Soligt

2011-04-29 @ 13:16:04<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Solen skiner och det är ett underbart väder ute! Jag har hängt ut en tvätt och Gud va skönt det är när man kan slippa ha tvätten torkandes inne... Det blir både frächare tvätt och mer plats inomhus. Underbart.

Just nu sitter jag i hundrastgården, Mongo springer runt och nosar, Rasmus sover i vagnen och Hugo är på dagis. Eftersom han har missat en del timmar det senaste så undrade dagis om han ville komma idag med och varför inte liksom.. Vi har ju inget annat för oss och det kan ju vara kul för honom att få leka lite med sina kompisar. :)

Jag ska, när jag har skrivit färdigt här, gå hem och lämna Mongo, byta skor och slänga in en tvätt till och sedan ta en liten promenad bort till dagis för att hämta min älskade förstfödda. Jag skulle vilja ta en promenad idag men utan ståbrädan (den ligger i bilen som Stefan tog till jobbet) så blir det svårt... Kanske skulle t en sväng ut ikväll...? Någon som är sugen på att följa med? :)

Grattis!

2011-04-26 @ 22:48:28<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag skulle jag vilja börja med att skriva ett STORT grattis till Malin som inatt fick sin lilla dotter Thea; på sin födelsedag (Malins alltså, men det blir ju theas också i och för sig...). Det är helt sjukt. Lilla Malin har blivit mamma. Va gammal man blev helt plötsligt. Hon är ju för fan lika gammal som min lillebror. Det är ju min kompis lillasyster, det är ju Stefans lillasysters bästis (var väl i alla fall innan de flyttade skitlångt ifrån varandra). Vart tar tiden vägen om de små ska börja skaffa barn nu också. Visserligen har jag ju vetat om det sen hon var i vecka 12 eller så, men det är fortfarande ofattbart. Moomin är ju liten. Men jag önskar henne, Emil och Thea all lycka och välgång! ♥

Så vill jag, när vi ändå är inne på det, säga grattis till den gamla kärringen som nu har blivit moster då. ;) Haha. Det är nog snart dax att pensionera sig, eller va säger du?

Jag har inte gjort allt för mycket idag. Bara tagit det lugnt, gjort en del måsten och nu på kvällen så tog jag en promenad med Camilla och Anna. Det är så otroliogt härligt väder ute nu! Underbart! Och Rasmus sover så skönt i vagnen när vi är ute. Jag borde vara ute oftare och längre, men det är svårt. Det är jobbigt att Hugo inte lyssnar på vad jag säger, att behöva springa efter Hugo, dra med mig vagnen och samtidigt få med hundfan som naturligtvis ska åt andra hållet. Jämt. Det slår väl aldrig fel. *Suck* Hade Hugo bara lyssnat bättre hade det vart lite lättare. Men han är inne i något jävla trots eller något så han bara skiter fullständigt i allt jag säger. Jag blir helt galen! Och så pendlar han som fan mellan jävla-skitunge-som-vägrar-lyssna och jag-älskar-dig-massor-mamma-och-vill-mest-av-allt-bara-mysa. Det har väl säkert att göra med att Rasmus har kommit in och stört också, men vad ska jag göra liksom. Det känns som om jag redan har provat allt och snart ger jag upp. (Nej det gör jag väl naturligtvis inte men ibland känns allt bara så jävla motigt.

Men nej nu är jag jävligt trött och ska ta och göra mig lite kvällsmat och sedan krypa i säng. Det är ju en dag i morgon också och då ska jag till MVC på återkontroll. Får vi se vad hon säger. =)


Här är en (jävligt dålig) bild på min kotte-krans.
Telefonen ringde precis när jag tog kortet så var jag tvungen å springa. ^^

Bildregn

2011-04-25 @ 20:24:24<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Än en gång så kommer massa bilder på samma gång eftersom jag ligger lite efter med uppdateringen av den. ;) Men här kommer vad vi har haft för oss i helgen! :D

(Det hade vart mycket lättare om man kunde ladda upp bilder till bloggen direkt ifrån Iphonen istället för att behöva föra över dem till datorn först... Någon som vet om det går? Eller hur det går för blogg.se's app?)


