...

2011-02-28 @ 22:08:19<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Nu går ja å lägger mig å hoppas på att R inte vaknar när jag lägger ner honom. Isf kommer ja vara vaken till runt tre inatt igen -.-

Wish me luck!

Sov...!

2011-02-28 @ 15:16:45<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
För helvete ungar varför kan ni inte bara sova?! Gah! Haha. Hugo har vart väldigt pipig idag men han har *peppar peppar* inte hostat så mycket. Så det är väl på väg att blir bra nu då? =) *Hoppas* Och Rasmus har bara bajsat, skrikit och ätit idag. Nej, inte sovit så mycket utan bara velat ligga vid bröstet. Men nu knöt jag in honom i bärsjalen och han somnade faktiskt efter en liten stund. Så nu kånkar jag omkring med ett element på bröstet, men han sover i alla fall! ^^

Stefan har inte vart hemma så mycket idag. Hans morfar kom och kidnappade honom i förmiddags och för en liten stund sedan igen. De åker runt och kikar på lite bilar. Vi behöver ju verkligen få ordning på någonting! Man är ju helt jävla handikappad när man inte har någon bil! Ingen som är intresserad av/vet någon som är intresserad av att köpa våran Primera eller? :P Haha det hade suttit jävligt fint! Men den går inte att sälja i det skick som den står i nu. Vi måste fixa spolarvätskerelät, bromsoket och drivknuten. Sedan ska den ju skattas och Besiktigas och hoppas på att den går igenom. :P Men det borde inte vara några problem när vi fixat de sakerna. Sen åker den ut till försäljning! <3

Nej nu ska jag försöka göra någonting nyttigt medan lillgrisen sover. =)


Sköldpaddorna jag virkade som maskotar till Stefan och Figge.
Figge ville ha en flickvän till Stefans. :P Och det fick han.

Promenad

2011-02-27 @ 21:33:07<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har jag jagat runt på folk. Ingen kände för att ta en promenad med mig idag. :( Men när Anna Lena bjöd oss på middag så såg jag min chans och gick till velanda och tillbaka. När jag skulle gå hem kände jag verkligen inte för det kan jag ju helt ärligt erkänna. Det var så jävla halt att jag höll på att trilla ett flertal gånger på ditvägen (och trillade faktiskt två gånger på hemvägen). Men så hade vi inte med oss Rasmus bilstol så jag var ju så illa tvungen att gå hem igen. :P

Ursäkta att bloggen blir lite lidande i tider som dessa men jag har liksom inte tid. Om jag inte sitter med tuttarna i vädret (eller i Rasmus mun om jag ska vara ärlig) så sover jag eller försöker spendera lite tid med Hugo. Det är svårt att få tiden att räcka till till att också blogga. Men jag försöker och vissa dagar finns det ju mer tid än andra helt enkelt.

Men nu har jag fått hem min nunchuck från Jonas och Camilla (vi glömde den där på nyår...) så i morgon bärjar en ny vecka. Det är tänkt att jag ska försöka mig på ett nytt 30-dagars träningsprogram på Wiit och också försöka gå ut på en promenad om dagen (utöver de vanliga promenaderna med Mongo). Det kommer nog att gå bra, det är ju inte så ansträngande saker jag har bestämt mig för att göra så... :P

Nej nu ska jag gå och dricka lite och sedan tror jag att det blir en sväng till sängen eftersom Rasmus redan har somnat... :P

Fönstershopping

2011-02-26 @ 22:46:19<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
H&M


Lindex

14e Bilden

2011-02-25 @ 10:58:02<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
En bild som påminner dig om gamla tider.


Du och jag Runkbög!

God Morgon!

2011-02-25 @ 10:54:19<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag fick jag en liten sovmorgon! Rasmus vaknade vid sju och vi ammade till åtta. Då kom Hugo in till oss och vi mös i sängen till nio innan vi gick upp. Härligt.

Idag måste vi åka och handla. Jag vet att jag egentligen inte borde ta med mig Rasmus ut i affärer än, men jag måste komma ut lite känner jag. Jag håller på att dö här hemma! Och varje gång jag säger till Stefan att jag kan gå ut med Mongo så blir Rasmus hungrig och så får Stefan gå ut i stället. 

Så idag ska vi in en sväng i lite olika affärer för att bland annat byta lite kläder som Rasmus har fått som inte passar. Sedan ska vi ju köpa mat också. Så vi kan äta någonting i veckan. =)

Nej nu ska jag passa på att lägga mig en stund i sängen innan det blir amma igen och sedan åka iväg. =)

Mina älsklingar

2011-02-24 @ 19:28:32<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Jag har världens huvudvärk! Jag har nog druckit alldeles för lite och sovit en aningens dåligt. Av någon anledning har jag inte som hellst lust för vatten längre. Jag tar en klunk och känner bara hur "mätt jag är på vatten". Så jag tvingade iväg Stefan till affären nyss och bad honom köpa citronsaft till mig. Det kanske blir lite lättare att dricka mer om det smakar mer än bara vatten. Han kom tillbaka med en light-saft... *Suck* Den smakade inte alls så bra som jag hade föreställt mig. Jag har inte druckit saft på aslänge och trodde att det skulle smaka bra. Men det smakade bättre än vatten i alla fall. Så jag kör på det ett tag nu.

Nej nu skriker Rasmus igen, jag ska mata honom och sedan ska jag ställa mig och steka pannkakor. Jag har vart skitsugen på det i tre dagar nu men vi har inte haft några ägg. Så det var en annan sak Stefan fick införskaffa idag :P


Outfit 4 today.
(Ursäkta tuttarna...)


Råkade visst ha soomat lite mycket innan jag tog kortet. :P


Lilla hjärtat.

Två bra klipp ang Disney

2011-02-24 @ 10:57:56<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag älskar disney-filmer. Så mycket att jag samlar på dem och jag sitter gärna här hemma och tvingar Hugo kvar i soffan för att se på någon av dem. :P Jag älskar musiken och karaktärerna och ja... Allt verkligen! Men jag har aldrig reflekterat över hur barn ser på personerna i filmerna. Hur disney berättar för barn hur de ska bete sig och vara. 

Jag hittade klippen på en blogg där bloggerskan skrev att hon inte tänker låta sina barn kolla på disneys filmer eftersom de är alldeles för stereotypa. Jag kommer inte att vara så drastisk. Inte på långa vägar. På grund av min galenhet i filmerna kommer jag fortsätta samla och även att låta mina barn se hur mycket på dem som de bara vill. Jag tror inte att bara för att jag låter Hugo och Rasmus se på fisneys filmer, så kommer de bli muskelberg som behandlar kvinnor som objekt. Jag tror att en sån syn på kvinnor och män måste uppmuntras från flera olika håll för att färga barnens sätt att leva/se på varandra. 

Men ändå är det ganska skrämmande att disney målar upp så (egentligen) tydliga bilder av hur män och kvinnor ska vara. Och ändå värre är egentligen att man behöver se ett sånt här klipp för att förstå det. Personligen tänkte jag, när jag läste bloggerskans inlägg att "men ta meg i herkules t.ex. hon är ju självständig!" Men egentligen... Hon har ju också trådsmal midja, vaggande höfter, hamnar ofta i knipor som hon inte kan ta sig ur och måste bli räddad av en man...

Jag tycker i alla fall att klippen är väl värda att se eftersom de öppnar ögonen på en.
Tack för alla svar!

2011-02-24 @ 10:48:30<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har fått svar på min mat-fråga både här och på FB utan underbara vänner. :P Alla har svarat ungefär lika också, på det sättet som jag tänkte innan BVC kom och fuckade till alltihopa. :P Att man ska vara vaksam på hur barnet reagerar på maten man äter och vara försiktig med det som han reagerar på; men annars äta det man vill.

