Dagen lider mot sitt slut...

2011-01-31 @ 19:27:09<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Och det har inte hänt någonting speciellt här hemma. Jag insåg när jag öppnade toalettdörren idag att jag inte har tvättat någonting på säkert fem dagar. Det betyder att jag har blundat hårt för all tvätt som samlat sig till ett K2 där inne... Men idag gick det inte att blunda längre och jag har fått tvättat två maskiner plus Hugos täcke som han kissade ner inatt. Blöjan hade läckt, lagom kul.

Annars har jag och Hugo haft en mysdag och sett på film och gosat i stort sett hela tiden. Nu ligger han i sitt rum och ser på Rorri, jag har allmänt tråkigt här ute och väntar på att min älskling ska komma hem. Det kommer han väl inte göra än på ett bra tag dock. Han slutar om fem minuter, och i vanliga fall hade han vart hemma om en kvart-tjugo minuter men eftersom han tar bussen så har jag ingen aning om när han kommer hem. Bara bussen tar väl en 45 minuter och så beror det ju på om de passar med varandra och när bussen från hans jobb går. Den går säkert inte förän vid åtta eller något annat roligt bara för det. 

Nej jag ska faktiskt ta mig en chokladbit och se om det går någonting bra på tv ikväll. Till kvällsmat blir det äggröra har jag bestämt mig för. Det var längesen. ;)

Den som väntar på något gott...

2011-01-31 @ 13:35:24<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag väntar på ett paket. Det ska komma ett paket på posten till... Ja egentligen inte till mig, det står ju på Stefan. Men ändå. 

För ett litet tag sedan så kom Com Hem hem till oss, vi bor ju i ett Com Hem-hus. Men när vi flyttade hit så upptäckte vi att trots detta så blev det billigare att skaffa bredband via Bredbandsbolaget. Så det gjorde vi. Nu har vi ju bott här i två år och snubben från Com Hem kom ju ganska lägligt då. ;) 

Nu kanske ni tänker att "aha... han lurade på er en massa skit!" Men jag tror att det blev bra det vi gjorde. Tidigare har vi betalat 375:- för bredband och telefoni, och nu har vi alltså fått bredband, telefoni, kabeltv + en inspelningsbar boxx för 358:- i månaden. Då får vi alltså mer tjänser och sparar ca 20:- i månaden. Jag blev nöjd. :P Som om inte det hade vart tillräckligt så har vi alla deras kanaler i tre månader innan vi behöver välja de 8 som vi vill spara och fortsätta ha. Vi kan också byta en kanal i månaden om vi vill, om vi t.ex. tröttnar på comedy central och vill ha cartoon network istället så är det bara att byta. Ett byte i månaden har man utan att det kostar någonting extra. 

Jag tycker det känns bra. Många bäckar små som min mormor säger. =) Så nu väntar jag på boxen så jag kan kolla på fler kanaler än de tråkiga som ingår i det analoga nätet vi har nu... :P

4e Bilden

2011-01-31 @ 12:51:15<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En bild på en konstig tid i ditt liv.Jag tycker väl inte att jag har "en konstig peroid" i mitt liv, men många skulle väl inte hålla med mig där. :P Udda frisyrer och hårfärger, stora sminkningar med massor av färg. Mycket rött. Trasiga kläder. Stora kängor. Ja... Det är väl min konstiga period i livet. =) 

(Det roliga är att Stefan hela tiden hävdar att det är fult, att det är konstigt och allt jag använda under den här perioden är dåligt. Men ändå var det då vi träffades. ^^ Någonting borde ju ha varit bra eftersom han föll för mig då. :P)

3e Bilden

2011-01-31 @ 12:40:17<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild på någon i din familj.Jag tyckte att det kändes lite konstigt med den här bilden faktiskt. Min familj. Jag är ju inte längre (och har inte varit på ett bra tag egentligen men liksom inte tänkt på det tidigare) en del av min familj, bestående av mamma pappa och lillebror. Jag har min egen familj. Jag är en av de två vuxna i en familj. Jag är snart tvåbarnsmamma själv. Det känns lite konstigt att tänka på det egentligen. 

Både jag och min bror har blivit så stora att min mamma numera bor ensam, med Bjarne. "Min familj" är liksom splittrad och alla bor på olika ställen. Det känns skummt helt enkelt.

Men här är i alla fall en bild på min älskling. Stefan. Han är en i min familj.

Åter igen

2011-01-31 @ 11:33:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag går jag in i sista veckan. Vecka 40. Den veckan som man hela tiden siktar på och längtar efter. Nu är den äntligen här så får vi se om det händer någonting. =)

Stefan jobbar hela denna veckan. Oavsett när det sätter igång, sätter det igång den här veckan så är Stefan garanterat på jobbet eller så ska han snart dit. Det roliga är ju också att Stefan igår körde sönder drivaxeln på bilen. Igen. Jag fattar verkligen inte vad han gör. Hur svårt är det att köra normalt?!

Anw. Vi har inga pengar att fixa bilen den här månaden eftersom jag inte fick mer än 2000:- i "lön" den här månaden. Vi har fixat allt som ska betalas och vi har pengar så vi överlever. Men vi har inte pengar till att fixa den där förbannade bilen igen. *Suck* Det betyder att vi måste ringa någon annan för att ta oss upp till NÄL när det sätter igång. Härligt. Det är ju verkligen någonting man vill.

I alla fall så har Stefan äntligen insett att vi inte kan ha kvar den bilen. Det har inte så mycket med platsbristen som ändå är en stor faktor till varför jag vill ha en annan bil, men det handlar mest om att den går sönder stup i kvarten. Vi behöver en rejälare bil som Stefan inte lyckas köra sönder hela tiden. Så nu blir det att fixa bilen så snart som möjligt, besikta den och sätta ut den till salu. Hoppas bara att det blir en snabb och smidig affär, och naturligtvis att man hittar en bil snabbt efteråt så man inte står här utan bil hur länge som hellst. :P

Hugos Lampa

2011-01-30 @ 15:56:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Här har vi nu då före och efterbilder på lampan i Hugos rum. Vi blev nöjda och Hugo älskar den. Står och skriker att han har ballonger i sitt rum. ;)

Och nu kanske långa personer kan gå i rummet också utan att slå i huvudet hela tiden. XD Den här hänger ju mycket högre upp och förstorar rummet.

Hemma igen

2011-01-29 @ 15:39:50<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Då var vi hemma igen efter en liten tur ute i det härliga vädret. Vi hittade ingenting på elektronikloppisen på innovatum idag. Bara massa skit. :P Så vi åkte vidare till pingskyrkans loppis och där hittade vi lite småsaker. Vi hittade en lampa till Hugos rum (så han slipper kökslampan som hänger där inne nu), en adapter till en dataskärm (så vi kan få bort den tjutande tjockskärmen Stefan använder nu) och även två färgpatroner som vi hoppas passar till våran skrivare. Färgpatronerna är vi lite osäkra på, om de verkligen passar. Men så kostade de bara några tior. De kostar ju ca 250 kronor annars så vi chansade ;) 

Bild på lampan kommer sen när Stefan har hängt upp den tänkte jag ;)

Nu ska jag försöka ta mig upp ur soffan så jag ska göra någonting lätt att äta. Men jag vet inte hur bra det kommer gå. Ikväll ska vi äta tacos. Det kommer bli nom nom nom. :P

Body från Marita

2011-01-29 @ 10:26:46<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Tack vännen.

Loppis

2011-01-29 @ 09:58:57<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det var en härlig kväll igår. Stefan och Figge kom faktiskt hem innan Marita gick. Vi han se två avsnitt för sen hade jag inga fler på datorn. Och så satt vi å tjötade till klockan slog två. (Stefan och Figge kom faktiskt hem vid halv två otroligt nog.)  Vi åt massa gotta och så pratade vi om allt möjligt. Som vanligt. En underbar kväll helt enkelt.

Idag har Anna Lena tydligen bestämt att vi ska åka på loppis. Det har jag ingenting emot. Skönt att komma ut lite. Men jag är ganska trött! Har ju inte sovit överdrivet mycket inatt pga att jag inte gick och la mig i tid. Då får man skylla sig själv. Men det var det värt. Ibland får man ju unna sig lite ;) Och jag vet några som kommer vara ännu värre idag, mina pojkar. 

Jag fick... Eller ja, Rasmus fick en jättesöt body av Marita igår. Hon hade hittat den på rean. Sötnöt. Bild kommer senare jag orkar inte fotografera just nu. :P

Nej nu hörde jag att jag fick ett sms, kan vara Anna Lena så jag får väl gå å kika. Sedan göra mig och Hugo iordning och väcka late gubben som också skulle med (sa han i går i alla fall). Antagligen för att kolla så jag inte köper en massa onödigt XD

Magen vecka 39

2011-01-28 @ 18:40:37<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
De här bilderna tog jag i tisdags men har inte orkat lägga upp dem. :P Så här ser jag i alla fall ut nu. Rund som en boll... Eller som en muminmamma. XD Skämt å sido. Jag kommer knappt i mina byxor längre och jag har svårt att hitta en tröja som täcker hela magen. Det resulterar i att jag inte går ut så mycket. :P Men jag har inte så stroa problem med det eftersom jag är så satans trött och knappt orkar göra någonting. Det är tungt nu och jag vill att han ska komma ut av många anledningar. En av dem är ju att jag ska komma i några kläder. Det känns lite overkill å köpa nya kläder en vecka innan BF liksom...
Inte ens gravidtröjorna täcker hela magen längre.
Men glipan är ju inte så stor så än så länge funkar det utan att jag gå runt å visar magen.
Vi hoppas att jag slipper gå över tiden och visa upp halva kulan varje dag. ;)

2a Bilden

2011-01-28 @ 18:33:40<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En bild på dig själv.Inte allt för länge sedan. Ett par veckor...

Önskelista

2011-01-28 @ 12:25:27<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Jag gjorde en dum grej och gick ut och kollade på kläder igår. Suck. Jag ska ju inte göra det om jag inte har pengar att köpa någonting. Men jag hittade massa fina saker som jag vill ha till mina småttingar. =) Kolla in godsakerna!

H&M
Kappahl
Lindex

1a Bilden

2011-01-27 @ 21:26:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Någon du umgås väldigt mycket med.

Förutom de här två...


Så umgås jag nog mest med den här underbaringen. =)Då ska vi se hur det här går...

2011-01-27 @ 21:21:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag hittade en utmaning som handlar om att lägga ut bilder. Det känns som om det kan bli lite lättare än att skriva en massa. Så jag hoppar in och försöker. Jag ska väl lyckas få till alla bilder i alla fall (tror jag, jag har inte läst igenom listan...:P) men om det kommer en om dagen det är en annan femma. ;)

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Kom igen nu då!

2011-01-27 @ 20:37:19<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har sedan länge planerat hur designen på bloggen ska bli när Rasmus har kommit ut. Jag kunde verkligen inte hålla mig och har redan gjort hela designen färdig. Det enda som saknas är ju Rasmus! Allvarligt! Kom ut nu!