Vi har vart ute i skogen och målat kottar, som vi sedan limmade ihop till en dörrkrans.
(Vilket påminner mig om att jag kanske ska ta ett kort på den också... :P)


Rasmus har vuxit ur sin pyjamas... Ganska mycket också.


Stefan kallar sig för sommarpojke och har köpt en hatt. :P


Hugo och jag är påsksminkade =)


Rasmus var en väldans arger kyckling.


Men det blev bättre när han fick gosa med mamma.


I stugan


Jag hade bakat en påsktårta.


Idag  var vi och hälsade på Jennika och Ewelina. Sötnöt!


Hugo var lite trött på vägen hem från pizzerian ikväll.

Finding Nemo

2011-04-25 @ 12:50:00<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Hugo sitter å kollar på "Fiskarna" (Hitta Nemo)och jag har precis matat Rasmus. Mina fingrar vill inte riktigt lyda mig så därför är det ganska svårt att skriva idg knner jag. :S

Anw så har vi vart ute i stugan i helgen å ätit massa god mat och njutit i värmen. Härligt härligt. Idag verkar också bli bra väder och jag ska ta med mig barnen ut till frändefors å hälsa på Jennika och Ewelina. Det ska bli m ysigt. Vi har aldrig vart hemma hos dom och jag är lite nyfiken på om jag verkligen hittar dit. Men det går säkert bra. =)

Nej nu ska jag hänga upp lite tvätt och sedan göra oss iordning för dagen. Jag lägger säkert upp lite bilder ikväll när jag har rotat fram sladden till mobilen. ;)

Gratis skyltar!

2011-04-24 @ 20:38:15<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Hos SkyltMax kan man just nu få gratis skyltar! Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet dörrskylt, så skickar de skyltarna inom kort! Hurra!

Full rulle

2011-04-21 @ 00:06:47<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har det vart full rulle hela dagen. När Hugo kom in till oss i morse vid halv åtta så steg vi upp och gjorde morgon här hemma. Stefan fick också hoppa upp när klockan var närmade åtta-halv nio. Så klädde vi på oss och åkte hem till Anna Lena för att lämna Hugo. Det skulle bli mycket åka bil idag så vi tyckte att då kan han lika gärna vara hos Farmor istället för att sitta och gnälla i bilen liksom. Det är det ju ingen som blir på bra humör av.

Men när vi lämnat Hugo så kom Stefan på att han glömde ta med sig dragkroksnyckeln hemifrån så det blev en runda hem igen för att hämta den. Sedan ut till sjuntorp för att hämta en kärra som vi lånat men när vi kom dit så fick vi oss en liten överaskning. Dragkroksnyckeln var böjd och nästan av, så vi vågade inte använda den med risk för att den skulle gå av hel och hållet. Så istället för att sätta på kärran som vi planerat så blev det en tripp ut till överby för att försöka uppsäka nyckelmakaren och göra en ny nyckel.

Nyckelgubben hade tydliugen inte den nyckeln som vi behövde och gjorde om en annan nyckel så att dne skulle passa. Förutom att han öppnade kvart över tio när han egentligen skulle ha öppnat tio, så fick vi stå och vänta i en halvtimme. Sedan sa han att det här var inte lätt och att vi kunde komma tillbaka om en halvtimme. Jahaja. Så vi gick över till sibahuset istället för att uträtta lite ärenden där.

Vi gick till Ur och Penn för att byta batteri i reservbilnycken men när vi kom dit s, ja först och främst så skar sig Stefan på bilnyckeln när han skulle ta isär den, och sedan så var de batterierna som vi behöve slut. Så hon kunde inte byta det och bad oss komma tillbaka om några dagar då hon skulle få hem dem. Så var det ju med det då och vi knallade in på HM för att byta ett set till Rasmus (det med mössan). Det hade gått hål i bodyn innan vi ens använt det och så ska det ju inte vara. Tyvärr så var det slut i 62 och i 56 passade inte mössan. De ringde till Torp men det var slut där med. Typiskt. Naturligtvis liksom. Så vi fick reklamera och köpa en ny mössa till Rasmus. Men de enda mössorna som HM hade som inte var för litet, var ett par tråkiga grå och vita. Så det fick ju bli ett par sånna. En mössa behöver han ju liksom.