Så det är väl så jag kommer att gå tillväga i fortsättningen då. =)

Mat för ammande

2011-02-23 @ 20:50:32<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
BVC var ju här idag. Vi pratade lite om mat för ammande och hon sa att jag ska tänka likadant som jag gjorde när jag var gravid. Att det jag skulle undvika då, ska jag undvika idag med. Sedan ska jag dessutom inte äta mycket av någnoting som är gasbildande så som lök eller kål t.ex. Eller choklad. Jag fick inte dricka för storma mängder med kaffe heller och bör vara försiktig med för mycket tomatprudukter eftersom Rasmus kan få utslag av det.

Men jag undrar... Stämmer verklligen detta? För jag läste på livsmedelverkets hemsida om mat för ammande och där står det ju bara att jag ska undvika de där sorterna av fisk som man skulle undvika under graviditeten. Sedan står allt det där vanliga om tallricksmodellen och att jag behöver extra vatten och så. sedan står det här:

"Råden om listeria och toxoplasma gäller endast gravida kvinnor, inte ammande.

 

Koffein från kaffe och te förs över till barnet via bröstmjölken i så små mängder att det inte skadar barnet. Därför behöver du inte dra ner på kaffe eller te när du ammar."

Vilket väl betyder att jag, om jag nu skulle vilja, kan dricka så mycket kaffe som jag brukar? Och att jag visst kan äta t.ex. sushi bara det är "säkra" fiskar? Och brie-ost mm? Eller vad tror ni? Vad har ni andra fått för råd?
LISTERIA OCH TOXOPLASMA
Från gravid-sidan på livsmedelsverkets hemsida

Listeria och toxoplasma dör om maten hettas upp till rykande het. Toxoplasma dör också om maten fryses i tre dygn, men listeria överlever frysning.

 

Här är några råd som ytterligare kan minska risken att smittas:

  • Förvara kylvaror kallt, ha gärna +4°C i kylskåpet. 

  • Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjorda eller nyförpackade produkter. Kontrollera förpackningsdatum.

  • Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt. 

  • Undvik skivat smörgåspålägg och kall färdigmat mot slutet av hållbarhetstiden.

  • Om du vill äta torkat, kallrökt eller gravat kött, till exempel parmaskinka eller salami – frys det i tre dygn innan du äter.

  • Undvik ost gjord på opastöriserad mjölk. Undvik också mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta.

  • Tvätta händerna innan du börjar laga mat, mellan olika råvaror och efter trädgårdsarbete. Diska skärbrädor och köksredskap mellan olika råvaror.

  • Skölj frukt och grönsaker.

13 Bilden

2011-02-23 @ 20:36:17<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Du och någon klasskompis.


Fan va jag saknar Anton! ^^
En av de jag umgicks mest med i gymnasiet.

Vilostund

2011-02-23 @ 15:06:21<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Nu på fm så sover ju Rasmus ganska mycket. Det är ganska skönt faktiskt. Stefan tog med sig Hugo och åkte med Anna Lena m.fl (jag vet inte exakt vilka det är mer) och åkte till bowlinghallen. Så jag får en stund för mig själv här hemma med Rasmus och Mongo då så klart. Jag känner hur mina meningar inte riktigt håller ihop nu, men orka. Jag är så satans trött idag! Suck. Om jag trodde att föregående natt var jobbig, att behöva gå upp en gång i timmen, så var den här natten ännu värre. Rasmus ville amma konstant mellan 1 och halv 6 i morse. Sedan kom Hugo in och ville att jag skulle gå upp vid 7. Inte så sugen på det. Stefan hade gått in och lagt sig i Hugos rum vid tre eftersom Hugo drömt en mardröm, och så somnade han där. Så på morgonen så var jag ju tvungen att gå upp för att väcka honom och säga till honom att ta Hugo. För jag ville inte ropa med risk för att väcka Rasmus.

Sedan vid tio kom en från BVC hem till oss. Hon vägde Rasmus och sa att de vill att barnen ska gå upp minst 150g/veckan. Men det visade sig inte vara några problem. Rasmus vägde 3060 när vi åkte hem i fredags och idag vägde han 3510. En ökning på 450 gram alltså. :P Haha. Mina tuttar gör en bra jobb helt enkelt och Rasmus växer och mår bra. ;) Det var roligt att se! Jag tänkte jag skulle leta upp Hugos jornal och se hur mycket han vägde... Kommer inte ihåg det. :P Man ska ju inte jämföra, men vem kan låta bli. ;) Det är ju ändå två helt olika individer så att de växer olika är ju inte alls konstigt.

Nej nu ska jag ta mig någonting att äta och sedan lägga mig i soffan tills det är matdax för lillälsklingen. =)

...Bara för att min hund är knäpp.

2011-02-23 @ 14:59:37<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

Åka bil?

Nu hoppar jag i säng.

2011-02-22 @ 22:10:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har suttit och ammat ett bra tag nu och nu sover fisen. Då ska jag inte göra som igår, utan istället passa på att gå å lägga mig. Kan hända blir jag snart väckt men kan hända sover han i några timmar nu då. :P

Avslutningsvis vill jag dela med mig lite av mina två underbaringar. ♥
(Tröjan vi fick av Maja, den passade. Då blev jag glad! ^^)

12e Bilden

2011-02-22 @ 22:05:37<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild på din vardag.


Blöjbyten är en ganska stor del av min vardag just nu... :P

En hel jävla vecka, redan!

2011-02-22 @ 19:41:14<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Det är inte klokt! För en vecka sedan satt jag här hemma och knåpade ihop det sista inlägget innan Rasmus valde att kika ut. Känns konstigt att det redan har gått en vecka. Skumt. 

Jag som trodde att Rasmus ville vara ett rutinbarn som hade en sån där inbygd mat och sov-klocka. Jag hade lite fel. ^^ Eller i alla fall har han inte följt den inatt. Sen vi kom hem från EVA så har han börjat en hungerperiod vid 6-7 och sedan ätit fram till 1-3 på natten. Sedan har vi sovit fram till 7 då vi satt oss och ammat till 8-9 typ. Men inte inatt inte. Igår så ammade jag inna och efter läggningen av Hugo, runt 7-8 alltså. Sedan stenslocknade Rasmus. Eftersom han har följt det där schemat tidigare så satt jag uppe och väntade påatt han skulle vakna och börja äta i princip. Men vid 11 var jag så trött att jag trodde jag skulle dö. Då väckte jag Rasmus för att han skulle äta så jag kunde gå å lägga mig. Men ack det skulle jag inte ha gjort. För det första så blev jag sittandes i amningsställning fram till 1 och sedan vaknade han en gång i timmen fram till klockan var 8 och Hugo vaknade.

Det blev att slänga ihop oss och gå ner å kånga ut vagnen för att Ta Hugo till dagis idag. Men det blir nog inget dagis i morgon tror jag. Idag jobbade Stefan och jag kände att jag var tvungen att skicka iväg honom så jag kunde sova en liten stund. Hugo hade ju en höjd temp i går men verkade må bra idag och tjatade om att gå till dagis. Men i em har han knallat tillbaka till hosta och lite värme tyvärr. Men i morgon är Stefan ledig så då är det ju absolut inga problem att ha honom hemma. Och sen så hoppas jag innerligt på att få sova lite mer inatt också. XD Men det är ju ingenting man ska ta för givet.

Nej nu ska jag gå å göra mig lite kvällsmat innan det är dax att gå in och natta Hugo eller att Rasmus vaknar och vill börja äta. :P Mycket att göra på kvällarna ;)

Hugo & Rasmus

2011-02-21 @ 20:36:13<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3

Syskonkärlek.

Förlossningsberättelse

2011-02-21 @ 20:32:51<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Vi var ju inne på förlossnngen natten mellan 14 och 15 feb eftersom han inte ville röra på sig. Väl där sa hon ju att det är vanligt med en liten blödning och sammandragningar efter att hon har känt på livmodertappen. Men vi åkte hem och sov utan att märka någonting speciellt.