Jag vill träffa min lilla degklump. Jag vill se hur stor han är och hur han ser ut. Jag vill presentera honom för Hugo och se hur han reagerar. Jag längtar som en tok efter att han ska komma ut och hoppas att det sker snart! ♥

På tal om att Hugo ska bli storebror så berättade dagisfröken något underbart idag när vi hämtade honom. När de händer upp barnens kort på tavlan i samlingen så brukar hon beskriva barnen för att de ska tänka och försöka komma på vilket barn det är på kortet utan att få se det. Som en gåta liksom. Och då hade hon sagt "Den här pojken ska bli storebror" så hade Hugo kastat sig upp i luften och skrikit att det var han. Underbara unge!

Och idag så ville han prata med Rasmus så han drog upp min tröja och la sig med örat på min mage. Så sa han till Rasmus att han skulle komma ut nu så de kunde leka. Sedan avslutade han samtalet med "okey, hej då!" och så pussade han på magen och sa till mig att Rasmus var hans lillebror. Underbart. Han är så otroligt fin min lilla älskling!

Säljes!

2011-01-27 @ 20:29:05<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Jag har två "paket" med barnkläder till salu om någon är intresserad. =) Det är inget fel på kläderna och enda anledningen till att jag säljer dem när vi har en liten till på gång, är att jag ändå har sparat en flyttkartong med kläder per storlek. Det betyder alltså att jag fortfarande har 7 flyttkartonger med kläder kvar som jag har sparat till Rasmus. :P

Storlek 50-68
33 plagg
8 långärmade bodys, 4 kortärmade, 7 tröjor, 3 stickade tröjor, 1mössa, 1 par badbyxor, 5 par byxor, 3 hängslebyxor, 1 bodysuit
200:- Eller bud...?


Storlek 74-86
29 plagg
10 byxor, 1 hängslebyxor, 1 hänglseshorts, 1 tunn mössa, 2 tjockare mössor, 1 keps, 1 par badbyxor, 1 luvtröja, 1 stickad tröja, 1 pyjamas, 1 långärmad body, 1 kortärmad body, 1 t-shirt, 5 långärmade tröjor, 1 badrock.
200:- Eller Bud...?

Jag har även lite större kläder här som jag inte har sorterat och fotograferat än, är ni intresserade så hör av er. Annars så kommer nog bild på de kläderna också innan veckan är slut. ;)

Glömde berätta

2011-01-27 @ 20:19:52<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag glömde ju berätta i går att BM uppskattade Rasmus vikt i går. Hon kände och klämde på magen och sa att det kändes som om han skulle ligga på 3½ kg. Helt ok. =) Jag tror ju helt och fullt att det kommer ut en unge som är större än Hugo var. Men ett halvkilo mer är tillräckligt. XD Jag hoppas inte på en fyrakilos-klump liksom. Men vad gör man... Jag har ju inte så mycket att välja på än att klämma ut honom oavsett vad han väger. ;)

Idag har vi vart och handlat. Det var otroligt underbart att få in lite mat i kylen! Härligt. Vi har också planerat maten för nästa vecka så vi vet vad vi ska äta. Jag bestämde att vi skulle testa veckomatsedlar här hemma, dels för att planera våra inköp bättre, för att någonsin äta upp maten i frysen och också att vi faktiskt ska äta någonting varje dag. Annars så är jag så lat att jag gärna tar en macka och skiter i middagen. Men det får bli ändring på det. Ingen av oss mår ju bra av de matvanor som vi tidigare haft.

I morgon ska jag få min efterlängtade sovmorgon också. =) Det blir ju typ bara en i veckan och vissa veckor blir det ingen alls. Stefan jobbar ju så konstigt så det är inte så ofta jag får sova ut. Men i morgon är det min tur i alla fall. Det är Stefans tur att gå upp med Hugo och jag ska få sova tills jag vaknar. Det är helt sjukt när en sovmorgon gör veckans höjdpunkt. Då har man ett trist liv! ^^

En annan underbar sak som händer i morgon som är jätteroligt är att Stefan åker iväg. Haha och Marita kommer över och vi ska mumsa lite grönsaker och dipp samt se på lite VD. =) Kommer bli awesome som vanligt!  ♥

Idag alltså... (Gnällvarning)

2011-01-26 @ 21:52:13<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
I går så bestämde jag och Stefan att han skulle gå upp med mig i morse, han skulle gå ut med Mongo och fixa diskmaskinen medan jag gjorde Hugo i ordning. Sedan skulle vi ta bilen och lämna Hugo på dagis och efter det åka tillsammans till MVC där jag hade tid idag. Efter det skulle vi åka och handla och sedan åka och hämta Hugo och bege oss till Velanda på middag. 

Det var planen. Tror ni att det blev så?

Inte alls. 

I morse fick jag tjata på Stefan i 40 minuter att han skulle gå upp ur sängen och på så sätt blev ju liksom allt förskjutet i planeringen. Då bestämmer sig Stefan för att han inte alls har sagt att han ska göra någonting med oss idag och att jag minsann får gå bort med Hugo själv. Han ska visst fixa disken och ta ut Mongo, men det gör han när han har vaknat och känner för att gå upp. *Svär en hel del* 

Men han "var snäll" och lät mig få bilen i alla fall så jag gick ut med Hugo med planen att lämna honom och åka till MVC själv. Trodde jag ja. Det tog ju lite längre tid än väntat. Naturlitvis hade jag glömt min telefon hemma också och så fick jag inte upp förardörren alls på bilen. I vanliga fall så fryser de nså att jag måste klättra in och låsa upp den genom passagerardörren, men idag gick den inte upp alls. Arg som ett bi inser jag att jag kommer inte hinna om jag ska gå bort med Hugo och sedan ta bussen in till stan. Så det var ju bara att klättra igenom bilen för att kunna använda den. *Svär ännu mer*

När jag åker till dagis, ni som vet hur vi bor vet ju hur kort bit det är, börjar bensinlampan lysa. Härligt. Och jag som redan ligger efter i planeringen. Hormoner och ilska tar över och tårarna sprutar medan jag hoppar runt i bilen för att ta mig ut när jag väl kommit till dagis. Jag lämnar av Hugo och beger mig mot tappen... Och där får jag min nästa överaskning. Tanklocket har också frusit fast. Underbart! Jag ringer till Stefan och det slutar med att jag får stå (självklart lipandes) och försöka öppna tanklocket med isskrapan. Ofc har vi ju knappen till tanklocket vid sidan av förardörren och måste alltså vid varje försök att öppna till tanken, klättra in i bilen och sedan ut igen.

Jag kan tänka mig att de som tankade bredvid började fundera på vad jag sysslade med...

När jag äntligen kom ut ur bilen på Oden så försökte jag ta mig samman och lugna ner mig på vägen till MVC. Jag behöver ju inte storlipa när jag kommer dit liksom. Och jag lyckas faktiskt. Jag är ganska lugn även om jag är väldigt trött och har en begynnande huvudvärk när jag kommer fram.

Vi gör alla mätningar och det visar sig att jag har gått upp 1½ kg de senaste två veckorna. 12½ kg är jag uppe i nu... Och magen har inte växt alls. Jag ligger fortfarande på 35 cm men BM tyckte inte att det var någonting att hänga upp sig på eftersom Rasmus är nersjunken och fixerad. Det kan ju göra att magen inte växt så mycket eftersom han ligger så långt ner. Däremot tyckte hon att det var oroväckande att jag reagerat på att han inte rört på sig så mycket den senaste veckan. Så vi fick en tid på antenantal för en CTG-kurva. 

Jag fick stränga order om att notera hur många rörelser jag kände av innan vi åkte upp till NÄL och Stefan fick ringa sin mamma som fick hämta Hugo på dagis. Naturligtvis var vi ju tvugna att åka dit i alla fall för att lämna bilbarnstolen men Hugo sov fortfarande vilket var skönt. 

På NÄL satt vi och väntade hur länge som hellst, sedan fick jag sitta med CTG i en halvtimma och sedan fick vi vänta i ytterligare en halvtimma på att de skulle kontrollera kurvorna. Men det såg bra ut och vi åke hem till Anna Lena och åt och hämtade Hugo.

Äntligen hemma, äntligen lugn och ro. Idag har inte varit en bra dag och jag hoppas att det kommer att bli bättre i morgon! Nu ska jag ta lite kvällsmat och sedan lägga mig och se på den andra halvan på Harry Potter filmen.

Ingen bra dag...

2011-01-26 @ 11:26:35<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag är ingen bra dag alls. Inte alls. Jag hoppas att den inte kommer att bli värre, men det får jag väl reda på om ett par timmar...

Tävling

2011-01-26 @ 11:18:09<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

Jag är med och tävlar om denna söta Barbapapa-servis hos Mizca.
Det är generösa Ingela på Iob-butiken som sponsrar.

Din ljumna havregrynshjärna!

2011-01-25 @ 16:51:40<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Hugo är på ett sånt där härligt "jag gör ingenting som du säger oavsett hur arg du blir eller hur mycket du än tjatar"-humör. Jag håller på att bli knäpp på honom och det är fan två timmar kvar tills han ska gå och lägga sig! *Suck* Vi har suttit och pärlat han och jag idag. Men han tycker att det är mycket roligare att skjuta iväg pärlorna än att lägga de på plattan eller sätta dem på snöre. 

Hugo fick också syn på pärlplattorna jag gjorde i går och bestämde sig för att Super Mario skulle bli fallskärmshoppare. Fast utan fallskärm. Rakt i backen åkte han och tappade foten. Hugo satt en stund på golvet och såg bestört ut när han försökte sätta tillbaka foten och det inte gick. Men istället för att låta resten vara så bröt han Kitty på mitten. 

Nej nu ska jag lägga mig i soffan och hoppas på att någonting kan gå rätt den "lilla" stunden som är kvar av dagen...

Pärlplattor

2011-01-24 @ 22:08:29<3<3
Dagboken, 7 Kommentarer<3<3
Jag råkade snubbla över några jättesöta pärlplattor idag på internet, och jag var liksom fast. Jag var tvungen att gå och hämta Hugos (Läs:mina) pärlor och sätta igång. =) Detta är vad jag har åstadkommit så här långt...
Då sitter ni säkert där framför er skärm och tänker "vad ska hon ha dom till då?". Faktiskt så har jag ingen aning. Haha. Jag vet inte alls vad jag ska ha dem till men jag kommer väl på något... :P Någon som är intresserad av en pärlplatta? =) Några tips på vad man kan ha dem till...

