leka med honom. Eller att man inte kan få ungen att fatta att om han leker med hunden så kommer hunden att leka tillbaka. Jag håller på att bli galen av det här för det håller på dag ut och dag in...

3½ timme senare...

2010-11-18 @ 14:43:36<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja, Nu är det tre och en halv timme sen jag skrev det förra inlägget. Vad har jag hunnit med? Massor! Jag har tagit ner tvätt, slängt in en maskin, satt en bulldeg på jäsning, plockat ur och i diskmaskinen, plockat upp här hemma, badat och ätit en snabb lunch. Och naturligtvis har jag läst ut en bok.  Känns bra. Klockan är kvart i tre och jag ska springa ut med Mongo en snabbis innan jag går bort och hämtar Hugo på dagis. Men än så länge så har jag hunnit med allt som jag planerat in för dagen. (Förutom att baka ut bullarna då men det är ju på gång.) Så allt som händer här efter är bara på plus. Och jag som trodde att idag skulle bli en jobbigt lång dag. Pyttsan. =) 

Nej nu springer jag ut!

Va bidde de då?

2010-11-18 @ 11:08:53<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det blev inget spacklande för mig igår. Jag kom på att jag har ju inte vart inne på bloglovin och uppdaterat mig på alla era bloggar. Så det gjorde jag. Sedan bestämde jag mig för att det var smartare att lägga mig och läsa lite till skolan istället för att spackla. Så det gjorde jag. Jag läste ut en av de fyra *suck* böckerna som ska vara utlästa tills på måndag. Men det är egentligen inte så jobbigt som det låter. Tre av de fyra har jag själv lånat för att jag behöver de till mitt slutarbete i kursen, men lånetiden går ut på måndag så därför är det lite brått med dom. Och den fjärde boken handlar inte om någonting som "berör mig" så jag kommer bara att skumma igenom den. Läsa den efter föreläsningen istället. Jag tror allt att jag ska kunna hänga med ändå. Men skumma igenom så mycket jag hinner ska jag allt göra.

Det som är så bra med att plugga på högskolan är att det är ganska mycket fritt. Man bestämmer själv vad man vill göra och inte, det enda som man måste göra, är att göra de examinerande bitarna i kursen. Men utöver det är allt bara upplagt så att det ska hjälpa dig på vägen. Det är ganska skönt. Så jag MÅSTE inte ha läst den och den boken till den och den dagen, men det är bra. Det är för min egen skull som jag ska ha gjort det, men jag kan lika gärna göra tvärt om. Gå på föreläsningen och sedan läsa boken. Det är skönt. Än så länge så har jag inte hoppat över så mycket. Jag har hoppat över en engelsk bok som handlar om bloggande. Men det känns som om jag kommer klara mig ändå. Haha. 

Nej nu ska jag gå och lägga mig i ett bad och ta fram nästa bok som jag behöver läsa. =)

Arga Snickaren

2010-11-17 @ 23:55:19<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag såg precis på en av de bästa serierna som går på tv just nu. Haha. Jag älskar Arga snickaren. Men jag blir så vansinnigt sugen på att skaffa hus! Haha jag vill inte sitta här i min lägenhet och se på alla andra som får det så fint. Jag vill också flytta! Jag vill också känna att om jag gör det här så kommer det att vara värt det för att vi ska bo här en längre tid. Här vill jag inte bo längre. Jag har bott här i två år i januari. Det är länge. Läääänge länge. Jag vill inte mer. Jag har egentligen inte bråttom härifrån. Och jag vill absolut inte flytta någonstans i väntan på något annat. Då kan jag lika gärna bo kvar. Men jag vill hitta >mitt< hus nu. Och jag vill flytta dit snart. Men... Det lär väl dröja ett tag till innan jag får ett hus. ;) Vi behöver ju lite mer grepp om vår ekonomi innan dess liksom. Det är jag mycket väl medveten om. Och vi har det ju inte dåligt här egentligen. Faktiskt ganska bra. Det är bara just nu som vi för tillfället bor i en dammhåla och arbetsplats. Men det går snart över.