Den 15 skickade jag Hugo till dagis och åkte in till stan för att gå till MVC för sista gången och även till HV för att hämta den sista tentan jag skrev. Jag kände ingenting under dagen och kom hem lagom till att hämta Hugo vid två. När jag kom hem och gick på toaletten upptäckte jag en liten blödning och började även känna sammandragningar när klockan närmade sig 4. Jag tänkte att det hade en koppling till natten innan och brydde mig inte mer om det.

Vid 7 kom ytterligare en blödning och jag började reagera på att sammandragningarna kom relativt tätt. Men tänkte att det fortfarande skulle sluta snart eftersom det har hänt tidigare. Jag tänkte på annat och la Hugo för att sova. Jag hörde även av mig till Stefan. Jag sa att jag kommer antagligen inte att ringa och be honom komma hem (han hade möte på jobbet och slutade inte fören halv tio), men så att han visste om läget i alla fall.

Vid nio började det kännas. Nu började värkarna komma liksom och jag skickade iväg ett sms till Stefan och berättade hur läget var. Jag började även klocka värkarna och de kom med 8 min mellanrum. Jag ringde till Anna Lena efter order av Stefan och Anna Lena undrade om hon skulle komma. Själv var jag hur lugn som hellst och sa att vi ringer tillbaka till henne när det är dax. Än så länge kunde hon stanna hemma och ta det lugnt.

Värkarna blev starkare och började göra ont, jag blev också lite nervös när Stefan inte var hemma vid tio. Det tar ju inte en halvtimme att åka från hans jobb... Så jag ringde och då var han nästan hemma. XD När han kom hem hoppade vi in i en varm dusch och sedan la jag mig i soffan och kollade på plastikkirurgerna 90210 medan Stefan satt vid datorn.

Vid elva ringde vi till Anna Lena igen och sa att hon kunde ta det lugnt, men att hon kunde börja dra sig hitåt. Värkarna kom nu med 3 min mellanrum men gjorde fortfarande inte så ont som jag kom ihåg att de gjorde med Hugo. Med Hugo grät jag igenom värkarna innan vi åkte in; den här gången räckte det med att jag rörde lite på mig och koncentrerade mig på att slappna av så klarade jag mig igenom. Men eftersom de kom såpas tätt så ville jag åka in för den sakens skull.

Anna Lena kom och jag tog på mig lite kläder. Det tog ju ganska lång tid eftersom man är så osmidig som man är och att man har värkar ganska tätt. Men vid tolvtiden kom vi iväg och vi var tvungna att åka vägen förbi Figge och låna en 100-lapp till snus. Stefan hoppade in på Shell och köpte en dosa och en dubbel nougat till mig. Jag ttryckte i mig den och kände att värkarna blev lite starkare där i bilen. Antagligen eftersom jag inte kunde röra mig på samma sätt som innan.

Vid kvart över tolv kom vi in på förlossningen och jag fick ligga i en CTG i en halvtimme. Sedan undersökte hon mig och sa att jag var öppen 5 cm. Min rygg höll på att döda mig! Jag hade asont i ryggen verkligen och BM frågade om jag ville prova akuounktur. Varför inte tänkte jag men efter en nål (av fyra som hon tänkte sätta i ryggen) så fick hon plocka ut den igen. Något så äckligt! Nej det var inte skönt alls! Jag fick bada istället och när jag kom in dit så fick jag en härrejävlars värk som liksom aldrig gav med sig. Den blev bara lite svagare in emellan men det kändes som om jag höll på att gå av på mitten. 

Efter den halvtimmen ville jag verkligen ingenting hellre än att få ryggmärgsbedövningen. Jag orkade inte mer. Men så undersökte BM mig där i badet och se där ja, jag var helt öppen. För sent för bedövning. Jag hade öven väldigt svårt med att hålla ihop benen eftersom jag kunde känna hans huvud; det satt liksom "i vägen". Så jag blev förflyttad tillbaka till sängen igen och på vägen dit började krystvärkarna.

Jag hatade ju lustgasen med Hugo. Jag blev helt yr och det kändes som om jag skulle trilla ur sängen. Den här gången var lustgasen min räddning. Jag tror inte att den var så stark, den var nog ganska svagt inställd eftersom jag aldrig kände någonting egentligen. Men just grejjen att ha någonting att koncentrera sig på var helt underbar att få. Värkarna började även nu avta lite gran och mellan krystvärkarna klarade jag av att slappna av så mycket att jag hade kunnat somna om jag inte var där jag var liksom. Jag kunde även känna att R trängde sig längre och längre ner och jag fick en spark av honom. Uppåt som om han tryckte ifrån med fötterna för att komma ut. 

Det gjorde förbannat ont. Men det är väl heller ingen som sagt att det skulle vara skönt att föda. Eller ja, det finns det ju, men jag tycker inte det i alla fall. :P Ut kom han i alla fall och han var helt tyst. Så länge att jag både han undra och fråga varför han inte skrek. Men precis när jag ställt frågan så fick jag upp honom på bröstet och han skrek. Då frågade Stefan om det var tillräckligt för mig. :P Klockan var 02,19 när han tittade ut.

Moderkakan var lite jobbig att få ut. Den ville verkligen inte. Hon drog och tryckte men den satt kvar. Så fick jag en spruta med någonting som skulle hjälpa till men icke. Sedan satte hon två akupunkturnålar i lilltårna på mig som hon skruvade på titt som tätt. Men ingen moderkaka. Så fick jag en spruta i navelsträngen med "medicin" som skulle hjälpa den att släppa. Men den satt där den satt. I alla fall en stund till. :P Vid 3 så kände jag en värk komma och BM drog som fan i navelsträngen typ. Haha. Men ut kom den i alla fall och allt såg bra ut.

Jag skadade mig ingenting under förlossningen, mer än att jag blev ganska svullen och så som man gärna blir efter att ha tryckt ut en unge. Men det enda som hände var att jag tydligen fick ett "skavsår" som jag inte har kännt av alls. Fan va underbart! Med Hugo så sprack jag ju, som de sydde, och sedan gick stygnen upp men de tyckte att det var onödigt att sy igen det igen. Jag grinade mig igenom 6 veckor för det gjorde så jävla ont. Därför är jag förbannat lättad och tycker att det är ashärligt att jag inte skadades mer denna gången! 


Sista amningen idag?

2011-02-20 @ 23:41:11<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag hoppas det för jag är ganska trött! Rasmus och jag har suttit och kollat på Hancock. Den var väl så där, jag har inte sett den förr. Och tyvärr blev jag inte särskillt fängslad. Men det finns inte så mycket annat att göra när man måste sitta å amma hela tiden än att se på vad som än går på tv.

Nu har jag tagit en liten paus från korven och gett honom till Stefan att byta på. Sedan blir det att sätta sig i soffan en liten stund till och amma igen. Vilket faktiskt ska bli ganska skönt för jag upptäckte efter senaste amningen att jag har fördelat den lite dåligt mellan brösten nu ikväll. Så det ena är helt sprängfyllt och det andra är typ "normalt". :P Så det ska bli skönt att få tömma lite innan jag kryper i säng. För jag hoppas verkligen att jag gör det efter denna gången. ^^

De senaste två nätterna har Rasmus somnat vid 3. Inte världens underbaraste tid. Och det är lite svårt att ta igen sömnen också eftersom han vill amma konstant typ mellan 6-7 och typ 3. På förmidagen blir det inte så många möjligheter till sömn heller när Hugo är vaken och vill ha lite uppmärksamhet. 

Nej nu blir det soffan! God natt!

Jaha...