Som halsband.

http://www.gamereactor.se/blog/voodoo+doll/134302/

Som skylt.

http://parlplattor.blogspot.com/2010/06/har-bor_22.html

Som lampskärm.

http://parlplattor.blogspot.com/2010/10/en-ljus-ide.html

För att förmedla ett budskap.
Ingen rekalm pärlplatta
http://www.adamrehal.se/tag/parlplattor/

För att förgylla vardagen.

http://pysselninja.blogspot.com/2010/11/ninjan-borjar-vakna-lite.html

Istället för Wallies.

http://robertnordstrom.se/blogg/category/parlplattor.html

Andra tips jag har hittat är ju att man kan sätta dem på/i fönstren istället för fönsterfärger, hänga i julgranen, ha som glasunderlägg, tavla osv osv. Bara fantasin sätter gränser. ;)

Tvål och Shampoo

2011-01-24 @ 19:18:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Någon som vill ha nya shampoo och tvålbehållare i duschen? ;)


Hello Kitty

2011-01-24 @ 19:17:03<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Missförstå mig rätt... Jag gillar Hello Kitty. Jag tycker att hon är jättesöt.. Men. På vissa saker hör hon liksom inte hemma, enligt mig. Som på till exempel:


Ögonlocken


Motorolja


Cyckeldäcken


Kalsonger


Symaskiner


Fluffiga (?) reebok-skorEller på toaletten...

AloneTime

2011-01-24 @ 14:31:37<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja nu sitter jag här ensam hemma... Jag har ju Mongo och Rasmus förstås men de är ganska lugna. :P Jag har hunnit med en hel del idag fast klockan bara är halv tre. Jag har vart på posten, suttit och tagit det lugnt på bibblan, suttit en massa vid datorn och gått igenom allt som jag brukar göra på en dag... :P Och fastän detta har jag hunnit med en lång och skön sovmorgon och en powernap. :P Känns konstigt. Jag har alltså hunnit med mer idag, på den här halva dagen, än vad jag brukar hinna med på en hel dag. Vad ska jag göra nu då? =)

Det är väl nu det är tid till att göra allt det där som jag VILL göra. Pyssla i Hugos album, sy, brodera och lata mig framför någonting bra på tv. (Inte för att jag tror att det kommer någonting bra på tv, men jag har ju den nya Harry Potterfilmen som jag inte sett än...) Det är nog det som jag ska ägna resten av dagen åt... Om jag orkar. :P Just nu ska jag i alla fall gå in och ta mig ett bad tänkte jag. Det kommer att bli härligt att inte spendera hela badtiden åt att förklara för Hugo på andra sidan dörren att mamma vill vara själv en liten stund, Hugo får bada sen eller en annan dag... För jo, även om Stefan är hemma så står Hugo utanför dörren och vill in till mig. Han är min lilla mammagris. Min lilla älskling! ♥

God Natt!

2011-01-23 @ 23:51:14<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har vart en bra dag. Det var lite mycket i morse eftersom jag latade mig och inte tog tag i någonting förän i sista minuten. :P Men det är ju mitt eget fel. ^^

Det var jättetrevligt att träffa alla tjejer idag. Tusen tack för en trevlig pratstund och fika tjejer! Vi får fika och träffas lite oftare. :)

Senare på eftermiddagen så ringde min mamma och frågade vad vi ska göra de närmsta dagarna. Hon ville nämligen låna Hugo och gosa lite med sitt barbarn. Det går ju helt ok eftersom vi inte ska göra ett skit. Stefan jobbar ju två heldagar nu och sedan är han ju ledig resten av veckan. Så då är ju Hugo borta under tiden som Stefan jobbar, och så har vi, hela familjen, resten av veckan tillsammans. =) 

Faktiskt så ska det bli ganska skönt. I alla fall i morgon har jag ju en heldag ensam hemma med Mongo. Jag ska inte göra ett skit. Jag ska till posten, och så ska jag bara vara jag. Kanske ta ett långt bad... Sova en stund mitt på dagen... Äta lite fisk... Sånna där saker som man inte kan göra när pojkarna är hemma... :P Jag ser fram emot det faktiskt även om jag i morgon eftermiddag antagligen kommer vara ganska uttråkad och vilja att mina pojkar kommer hem. :P

Men så är det ju inte heller säkert att Hugo kommer hem i morgon. En eller två nätter sa mamma... Får se hur det blir. Hur som hellst så vet jag ju att han har det bra och roligt. De skulle eventuellt åka och bada på vattenpalatset också. Det kommer att bli kul. Hugo älskar ju att bada. =)

Nej, nu ska jag gå och ta mig en macka med Nikki på. Just because I can liksom. =) Haha. Sen blir det sängen och mys med min älskling en liten stund innan jag somnar. >.<

LoppisSöndag

2011-01-23 @ 10:22:43<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag är alltså dagen då det är loppisfika här hemma. Jag har plockat upp allt utom två lådor som jag ska hämta så snart Stefan har gått upp. :P Jag borde ha börjat baka ocskå men jag orkar inte ha Hugo hängandes på mig när jag bakar idag, så jag väntar tills de har gått. Det gör ju ingenting om fikat inte är färdigt exakt klockan 12. Jag vet ju liksom inte ens om någon kommer prick. Jag har ju sagt att det är drop in under hela dagen. =)

Jag är lite förvånad ändå... Det är ganska fint här hemma. Inte alls så stökigt som det brukar vara tre dagar efter jag städat. :P Det måste ju betyda att vi har blivit duktigare på att plocka bort efter oss. Det känns bra. =) Kanske, och förhoppningsvis kommer det att utveckla sig till att vi klarar av att hålla det snyggt här hemma i mer än en halv dag efter städning. :P

Nej nu ska jag försöka ta på mig lite kläder och göra mig iordning för dagen. Kan ju inte gå runt i pyjamas när vännerna kommer över ;)

Lördag

2011-01-22 @ 12:49:12<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag är det Lördag och Stefan jobbar som vanligt. Jag har fortfarande ingenting speciellt att prata om här känner jag, men jag skriver väl ner några rader i alla fall. :P

Idag ska vi på kalas hos min kusin Sebastian när Stefan har slutat och vi gjort oss i ordning. Annars händer det inte så mycket. Jag håller på att plocka upp lite saker som ska stå framme på borden i morgon när det är loppisfika här hemma. :D

Vi har tittat på Toy Story 3 idag jag och Hugo. Men jag vet inte alls om jag tyckte att den var så bra... Jag gillar nog andra filmer från Pixar bättre ;)

Älsklingen

2011-01-22 @ 12:29:33<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3


Hugo är fullt koncentrerad på Monsters Inc.


Bloggtorka

2011-01-21 @ 20:09:28<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag har verkligen ingen lust att skriva här på bloggen. Jag vet inte varför men jag har liksom ingenting att säga...

Egentligen har jag väl det. Som att min mamma har vart här idag på en väldigt trevlig pannkakslunch. Sedan har jag och Hugo myst hela eftermiddagen och kikat på Monsters Inc.

Nu kom Stefan hem... Hej då! :D

Ganska nöjd ändå...

2011-01-20 @ 22:14:12<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

Färdig!

2011-01-19 @ 13:48:28<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Nu har jag städat klart, vart nere i källaren med sakerna som ska ner dit, duschat och till och med hittat lite ställen att ställa våra kort på. Jag har ju fått ta ner min fotovägg tyvärr eftersom vi har fått ställa garderoben där istället. Så alla korten har blivit liggandes och väntat på någonstans att vara. Nu har jag hittat plats för fem av korten i alla fall. =)På vårat databord står numera jag och Stefan. ♥

Och på "bokhyllan" står våra syskon och Hugo. =)


Jag städar...

2011-01-19 @ 12:13:30<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En sak jag inte riktigt fattar är varför det blir mer stökigt när man städar? Hallå?! Jag städar ju! Antagligen är väl det tecken på att jag inte städar tillräckligt ofta. Eller noga de gångerna jag plockar undan. Det är väl så att eftersom jag oftast bara plockar undan och staplar på högar överallt (så att skiten inte ska ligga överallt) så måste jag; när jag väl städar, rensa i dessa högar och då blir det helt plötsligt massa högar överallt med saker som ska in på diverse olika ställen i lägenheten. 


Men nu är jag snart klar i alla fall. Nu är det bara att lägga in högarna där de ska vara och så ska jag damma lite. Jag ska hinna med en sväng ner till källaren också innan det är dax att åka. Men det är ju två timmar kvar så det hinner jag allt. :P 

Just nu är det lunch här hemma. Och eftersom vi inte har någonting ätbart hemma typ så blev det en champinjon-varma muggen (som jag hittade lääääängst in i skafferiet) och knäckebröd med smör. Mums. Haha. Men det är bättre än ingenting och det fyller magen en stund.

Igår hängde jag och Hugo tvätt. Han är så duktig och ska hela tiden hjälpa till. Min lilla älskling! ♥
Onsdag

2011-01-19 @ 10:30:55<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag är det alltså mitten på jobbveckan. Mitten på den vanliga veckan är ju i morgon. :P Det är egentligen meningen att jag ska försöka städa lite här hemma men jag är helt slut. En sån förlamande trötthet i hela kroppen liksom. När ska detta gå över. Illa mår jag också. Men det går nog över snart. Det brukar det ju göra.

Idag ska jag som sagt försöka få det lite rent och snyggt här hemma. Stefan slutar tidigt idag så han ska hämta Hugo på dagis. Sedan hämtar de upp mig och Mongo så ska vi åka hem till Anna Lena. Hon skulle bjuda på middag idag och det tackar man ju inte nej till. :P Fläsk med löksås skulle det bli. Mums!

Efter det bär det av hemmåt och Stefans mormor och morfar kommer och hälsar på. De har nog aldrig vart här förutom på kalas eller när de hämtat någon av Annicas barn som sovit här. Vi brukar ju åka hem till dom så det ska bli lite roligt att visa upp Rasmus rum och så. =)

Nej nu är tvättmaskinen klar så jag ska gå och hänga upp den. Någon nytta måste man väl göra i alla fall. ;)

What to do...?

2011-01-18 @ 21:12:06<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Jag är trött... Men grymmesugen på kladdkaka. Men om jag bakar nu så vet jag inte om jag orkar vara uppe å äta den. Och går jag och lägger mig så vet jag inte om jag kommer kunna sova eftersom jag är så sugen på kladdkaka... Varför måste livet vara så svårt..? :P

Hundar

2011-01-18 @ 17:20:39<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Häromdagen gick jag hem ifrån dagis. Jag mötte en man med tre barn som sprang långt före honom. De hade bråttom till pulkebacken (det var en av de där dagarna då det var massa snö överallt...). Pappan ropade på barnen på ett annat språk men det lät som han sa typ "kom hit"... Barnen kom i ilfart tillbakaspringande mot sin pappa och tjöt av både lycka (antagligen över pulkaåkningen) och lite piperi (som jag brukar kalla det). Jag vänder mig om för att se vad som kan ha fått barnen att bli kinkiga på den korta stunden och upptäcker en gammal man med en labrador längre bak. That's it liksom. 