Idag har Stefan tagit tag i allt vi hade i hallen. Så nu har vi inte en massa skit där längre. Känns bra. Då kanske jag kan ta tag i att flytta ut garderoben någon dag. Antagligen när Figge kommer och hälsar på för jag orkar inte få ut den. XD Haha. *älska Figge* Det blev alldeles för trångt med den i vårt sovrum. Det funkar liksom inte. Och i hallen har vi ju haft den förut så det vet vi ju att det funkar bättre. Inte optimalt, men bättre än det är nu. 

Nej nu ska jag gå in och ta några tag med spackelspaden och sen ska jag krypa ner i säng. För nu börjar jag bli riktigt trött och i morgon är det en hel dag med plugg för min del.  God natt alla söta!

Nu har väl inte glömt?

2010-11-16 @ 20:23:29<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Ni kommer väl ihåg att jag ska ha ett Me&I party på söndag? Klockan 16 är det hemma hos mig. Alla som vill är välkomna det är bara att höra av sig, eller... droppa in. Men det är ju kul om jag kan beräkna lite iaf så jag kan beräkna fikan. :D

Idag har jag gått och städat. Dammat av allt slipdamm som lägger sig överallt. När jag äntligen var klar så bestämde jag och Stefan att han skulle såga ut bilarna till Hugos säng. Gah! Det var väl inte igenomtänkt? Då hade jag ju sågdamm överallt istället! Så det var ju bara att börja om igen. Så ja, hela dagen har gått åt till att damma. Roligt va. =) Men nu är det  fint här hemma i alla fall. 

Hur går det med Rasmus rum nu då? Jo det är färdigspacklat. Färdigslipat. Nu behöver vi spackla en gång till och slipa en gång till. Haha. Så kul går det. Men det går framåt och det är ju inte mycket som behöver spacklas den här gången. Det är lie luftbubblor som har kommit fram nu när vi slipat som behöver fyllas i bara. Så det går nog ganska fort. 

Nu ikväll så ska jag bara ta det lugnt och inte göra ett skit mer. Jag känner att min rygg är inte så överlycklig över mitt städande idag. =S

Ever wondered...?

2010-11-16 @ 10:44:50<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Någon som har funderat på hur jag skulle se ut gråhårig? Här här vi svaret. =)Eftersom Hugo var borta igår (hos min mamma) så hade jag lite tid på mig att göra någon nytta här hemma. Och eftersom den sista föreläsningen i går var inställd, fick jag ännu mer tid på mig. Pojkarna spacklade ju fördigt Rasmus rum i helgen och jag bestämde mig för att nu är det dax att slipa. Vi lär ju få spackla än en gång på några ställen tyvärr. Men det känns som att det går lite framåt nu i alla fall. Jag skulle bara slipa en liten stund tänkte jag. När jag gjort ca 1kvm så var jag jättetrött på skiten och ville inte mer. Men istället satte jag på lite musik och sjöng med. Efter fem timmar så hade jag slipat färdigt allt som jag nådde. Det är ju ca 2/3 av rummet. Kvar blev den där jobbiga delen uppe vid taket. *Suck* Men det är snart fixat. Älskling lovade att han skulle fixa det idag så det blev klart. För vi har ju slipdamm överallt! Jag vill inte städa upp allt innan rummet är färdigslipat heller eftersom om vi börjar slipa igen, kommer jag ju att få städa igen. Det orkar jag inte. =) Men ja, efter 5 timmar såg jag så vacker ut så. Tycker ni inte? =)

Jag har en bild på magen också. Man ser väl inte så stor skillnad, men iaf. =) Nu ska jag gå ut med Mongo. 


28+0

Fars Dag

2010-11-14 @ 10:31:00<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag ska vi till graven och tända ett ljus för pappa. <3 Grattis på fars dag. 