2011-02-20 @ 15:49:05<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Fan va jobbigt det är att bara ha vänster hand ledig när man sitter vid datorn :P Men det ska väl gå det med. Jag hoppade in i en dusch och skulle göra mig iordning lite. När jag kom ut han jag inte ens få på mig kläder ordentligt innan det var dax att sätta sig i soffan med en kungrig liten korv. Efter amningen tänkte jag att nu ska jag göra mig färdig och ta disken. Ja, jag tänkte det men det blev inte så. En liten mätt korv bestämde sig för att han inte alls ville lämna min famn och skrek som en gris så fort jag la iväg honom. Men nu verkar det som om han har somnat så nu kanske jag kan få på mig en tröja innan Stefans moster med familj kommer.

11e Bilden

2011-02-20 @ 09:53:24<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En person du kan berätta allt för.


God morgon!

2011-02-20 @ 09:44:53<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Är det tecken på att sömnrutinerna har blivit helt förstörda när man har sovit fyra timmar allt som allt, vaknar och känner sig utvilad? Haha. Natten till igår fick jag sova fem timmar och inatt har jag sovit fyra. Jag är lite trött måste jag säga, men jag är ändå inte så där förlamande trött som man kan bli om man inte sovit tillräckligt. Konstigt nog. Men det kommer väl som en smäll så småning om. Det är ju fan inte nyttigt att inte sova.

Igår var Stefans pappa med familj här. Vi åt och fikade, Rasmus fick lite paket och vi fick även lite kläder till Hugo. Stefan klagade lite som vanligt, speciellt på en rosa tröja. :P Men jag tyckte att kläderna var jättefina. Jag förälskade mig speciellt i en blårandig heldress och en grönrandig tröja. Helt underbara! Tyvärr så var den gröna tröjan för liten för Hugo. :( Och eftersom det var 86/92 på den så kan det ju dröja ett tag innan Rasmus kommer att kunna ha den. Men den ska ligga och vänta. =) Heldressen passade i alla fall. På Hugo då, och det var lite läskigt faktiskt! Eftersom det var 98 på den och den är kanske... ½cm för lång i benen eller så. Shit! Har han blivit så stor! ^^

På tal om det, det är ju helt sjukt va fort barnen växer när man får en liten till. Hugo har blivit jättestor verkligen! Han som var min lilla plutt har nu blivit en ganska stor kille. Men det är väl bara för att man nu har någonting pyttelitet att jämföra med. Vi har föresten fått en 2½årskontroll på Hugo också. Så får vi väl se hur mycket han har växt sedan sist. Det var ju ett tag sedan vi var där nu... :P

Och för att avsluta det här inlägget med lite klagande då... :P Fan va ont jag har i bröstvårtorna! Helt sjukt ju. Och själva brösten gör inte så mycket mindre ont faktiskt. Det spänner och trycker, de är stenhårda och ömma. Det ska bli skönt när det blir lite balans i mjölkproduktionen! Och när bröstvårtorna har vant sig lite bättre vid ett nästan konstant sugande från en liten korv. :P  Men än så länge får jag väl hålla på att smörja, massera och duscha typ. Och amma naturligtvis. =)

Sötnötar!

2011-02-20 @ 00:10:51<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Tack för alla fina kommentarer om våran lille guldklimp. :P Jag har fått önskemål om en förlossningsberättelse och om "nyförlöstgnäll", det kommer. :P Men nu är jag så trött att jag håller på att dö. Hur som hellst har jag i alla fall fått ändrat designen på bloggen så den är lite mer "up to date". Nu ska jag gå å lägga mig och hoppas på att få någon timmes sömn innan Rasmus vaknar igen och vill äta. :P Kanske skrivet något mer roligt i morgon. Om jag får lite tid över. XD

Rasmus Östergård

2011-02-19 @ 19:54:20<3<3
Dagboken, 8 Kommentarer<3<3

110216

BB

2011-02-17 @ 11:51:01<3<3
Dagboken, 9 Kommentarer<3<3
Då ska vi se hur det här blir... Bloggen vill inte låta mig skriva ett inlägg på normalt vis från Stefans telefon. :p men jag hoppas det går att läsa iaf. Rasmus har valt att komma ut! Han är nu 33 timmar gammal och allt gick jättefort så jag han liksom inte med att skriva någonting här. Men så är läget nu iaf... Får se när vi kommer hem, då uppdaterar jag bättre ;)

Rasmus Östergård 3295 gram 50 cm <3

10e Bilden

2011-02-15 @ 21:34:14<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Någon du tycker är väldigt snäll.


En del av familjen ♥

Jävla Unge!

2011-02-15 @ 21:27:47<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Fan va rädd jag blev igår! Jäkla unge att skrämma mig så. *Suck* Jag skulle gå och lägga mig vid tio när jag tänkte på att jag inte har kännt Rasmus röra på sig så mycket under dagen. Bara för att så började jag peta på magen för att få någon rörelse så jag kunde lugna ner mig och somna. Men ingenting. Nähä... Det var ju bara att börja ta i lite mer och jag knuffade runt honom i magen. Jag kände verkligen att jag knuffade honom runt i magen, men han rörde inte på sig. Efter att ha tagit i så mycket som man kan göra själv, det är ju lite osmidigt att knuffa sig själv på magen, så ropade jag på Stefan för att få hjälp. Han knuffade och bökade ett bra tag men vi kände fortfarande ingenting från Rasmus sida. 

Jag ringde till förlossningen och pratade med dem, de sa att jag skulle slå två kastrullock mot varandra framför magen och ljudet skulle få honom att spritta till. Men ingenting. Vi försökte två gången men inte en reaktion. Så vi fick komma upp på en CTG. Anna Lena kom och vi åkte iväg med våra hjärtan i halsgroparna. Fan va jobbigt. Tänk om det hade hänt någonting. Tänk om...

Så snart vi kom upp till förlossningen så satte de på en CTG och vi hörde hans små hjärtljud. Så underbart verkligen! Så länge han lever så kan de ju plocka ut honom om det skulle vara så.. Bara han lever. Och det gjorde han ju. Härligt. Jag fick ligga där i ca en halvtimme och sedan kände hon på livmodertappen. Den var nu utplånad men fortfarande "bara" öppen tre centimeter. Sen fick vi åka hem. Vi var hemma vid tolvtiden igen och jag somnade som en stock. Fruktansvärt lättad över att allt verkade ok.

Så det var min alla hjärtans dag-kväll/natt. Härligt. Hoppas ni hade en bättre natt än vad vi hade!

Idag så har jag då alltså vart hos BM för sista gången. Det kändes inte ledsamt. Bara skönt. Jag frågade henne aldrig om hon ville kolla på tappen som jag hade tänkt, eftersom de ändå gjorde det igår. Det kändes lite onödigt. Men i alla fall, magen har inte vuxit någonting mer, den ligger på samma mått som i onsdags, 36 cm. Jag hade däremot gått upp ett halvkilo under denna veckan och är nu över 90-strecket! Fan! ^^ Haha men skit samma. Jag ska ju ändå gå ner skiten snart. :P Jag ska.

Idag har det annars inte hänt överdrivet mycket. Lite värkar har startat under dagen. Får se om det leder till någonting eller om det blir som sist. Det har kommit två små blödningar också. Det kan ju mycket väl ha med att "jag blev petad på" igår, det är ganska vanligt tydligen att det kommer en liten blödning efter det. Men jag hoppas ju naturligtvis att det har med värkarna att göra. Att livmodertappen drar sig ännu mer tillbaka. Det är vanligt att det kommer lite blod då med. :P *Hoppas Hoppas att det sätter igång nu då*

Så ligger det till just nu. :P Nu ska jag spela lite innan min älskling kommer hem och jag ska krypa ner i sängen. ;)

Vecka 42
41 + 1


Magen är lite större den här gången.
Det syns inte minst på att bristningarna har blivit större...


Glad Alla Hjärtans Dag!