Jag, mannen och pappan med barnen hamnade i en korsning samtidigt och jag hör mannen säga till den gamle att han skulle hålla hunden intill sig för den kan skrämma barnen. Jag tittade på mannen som ja... Hade hunden intill sig. Inte så att hunden gick på sträckt koppel på fötterna på gubben men den gick hur snällt som hellst brevid gubben. Jag hör igen hur pappan blir irriterad och säger till gubben att hunden kan hoppa fram till barnen och han vill att gubben ska ta ett bättre tag om den eftersom barnen kan bli rädda. Den gamle förklarar att han känner sin hund och att hon inte skulle gå fram till barnen och menar att ser han inte hur snällt hon går brevid honom?

Jag blir lite irriterad, dels för att ingen flyttar på sig så jag måste sick-sacka fram igenom klungan och dels eftersom jag ser att hunden inte bryr sig ett skvatt om barnen. Varför skulle den helt plötsligt hoppa på dem? Och tror mannen verkligen inte att om det fanns risk för det så skulle gubben ha vidtagit åtgärder? När jag är ute med Mongo så springer han relativt löst runt mig, men när det kommer folk och andra hundar så drar jag honom åt mig eftersom jag vet att han gärna vill fram och hälsa.

En annan sak jag störde mig på var också att mannen verkar ha bestämt sig för att hundar är farliga och opålitliga och måste ropa intill sig sina barn för att lyssna på när han förklarar för en gammal man att hans hund kan hoppa på dem. Vad tror han att det gör för hans barn? Hur tror han att de kommer att reagera på hundar i framtiden? Antagligen med skräck eftersom de tror att hundar är såpas opålitliga att inte ens deras ägare känner dem och vet om de skulle gå fram till någon eller inte. 

Eftersom jag är svensk och svenskar håller tyst... Så sa jag ingenting. Men jag blev ganska irriterad på pappan. Han  ville säkert bara väl, men jag tror inte att det blev rätt någonstans...

Klockan tolv

2011-01-18 @ 11:52:05<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Dagen började precis som planerat. Jag gick och skrev ut min uppgift och lämnade in den. Men sedan när jag skulle hämta ut mig andra uppgift så fick jag reda på att tentamenutlämningen inte öppnade förän klockan 12. *Suck* Då var klockan tio... Så jag gick ut på stan och skulle uträtta mina ärenden innan jag hämtade uppgiften istället. 

Jag gick till en hälsobutik som jag skulle hämta ut en olja och en handcréme på, men då var de varorna beställda men inte komna. Så det sket sig...

Så gick jag in till Kappahl och skulle välja ut en body men jag hittade ingenting fint. Så jag sket i det. Kupongen gäller ju till nästa årsskifte så det är ju inte bråttom. Då kan man lika gärna vänta lite tills man hittar någonting fint. Någonting som man vill ha. 

Klockan var fortfarande inte särskilt mycket så jag han även med en sväng till posten. Så slipper jag gå in på sylte. Det är ju skönt i alla fall. Men inte ens då blev klockan tolv... 

Nu har jag suttit och väntat på att klockan ska ticka på i en halvtimme och det är fortfarande tio minuter kvar...

Nej nu ska jag slänga ihop datorn och sitte här och se ännu mer uttråkad ut. Sen ska jag åka hem och tvätta lite. Tjing!

Idag...

2011-01-18 @ 09:41:40<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Bär det av till skolan och in till stan. Jag ska lämna in en uppgift och så ska jag hämta en uppgift. Förhoppningsvis är det sista gången jag behöver åka in till skolan på väldigt länge. XD

Sedan ska jag ta en tur till Kappahl och hämta ut en gratis body till Rasmus. :D Det är ju aldrig fel! Får se vad det blir för någon. :P

Efter det bär det av till posten. Många sysslor blir gjorda idag känns det som. Jag ska väga två paket som jag ska skicka iväg och se vad frakten kommer att gå på. Men förhoppningsvis inte allt för mycket. (Det är ju iofs inte jag som betalar den ändå men man vill ju ändå att det ska bli så billigt som möjligt.

Nej nu ska jag gå och borsta mina tänder och sedan packa ihop paketen. ;)

Vecka 38

2011-01-17 @ 13:24:54<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag går jag alltså in i vecka 38. Känns konstigt. Men men sånt är livet. Idag har jag bestämt mig för att nu på min mammaledighet så ska det bli ändring på saker och ting här hemma. Hoppas jag. Om jag orkar hålla mitt löfte till mig själv. Det jag har bestämt är egentligen inte så jobbigt. Men jag och Hugo ska vara ute och leka en stund varje dag. Han behöver det och jag ... jag behöver också komma ut. Annars så sitter jag här i soffan och pillar mig i navelen. Som inte är särskilt djup längre. Om jag spänner magmusklerna så ploppar den ut tom. XD Jag är en sån person som annars kan få in halva pekfingret i naveln typ. :P

Men men idag har vi alltså vart ute och lekt en timme. Theres var med och höll mig sällskap men hennes barn var inte hemma så Hugo fick leka själv. Vilket han inte hade några problem med så länge som jag och Theres höll oss i närheten. 

I eftermiddag ska vi inte göra så mycket, jag ska försöka städa lite här hemma. Och tvätta. Det är hur mycket som hellst nu när Hugo spydde ner fyra set med sängkläder i början på helgen. Nej det ligger inte en massa nerspytt inne på toaletten, det tvättade vi upp så fort vi kunde. Men all annan tvätt blev ju liksom liggandes då. Bortprioriterad när vi som sagt hade massa nerspydda sängkläder att ta tag i istället. Så det ska jag ta tag i denna veckan. Komma ikapp så att säga. :P

Jag ska också försöka hänga upp tavellisten i Rasmus rum... Eller så ber jag Stefan kika på det när han kommer hem. Det lät bättre. XD

Sista dagen i v. 37

2011-01-16 @ 21:51:28<3<3
Dagboken, 7 Kommentarer<3<3

36 + 6

Önskedröm

2011-01-16 @ 16:13:02<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Jag vaknar en hel massa gånger under en natt. Det betyder att jag också drömmer en hel massa olika drömmar på en natt. En av mina drömmar i morse handlade om att jag gick på toaletten och upptäckte att slemproppen höll på att "lossna". Jag blev så glad att jag vaknade. Men så snart jag vaknade förstod jag ju att det var en dröm och jag tänkte att 'jag kollar det sen när jag sovit klart'. Men tyvärr så har jag inte upptäckt några tecken på att det skulle ha hänt någonting alls. :(

En del av mig vill verkligen att allt ska sätta igång idag. Nu. Gärna igår... Men en annan del av mig tycker att nu är det ju idag tre veckor kvar till BF och i morgon 2 veckor kvar till vecka 40... Sista veckan. Jag kan vänta den tiden liksom. Rasmus kan få ligga där inne och tjocka till sig det sista innan det är dax att komma ut. Men han får gärna göra som Hugo och komma ut dagen innan BF. Jag vill inte gå över tiden och absolut inte för länge... ^^ Men vem vill det liksom?

Sovmorgon!

2011-01-16 @ 13:17:34<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Fy fan va skönt det var... Halv ett kom Hugo in och väckte mig i morse. Inte för att det var ett sånt där härligt mysigt uppvaknande men... :P Han slet upp dörren så jag flög upp, sedan sprang han fram till mig och kastade sig på mig och skrek: Mamma host? (Mamma äta frukost?) Men ändå. Jag fick sova flera timmar längre än vanligt! ♥

Vad händer idag då tro? Vi är eventuellt bjudna hem till Anna Lena på norsk chokladpudding. *Kärlek* Och JA! Det är en otrolig skillnad för er som inte vet det... Pianos chokladpudding är mer som gelé eller vad man ska säga... dallrig... underbar! Och så äter man den tillsammans med pianos vanlijsås. :PSå det hoppas jag på att vi ska göra idag. Hon har ringt varje dag sen i fredags och frågat om vi vill komma men vi har inte vågat åka eftersom Hugo spydde så natten till i fredags, ifall det var magsjuka. Men hade det vart magsjuka så hade väl antagligen antingen jag eller Stefan blivit sjuka också. Idag är det ju tredje dagen har än spyfri också så då börjar det ju bli lite säkrare att hälsa på folk.

Anw.. Nu tänkte jag faktiskt gå och ta mig en kopp thé och en macka. Sedan blir det att lägga sig i ett bad med en bok... Eller bara en dusch beroende på vad jag känner för atm. ;)

Kissat

2011-01-15 @ 23:44:50<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har Hugo kissat på toaletten flera gånger själv under dagen. Han hämtar sin "toapall" och ställer framfrös toaletten. Sen så står han upp och kissar "så som pappa gör" säger han. ;) Sötunge! 

I morgon blir det sovmorgon för mig. ♥
Gud va skönt med vetskapen om att jag kommer få sova ut i morgon och att Stefan ska gå upp med Hugo...
Det var fan inte i går. :P

Polarn och Pyret

2011-01-15 @ 16:08:02<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag är inte mycket för POP... Av den enkla anledningen att jag tycker att kläderna är för dyra och inte tillräckligt snygga för det priset. Men lite då och då så går jag faktiskt in i affären ändå och kikar. Det kan ju hända att man stöter på någonting jättefint till ett bra pris liksom. :P Och det är precis det som har hänt. =) Jag har hittat ett par jättesöta byxor som finns i strl 50-62 i tre färger. Jag vill ha alla tre! ♥ ^^ Rasmus kommer bli så fin... Tidigare så kostade dem 145:- men idag så rear de ut byxorna för 70. DET är en bra deal!


Byxorna är i verkligheten mycket mörkare i färgerna. 
De svarta är ju svarta, de lila är väldigt mörklila och de "blå" är mörk petrol mer...

Rasmus önskar sig sånna! ^^

One Piece

2011-01-15 @ 13:03:08<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3

Allvarligt...?

När jag var ca 8-9 år hade jag en pyjamas i "den här modellen". Ni vet en sån där vanlig babypyjamas som är en heldress liksom. Jag kommer inte ihåg hur den kändes att ha på sig, men jag kommer ihåg att jag tyckte att det var den skönaste pyjamasen på jorden!

Men jag vet allvarligt inte hur jag ska ställa mig till att köpa en mjukisdress i heltäckande modell. Fatta va jobbigt att gå på toaletten? Och hur snyggt är det? Nej jag tror att jag säger Nej tack. Och Stefan lär inte få någon han heller...