Annars så ska vi åka hem till min mamma och lämna Hugo. Hon ska ha honom ett tag. Jag har ingen aning om hur länge, har försökt få ur henne någonting men hon tiger som muren. Eller ja, hon svarar i alla fall inte när jag smsar. XD Så min lilla älskling ska sova hos mormor idag. Dagis är stängt imgn nämligen och varken jag eller Stefan kan vara hemma. Så då ville mormor ha sitt enda barbar ett tag. :) Fine by me liksom.

Nu ska jag och Hugo laga frulle till ännu en underbar pappa. Nämligen Hugos. Grattis på fars dag älskling!


Det spöregnar verkligen ute!

2010-11-13 @ 11:00:38<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Gud vad tråkigt. Men jag ska ju bara sitta hemma och plugga hela dagen så det gör väl inte mig så mycket egentligen. Figge är här igen, och just nu står de två stora pojkarna och spacklar i minstingens rum. Stefan har lovat mig att de ska bli klart idag så... =) Så är det dax att slipa nästa vecka.

Och på tal om nästa vecka så går jag bara i skolan en dag då. Det ska bli så himla skönt faktiskt. Men det betyder ju inte att jag inte har någonting att göra. Läsa utav bara fan och försöka hitta stoff till mina uppsatser. Jag fattar inte hur jag ska få in all information jag har tänkt mig att hitta (HAha!) i 1000-1200 ord. Men det ger väl sig. Först och främst får jag väl se om jag ens hittar någonting.  Det löser dig nästa vecka.

Nej nu ska jag lägga mig och ta ett bad tror jag. Och läsa lite i en så oerhört spännande bok! (Eller inte.) :P

Bilder från igår

2010-11-13 @ 10:54:45<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Igår var en hemsk dag. Jag ville inte vara med för fem öre kan jag säga! Men jag fick lite bilder iaf som är störtsköna. =) Haha. 


Hugo tar på sig en blöja själv.

Haha men det var visst lite svårt att veta vilket hål som skulle vara vart. Så den kom lite på sned. :P
Efter några kort vill Hugo inte vara med längre. Det här är typ standardposen efter några bilder. :P


Hugo var nog lite trött. För han somnade på toaletten. XD
Älskade unge! ♥


Jag försökte få till ett fint kort som pepparkaksgubbe.
Det gick ju sådär... 


Men tillslut så fick jag ett på avstånd. ;) 
Skam den som ger sig. Synd bara att det är en sån "fin" omgivning.

Björn ♥

2010-11-13 @ 10:42:36<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Stefan har fått dille på den här låten just nu, och jag klagar inte. Den är verkligen underbar! 
Och föresten så måste jag prova att sodastreema O'boy någon gång! ^^


Kom heeeem....!

2010-11-12 @ 19:38:48<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag sitter och väntar på Stefan. Jag orkar verkligen inte med Hugo just nu. Han tjötar så jag håller på att bli galen, skiter i ALLT jag säger och det känns som om allt han gör, gör han för att jävlas. Han gör liksom allt som han vet att han inte får. *suck* Så jag väntar på att Stefan ska komma hem så ska jag gå in och lägga mig i ett bad tror jag. Och försöka läsa lite i boken som ska vara utläst tills på måndag. Like thats gonna happen liskom. *suck* Det var ju tänkt att jag skulle läsa medan Hugo sov middag idag men han hoppade ju över det. Vilket resulterar i en övertrött skittrotsig och asgnällig liten skitunge hela em/kvällen. *YAyy!!*

Föresten så var fisken inge god. Smaka bara massa peppar. *J'vla skit också* Så jag får ta MYCKET mindre peppar nästa gång så får vi se om det smakar någonting...

Vad har vi gjort idag då? Jo jag har fightats med min son var och varannan minut. Så har jag läst ut kompendiet som också ska vara läst tills på måndag. *duktig* Annars har jag tvättat tre maskiner, diskat en, plockat leksaker till förbannelse och möblerat om lite bland mina blommor (som inte blev bra och antagligen ställer jag tillbaka dom som de var i morgon igen).

Jag känner att jag inte riktigt är en social varelse just nu. Tror inte att någon hade blivit lycklig av att vara runt mig för tillfället. så jag tänker avsluta det här skriveriet.

Föresten så måste jag gå å torka bajs... *suck*

Vila?