2011-02-14 @ 20:17:47<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3


Kärlek


Happy Valentines Day

2011-02-14 @ 12:10:52<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3

Idag är det ju alla hjärtans dag och hade vart en mysig dag att ligga att föda på. XD Eller ja, kanske inte. Men det hade väl i alla fall vart en mysig dag att fylla år på, att få barn på liksom. =) Men det verkar inte bli så om det inte blir en blixtförlossning. :P

Jag vet inte om jag skrivit om det, har för mig det dock, men den 10 började jag få mindre mensverksvärkar till och från. Den 12 tog de i lite mer och började göra ont och kom mycket mer regelbundet och tätare. Men tji fick jag! För natten till igår så tog det slut och jag kände ingenting på hela dagen i går och har inte känt någonting idag heller. Så var det med det. I morgon ska jag till MVC för sista gången. (Om jag får fortsätta på kontroller kommer dessa ske på Antenatal, NÄL, istället) Jag tänker fråga henne om hon vill se om det har hänt någonting sen sist. Jag hade ju öppnat mig tre cm då, och nu har jag ju ändå gått med värkar, mindre sådanna men ändå, i ca två dygn. Jag hoppas väl att någonting har skett under den tiden... Men det vet man ju aldrig. Och om inte annat blir det ju som en ny hinnsvepning och kanske händer någonting mer efter det... Men som sagt. Jag får höra med henne. 

Idag har jag faktiskt lite saker som står på schemat. Nu först ska jag gå ut och ta mig en macka till lunch. Hugo fick välling för han var alldeles för trött för att vänta på någonting att äta. Så hoppas jag att han har somnat sen och så ska jag springa ut en snabbis med Mongo. Efter det blir det ett varv med damsugaren, plocka i och ur diskmaskinen och torka av lite bänkar och sånt här hemma. Lite allmän städning helt enkelt. Efter det blir det en tvätt in i maskin och så kommer min mormor och hälsar på. Jag har två timmar kvar tills hon kommer så jag borde hinna med allt. =) Det tar ju inte så lång tid att plocka undan liksom. Det är ju bara att man ska ta tag i det och göra det någon gång! ^^

Jag måste även berätta att jag har börjat sticka på en filt. Än så länge har jag inte kommit så långt så det finns ingen idée att lägga ut någon bild på den, men om några varv till så kommer man nog att kunna se ett mönster i den och då kommer det ut en bild eller två. ;)

Nej nu ska jag springa. Puss Hej!Lördag

2011-02-12 @ 19:03:48<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Igår flippade jag på Stefan. Att han bara spelar hela tiden och han lovade mig att han inte skulle spela någonting idag. För att bevisa att han visst kunde inte spela en dag. Sagt och gjort. Haha. Det är inte så att vi har gjort någonting speciellt tillsammans bara för att han inte har spelat, och visst har vi suttit vid datorn båda två lite titt som tätt. Men det är en annan sak om han sitter och kollar på FB än om han spelar liksom. Spelar han så är han ju helt okontaktbar liksom. -.-'

Men vi har fått gjort en del idag i alla fall. Jag har putsat köksfönstrena, "lagat" vårat köksbord, Stefan har fixat våra lister och satt upp tavellisten i Rasmus rum. Sen har vi myst. Massa mys tillsammans framför tvn. ♥

Nej nu ska jag gå å lägga min son. Vi får se om jag kikar in här lite senare igen ;)

9e Bilden

2011-02-12 @ 15:17:11<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Någon i din släkt.


Min underbara kusin Veronica och hennes fina Niklas ♥

Pimp Rasmus rum

2011-02-12 @ 15:10:48<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Äntligen har jag fått Stefan till att sätta upp hyllan i rasmus rum. ;) Jag blev nöjd. Sakerna som står därpå ska iofs inte vara där. Kortet ska det, och det är tänkt att det ska vara fler kort på lillen där, men äpplena ska nog stå på skötbordet när jag kommer på vad jag ska ha i dom, och hittar en plats. Ljuslyktorna ska stå i "hyllan" som Stefan ska sätta upp i "hålet". Men det gör han inte förän vi har köpt mer färg och det har vi inte råd med just nu ;) Så de får stå på tavellisten så länge.Om det är någon som är nyfiken (vilket jag iofs tror att det är...) så händer det inte jättemycket i min mage. Jag har haft små mensvärks-verkar nu sen kvällen den tionde men det händer ingenting mer. Jag har slutat slemma så mycket, vilket känns rätt skönt. ^^ Igår kväll hade jag jättesvårt att somna och gick upp och tog mig två alvedon. Jag har inte sovit så bra på länge som jag har gjort inatt. Visserligen så har jag ju vart tvungen att gå upp på toaletten varannan timme typ men ändå. Jag har somnat om med en gång när jag kommit tillbaka och sovit som en stock! Gud va skönt! Så idag är jag pigg och kry igen! =) Det kan j behövas om det nu ska hända någonting, vilket jag ju hoppas att det gör! =)

Det var väl allt jag hade till uppdatering härifrån för tillfället. Jag ska om en liten stund börja med... Ja lunch var det tänkt att bli men det blir väl mer en middag. ;) Haha. Får se om vi gör någonting mer matigt idag eller om det stnnar vid blodpudding och bacon. =) Tjing allihopa!

Mitt hjärta!

2011-02-12 @ 15:03:21<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

*Mamma! Ta kort mig.*
*Jilon mamma! Grrrrr! Säger så!*
(Översättning: Jilon = Lejon)


*Dansa dansa*


*Yes!*

Fredagskväll

2011-02-11 @ 19:19:41<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det känns inte som om det är fredag idag. Gött tråkigt. Och inte har jag pengar till fredagsmys och ingen gubbe som vill mysa heller för den delen. Suck. Det går ingen bra film på tv och jag har verkligen ingenting här hemma. Gah!

Det är väl nyttigt och bra iofs, men bara för det så funderar jag på att baka ihop en sockerkaka och smocka lite till Matrix. Sen är det dax för sängen och försöka sova hela den här natten. *Ta i trä*

8e Bilden

2011-02-11 @ 17:45:49<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
En person som du saknar.


Anne


Linda (och jag)

Jag kunde inte bestämma mig för vem jag ville ha i det här inlägget. Jag saknar dem båda två massor½ Jag har umgåts med båda två i stort sett varje dag under två olika perioder, men ingen av dem bor kvar häromkring och jag träffar dem i stort sett aldrig längre. :(
Saknar er!

7e Bilden

2011-02-11 @ 17:41:07<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild som du aldrig lagt upp.


Ursäkta mig.

2011-02-11 @ 16:20:58<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Men allvarligt. SLEM! Massvis av det! Haha. Det har hållt på i snart ett dygn och jag fattar inte hur man kan ha så mycket slem "i kroppen". Men så verkar det ju vara i alla fall...

Ja som ni kasnke förstod så har antagligen slemproppen börjat lossna. Detta började vid 6-tiden i går och vid 7 började jag även känna av svaga värkar. Väldigt oregelbundna och när de hade hållt på i en timme - en och en halv, så slutade det. Jag tänkte att det är väl bara precis som tidigare gånger en luring. Men jag tog med mig Marita ut på en liten promenad (som råkade vara i en och en halv timma). Jag kände ingenting i magen, men min rygg höll på att ta livet av mig när jag kom hem. Jag åt lite och så gick jag och la mig. Efter maten kom "värkarna" tillbaka.

Jag har inte känt av någonting speciellt under natten, kanske en eller två gånger som jag har reagerat över känslan i magen men jag har inte fått någon ro för det. Jag tror att det har hållt på under natten, och det är därför jag har vaknat hela tiden, men att det inte har varit så tydligt så att jag har kunnat placera anledningen till uppvaknandet sådär i helt nyvaket tillstånd.