Sedan gick vi tillbaka till nyckelgubben och så fick vi två nycklar till priset av en, bara för att vi behövde vänta så länge. Men när Stefan skulle sätta på dragkroken så gick en av de nya nycklarna av. Så det var ju så där roligt när iv precis hade fått nya nycklar. Men va gör man inte liksom. Stefan fixade det och framåt elva kom vi iväg för att hämta släpkärran som vi "åkte och hämtade" vid halv tio. *Suck*

Sedan rullade dagen på och allt gick någorlunda bra. Vi hämtade moppen i vara, slängde en soffa åt Figges morfar, klippte Hugo och jag åkte helt ensam till maxi och handlade. Va härligt det var att gå i affären och strosa själv utan barn. Jag har inte vart utan dem på jättelänge. ^^ Jag åker ju alrdig någonstans utan i alla fall en av ungarna. :P Men nu gjorde jag det och när jag upptäckte att jag hade varit borta i två timmar fick jag bråttom hem. Gud va jag saknade mina små monster med det samma när jag upptäckte vad klockan blivit. ^^ 

Men jag kom hem med en massa mat, saker till påsktårtan jag ska börja bara i morgon, två bodysar till Rasmus och ett fempack sockar till Hugo. =) Jag är nöjd med den här dagen. Bilder kommer väl imgn eller något. Nu ska jag hoppa i säng och mysa lite med älskling innan det är dags att sluta ögonlocken för natten. =)

Konversation

2011-04-20 @ 00:08:08<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Hugo: Mamma, jag vill bada!
Jag: Ja men det kan du göra sen innan du går och lägger dig...
Hugo: Inte där. *Pekar på badkaret*
Jag: Inte där? Vart ska du bada då?
Hugo: I stooort vatten. Med Bjarne.

Jag tror att min son är lite sugen på att åka till vattenpalatset igen med Bjarne. ;)

Älsko ♥

2011-04-17 @ 11:57:38<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3Skogspromenad

2011-04-17 @ 11:55:27<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
För ett bra tag sedna var vi ute på promenad med Marita och Nova. Tänkte att jag skulle dela med mig lite av de biderna. De blev himla söta på våra små. ♥


Nu äntligen!

2011-04-17 @ 11:53:58<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Dålig uppdatering jag vet, bara för det så kommer nu flera inlägg. :P Jag gillar inte å blanda hej villt så jag delar upp allt istället och tror inte att ni har så ont av det. :P 

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera dels för att jag knappt har suttit vid datorn (förutom under den här helgen men det kommer jag till sen) och dels så har jag inte haft någonting att uppdatera om. Vi gör ju typ ingenting. :P Men den här helgen har jag i alla fall tagit med mig Rasmus så har vi vart hemma hos Erika. Skönt att komma bort en liten stund så där ibland och bara bryta lite rutiner liksom. Men Erikao ch jag har inte gjort så mycket, vi har spelat en massa å latat oss typ. Bara tagit det  jävligt lugnt med andr ord. =)

I slutet på veckan, minns inte vilken av dagarna, så målade stefan om Hugos cykel. Vi fick med cykeln när vi köpte lägenheten och när vi var ute os Anna Lena i veckan så blev Stefan lite pysslig och snodde färg av henne. ^^ Så cykeln gick från att vara lila och rosa till metallic grå. =)

Före:
Efter:

(Det gula på framdäcket är tejp som han inte tagit av än när fotot togs...)

Ifall ni undrar varför...

2011-04-14 @ 11:30:32<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Så kan jag inte göra radbrytningar i mobilen... Måste komma på hur man gör, om det går först...

Hoppsan!