Klädrensning

2011-01-14 @ 21:52:33<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har vart nere i källaren ikväll och sorterat kläder. Jag har både rensat ut kläder som jag vill (eller måste pga andra skäl) spara men som jag inte vill ha till Rasmus och så har jag rensat ut kläder som jag inte vill ha till varken Rasmus eller Hugo (det är kläder upp till ca 116) som kommer finnas att köpa på loppisen om man hittar någonting. Det är mycket fina kläder. Inte bara skit liksom. Men inte min stil... :P En stor flyttkartong blev det med barnkläder. Och än så länge har jag tre vanliga flyttkartonger med annat stuff. Får se om jag blir av med någonting eller hur det blir. ;)

Resten av kläderna, de som jag tycker om och som jag sparar, har jag sorterat och lagt i olika lådor efter storlekar så det ska bli lättare att hitta det man söker. Tidigare hade jag tre lådor med kläder 50-68 blandat, en låda var med 74 och 80 och så en låda med 86-92. Utöver det hade jag tre platspåsar och två pappkassar med kläder i alla möjliga olika storlekar som inte var sorterade för fem öre. Men nu är det ordning och reda där nere. Lite mer i alla fall. :P

Tänkte att jag skulle ta en sväng ner till källaren innan jag går och lägger mig också, och ta med några påsar med skräp bort till återvinningen när jag ändå går ut med Mongo. (Om det nu inte blir så att jag går och lägger mig i stället så att Stefan får gå ut med honom. Det lutar änna mot det för jag är förbannat trött efter inatt och idag... *Yawn*

Facebook

2011-01-14 @ 16:44:56<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag kommer inte in på FB och håller på att bli galen! Någon mer än jag som har det här problemet?! ;P

Blöjbyte

2011-01-14 @ 16:41:00<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Hugo: Många bajs!
Stefan: Mycket bajs...
Hugo: Ja, många bajs!
Stefan: Mmm...
Hugo: Två bajs.
Stefan: Njaa... det är bara väldigt mycket bajs...
Hugo: Nej två bajs!
Stefan: Jasså, är det två?
Hugo: JaaA!

Haha skönt att man kan få sig lite sköna skratt ibland! ^^ Sötisar liksom.

Igår kväll gick jag och la mig i tid för att jag skulle vara pigg idag när jag hade hemtentan. Men tror ni att jag fick sova? Nej då... Inte kunde det väl slå så bra. Hugo har spytt hela natten och jag och Stefan har fått turas om att tvätta av oss/honom och bädda rent i sängen. Härligt. Jag har fått tre timmars sammanhängande sömn inatt annars bara lite småsnuttar in emellan. När klockan ringde vid 8 i morse var jag helt död! Och då kom Hugo upp ur sängen och ville ha lite vatten. Som han genast spydde upp.

Vid halv nio kunde jag sätta mig vid datorn och kika på uppgiften och ja, jag fattade ingenting! Jag hörde av mig till Linda och Johanna och hörde om de hade fattat någonting. Inte då. Linda sa att Linda och Sussi hade hört av sig till henne också och inte heller de hade förstått vad uppgiften gick ut på. Härligt! Underbart med flummiga lärare. NOT!

Det han hade gjort var att han hade delat upp uppgiften i två delar, del 1 och 2. Sedan hade han delat upp den första upp giften i 1A och 1B och 1A i 1A 1,2 och 3 och samma på 1B.
Uppgift två hade han delat upp i 2A och 2 B.  Va fan liksom? Skriv fler uppgifter då istället för att bena upp allt i oändliga bitar!! Och det var så konstigt formulerat så man visste liksom inte hur uppgiften var uppdelad innan man läst igenom uppgiften säkert tusen gånger.

Jag hade också stor hjälp av Johanna. Vi har suttit på msn och diskuterat fram och tillbaka om allt möjligt från upplägg till innehåll. Skitbra. Att prata med någon hjälper verkligen till att öka förståelsen och tankarna kommer igång om hur man kan göra.

Nu är i alla fall uppgiften klar och inlämnad. Egentligen är det lite över en timma kvar innan den ska lämnas in men jag orkade inte längre. Nu kändes den klar och då var det bara att skicka in den. Så får vi se om jag blir godkänd eller inte. Det värsta som kan hända är ju att jag får omtenta på den och det är väl inte hela världen. ;)

Eftersom Hugo har spytt hela natten så blir dagen inte riktigt som vi hade planerat. Det blir istället en lugn hemmakväll med familjen och hoppas att det inte kommer någonting mer ur Hugo. Han har *peppar peppar* inte spytt någonting sen ca 12-tiden. Och han har fått i sig lite gröt med blåbär och lite vätskeersättning och lite vatten. Så vi hoppas på det bästa. Vi hoppas även på att inte jag eller Stefan ska åka på skiten och bli liggandes också.

Järnvärde

2011-01-13 @ 21:24:03<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag fick akut jätteont i magen precis när Fun with Dick and Jane skulle börja på tv. Det var bara att bänka sig inne på toaletten och nu när jag kom ut har första pausen redan börjat... Suck. Jag hade ju planerat att se den filmen eftersom jag inte gjort det. Men jag känner ju inte för att sätta mig och kolla på en film jag inte sett början på... Nej det skiter jag i. Så jag ska gå in och lägga mig och läsa lite kurslitteratur istället. Det är mycket smartare egentligen efter som de ska vara utläst tills i morgon egentligen. :P Men det löser sig! ^^

Jag tänkte på en annan sak alldeles nyss. När jag var hos BM i går så fick jag beröm för att jag ätit mina järntabletter så bra och har fått upp mitt järnvärde till "mer normalt". Jag har legat på 112-114 under hela tiden (läste att normalt tydligen ska ligga på mellan 120-135 för en kvinna...?) och nu i går så låg jag på 133.

Jag bara nickade och såg glad ut. Jag kan inte med och berätta att jag inte äter mina järntabletter längre. Inte för att jag har ont av dem, men för att de helt enkelt tog slut och jag har inte haft råd att köpa nya. :P Eller ja, jag har inte valt att prioritera det helt enkelt.  Så jag har nog inte ätit järntabletter på en månad. XD Men ändå har mitt järnvärde gått upp så det var väl bra. :P

Newbie

2011-01-13 @ 20:41:31<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Kappahl har en nyfödd-serie som heter newbie och jag har fått en kupong som bytes in mot en valfri body i den serien. Det tackar man ju inte nej till. =) Jag tror att det kommer att bli den här bodyn: 


537118

Men det märker man när man står där i affären och kikar på allt det fina. :D

Det gick för övrigt bra på båda mina seminarum idag och allt som är kvar av kursen nu är alltså hemtentan i morgon. Men jag hoppas att den inte är allt för krävande. :D Lat som man är liksom. Haha. Men det funkar nog. Sedan är jag ledig! Så om det är någon som känner för en fika eller en playdate någon dag de kommande veckorna är det bara att höra av sig! ;)


"Näst sista dagen"

2011-01-13 @ 08:21:50<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Ja idag är det alltså näst sista dagen jag "går i skolan". Egentligen är det ju sista dagen jag går i skolan efter som jag endast har en hemtenta i morgon och då behöver jag ju inte gå dit. Men idag ska jag det i alla fall. Jag ska ha två seminarium idag och det känns... ja jag har vart ganska nervös inför dem men nu känns det ganska lungt. Det kommer väl tillbaka när jag kommer in till skolan. :P Önska mig lycka till så hörs vi när jag kommer hem igen! =)

Veronica och Niklas

2011-01-12 @ 20:27:28<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
De har vart här nu och vi har fikat upp en hel semlekrans tillsammans. XD Haha. Men underbart sällskap och Hugo fick en ny Rorri-film i julklapp och jag och Stefan fick fyra nya muggar. =) Det var ju så att Veronica köpte fyra muggar till mig i present i somras. Och de var så fina så jag plockade bort alla andra fula vi hade. Sen tyckte jag att det var lite lite med fyra, så jag köpte två till för att det skulle vara någon mer iaf. :P Och nu fick vi fyra till så nu har vi tio underbara muggar att bjussa kaffe/thé i när någon kommer på besök. =) 

Jag vet inte om jag sagt det... Men förra gången jag var hos BM så hade jag gått upp 2 kg på två veckor. Jag hade ganska ångest för det. (Men tror ni att jag har gjort någonting åt det? Nej det är väl klart jag inte har :P ) Idag när jag skulle till BM så kände jag ångesten komma krypande igen när jag skulle kliva upp på vågen. Hur mycket har jag gått upp den här gången då? Vad väger jag nu liksom... Men till min förvåning har jag gått ner ½ kg. Det kändes bra. Haha. -½ kg på två veckor istället är ju fan så mycket skönare måste jag ju säga. Så får vi väl se vad vågen stannar på om två veckor när jag ska dit igen. ;)

Antenatal

2011-01-12 @ 17:10:16<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
I morse var jag på MVC för en helt vanlig koll. BM tyckte dock att det kändes som om Rasmus hade huvudet både upp och ner. :S Så hon ringde till antenatal och vi fick en tid för UL och lägeskontroll. 

Vi åkte dit ganska tankspridda... Tänk om det var två..? Tänk om de har missat en på UL? Men hur stor är risken att de skulle ha missat ena bebisen på båda UL? Men ändå... Eller tänk om han har vänt sig? Och ligger med huvudet uppåt? Tänk om han inte vill vända sig tillbaka? Tänk om jag blir snittad...?

Jag kan säga att tankarna var många och de snurrade ganska rejält! När vi kom fram så fick vi vänta i en halvtimme typ sedan kom en sköterska in, kände på magen och sa "det här verkar misstänksamt". Sedan svepte hon apparaten över magen i några sekunder innan hon konstaterade att huvudet ligger neråt som det ska. Uppåt var en rumpa. Vi fick se hjärtat och navelsträngen och så var det klart. Hela undersökningen tog ca 5 minuter. :P

Men det var skönt att få svar i alla fall. Ingenting var ändrat och allt är som det ska vara. Som det var "innan i morse". =)

Nu sitter jag och väntar på världens bästa kusin och hennes kille. De ska komma och fika och vi ska byta julklappar. =)

Någorlunda i alla fall

2011-01-11 @ 18:56:45<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Idag har jag verkligen försökt och försökt och kämpat med en film som ska klippas. Och ca tio minuter innan jag var tvungen att gå och hämta Hugo så fick jag det till att (det verkar som det i alla fall...) fungera. Men jag hann ju naturligtvis inte klippt eller så än. För det han jag inte.

Efter dagis så kom Erika och hälsade på. Vi har suttit och myst och bara latat oss hela eftermiddagen. Det var väldigt skönt men man blir så himla trött av att inte göra någonting. ^^

Nu sitter Hugo-älsk och ser på barnkanalen och äter välling. Det är alldeles strax dax att gå och borsta tänderna 

Så där ja. Mitt i bloggandet så var det någon som hade ätit upp. Så nu ligger han i sängen och ser på Tarzan. Själv ska jag nu sätta mig och försöka få till klippena till våran power point presentation på torsdag. ;) Önska mig lycka till!

Usch vilken dag!