När hugo vaknade vid 7 i morse var jag mer död än levande! Helt sjukt va trött jag var och tro mig; jag blev överlycklig när Hugo ville att vi skulle kolla på Teletubbies. Men jag stenslocknade tyvärr och när jag vaknade hade älsklingen råkat ut för en liten olycka. Han har antagligen stått vid sängen när han börjat kissa för där var en liten pöl. Så har han sprungit in på toaletten och tagit av sig byxorna, som han bajsat i, slängt dem i tvättkorgen och satt sig på pottan. Den var helt full i bajs så... Sen har han tagit toarullen och dragit ut lite papper för att torka sig. Vilket har resulterat i att han rullat ut hela (en helt ny) toarulle i hallen så det var papper överallt! ^^ Men han är ju duktig och vet vad han ska göra i alla fall, fast det ju blir lite fel. ♥

När klockan började ticka iväg och Stefan hade kommit upp gick jag och la mig igen. Men jag kan ju inte säga att jag är mindre trött. Fi fan! det blir en tidig kväll för mig ikväll!

Skulle bara...

2011-02-10 @ 17:46:37<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag skulle bara kika liiiite. Bara lite. Men jag råkade hitta massor som jag vill ha! (Som vanligt) Här är lite fina annonser från Tradera iaf som jag är för pank för att buda på, så buda på ni bara ;)

¤NY¤ Sparkdräkt, bodysuit, m apor fr Kameleont Design stl 62
http://www.tradera.com/-NY-Sparkdrakt-bodysuit-m-apor-fr-Kameleont-Design-stl-62-auktion_302742_127128733

Klädpaket strl 68 från FIX, Bamse, Lindex och HM
http://www.tradera.com/Kladpaket-strl-68-fran-FIX-Bamse-Lindex-och-HM--auktion_341784_127256210

H&M brun tröja ”HUG ME”, stl 62 Nyskick!
http://www.tradera.com/H-M-brun-troja-HUG-ME-stl-62-Nyskick--auktion_302744_127435693

Fleecejacka, fleecetröja, jacka med moln fr Lindex, stl. 56
http://www.tradera.com/Fleecejacka-fleecetroja-jacka-med-moln-fr-Lindex-stl-56-auktion_302725_127128708

Sparkdräkt från Villervalla
http://www.tradera.com/Sparkdrakt-fran-Villervalla-auktion_302721_127518214

PO.P polarn o. pyret klänning småkryp 56
http://www.tradera.com/PO-P-polarn-o-pyret-klanning-smakryp-56-auktion_302965_127452973

MYKIDOO bodies body, stl 5056. Oanvänd..
http://www.tradera.com/MYKIDOO-bodies-body-stl-5056-Oanvand--auktion_302728_127119497

Byxa från molo stl 56
http://www.tradera.com/Byxa-fran-molo-stl-56-auktion_302730_127138077

Klädpaket, storlek 50, Polarn & Pyret
http://www.tradera.com/Kladpaket-storlek-50-Polarn-Pyret-auktion_341795_127305605

3 par byxor i velour från Lindex - storlek 62 (FINT SKICK!)
http://www.tradera.com/3-par-byxor-i-velour-fran-Lindex-storlek-62-FINT-SKICK--auktion_302736_127439528

Härliga färger ♥

Bildregn

2011-02-10 @ 15:15:13<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Idag var det tänkt att Hugo skulle gå till dagis. Men så blev det icke. Han har inte vart bra idag heller. Jag vet inte riktigt vad det är som är fel, men det är ju klart att de små också kan må så där allmänt dåligt som vi vuxna kan. Idag har han också blivit lite dålig i magen så jag hoppas att det inte blir någonting mer än så. Blöja blir det på idag i alla fall. Orkar inte springa runt och byta kläder och moppa golv hela tiden. Då är det ju smidigare att ta honom på pottan i alla fall, fast man har blöja på mellan varvena.

Idag har vi pysslat jag och min lilla ängel. Vi har pimpat hans rum. ^^ Hugo blev jättenöjd och jag tyckte att det blev fint. Annars håller vi på å lagar mat och har precis tvättat soffan. Full rulle här hemma trots tjockismagar och dåliga rumpor. ;)


Koncentration på hög nivå.


Det här är vad vi lyckades få till.
(Lägg märke till hur fint Hugo har pimpat U och G. =) Jag hade inte hjärta att plocka bort det han gjorde och det är ju ändå till honom. ♥)
De små stjärnorna och bokstäverna hamnade på dörren.
Och de stora hamnade i fönstret.
Så har han en egen stjärnhimmel ;)


Gladfisen själv =)


Hugo får till så härliga miner hela tiden. ^^
Lägg märke till de fina väggdekorationerna som Hugo fick av min mormor härom veckan. =)
(Ja, solen sitter upp-och-ner men Hugo har satt dit den själv.)


Hugo ropar på Tingest. :D
(Ni som sett på Musses klubbhus vet vad jag pratar om.)

Sikken besvikelse

2011-02-09 @ 23:16:34<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag hade tänkt att jag skulle vara lite redig och börja skriva mina inlägg i word först, innan jag lägger ut dem här på bloggen. För att ha tillgång till rättstavningsprogrammet. Men där var jag tvungen att bli lite besviken för det visade sig att jag inte har något rättstavningsprogram i word på den här datorn heller.
I den bärbara hade jag ändå ett rättstavningsprogram i mitt internet men det verkar bara fungera på rubrikerna. Vilket också är lite irriteraden för jag hade väl hellre sett att det var tvärt om. Men i alla fall. Ofta är jag ju inte världspigg när jag uppdaterar och även om jag nu skulle hitta någon liten ytte-pytte stund då jag faktiskt var pigg, under en dag, så är jag oftast alldeles för stressad för att orka bry mig om rättstavningen. Det måste gå fort. ^^ Så nu vet ni det.
Jag har haft två värkar idag. Två. Med en och en halv timmes mellanrum men efter andra värken så la det av. Underbart. Så har det hållt på i ett par veckor nu. Det sätter igång lite smått och när man börjar reagera på att det börjar blir några stycken så slutar det. Skit störande. Men i alla fall. Det händer ju när det händer och jag har inte jättebråttom. Det verkar dock som om alla andra har det. 

TRO MIG, jag hör av mig när det händer något! Ni behöver inte ringa och höra eller skicka sms. Det är bara gött irriterande. Och nej, jag kommer inte att höra av mig till alla i min adressbok. Jag kommer höra av mig till mina vänner och släktingar (Stefans också naturligtvis), till de som jag pratar med annars också och inte till var och varannan kotte som skulle vara nyfiken för att de kikar in på bloggen ibland. Så är det. Då får ni upptäcka att Rasmus har kommit antingen via någon annan, bloggen eller FB. ;) På ett eller annat sätt kommer ju nyheten att sprida sig ändå så...

Nej nu orkar jag inte längre. Klockan är "bara" kvart i elva men det känns som om hon skulle kunna vara typ två eller något. Så jag ska ta och lyssna på min kropp och gå ut en sväng med Mongo och sedan krypa ner i sängen och sova. Eller ja, försöka i alla fall.6e Bilden

2011-02-09 @ 14:01:11<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Anne och jag i högstadiet.

Jag saknar dig Nanne! ♥

5e Bilden

2011-02-09 @ 13:59:11<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En gammal bild på dig själv.


Visst var jag en snygging ;)

MVC

2011-02-09 @ 13:56:39<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag var det att knalla upp och kissa i burken igen. Iväg till MVC på kontroll. Magen har växt en centimeter och mäter nu 36 cm stor. BM gjorde även en hinnsvepning på mig för att känna hur det "ser ut" med livmodertappen och ev sätta igång någonting. Så får vi se hur det fungerar. Hon sa att det är ca 50% chans att det retar livmodertappen att sätta igång någonting. Så vi får väl se. Hon upptäckte även att jag öppnat mig 3 cm, vilket känns ganska bra. Då har jag ju lite av "förarbetet" gjort i alla fall. ;)

Efter MVC åkte jag hem till Nathalie och hälsade på. Det var skönt att åka någonstans utan Hugo för en gångs skull. Hugo fick vara hemma med pappa. Han är inte riktigt bra idag heller. Pipig och dan... Stackarn. Stackars oss som får lyssna på piperiet. :P

Nathalie skjutsade mig till högskolan efter besöket, jag skulle hämta ut en tenta hade jag tänkt. Men naturligtvis så stängde de kl 13 och jag var där 13.07. Härligt. Så det blev bussen hem igen istället.
Jag är verkligen hur trött som hellst och hade tänkt att jag skulle lägga mig på soffan en stund och se om det kommer någonting bra på tv innan det är dax att hänga tvätt och laga mat. =) Ugnsbakad falukorv idag. Mums.