2010-11-12 @ 14:50:50<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Nej, Hugo har vägrat vila idag. Jag är helt slut i huvudet och jag börjar bli lite hungrig med. :S Jag ska ställa mig och laga rödspetta idag. Jag har aldrig ätit det så jag vet inte vad jag ska göra eller om det ens är gott. Men det märker man väl. :D Haha. Sedan ska vi ta på oss och gå ut en liten stund. =)

101112

2010-11-12 @ 09:55:35<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jahaja då är det redan fredag igen. Igår var jag så trött att jag höll på att dö. Jag vet inte riktigt när Hugo gick och la sig eftersom jag faktiskt sket i allt när Stefan kom hem. Men jag tyckte att det var ganska skönt när det dröjde ända till 8 innan han kom in i min säng. Då hade Stefan redan åkt till jobbet, han började 7. Så Hugo kröp ner i sängen jämte mig och stensomnade. Klockan nio vaknade han igen och ville se på barnkanalen. Så vi gick upp, kissade, bytte blöja, gjorde en flaska välling, satte på tvn och kröp ner i sängen igen. Där låg i och mös i en halvtimme typ innan jag kände hur hungrig jag var och var tvungen att gå upp. :P

Nu sitter vi här vid köksbordet. Hugo målar och jag kikar runt lite på internet. Jag ska väl försöka slänga in en tvättmaskin om en liten stund och annars upptäckte jag i går kväll att jag har en hel att läsa tills på måndag. Så det har jag ju att pyssla med idag också. 

Stefan lovade mig igår att han skulle spackla färdigt barnkammaren i helgen också. Så det hoppas jag väl på att han håller. Så vi kan börja slipa där inne någon gång. För det behövs antagligen spacklas en gång till och det känns bra om det blir klart någon gång. Det är ju liksom inte så att jag är rädd för att Rasmus ska komma ut snart, jag är ju "bara" i vecka 28 så det är ju ca 11 (jag går ju in i 29 på måndag) veckor kvar. Men som det är nu här hemma så är allt så rörigt. Vi har saker överallt liksom. En stor spjälsäng i hallen och kassar med saker som ska in i Rasmus rum. Det blir ingen ordning på Hugos rum eftersom jag har saker där inne som ska ut också. Nej. Jag vill ha det klart nu. Jag orkar inte leva i kaos mycket längre. Det är jobbigt nog som det är att springa runt å städa, då behöver vi ju inte addera en hinderbana också.

Tråkmåns!

2010-11-11 @ 19:47:25<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Fy vad jag är tråkig känner jag. Jag är så trött att jag hade kunnat somna sittandes här på köksstolen om jag tillät mig. Stefan är hemma om en timme och då ska jag gå raka vägen in i sängen. Hugo är fortfarande vaken, därför kan jag inte gå å lägga mig nu. Han sitter å kollar på 'sup. (superhjältarna) 

Jag har försökt läsa lite skolarbete men är helt enkelt för trött för att förstå någonting. Det är bättre att jag läser lite imgn. Då är jag ju ledig och hemma hela dagen. Så jag ska städa, tvätta och plugga. Som alla andra dagar när jag inte är i skolan typ. :P

Ullared

2010-11-11 @ 17:06:07<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag var ju lite orolig för det här med vädret inför igår. Eftersom det inte är världens största vägar den sista biten till Ullared så hoppades jag på fint väder för att inte fastna i snöyra någonstans på vägen ner. Men det gick fint. Alla tiders faktiskt. Det snöade fortfarande när vi åkte kl 6 men det blev bara mindre och mindre snö på vägen ner. Nedanför GBG var det i stort sett ingenting och i Ullared var det verkligen inte en snöflinga. Inte ett spår av att det har snöat alls. Så det gick ju bra. 