2011-01-11 @ 10:03:21<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
När jag vaknade i morse hade jag så otroligt ont i ryggen. Som världens träningsvärk typ. Antagligen på grund av den där förbannade halkan i går. *Mutter mutter*
Jag låg en stund i sängen och funderade på om jag skulle försöka ta mig upp eller om jag skulle ligga kvar. Jag kom ganska snart fram till att till skolan kommer inte att gå. Men hur blir det med dagis? Jag funderade på om jag skulle ringa och säga att Hugo kunde vara hemma, men nackdelen är ju att jag varken får vilat ryggen eller får någonting vettigt gjort om han är hemma. Så jag tog spjärn och kämpade mig iväg till dagis med en väldigt lugn och snäll unge. *Tusen tack för det!*
På vägen hem började jag må illa som attan och när jag kom hem så åt jag frukost. Jag mår fortfarande illa och har en krypande huvudvärk. Härligt. Det här känns som om det kommer att bli en underbar dag. *Not*

Men jag får försöka göra det bästa av det. Knarka alvedon och hoppas på att Hugo är lika lugn i em som han vart nu i morses. Så ska det nog gå vägen det tror jag allt.. ;)

Tröttfis!

2011-01-10 @ 20:21:06<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag är så förbannat trött! Hade en jättevärk förut men inte känt av någonting efter det. Får se hur det går med den saken. I morgon ska jag till skolan igen. Sista finnishen på arbetet. Nu ska jag borsta tänderna och stupa i säng. Det här blev ett rörigt och antagligen tråkigt inlägg. Men stå ut. ^^

Va glad man blir...

2011-01-10 @ 13:18:15<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
När jag var gravid med Hugo så arbetade jag fram till den 18 augusti. Hugo var beräknad den 24 september (men behagade titta ut den 23) så jag var alltså havandeskapsledig i ca en månad. När jag skulle "gå hem" var det folk på jobbet som fortfarande inte hade fattat att jag var gravid och gav mig stora ögon när jag berättade att det bara var en månad kvar. 
"Men det syns ju inte!"

"Gud va liten du är!"

Trevligt. Det är precis sånt man vill höra... Eller inte. Alltså missförstå mig inte. Jag vill inte höra "fan va stor du är!" heller men det är ju inge kul om folk inte ens ser att man ar gravid. Att de tror att jag bara går omkring och faktiskt är så här tjock...

Idag fick jag ännu en sån där rolig kommentar. När jag lämnade Hugo på dagis så frågade en fröken mig ifall jag skulle börja den nya terminen idag. Jag berättade att detta är min sista vecka och att jag inte kommer hoppa på nästa termin eftersom jag är beräknad om tre veckor... Varpå jag fick stora ögon tillbaka med en kommentar som:

"Men oj då! Du är ju så liten. Du är ju som en muminmamma!"
Då undrar jag naturligtvis... Vad har munimmamman med saken att göra? 

Jag vet att jag inte är överdrivet stor. Och jag är glad för det faktiskt. Det hade vart ännu jobbigare om jag var större och jag tycker att jag är nog så otymplig som det är. ^^ Smidig som ett kassaskåp!

I går när jag gick runt och plockade saker från golvet så började Hugo stånka ljudligt och böja sig och ta lite i golvet. Efter ett tag undrade jag vad han sysslade med och frågade Stefan. Stefan skrattade och berättade att han härmar mig. Jaha. Det kändes ju roligt. Haha ser jag så rolig ut när jag plockar grejjer att man måste härmas. XD Haha då ska jag nog börja sätta upp kameror här hemma för det kan ju hända att jag gör massa roligheter ;)


Rasmus Vecka 37


Hugo Vecka 37

Skola igen

2011-01-10 @ 11:28:02<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Så där ja, nu är Hugo lämnad på dagis. Jag är precis hemkommen igen och ska hoppa in i en dusch. Sedan blir det till att läsa så mycket som möjligt innan det är dax att ta bussen till skolan igen. Idag blir det bara en kort halvdag i skolan men vi har inte alls mycket kvar att göra så jag tror att det sista hinns med. Vi har ju redovisningen på torsdag så det måste ju liksom bli klart snart!

Annars händer det inte mycket idag. Stefan jobbar heldag idag igen så han kommer ju inte hem förän sent. Han skulle ev åka och träna efter jobbet också vilket betyder att han kommer hem ännu senare. Men det spelar inte så stor roll. Det är bara skönt att han utnyttjar sitt gymkort som vi ändå betalar för liksom. Och han slutar ju jobbet halv åtta och jag lägger Hugo klockan sju så jag sitter ju ändå själv uppe. Det är inte så jobbigt att vara ensam lite längre då.. ;)

Det är föresten bestämt att jag ska ha en liten loppis-fika här hemma. Det blir söndagen den 23 Januari. Jag har sagt att det är drop-in efter tolv så det är bara att kika förbi och se om det finns någonting roligt här hemma typ. XD Haha. Men det är jätteroligt om det kommer några och inte bara för att jag kanske ska tjäna någon tia, utan också för att få träffa folk! 
Stefan sa det igår "tänk om ingen köper någonting då...?" Varpå jag svarar "Det spelar väl ingen roll. Då har jag ju fått träffa mina vänner över en fika i alla fall. Och är det så att en person köper en sak... Ja då har jag blivit av med en sak i alla fall." Det är ju inte direkt så att jag får betala för "mitt bord" på den här loppisen så även om ingenting försvinner så går jag ju ingenting back. ;)

Tatuering

2011-01-09 @ 23:15:34<3<3
Dagboken, 8 Kommentarer<3<3
Jag har redan bestämt mig för vad jag ska tatuera och hur tatueringen ska se ut. MEN. Jag har inte kommit på riktigt vart jag vill ha den. Jag har två alternativ. Antingen ska jag ta den på utsidan av vänster vad, eller på ena skulderbladet. Jag tänkte be er om hjälp. Jag får ju inte tatuera mig än, och jag kan inte tatuera mig än, jag behöver Rasmus till det. ;) Men jag har så svårt att bestämma mig för vart jag vill ha den... 

Så jag antar att ni funderar på vad det ska bli för någonting då? Det ska bli mina pojkars handavtryck.  Och så ska deras födelsedata och namn stå med "runt tummen". Det ska vara i gråskala och ingen färg. Frågan är bara: Blir det bäst på vaden eller på skuldran? Vad tror ni?

Lite otroliga exempel på tatueringar:

dad_tattoo_flickr.jpg
Amigurumi

2011-01-09 @ 22:32:43<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag hittade några supersöta bilder på amigurimis. Haha jag blir bara så sugen på att sätta mig och freestyla ihop en filur men jag orkar inte. XD Jag ska istället se färdigt på filmen på tv och sedan lägga mig och läsa lite i kursboken. ;)

Visst va dom söta!

Massor gjort!

2011-01-09 @ 17:23:17<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag har det verkligen hänt saker här hemma. Vi har städat och äntligen flyttat ut garderoben i hallen igen. Det var alldeles för trångt i sovrummet med garderoben där inne. Och så har vi äntligen skruvat på bilsidorna på Hugos säng. Vi har inte målat dem än men det får komma när det kommer. Nu är de i alla fall på plats och Hugo är jättenöjd. :D

Jag har gjort en bloggdesign till en gammal vän och nu är jag helt slut. Kvar på dagordningen är att jag ska gå ner med en massa saker till källaren. Lite överblivna tapeter och spackel och sånt som vi ska använda till Hugos rum när det är dax. Men det är inte dax än. Vi måste få pengar först. Flera gånger. Men det kommer väl tids nog det där också. Hur som hellst behöver inte byggsakerna stå här uppe och ta upp en massa välbehövd plats. Det är fan inte lätt att vara tjockis! Man behöver all plats i lägenheten man kan få! =)

Nu blir det ner i källaren innan jag lär stupa i säng. ;) Tjing!

Play-Doh

2011-01-09 @ 11:01:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
I går degade jag och Hugo med Play-Doh. Jag hann/orkade/kom inte ihåg att lägga ut bilder på det i går. Men här kommer några sköna bilder på min konstnär till son. ♥


*Dega dega*


Det bidde en hatt!


Mongo ligger där och är söt.


Vi degade en katt tillsammans.


Sen degade Hugo


Det bidde också en katt.


"Så här gör katten mamma..."
*Underbara unge!*


Figge

2011-01-08 @ 21:33:46<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Haha tack så mycket. Jag kan allt göra en till dig med. Stefan säger att du behöver en maskot så du kan lvla lika fort som han kan nu. XD Något önskemål om färg?

Äntligen bilder på vagnen

2011-01-08 @ 19:57:13<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag har äntligen fått tummen ur att ta kort på vagnen. Det är så sällan jag har med mig kameran ner till källaren liksom, och vi använder ju inte vagnen än så... =) Men här är den i alla fall; med Stefans underbart mysiga åkpåse i.

Nu ska jag gå och baka en kladdkaka för det blev jag plötsligt väldigt sugen på... :D

Visst är den fin! :D

MyKidoo REA!

2011-01-08 @ 14:47:48<3<3
Dagboken, 10 Kommentarer<3<3

Alla bilderna är klickbara och kommer då upp i större storlek.
Priserna är ordentligt nedsatta så passa på! =)
Det är bara att höra av er på något sätt till mig när ni hittat någonting ni vill ha!Mjukisbyxa
Storlek 80
Svarta med ögon på ena benet
170:-
NU: 100:-Mjukisbyxa
Storlek 92
Lila med ögon på ena benet
170:-
NU: 100:-


Mjukisbyxa
Storlek 68
Turkosa med ögon på ena benet
170:-
NU: SÅLD!

 

Skärp
Vitt med svart logga längs bältet.
90:-
NU: 50:-

 


Tjockiströja
Storlek 122/128
Turkos med tryck "Team mykidoo" i vitt
180:-
NU: 100:-


Zip-jacka
Storlek 110/116
Turkos med tryck på ryggen och bröstet. Röda ränder på armarna.
270:-
NU: SÅLD!


Stickad kofta
Storlek 74/80
Rosa stickad
370:-
NU: 200:-


Sovpåse
Storlek 62/68
Rosa och turkos sovpåse med tryck och snörning i fötterna
210:-
NU: 150:-


Pyjamas
Storlek 86/92
Blå med gröna muddar. Tryck i rumpan.
Växamuddar i ärmar och ben så barnet kan ha den extra länge. 
(På bilden: vänster muddar nervikta och höger uppvikta)
270:-
NU: 170:-


Sovpåse
Storlek 62/68
Grän och turkos sovpåse med tryck och snörning i fötterna
210:-
NU: 150:-


Klänning
Storlek 110/116
Grön med paisleymönster och rosa kanter
200:-
NU: 150:-

Tunika
Storlek 86/92
Orange med lila kanter i hals och ärm. Knapp bak i halsen och tryck på bröstet
210:-
NU: 150:-


Klänning
Storlek 98/104
Lila klänning med smock och blommor
280:-
NU: 180:-


Filtar

Snuttefilt
40 X 40 cm
På ena sidan turkos med många ögon och andra sidan randig i grönt och turkost
150:-
NU: SÅLD!

Mysfilt
85 X 85 cm
På ena sidan turkos med många ögon och andra sidan randig i grönt och turkost
290:-
NU: 190:-


Mjukisbyxa
Strolek 86/92
Röda med turkosa ränder på sidorna
130:-
NU: SÅLD!