Vill man ha någonting gjort...

2011-02-08 @ 14:39:31<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Ja nu har jag sprungit runt som en tok här hemma och städat. Inte så mycket idag, men lite. Igår städade jag hela lägenheten (förutom databordet och matsalsbordet där det har hamnat massa småskit som ska ner till källaren bara för att jag inte vill ha det på golvet överallt där Stefan ställer det). 

I morse så pratade jag med Marita och vi kom fram till att jag skulle baka negerbollar (JA det heter så) och de skulle komma över och fika med mig och Hugo. Det var jättemysigt och jag fick så klart pärlsocker överallt. =) Det är väl det tråkigaste med negerbollar. De sölar! ^^ Så när gästerna gått hem så var det ju bara att dra fram damsugaren och köra ett varv i lägenheten. Hugo skrek åt mig att stänga av damsugaren under hela tiden. Jag stör ju när han kollar på tv! :P

Jag vet att jag egentligen inte ska damsuga, och om det är någon som inte vet det så är det pga min rygg blir sämre när jag gör det. Så för att undvika eventuellt sängliggande har jag haft damsugningsförbud hela graviditeten. Men nu orkar jag inte hålla på å tjata längre. (Och jag hoppas ju på att graviditeten är över strax. :P) 

En annan lite rolig sak som hänt idag var att Hugo ringde till sin farmor. Hon hörde honom lite dåligt och när han sa att Nova och Marita skulle komma senare så började hon skrika i telefonen: "Va?! Kommer Rasmus nu? Eller? Får jag prata med mamma? Kan du ge telefonen till mamma?" Haha. Jag skrattade som tusan och förklarade att det händer ingenting på den fronten, men Nova kommer sen. :P Till svar på det fick jag "Jag är så nervös här hemma så jag vågar knappt åka iväg någonstans ifall att du skulle ringa." Sötnöt. Haha.


Galen!

2011-02-08 @ 06:59:26<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag vet inte vad det är med mig. Men jag gick och la mig "i tid" i går. Klockan hade bara slagit tolv när jag somnade. Sedan kom Stefan in i sängen och jag vaknade. Naturligtvis. Inte för att han gjorde väsen av sig men för att jag helt enkelt är förbannat lättväckt. När han upptäckte att jag inte sov längre så började han trycka på magen för att känna efter Rasmus och "trycka ut honom" som han sa. Vilket var lite mysigt en stund, att han låg där å kände på magen, men orka det i en evighet när man vill sova liksom! ^^ 

Sedan när Stefans klocka ringde kvart i 6 i morse så fick jag för mig att min klocka skulle ringa samtidigt. Så jag låg och lyssnade på när Stefan gick upp och väntade på min klocka (den går några minuter efter Stefans). Men det ringde ingen klocka. Vet ni varför? För jag ska inte gå upp! Jag lyckades precis somna om när Stefan kom in och frågade vart jag gjort av Mongos koppel för han kunde inte hitta det. Vilket i och för sig inte var så konstigt eftersom jag hade lagt det på tvättmaskinen igår. Men ändå. Där låg jag. Klarvaken och lyssnade till stormen utanför. 

Det var väl lika bra att gå upp då. Men det kändes inte roligt. Inte ens Hugo är ju vaken. Och Mongo ligger och stensover. Jag käkade lite frulle och nu börjar jag känna mig lite trött igen. Jag ska nog ta å ringa till dagis och knalla in i sovrummmet igen. Försöka sova i alla fall tills Hugo vaknar liksom.

Det blir inget dagis för min lilla plutt idag. Det är nog bäst att han får vara hemma så ser jag hurdan han är idag. Så märker vi väl om det blir dagis i morgon för hans del. Det är ju ingen ide att släpa iväg honom till dagis om han inte mår tipp topp, när jag ändå är hemma liksom.

Kanske baka bullar idag med. Om jag har mjöl så det räcker. Mumma.

Tröttfis

2011-02-07 @ 21:20:39<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är trött. Och hungrig. Halsbrännan håller på att sparka igång nu också känner jag. Ont i magen har jag med. *Suck* Jag ska gå å göra mig lite kvällsmat och gå å lägga mig. Hoppas på att somna någorlunda i tid. 

Hugo har varit otroligt pipig idag. Det är han när han är sjuk. Om han ska hålla på likadant i morgon så bör jag ha sovit mer än jag gjorde föregående natt. Så därför, God natt!

40 hela veckor

2011-02-07 @ 10:56:29<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Igår var det alltså BF och ingenting hände. Idag har jag gått 40 hela veckor och jag har inte längre några föreställningar om att inte gå på MVC-mötet på onsdag. Jag vet inte riktigt vad det är, men med Hugo så ställde jag in mig på att bli igångsatt. Det för att inte bli besviken när han inte kom på BF liksom. Och den här gången har jag faktiskt vart inställd på att han ska komma tidigare eftersom det har kännts så. Med alla förvärkar och liknande. Jag har skyndat mig igenom allt för att allt ska bli klart tills han väljer att komma ut... Men ingen Rasmus har velat komma.

När Rasmus nu inte kom "då Hugo kom", alltså dagen innan BF, så ställde jag genast in mig på att han kommer stanna där inne tills jag blir igångsatt. Det har liksom gått atomatiskt och jag har inget ont av att han är där inne egentligen. Han kommer ju ut så småning om liksom. =)

Ni som har fått tid för igångsättning/blivit igångsatta, i vilken vecka är det man får tid för det? Jag och Stefan pratade om det igår men jag kunde inte hitta någon information om i vilken vecka de sätter igång en... Någon som vet?

Nog om Rasmus. Hugo har haft en fullspäckad helg. I fredags så kom min mormor hit på fm när Hugo hade vilat. Sedan kom min mamma och hälsade på. Hugo lekte och stojjade med gammel mormor och mormor hur mycket som hellst. Min mamma kan verkligen spela upp honom. Han somnade gott på kvällen kan jag säga. ;)

I lördags så kom Hugos faster Theres och hämtade honom vid lunch och så åkte de till Lek och Bus-Landet. Hugo hade väl inte vart så där jätteroad tydligen. Det hade nog vart roligare om man åkte med någon, så han kunde leka lite mer med någon liksom. Det var i alla fall vad Theres sa. Vi får väl åka dit någon dag efter att Rasmus kommit ut och jag blivit mig själv igen. :P

När han kom hem var det att äta och så knalla iväg på kalas. Det var Nova som fyllde 4 år i veckan. Sötunge! Hon skulle ha på sig allt hon fick. Jättfint med alla möjliga konstiga kombinationer. ♥
Och även efter kalaset blev det ingen direkt ro för älsklingen. Theres kom och hämtade honom igen eftersom Anna Lena var säker på att vi skulle åka in. Så Hugo och Mongo sov hos Farmor.

Igår så ringde Hugo och väckte mig vid... Ja jag vet inte vad klockan var, men vid nio-tio kanske. Anna Lena frågade om jag sov och så sa hon att de skulle ringa senare så vi fick sova färdigt. Sagt och gjort. Jag stensomnade igen och vi vaknade inte förän vid tolv här hemma. Gud va skönt! Sedan så plockade jag lite här hemma, vi satt vid datorn en hel del och åkte och handlade. Vid sex kom Hugo hem igen och då berättade de att de hade vart på berget och grillat korv med Stefans moster och hennes barn. 