I Ullared hittade vi det mesta vi skulle ha också faktiskt. Inte så många julklappar, men jag klarade av tre i alla fall. =) Annars fick vi:

Stefan: Ett spel

Jag: Två leggings, två amningslinnen, ett linne, en kofta, en jacka

Hugo: En dvd, Jacka med termobyxor, pepparkaksdress, strumpor, thermoleggings, lakan

Rasmus fick: En lampa, spjälsängsskydd med barbapappa, en dreggellapp, fyra par strumpbyxor, en skötväska (är väl egentligen inte till honom men ändå..), tossor, en" mitt första år-bok", en anteckningsbok som jag ska skriva ner förlossningshistorien i

Vi fick mer tag på: Ljus till adventsljusstaken, lite julklappar, microfiberdukar, scrappgrejjor, julklappspapper

Nej jag kommer inte på om det var någonting mer. Men detta var i alla fall det vi fick tag i, fast det ser mycket mindre ut när man lista upp det så här :O :P

På hemvägen stannade vi på ikea å åt och Stefan fick en datastol. 

Idag då, har jag vart i skolan på föreläsning hela dagen. På vägen hem gick jag in till biblioteket i stan och lånade lite böcker till Hugo. Men den lilla ungen vägrade lyssna på bok. Haha han skulle bara se på Rorri, så vi får väl se om det blir något läsande sen. Jag har ju böckerna tom 2 dec så jag har väl tid på mig. ;)

Shit va de snöar!

2010-11-09 @ 08:10:05<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag är det skolan som gäller. Information om nya kursen och sedan två föreläsningar. Efter det blir det ingen vila heller för eftersom vi inte ska göra någonting idag, och jag har en hel massa att göra till nästa vecka; så stannar jag kvar i skolan och pluggar lite sen. Inte så kul men känns bättre att göra det en tråkig dag som den här, än att stressa runt för att hinna det någon annan dag.

Annars så händer det väl inte så mycket idag, det snöar som as ute. Vi ska åka hem till Anna Lena senare eftersom Hugo ska sova där inatt. Jag ska föra över våra sparpengar till mitt konto så att vi kan handla lite i morgon. Jag hoppas verkligen på bra väder då. Vet inte om det är så smart att dra iväg till Ullared om det snöar så här mycket ute.

Enligt Yr.no så ska det snöa hela dagen idag. Ända fram till ca 12 i morgon. Men inte så mycket i morgon som tur är. Desto mer idag. Men man kan ju hoppas på att de fått ordning på vägarna innan vi åker. Ja, vi får väl helt enkelt hålla varandra uppdaterade i morgon bitti för att se om det blir någonting av. Jag hoppas ju det men. 

Nej nu ska jag gå in å borsta mina tänder och sedan klä på mig allt jag har här hemma typ, för att knalla ut till bussen. Tänk på mig, alla ni som ligger och gottar

Skoltrött?

2010-11-08 @ 21:08:18<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har försökt läsa ett kapitel hur länge som hellst nu. Jag började läsa i GOD tid men fan varje gång jag öppnar boken så somnar jag. Det slår aldrig fel. Konstigt nog så var det när jag jobbade natt som jag läste mest. Fan kanske mer än jag sen har läst sammanlagt. Men nu måste jag plugga lite. Allvarligt. Det är tio sidor kvar, och de ska vara lästa tills imgn. Det borde jag väl ta mig igenom eller? *Håller tummarna*

Annars så har det hänt lite saker inte. Inte mycket men jag och Hugo var på min praktikplats. Jag lämnade min uppsats, bjöd på bullar och hämtade mina skor. Och Hugo lekte. =)

Sedan kom vi hem, åt middag och Hugo la sig för att vila. Jag tänkte att jag skulle plugga men somnade och sov fan i två timmar typ. *suck* Sedan så kom Marita över och vi gick igenom lite babykläder. Det visade sig att jag inte behöver någonting. Vilket väl är bra eftersom vi har annat att lägga pengarna på (som också är mestadels för Rasmus ankomst, men ändå).