Mjukisbyxor
Storlek 140
Svarta med resår i midja och benslut. Ögon på ena benet (uppe på låret)
240:-
NU: SÅLD!


Långärmad tröja
Storlek 86/92
Grön med gula muddar och tryck. Knäppning i halsen.
190:-
NU: 100:-Långärmad tröja
Storlek 122/128
Turkos med röda muddar och tryck
150:-
NU: 100:-


Långärmad tröja
Storlek 122/128
Röd med lila muddar och tryck
230:-
NU: 150:-


Långärmad tröja
Storlek 74/80
Turkos med röda muddar och tryck
120:-
NU: 80:-


Långärmad tröja
Storlek 62/68
Röd med turkosa muddar och tryck
120:-
NU: 80:-


T-Shirt
Storlek 86/92
Gul med lila muddar och tryck
180:-
NU: SÅLD!


Nalle
Supermjuk nalle 40 cm
110:-
NU: SÅLD!


Första hjälpen-kit
Massor av bra att ha saker i.
Kardborre på baksidan så det går att sätta den bland annat på vagnen eller i bilen.
170:-
NU: SÅLD!


Anka
En gosig anka med "bitleksaker" till fötter och svans. Prasslande vingar m.m.
60:-
NU: SÅLD!


Body
Storlek 74/80
Gul body med lila kantband och hjärta på bröstet.
Växagren (två rader med knappar) så barnet kan ha bodyn extra länge.
170:-
NU: 70:-


Body
Storlek 62/68
Orange body med växagren (Se bodyn ovanför), turkosa kantband och tryck fram och bak.
210:-
NU: SÅLD!


Leggins
Storlek 110/116
Turkosa
150:-
NU: 100:-


Babybyxa
Storlek 74/80
Svarta med röda växamuddar i ben och mage.
(På bilden är vänster ben nervikt och höger uppvikt. "Magen" är nervikt och blir dubbelt så hög om man vill)
100:-
NU: SÅLD!


Babybyxa
Storlek 62/68
Svarta med röda växamuddar i ben och mage.
(På bilden är vänster ben nervikt och höger uppvikt. "Magen" är nervikt och blir dubbelt så hög om man vill)
100:-
NU: SÅLD!


Babybyxa
Storlek 50/56
Svarta med röda växamuddar i ben och mage.
(På bilden är vänster ben nervikt och höger uppvikt. "Magen" är nervikt och blir dubbelt så hög om man vill)
100:-
NU: 70:-


Jeans
Storlek 140
Modell slim med broderi på rumpan och bakfickor.
440:-
NU: 240:-


Kyl/Värme Kudde
Lägg den i frysen/micron för att värma/kyla gelen innuti.
79:-
NU: SÅLD!


Babymössa
Storlek 44/46
Svart med röd söm bak.
60:-
NU: SÅLD!


Babymössa
Storlek 48/50
Lila med turkos söm bak.
60:-
NU: 40:-


Babymössa
Storlek 40/42
Turkos med grön söm bak.
60:-
NU: 40:-


Strumpor
Svarta med röd häl och tå.
Storlek 34-36
30:-
NU: SÅLD!


Strumpor
Turkosa med grön häl och tå.
Storlek 31-33
30:-
NU: SÅLD!


Strumpor
Lila med turkos häl och tå.
Storlek 31-33
30:-
NU: SÅLD!


Myssockar
Röda med halk i vitt.
Storlek 22-24
30:-
NU: SÅLD!


Myssockar
Turkosa med halk i vitt.
Storlek 16-18
30:-
NU: SÅLD!


Böjbara bestick
Går att böja hur många gånger man vill.
Rosa
En gaffel och en sked.
60:-
NU: SÅLD!


Böjbara bestick
Går att böja hur många gånger man vill.
Blå
En gaffel och en sked.
60:-
NU: SÅLD!


Kossa
Speldosa med lite smått och gott att leka med.
90:-
NU: 50:-


Mjuka kuber
6 stycken alla med en skallra i
70:-
NU: SÅLD!


Matset
En djup tallrik, en platt och en mugg med pip och droppstopp.
"Grönt"
140:-
NU: 100:-


Matset
En djup tallrik, en platt och en mugg med pip och droppstopp.
"Rosa"
140:-
NU: SÅLD!Skötväska
Svart med ögon på.
(Jag är väldigt osäker på om skötunderlägget finns kvar... Kollade inte det när jag var nere i källaren.)
250:-
NU: SÅLD!


Julgransplanteraren
DVD, sagobok, pysselbok och kritor
3-7 år
110:-
NU: 60:-2 pack rosa nappar
Silikon, anatomisk
0-6 månader
40:-
NU: SÅLD!


Sugpip med droppstopp
Passar till MyKidoos nappflaskor men även till MAMs ultivent.
30:-
NU: 20:-

Sköldpaddan - Äntligen klar

2011-01-07 @ 21:44:10<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Ja nu är den äntligen färdig. Jag lyckades ju tappa bort magplattan och letade efter den en hel dag (och har fortfarande inte hittat den) innan jag insåg att jag fick virka en ny. Och sedan är det ganska tråkigt att göra samma sak två gånger så andra gången tar alltid lite längre tid. :P Men nu är den färdig i alla fall. Den blev inte lika söt som den lilla, men den blev större och bättre att ge till en bebis än den pyttelilla som var resultatet första gången. Jag valde också att inte sätta knappar till ögon med risk att de ska lossna. Så jag broderade istället dit ögon och en mun faktiskt. Här är resultatet:

Det verkade även som om några hade vart intresserade av att komma på en loppisfika hit någon dag så jag ska väl sätta mig och gå igenom och hitta ett passande datum. Jag undrar om det är smidigast att ta det innan eller efter Rasmus kommit ut... Säkert innan. Men jag får se hur det ser ut med datum. Men jag hör av mig och hoppas att så många som möjligt kan/vill komma!

"Loppis?"

2011-01-07 @ 15:53:47<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har funderat länge på att skriva upp mig på en loppis och sälja av lite saker som vi aldrig använder. Jag har rensat ut hur mycket som hellst som jag inte vill ha kvar/behöver längre, både fina och användbara saker men också en del krimskrams som man skaffat bara för att... En hel del av sakerna ska slängas men en del av dem vill jag inte kasta eftersom de fortfarande är väldigt fina och användbara... Om ni förstår vad jag menar.

Men så kom jag på idag att jag kanske kunde ordna en liten loppis här hemma. Jag kan ju ta en dag och bjuda hem alla som vill och bju på fika. Är det någon som skulle vara intresserad av att komma? Det är ju självklart inte något köptvång och det är ju kul att bara träffas och kolla på grejjer liksom. Kanske hittar ni någonting som ni vill ha, kanske inte. Men då har ni ju fått en trevlig fika (hoppas jag!) i alla fall. =)

Det hade vart jätteroligt om folk skulle vara intresserade av att komma och ta gärna med er en vän om det skulle vara intressant. Jag behöver nu bara tänka ut något passande datum. Något förslag eller önskemål? =)

Sjuklingar

2011-01-07 @ 11:34:27<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ja idag är inte någon bra dag tror jag. Eller ja jag tror inte att det kommer att bli en bra dag idag. Dagen började bra med att Stefan gick upp med Hugo och jag fick sova en stund till. Men det betyder ju inte att resten av dagen kommer flyta på fint. Hugo har pipit i stort sett sen han vaknade och jag mår ganska illa.

Jag tog tempen på Hugo nyss för han kändes lite varm, och han har inte feber, men en höjd temp. Han ligger ju på 36.5 i vanliga fall och nu hade han 37.5 Inte jättemycket skillnad men ändå. Det är klart att han kan känna sig ur balans och att någonting inte riktigt stämmer liksom. Men jag hoppas på att det ger med sig och att det inte går åt andra hållet så han faktiskt får feber och blir sjuk igen.

Idag har vi egentligen massor på schemat men jag tror inte att jag kommer göra så mycket av det. :S Inte om man mår illa, då är det inget roligt att springa runt och städa och så... Men jag ska väl försöka tvätta lite och lite sånt där. Vi får se hur jag känner mig om någon timme, kanske är bättre då.

Idag hade jag också tänkt att kika över de kläder och saker jag har kvar ifrån MyKidoo och sätta ner priset på dem. Ett inlägg kommer ut med det som finns kvar och de nya priserna så håll ögonen öppna. ;) Är det någon som är intresserad av någonting så hör av er! Jag blir bara lycklig om jag får bort det! Det är ju riktigt fina kläder. Mjuka och sköna i härliga färger! Bra köp!

Dumma mig!

2011-01-06 @ 22:47:34<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag fattar verkligen inte hur jag lyckas med allt. Nu var det ju i morse jag lyckades men ändå... 

Jag lyckades helt ärligt att skära mig på adventsljusstaken när jag skulle tömma den på ljus och mossa. Nej jag skar mig inte på någonting som låg i mossan som jag kan tänka mig är lite mer logiskt, jag höll i sidan på ljusstaken och vända upp och ner på den. Då skar jag upp fingret så jag var tvungen att sätta på ett plåster. Jag hade fan blod överallt på båda händerna (det blöder ju en hel del i fingrarna och särskillt när man har en hel del extra blod i kroppen liksom). 

Vad har jag lyckats med tidigare då? Ja jag skär väl upp fingrarna på allt.... Men de mest otroliga händelserna är nog när jag skar mig på en disktrasa, en mackaron eller när jag skar mig på en bulle. Nu har jag ju då också en jävla ljusstake till den högst knepiga listan på saker som har skurit upp mina fingrar. *Suck* 

Jag blir så trött på mig själv och undrar helt allvarligt hur jag lyckas med allt...

Inte som planerat

2011-01-06 @ 22:28:56<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag hände ingenting som jag hade tänkt mig typ. Jag och Hugo gick upp i morse och plockade bort julen här hemma. Jag hade ju tänkt att vänta till 20 knut (13 januari så man egentligen "ska" danska ut julen) men jag orkade inte längre. Jag har inte haft någon julkänsla alls i år. Lite tråkigt faktiskt men så är det väl ibland och speciellt om man har så mycket annat att tänka på.

Jag fick ett sms av Erika att hon skulle komma när hennes pojkar har vart och hämtat datorn så vi väntade... Och väntade. Jag han med att vila och städa lite granna. Sedan hörde hon av sig vid tre och sa att de skulle komma vid fem. Men då berättade Stefan att vi var bjudna hem till hans mormor och morfar på fika kl fem. Så tyvärr blev det ingen träff med Erika idag. Vi får ta det en annan dag.