Hugo var jättetrött och somnade bums när vi la honom vid 7. Det har vart mycket i helgen men han verkar ha haft roligt. =) Idag blir det dock en lugn dag. Dax att vila upp sig och han har blivit lite förkyld. Hostar och snorar. Så vi kryar på oss här hemma och varvar ner efter en, för honom, fullspäckad helg.

Rasmus har andra planer

2011-02-06 @ 21:49:53<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Rasmus verkar ha andra planer än vad jag och Stefan har. :P

Men, jag hör av mig om det händer någonting. =)

Fel fel fel fel

2011-02-06 @ 01:53:34<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag har inte kännt av någonting idag. Alls. Anna Lena hämtade Hugo och Mongo förut för hon är säker på att vi ska åka in inatt. Jag är inte lika säker. Men det ska bli ganska skönt att få sovmorgon i morgon. =) Och om det nu skulle hända någonting i alla fall är det skönt att veta att jag slipper oroa mig och bråka med Hugo. 

Nej nu ska jag gå å lägga mig. Det är väl lika bra att sova ett par timmar när man ändå kan. ;) God Natt!

Tråkigt.

2011-02-05 @ 14:19:39<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det är tråkigt att "gå hemma". Jag hinner gå in på bloggen säkert tusen gånger under en dag och väldigt sällan är det någon kommentar. Det är ju det som är det roliga med att skriva en blogg - Responsen. Men så är det väl.

Idag har Hugo lämnat mig. Theres kom och hämtade honom för ett tag sedan och de skulle åka till Lek och Buslandet. Det blir nog roligt för honom. En annan har stannat hemma och städat. Jag har fått fixat bort den värsta tvätten nu och alldeles strax ska jag sätta igång med disken. Jag var bara tvungen å äta lite in emellan och då passar man ju på å uppdaterar sig på vad som händer ute i världen. ;)

En jävla halsbränna har jag också. Och inga tabletter. *Suck* Men så har jag ju haft det i två veckor nu. Jag får väl skylla mig själv om jag inte köper med mig tabletter hem när jag ändå är ute och flänger. ^^

Tonight's the night...

2011-02-05 @ 10:12:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ikväll är sista kvällen innan BF. Idag är dagen då Hugo kom ut. 39+5. Men jag känner fortfarande ingenting. Jag längtar som en galning naturligtvis men har heller inga problem med att han verkar vilja stanna inne lite till. Det låter väl säkert jättekonstigt, jag vet det. Jag är ju hur trött som hellst eftersom kroppen är så mycket tyngre och så... Men jag har ändå inga större problem för tillfället. *Peppar peppar* 

Vi får helt enkelt se när älsklingen har tänkt att ta sig ut. ♥

Besök

2011-02-04 @ 10:54:22<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja idag är det dax för två besök hit hem. Och faktiskt så ser ju lägenheten inte så hemsk ut som jag trodde att den skulle göra eftersom jag tog tag i det mesta i går. Jag hade tänkt att baka bullar och bjuda på. Men jag har inte orkat det. -.-' Jag älskar att baka, men bullar tar ju så lång tid! Ändå är det det jag vill ha så... :P Får se om jag får till någonting att bju på tills de kommer. 

Och jag vet att det har vart lite dåligt med bilder på sista tiden, men det handlar faktiskt om att mitt USB minne är trasigt, jag har alla mina bilder på den bärbara datorn och för tillfället så kommer jag inte ut på internet på den eftersom Stefan vägrar hjälpa mig. (Han säger att jag måste lära mig saker och ting själv och inte fråga honom hela tiden. Men jag förstår inte vart problemet ligger i att han hjälper mig om det tar två minuter för honom att göra någonting och tre timmar för mig... Men han har väl lite rätt också antar jag. Tyvärr.)

Städa?

2011-02-04 @ 00:09:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag kände jag verkligen inte för att städa. Det fanns liksom inte alls med i min planering. Eller jo, i planeringen fanns det med. Det var ju det jag hade tänkt att göra idag. Men jag hade ingen lust helt enkelt. Så jag ringde till min mormor och tänkte höra om hon ville komma och hälsa på. Det var längesen vi sågs nu. Tyvärr kunde hon inte för hon var hos mina kusiner, men hon var ledig i morgon och ville gärna komma förbi då istället. Fint. Då har jag någonting att göra i morgon. =)

Så jag ringde till min mamma och tänkte höra med henne. Men hon mådde inte så bra. Så hon undrade vad vi gjorde i morgon eftermiddag istället. Så... Inget besök idag men två i morgon blev det. 

Tyvärr betydde ju det att jag inte hade någonting att göra idag och speciellt ingen anledning till att inte lyfta ett finger här hemma. Och Hugo satt så snällt och kollade på Playhouse Disney hela eftermiddagen och gav mig heller ingen anledning till att vara passiv. *Suck* Så fastän jag inte hade den minsta lilla motivationen så har jag skrubbat av det värsta här hemma. Fortfarande finns det en massa tvätt kvar, men jag fick tvättat lite i alla fall. =)

Jo justeja, jag vet inte om jag har nämnt det men vi har ju fått våran boxer. Vi fick den i... förrgår tror jag det var. Men vi fick den inte till att fungera. :S Så Stefan ringde till Com Hem och idag fick han någon kod av något slag jag vet inte... Men den fick i alla fall boxern till att fungera så nu har vi 136 kanaler i den. :P Haha vi ska inte ha så många, och typ alla ser man ju inte på ändå. Det är många utländska kanaler också. Franska och syrianska osv. Har ingen användning av dom liksom. Men det är tre månader prova på å sen ska man välja 8 av de 136 som man vill ha kvar. De man kollar på liksom. 

Nej nu ska jag sätta mig en snabbis framför tvn och se om jag kan spela in nannyavsnitten i morgon. Jag tycker om att se på Supernanny, men jag har aldrig tid att sitta vid tvn när de går.. :S Då är vi mitt uppe i alla vardagsbestyr, Hugo och jag.

Ingenting

2011-02-03 @ 10:02:09<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag kom på idag att jag har ju inte uppdaterat på någon dag eller två... Men det är inte för att det har hänt någonting med Rasmus, han har börjar sparka igång lite värkar här och då men ingenting regelbundet. Det verkar som om han trivs bra där inne och tänker stanna där ett tag till... :P

Spelar väl egentligen inte roll men jag vill ju att han ska komma ut nu det är klart. Men så länge jag inte ligger här hemma med oregelbundna värkar som hindrar mig ifrån vardagen så är det väl lugnt. Det är ju inte så att jag störs av dem, de är inte särskilt starka. Så än så länge är det bara ganska mysigt och det känns som om det i alla fall inte är SÅ långt kvar tills han bestämmer sig för att komma ut. 

Nej här hemma flyter vardagen på relativt normalt. Jag har inte orkat tvätta på aslänge så varje gång jag går in på toaletten så blir jag gött deprimerad över min lathet och vänder ut igen. För det är ju för ansträngande att faktiskt ta tag i tvätten någon gång. Man kanske kan hoppas att om jag har struntat i de tillräckligt länge så skulle Stefan ha slängt in en maskin. Men det kan jag ju drömma vidare om... Stefan har mer kläder än mig, vilket betyder att jag drabbas av klädbrist långt före honom. Faktiskt så har jag minst kläder av oss tre, det kan ju ha någonting att göra med min mag-size också. :P

Nog om min tvätt... Vem fan vill läsa om det?! :D Nu ska jag försöka ta mig i kragen och göra någonting nyttigt. (Fan va redigt det där lät nu då... Jag kommer antagligen att sitta här vid datorn tills Hugo ska hämtas från dagis. :P )

RSS 2.0