2011-04-14 @ 11:27:51<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Marita påpekade att jag inte skrivit någonting om bak ing eller kakor i mitt tidigare inlägg trots att jag döpt det till "kakbak". Haha. Meningen var att jag skulle skriva att jag skulle baka en kaka igår, men jag gjorde inte det så det var väl därför jag glömde skriva det :P mitt undermedvetna som berättade att jag inte skulle baka. Anw så sitter jag nu på bussen och har precis vart på BVC med Rasmus. Han väger numera 5250 gram och är 58 cm lång. Min numera lite större kille. ;) Vi är på väg hem, men egentligen hem till Marita och Nova. Marita hade chokladmuffins och lockade oss hem till henne... :D Annars har jag ingenting mer att skriva... Vi ska hem till svärmor efter Stefan och Hugo slutat och äta middag. Det är våran dag.

Kakbak

2011-04-13 @ 10:08:08<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Igår så hade jag och Stefan lite mys innan sängdax. Så vi kom inte i säng förän klockan var tolv. Efter mycket godis och tvtittande. Härligt att inte behöva göra någonting ibland. Men anw så somnade jag strax efter tolv då jag äntligen fått Rasmus till att somna.

Sämnen blev dock inte jättelångvarig för tjugo över tre så ropade Hugo på mig i panik i sin säng. Jag kastade mig upp ur sängen och sprang in till honom och frågade vad det var. Han behövde kissa. Ja men gå å kissa då liksom. Så vi gick på pottan och efter det ville han absolut inte sova i sin säng han skulle promt in till våran. Kör till så vi gick in. Väl där så började han skrika för att jag flyttade på honom så att jag också kunde få plats i min säng. Och då vaknade ju Rasmus så klart. 

Jag gick och vankade och försökte få honom att somna om och när jag äntligen lyckats med det så skriker Hugo igen. Att jag inte kastade ut ungen! Va arg jag var. Men så jag la mig ner brevid Hugo och han somnade på två röda. Rasmus som vaknat men inte börjat skrika efter Hugos andra skrik, låg och grymtade där inne och jag fick honom inte till att somna om förän klockan slog fem. 

Då bar jag över Hugo till sin säng och så gick jag och la mig. Jag kan ju säga att jag somnade fort!

Lagom pigg var jag i morse med andra ord när Hugo vaknade vid sju och var på ett helvetes humör. Han skrek och sparkade på allt. Va glad jag var över att det var en "dagis-dag" idag! Så jag slängde i honom lite frukost och släpade med mig honom till dagis.

Nu ska jag gå in och lägga mig igen och hoppas på att få sova någon timme mer i alla fall. Jag är som en levande zombie för tillfället... -.-'

Äntligen!

2011-04-09 @ 10:48:59<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har äntligen bestämt mig om vad jag ska köpa till Marita och Nova i pressenter. :P De fyller ju år nästa månad och nu är det fördigtänkt. I alla fall ett tag, tills jag kommer på något nytt. Men det tror jag inte. =) Så när lönen trillar in bär det av till affären för att köpa pakeeten. =) *Yäy* 

(Marita, det blir nog ingen baddräkt till henne, jag gillade inte det materialet så jag vill inte köpa den. Det blir något finare. ;) )

Älskade Unge!

2011-04-08 @ 20:50:44<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jaa... Eftersom Hugo inte är hemma (och inte kommer hem ikväll heller) så har jag bara bilder på Rasmus att bjuda på. Men här kommer lite leenden iaf, de är svåra att få med på kort så jag är nöjd. ;)


(Tagna med Ajfånen så därav kvaliten...)

Rasmus

2011-04-08 @ 20:44:49<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Rasmus nya mössa.
(Den är vändbar)

Två hjärtan

2011-04-08 @ 20:43:28<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3


Hugo är tre månader och Rasmus är 1½.
Men de har samma body på sig. =)

Fönstershopping

2011-04-08 @ 20:41:01<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

BMI

2011-04-08 @ 14:40:23<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag klickade mig in på en hemsida där jag kunde räkna ut mitt BMI. Självklart måste jag ju göra det eftersom jag är en jävligt nyfiken person som har jättesvårt för att inte göra sånt där. ^^ 

Resultatet:


Jag är inte förvånad. Jag vet att jag är tjock och överviktig men jag arbetar på det. Bättre å ta det sakta men säkert istället för att dimpa ner och sedan skjuta upp igen. Anw. Jag tyckte att det var roligt att det stog hur många kg man måste gå ner för att bli "normal" igen. Men så undrar jag... Vem fan vill ha en knapp på sin blogg där det står ens BMI? Seriöst. Nu har jag ju visserligen lagt ut den här bilden där folk kan se mitt BMI men jag skulle aldrig vilja ha en jävla knapp, det är ju liksom som ett slag i ansiktet varje gång man ser den även om man är medveten om det. Dumma människor! ^^

Finally =)

2011-04-08 @ 11:24:47<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Igår såvar vi tvugna att åka ut till Siba och handla lite mat, Stefan och jag. Hugo är fortfarande hemma hos Anna Lena, han kommer hem i dag antar jag. Eftersom vi har haft magsjuka så har han vart där för att minska risken för smittning och han har klarat sig faktiskt.

Anw så när vi ändå var på siba så passade vi på att kika omkring lite. Vi behöver nya tossor till Rasmus för de två paren han har är lite små. Redan. Sedan så bytte vi en mössa också så att den passar istället för att vara för liten redan från start. Så nu har han en icke- fleece fodrad mössa att ha de dagar som inte är så kalla. För faktiskt så händer det lite titt som tätt nu ju. =) *Härligt*

Vi gick även in på Tre för att kolla upp hur Stefans abonemang låg  till och de var avslutade tack gode gud. :P Haha nu har han inte fem liggandes längre och om lite mindre än ett år så har han bara sitt iphoneabonemang kvar och ett halvår efter det är det slut så då kanske han kan hålla sig denna gången och inte skaffa en massa skit förän det är slut. 

Själv vet jag inte riktigt hur länge jag har kvar på mitt abonemang. Det är stund kvar, men min mobil håller inte. Den har trillat isär alldeles för många gånger så nu får jag inte ens ihop den längre. :( Så jag har letat på glocalnet efter en ny, men de har verkligen ingenting bra. Och jag vill inte betala fan 200 spänn i månaden för en mobil som jag inte vill ha. Det gör jag liksom inte.

Så nu skaffade jag mig en Iphone jag med. Så nu har jag gått tillbaka till tre gott folk. ^^ Om ni inte har fått ett sms med det nya numret så hojta till så kan vi lösa det. ;)

Idag tänkte jag att jag skulle se om jag kunde komma ut till siba igen och skaffa mig en bumper till phånen men jag vet ärligt talat inte om jag orkar det. Jag är verkligen helt slut av att inte göra någonting så jag ska nog bara slappa och ta det lugnt. Ladda batterierna innan Hugo kommer hem. Då blir det en massa mys med mammas älskling som jag inte sett på jättelänge nu! ♥


Slappar

Found it!

2011-04-06 @ 18:16:02<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag har under ett tag funderat på när f*n rosa blev en tjejfärg och blått en killfärg. Det är ju nämligen så att förr ansågs blått vara en kvinnlig färg (Maria bar alltid blått t.ex.) och rött var en manlig färg (jesus bar ofta rött..). Och eftersom (som vi alla vet) rosa är en nyans av rött, borde inte rosa stå för manlighet också?

Eftersom jag var så pas nyfiken (men för lat för att kolla upp det med en gång) så kikade jag runt lite på internet och på Wikipedia (Här) hittade jag det här stycket:

"I den västerländska kulturen blev rosa tillskrivet till ett enskilt kön på 1920-talet eller tidigare. Från då till 1940-talet ansågs rosa vara lämpligt för pojkareftersom färgen var releterad till rött och därför mer maskulin, medan blått betraktades som lämpligt för flickor eftersom det var en mer känslig och prydlig färg. Sedan 1940-talet var den samhälleliga normen omvänd; rosa var lämpligare för flickor och blå för pojkar, en vana som har fortsatt in på 2000-talet."

Så jag säger bara HA! Jag hade rätt! ^^ Men jag underar Varför? Varför bytte det och hur kommer det sig att människor är så besatta av att ge färger en tillhörighet?


Jesus och Maria

Magsjuka

2011-04-06 @ 11:29:37<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Magsjuka härjar vår familj och jag är alldeles för seg i huvudet för en uppdatering, Ni fpr gelt enkelt vänta lite till.

RSS 2.0