Ja, vi åkte ju och fika jättegott hemma hos Jörgen och Gittan och sedan åkte vi och handlade. Hugo har somnat efter att ha sett på kogänget och jag har verkligen ingenting att skriva om... Jag behöver nog gå och lägga mig. Det är helt sjukt! Jag är så otroligt trött hela tiden men jag kan inte sova. Jag vaknar hela tiden och har jättesvårt att komma ner i varv så jag verkligen sover om ni förstår vad jag menar. Men jag ska väl försöka inatt igen. :P

1 Månad kvar

2011-01-06 @ 11:39:36<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Ja idag är det alltså bara en månad kvar till BF. Det känns lite skummt. Det känns dels som att fyra veckor är kortare på något sätt. En månad känns som längre tid tycker jag. På måndag är det ju liksom bara tre veckor men ändå är det en hel månad idag. Förstår ni hur jag tänker. :P Men det gör precis detsamma. För Rasmus kan ju komma ut om sex veckor eller... i morgon. Det är ju ingen som vet när han har tänkt att kika ut till oss här i kylan. =)

Idag är det ändå inte så kallt om vi ändå pratar kyla. Det är ganska skönt faktiskt. Men lite kyligt är det ju fortfarande. Vi ska ut idag. Ut i kylan och åka och handla. Lite smått och gott så vi har mat nästa vecka också. Sånt där ganska träkigt göra som man bar blir fattig av. Måste köpa ett paket blöjor också. Det är inte lika roligt. *Suck* det är så dyrt med blöjor! Och vi har en hel del här hemma som Stefans farmor och farfar har köpt i norge eftersom det är mycket billigare där. Men de blöjorna kan han inte ha på natten. Han kissar för mycket så det läcker igenom. Så vi måste ha comfort fit till honom på natten för att inte behöva byta allt i sängen också...

Idag har vi plockat bort julen jag och Hugo. Jag orkade inte längre. XD Haha så nu är den borta. =)

BF imgn! + 1 mån

2011-01-06 @ 00:10:33<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Haha. Ja i morgon är det en månad kvar till BF. Känns skummt. Mina förvärkar har vart väldigt lugna de senaste ca två veckorna men idag kom de tillbaka igen. Det känns ganska skönt ändå, det känns inte så långt borta då liksom. ^^

I morgon kommer Erika hit. Hon hade tydligen massor att prata om för det var ett tag sedan vi sågs nu. Och jag har tänkt att jag ska försöka dra med mig henne ner i källaren. Jag behöver rensa och sortera en del där nere. Speciellt bland barnkläderna. Jag lägger allt i påsar här uppe och bara skickar ner det. Så det ligger liksom påsar överallt med kläder som antingen är för stora eller för små för Hugo. Måste fixas. =)

Och på det sättet får Hugo och Stefan lite ensamtid och jag får lite ensamtid med en vän utan att ha Hugo hängandes i mig hela tiden. Plus att Erika får prata och jag får lite ordning. Allt på samma gång. Det är väl en jävla bra plan tycker jag!

Jag satt här i soffan och virkade på den större sköldpaddan. Skalet och magen gjorde jag i går så de låt och väntade på att jag skulle fortsätta. Idag gjorde jag halsen och huvudet. Sedan skulle jag sätta ihop de delarna jag gjort och vad upptäcker jag?! Under tiden jag har suttit här ensam i soffan så har jag lyckats tappa bort magen! Jag hittar den inte! Jag har letat hur mycket som hellst och jag fattar verkligen inte vart den har tagit vägen? Så jag ger upp. Nu får det vänta tills i morgon eller något för jag ska gå och lägga mig med en bok som jag måste läsa. Så får väl magen komma fram när den vill och då kan jag fortsätta på sköldpaddan.

Som lovat

2011-01-05 @ 14:59:31<3<3
Dagboken, 6 Kommentarer<3<3
Klockan är snart tre. Jag har en paus igen. =) Jag har satt igång både tvätt och diskmaskinen så de hinner bli klara innan jag ska gå och hämta Hugo. Sedan har jag satt in en mackaronilåda i ugnen som jag strax ska ta ut och mumsa lite på. Hugo får ju mat på dagis och när jag hämtat honom är det tänkt att vi ska gå direkt till Marita och Nova på fika. =) Sitter fint. ^^

Jag fick garn av min farmor i julklapp och jag kunde liksom inte låta bli att kasta mig över det och göra någonting fint. Jag gjorde en sköldpadda som var tänkt att Rasmus skulle få, men jag tror inte det. Haha den blev så liten så den får allt lekas med av lite äldre barn. Jag håller istället på med en egen omgjord version av den här modellen som ska bli lite större. ;) Jag ställde sköldpaddan brevid Stefan och sa att han kunde ha den som maskot. Och han placerade den på ena högtalaren så jag antar att han tyckte om den. =)

Jag pratade även med Nathalie om stjärnorna jag gjort till Hugo med hans hand och fotavtryck i. Hon hade visst inte sett dem så jag lovade att lägga ut bilder på dem. Så var så goda alla ni som inte sett Hugos stjärnor. =)Och min mage den växer och knakar. Mina bristningar har fått en röd topp. *Suck* Jag trodde faktiskt att jag skulle slippa det. Men nej då. Sån tur kan man väl inte ha heller. :P Det är i alla fall inte mycket även om jag tycker att det blir mer och mer. Stefan skrattar åt mig och säger att jag är fjantig. Han tycker inte att de växer. Men ändå..! ^^


Nej de två sista bilderna är inte tagna för att ni ska kunna se ner i min uringning. Jag tänkte ta kort där det syns hur jag ser magen typ... Uppifrån. ^^

Idag kommer bilder...

2011-01-05 @ 11:35:38<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Fast inte just nu. ^^ Jag har lite saker här hemma som jag har tänkt att fota och lägga ut men jag har inte orkat fota än. ^^

Just nu sitter jag egentligen och pluggar. Jag har tagit en liten paus för jag ska gå och ta mig någonting att äta och passar därför på att skriva lite här innan. =) 

Jag har ändå hunnit ganska långt med det jag ska göra idag och klockan är ju bara halv tolv. Så det känns som om jag hinner klart med det mesta i alla fall. Det som är kvar är att skriva om lite av min analys av Homer Simpson och sedan ska jag läsa vidare i böckerna.

Det är egentligen inte brådska med böckerna. Men de ska vara utlästa om en vecka och jag har ett par sidor kvar. Så det är väl lika bra att ta tag i det så man har det gjort liksom.

Tänk. Nästa vecka är sista veckan i skolan. (Hoppas jag!) Jag har inte fått besked om jag får uppehållet än, och jag upptäckte i går att jag är inskriven på nästa kurs :S Kul. Jag hade gärna läst den kursen för den verkar rolig. Men jag tror att jag har lite svårt att komma... ^^ Nej inga sånna tankar. Det kommer att gå bra. Jag har mailat till studievägledningen och frågat hur det går och de skulle kolla upp det och återkomma så jag hoppas att allt går vägen som de ska.

Nu ska jag ta mat. Jag är hungrig!

Skola i Morgon

2011-01-03 @ 23:38:49<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jahaja då var det dax igen. Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig för i morgon ska jag iväg till skolan. Det är inga lektioner eller så, men däremot så ska vi arbeta med grupparbetet. Jag hoppas att det kommer att bli klart nu för jag är ganska trött på det fast än vi knappt har börjat. Jag vill liksom bara få det överstökat någon gång känns det som.

Men man vill ju ändå få det bra gjort. Jag har heller ingenting att äta i morgon kom jag på... Inte för att ni skulle vara intresserade av det, men det var det enda som kom upp i huvudet på mig.

Nej nu blir det sängen. Annars babblar jag på om ännu mer ointressanta saker att babbla på om som ni ändå inte känner för att läsa om. ^^

Pyssel

2011-01-03 @ 18:46:01<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag har Hugo och jag pysslat. Vi har gjort bokstäver och satt upp i pojkarnas rum. Jag tycker att det blev riktigt bra men tyvärr så gick det dåligt att hänga upp bokstäverna i Hugos rum. Tejpen fäster liksom inte på väggen. Så jag får väl gå och införskaffa kludd någon dag när jag har lite extra pengar. ^^ I Rasmus rum sitter de uppe i alla fall.


Hugo pysslar


Älsklingen!


Rasmus bokstäver


Hugos pyssel. =)


Hugos bokstäver


Det tråkigaste är ju ändå att städa upp efter sig... :P *Latmask*

No Ordinary Family

2011-01-02 @ 22:11:43<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har vi vart över till våra grannar; Marita, Nova och Tommy, Jag och Hugo. Stefan har vart hemma hos Camilla och Jonas idag också. Men idag skulle bli sista dagen sa han. Även om han kommer hem på nätterna och vi ja, inte är vi väl tillsammans på morgonen, men han är hemma i alla fall... Så är det tråkigt att han inte är hemma. Fast när han är hemma så gör vi ju ingenting speciellt tillsammans ändå. Men ändå. Ni förstår vad jag menar? :P

Men dagen idag har vart bra. När vi kom hem så stupade Hugo i säng nästan med en gång. Men grannarna här ovanför har haft något jävla fuffens för sig i rummet ovanför Hugos, för det har låtit som fan. Han har vaknat två gånger redan! Men nu verkar det iofs som om han somnat för natten eftersom han redan sovit i en timme. *Peppar peppar*

Jag upptäckte att det var seriestart för serien No ordinary family idag. Jag har inte hört någonting om den alls, eller sett någonting heller. Men jag tyckte att det lär lite kul och kikade därför på första avsnittet. Jag tyckte att den verkade lite bra faktiskt. Hoppas att de kommande avsnitten blir bra också. Fast jag kommer antagligen att ladda ner serien och inte se på den på tv, eftersom jag aldrig har tid å sätta mig i soffan när det går någonting bra på tv. Men sånt är livet. :P

Nu ska jag gå in och läsa lite kurslitteratur (som verkligen är tråkig!) innan jag somnar. ;)


010111

2011-01-01 @ 20:16:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jahaja då har första dagen på det här året gått. Vi har inte gjort så mycket idag faktiskt. Min mamma har vart här och vi har fikat. Jag har vart nere i källaren och hämtat upp lite jeans till Stefan. Han har lyckats gå ner en hel dle i vikt utan att ens försöka så alla hans byxor har blivit för stora. Idag gick jag alltså ner och hämtade upp några för små byxor som jag lagt undan och voilá så fick Stefan fyra par "nya" jeans som passade. Haha vilken tur man kan ha.

Jag har klippt klorna på Mongo idag med. Vilket betyder att mina armar och händer är helt sönder rivna/bitna. Härligt värre. Men jag vet ju det sen tidigare att jag inte kan klippa hans klor. På Stefan gör han ingenting men Stefan är ju för lat för att orka ta tag i det. Så ibland så får jag fightas i någon timme för att få klippt några klor. Idag fick jag klippt allihopa. Det är jag nöjd med faktiskt! Men nu hatar Mongo mig. Haha. Han bara glor och går iväg när jag kommer. XD

Nej nu ska jag lägga mig och se på tv. Det har vart en helt ok första dag det här året, vi hoppas att det fortsätter att vara ett bra år. =)

RSS 2.0