Nu är det sorterat i alla fall. Och jag har tagit ut alla kläder jag ska använda i strl 50 och några i 56 (ifall det blir en stor bäbis, det vet man ju aldrig) som jag ska tvätta och så när rummet bli klart. Nu väntar jag på att Stefan ska spackla färdigt hela vägen upp till taket så vi kan börja slipa. Och ev. spackla en gång till. Det är inte klokt vad väggarna var fula där inne! ^^

Och som några sista ord vill jag bara berätta att på onsdag (i övermorgon!!) åker vi till Ullared. :D

Kuddfodral

2010-11-07 @ 10:48:14<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Det här med att hitta på rubriker är skitsvårt tycker jag! *suck*

Men jag kikade runt lite på internet nu och hittade den här sidan. Mihi heter den och de har supersöta kuddfodral där! Helt bedårande verkligen och jag fastnade för tre. Nackdelen är ju att de kostar 299:- paret. Men jag är grymmt sugen på att istället gå och köpa mig vanliga (billiga) vita örngott och en röd textilpenna. En svart har jag redan. Så kanske man kan få till någonting liknande själv. =) Det kan ju i alla fall vara värt att försöka eftersom örngott inte är särskillt dyra, och pennan kostar väl max 30:- ^^

När vi ändå diskuterar örngott så behöver vi verkligen köpa nya! Mongo har snuttat sönder våra. Jag blir så trött på honom! Han vet att han BARA får snutta på sin kudde. Men ändå så passar han på att snutta sönder ALLA kuddhörn när vi inte ser. *Suck*


Visst var de söta! <3

Lördagkväll

2010-11-06 @ 21:47:39<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Hugo ropade precis. (Jag har nyss lagt honom) MaaammaaaaaA! Och när jag öppnade dörre n och frågade vad han ville, svarade han "täcke." Haha. Hade det allvarligt inte vart lättare att ta på sig täcket själv än att ligga och ropa på mig? :P Men men han fick täcke och blev nöjd. Hoppas att han somnar snart då. =)

Idag har jag gosat en hel massa med min älskade son. Jag har läst ett kapitel i en lärobok och spacklat resten minus en kortsida i barnkammaren. Det känns som om det går framåt nu i gen. Men så är det ju som så i den här familjen. Vill man ha någonting gjort så får man göra det själv. Stefan har väl spacklat en fjärdedel av allt som är spacklat typ. Min latmask! Men jag har lämnat en del åt honom. Jag fixar inte att klättra upp och ner på stolarna så jag har bara spacklat så högt som jag når. Annars befarar jag att jag inte kommer  att ha kvar min rygg i någorlunda skick. Jag känner av det en hel del bara att böja sig det lilla man gör när man når... Så Stefan får ta där uppe. Men bra kommer det nog att bli. Nästa projekt är ju slipningen. Det är inte så förbannat kul. Men så är det ju om man vill ha det fint. 

Vi ska åka till en färgaffär någon dag här snart också hoppas jag. =) Köpa färg till Hugos säng och grundfärg till barnkammaren. Så måste vi väl köpa takfärg också. Men jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det med spacklingen i taket. Den måste nog Stefan fixa... eller någonting. Jag når ju inte ens taket om jag så står på en stol på tå. Så hur ska jag kunna spackla där? Hmm... Jag får sparka honom i baken sedan. =)

Nej ni är det sluttjatat här. Jag tänkte hoppa in å spackla lite till innan jag kryper till kojs. Här har ni i alla fall lite bilder på min älskling som jag tog idag. <3
Han ser inte så glad ut på bilderna. Han har kommit in i någon fas där han måste hålla i kameran typ. Och eftersom han inte får det så blir han lite gnällig när kameran kommer fram. :P

Men IDAG är det lördag!

2010-11-06 @ 10:16:06<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har jag i alla fall rätt dag på skallen. Lördag. Jag vet ärligt talat inte varför jag ser fram emot att det är lördag. Stefan jobbar och allt är egentligen som en vanlig vardag. Men det känns bra. Har antagligen med att göra att ju fortare det blir helg och den försvinner igen, ju fortare blir det onsdag och Ullared. =)

Idag är inte planerna allt för många. Det är det gamla vanliga idag igen. Vi ska gå en sväng till supermarket och köpa bröd. Så ska jag försöka övertala Figge om att vara hemma lite med Hugo medan jag springer ner till källaren med lite skit, och rotar fram lite bebiskläder. Det är ju faktiskt dax att ta upp det nu om jag ska hinna gå igenom allt innan vi åker till Ullared.

Här hemma finns det ju ingenting som heter sätt dig ner och gör allt på en gång. Min lilla vilding ser hänsynslöst till att man inte kan syssla med samma sak i mer än några minuter. Haha. Så tid på sig är ju alltid bra. 

Jag tror iofs inte att det är så mycket som jag behöver i Ullared till Rasmus. Men det är ju alltid bra att kolla upp sånt innan man åker, så man inte kommer hem och upptäcker att man skulle ha kollat på någonting. Än så länge står det spjälsängsskydd, plastad frotté och strumpbyxor på listan till honom. Så får vi se om det dyker upp någonting mer.

Allvarligt, hur kan man egentligen sitta här och babbla på, när jag ingenting har att säga? Står det ens någonting intressant i min blogg? Haha jag bara flummar runt här känns det som. 

Gud va sugen jag blev på cookies. Om man skulle baka det idag kanske? Vi har väl allt hemma utom margarin... *På tal om ingenting*

Förvirrade Fredag

2010-11-05 @ 22:29:16<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har gått runt och trott att det är lördag hela dagen idag. Och jag vet inte riktigt vad det är med mig, jag har sovit nästan hela natten inatt. Jag har bara vaknat två gånger. =) Hugo kom aldrig in till oss inatt så jag behövde inte gå upp någonting inatt förutom en gång på toaletten. Så inatt har vart en väldigt bra natt.

Hugo vaknade inte heller förän närmare halv tio så jag fick en hel del sovmorgon. Det var så otroligt skönt. Men lik förbannat så somnade jag i soffan när Hugo sov middag och så är jag astrött nu. Varför? Jag har ju sovit liksom. Jag har inte sovit så mycket på länge som jag lyckats göra idag. 

Snart ska jag gå och lägga mig tror jag. Inget bra är det på tv heller. Jäkla skit bara. Halsbränna har jag och gottesugen är jag. Tabletterna orkar jag inte ta fram och inget gott har vi hemma. Kan det bli jobbigare en fredagkväll? :P

Haha. Hoppas ni andra har haft en toppen dag! Jag har ju bara sovit å städat. ;)

Angelica

2010-11-05 @ 22:25:12<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Vi får absolut ta en fika när våra små har kommit ut! Och det är inte långt kvar. Man börjar ju se ljuset i tunneln nu liksom. Och eftersom jag kan det, kan jag tänka mig att det känns ännu mer för dig. Som har någonting mer konkret att gå på och lite närmare. =)

Kappahl

2010-11-05 @ 13:15:20<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har kikat på den här länge faktiskt. Och jag tror att jag bestämt mig för att köpa den. Inte idag. Antagligen inte i morgon. Kanske på söndag? Innan jobbet. Kanske någon annan dag. Jag vet inte. ^^ Sånt man märker. :PBody

2010-11-05 @ 13:06:21<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det känns lite konstigt att få lov att kika på pyttekläder igen. Hugo har ju blivit så stor liksom. Haha och nu kommer det ju en liten till. <3 Men här kommer en bild på bodyn som jag och Stefan köpte när vi var i GBG. Tyckte att den verkade passa till våran lilla Rasmus. ;)


Rasmus

2010-11-05 @ 11:20:35<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Klicka på bilderna för att se en större bild.
Här är vårt lilla mirakel - Rasmus. ♥

( Hugo kan säga Rasmus. =) Fast som allt annat börjar det på "ma" så han säger Masmus. ♥ )

It's a Dude!

2010-11-04 @ 08:46:44<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag kan tänka mig att många av er redan vet. Men för er som inte vet än, är det en liten pojke som ligger och gottar sig i min mage. ;) Han ska heta Rasmus och på ultraljudet igår uppskattade hon hans vikt till 913 gram. Det var verkligen jättehäftigt att få se honom så där i 3D och bilder kommer ut snart så ni andra kan få se vilken liten prins jag har i magen. :P Men problemet ligger i att jag har bilderna på en CD och har ingen cd-läsare i min dator. Så jag måste lägga in bilderna i Stefans dator och sedan skicka över dom till min. Det är ett litet projekt varje gång jag ska göra någonting. Haha. Eftersom jag inte kan använda mig av CD så kan jag heller inte installera våran skrivare/scanner. Så då måste jag också låna Stefans dator. Ja... Ni förstår. :P

Igår var en bra dag! Vi gick upp vid halv nio och klädde på oss. Vi vad hemma hos Anna Lena med nybakade frallor köpta på hemköp och åt en smarrig frulle innan vi gav oss iväg till GBG. Vi hittade ultraljudskliniken med en gång och satte oss för att vänta. Fick se vårt lilla mirakel och var allmänt väldigt lyckliga.

Efter UL åkte vi in till Femman och gick och kikade i affärer. Jag köpte två sorters te till mig som var ganska goda faktiskt (chockomint och caktus). Sedan hittade vi en jättesöt body till lilla Rasmus inne på Åhléns. (Bild på den kommer...) Efter lite strosande i storstaden åkte vi vidare mot Ikea. Där åt vi lite middag och gick och kikade på allt möjligt. Men det enda som följde med oss hem var en spjälsäng. En grön. =)

När vi kom hem till Anna Lena kom Hugo springandes och ropade på oss. Vi fick en jättekram var och det är inte särskillt vanligt när vi är hos farmor.
Vi visade bilderna på Rasmus och Hugo tyckte att det såg ut som Mongo. ^^

Väl hemma så kom Figge och Marita över och kikade på underverket och det var tänkt att jag och Marita skulle se på lite VD, men Hugo var otroligt envis på att inte sova så det blev inget av. Med en gång när Marita hade gått hem och jag la mig ner så slocknade han. Två sekunder typ. *Segt* Men så är det om man har hållt på i två timmar. Då blir man trött.

Så såg min dag ut igår. Nu ska jag gå ner till mina studiegruppskamrater och gå på opponering. ;) Puss

2/11-10

2010-11-02 @ 19:37:46<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
I morgon är dagen. Dagen med stort D. =) Haha. Jag längtar jättemycket verkligen! Det ska bli så härligt att bara släppa allt och vara tillsammans med min älskling. Inte ha någonting planerat (förutom ett möte med ultraljudsmaskinen då. :P) utan bara göra det man känner för. Det var inte igår man kunde släppa allt så där. Hoppas bara att det blir så som jag tänkt mig så att vi inte stressar runt ändå bara för att man är van vid det liksom.

Hugo ska vara hos sin farmor hela dagen i morgon. Han älskar att vara där och jag vet att där går det ingen nöd på honom. Haha. Jag berättade för Hugo ikväll att han skulle till farmor i morgon när han vaknade. Och han var jättearg! För han vill ju åka NU! Haha. Men nu har det värsta lagt sig och han har gått med på att vänta tills i morgon. :P

Jag har även gjort ett röjjande där hemma i klädkammaren. Det är stor skillnad på hur det har sett ut. Men det kommer även att vara stor skillnad nu mot hur det kommer att se ut. Och i morgon antar jag att det blir avslöjat vilken färg det kommer att bli på väggarna. ;)


Tomt vare här.


Den stora ytan har Stefan spacklat och den lilla har jag gjort... Haha.
Han är liiiiite snabbare än jag. ^^

Idag har vi annars inte gjort så mycket. Jag har läst en massa reflektioner som jag ska ha läst tills på torsdag och så har en underbar människa vart här och gjort underverk i våra hår. :D Haha. Fan va skönt det är att inte ha en massa hår överallt! Fast det är ju precis det jag har egntligen. Massa avklippta hårbitar som kliar innanför kläderna. Blir till att duscha av sig innan sängen idag. :P Men det är nog smart att ta det efter spacklingen för annars måste jag ju tvätta mig igen.


Före


Efter
Före
(långhårig som få :P)


Efter

RSS 2.0