Mors Dag

2011-05-29 @ 21:44:07<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jahaja nu var det ju ett tag sedan igen. Men jag har liksom inte tid eller ork att sitta här och skriva. ^^ Jag började skriva på ett inlägg på telefonen tidigare men så hoppade jag in i duschen och så glömdes det bort... :P

Igår så kom Anna Lena hem till oss, och hon hade med sig Dennis. Hugo tyckte att det var jätteroligt men när de skulle åka hem så ville han också åka med. Så Hugo har sovit hos farmor inatt. Stefan och jag hade myskväll igår och åt på Max och sedan köpte vi hem var sin B&J's som vi smaskade i oss medan vi mös framför tvn. =)

I morse kunde jag sova nästan hur länge jag ville. Jag hade ju Rasmus att mata men jag behövde ju inte gå upp i alla fall. Och Stefan gick ut med Mongo. =) Sedan åt vi mysfrukost och tog det lugnt med att göra oss iordning. Vi har vart hos våra mammor idag och "firat" mors dag.

Nu är jag rump-trött verkligen! Och jag har massor att göra! ^^ Jag känner att högst upp på listan står ändå dopförberedelserna eftersom det är om en vecka redan. Helt sjukt! Men snart är vi där och sen är det över för denna gången. Det dröjer väl ett tag till nu då innan nästa XD

Nej nu ska jag gå och lägga mig med Rasmus och ge honom lite mat samtidigt som jag försvinner in i en bra bok. ;) God natt världen så får vi se när jag hinner kika in nästa gång. Det är mycket nu... Massa kalas och sånt också... Vi har redan vart på fyra kalas den här månaden! I Morgon är det ett till och sedan är vi ju i stort sett inne i "nästa månad" och där har vi ytterligare några kalas och saker som ska hittas på. =) Här ligger vi inte på latsidan bara för att jag inte är aktiv på bloggen. ;)

Nattlig uppdate

2011-05-21 @ 01:24:21<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har det varit full rulle och om jag ska vara riktigt ärlig så vill jag verkligen inte sitta här nu.. :P

Vi gick upp vid sju i morse och vi gjorde inte någonting speciellt egentligen på fm. Jag städade och plockade in tvätt och fixade allmänt här hemma. Och sedan åkte jag och barnen till överby och träffade Marita och hennes jobbarkompis Therese. Vi åkte faktiskt till ladan innan vi åkte till överby men ändå och där hittade jag så underbara tyger så jag blev helt sjuk! Jag måste dit igen när mer pengar har rullat in på kontot. :P Haha. 

På överby fick jag köpt presenter till Hampus och Tuva. Jag hade tänkt att köpa ett par gummistövlar och ett par tygskor till mig med men så glömde jag av koden till mitt kort och kune inte för mitt liv komma på den! Så idag blev en billig tur på stan kan jag säga.. :P

Klockan han slå sju innan vi var färdiga och överby stängde. Då åkte jag och hämtade Stefan så åkte vi till McDonnalds och käkade och sedan handlade vi mat. När vi kom hem så tog jag och Rasmus en timmes promenad med Mongo och efter det har jag kikat runt lite på datorn.

Jag har kommit in i en "jag vill köpa en massa kläder" period och tradera lockar något så otroligt! =) Men jag har hållt i fingrarna vad det gäller de dyra kläderna i alla fall. :P Men jag har köpt en del billigt.  Jag är nöjd med mina kap. Typ en pyjamas för 25:-, ett linne för 15:-, byxor för 10:- och så... =)

Men nu börjar huvudet bli förbannat tungt! Så jag ska gå in och lägga mig. I morgon är det en ny dag och jag har planerat att handla lite mer faktiskt. En ny torkställning bland annat. Såg ikväll att de hade sånna billigt på Netto. Våran står ju knappt själv längre... :P
Sedan är jag grymt sugen på att åka till Lindex och köpa en jacka till Rasmus. =) Men det får vi se hur det blir med. Nu blir det drömmarnas land i alla fall om inte Rasmus vaknar när jag lyfter in honom till sig.

(Någon dag snart kommer lite bilder också, jag har faktiskt en dle på kortet men jag har råkat förstöra min kortläsare... :(  )

...en sån kanske jag ska åka och försöka köpa i morgon...? Vi får se vad det blir av.

Bakluckeloppis

2011-05-14 @ 21:05:43<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Imorgon är det loppis i västra tunhem. Jag har ett bord så kom och fynda från mig och alla andra! Det är ca 100 bilar och bord som är bokade så det kommer nog finnas massa skoj och någonting för alla!

Tacos

2011-05-13 @ 19:23:18<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag sitter hemma hos svärmor. Stefan ville inte åka med så jag tog barnen å åkte i alla fall. Så nu sitter vi här hemam i underbara Velanda (Ja jag längtar tillbaka!) och vi ska äta tacos. Mums.

Jag vet att jag har vart förbannat dålig på att uppdatera men jag har vekligen haft en massa annat för mig och de få stunder jag inte har haft fullt upp så har jag passat på att sova eller virka. <3

Idag...

2011-05-02 @ 20:26:15<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag började vi dagen jävligt slappt och avslutade den ungefär likadant. Så härligt. Jag har inte gjort många knop idag inte och det har vart så jävla skönt. Hugo och jag satt mest och kollade på tv hela förmiddagen och sedan slängde jag in honom så han låg å kollade på en film i sitt rum. Han somnade ju inte vilket jag inte begärde heller eftersom han inte gjort ngåonting uttröttande på förmidagen; men han behöver liksom varva ner ensam i sängen ett tag ändå.

Sedan fick Hugo bada och han badade jättelänge och tyckte att det var jätteskönt. Jag lyckades få Rasmus att sova under tiden och kunde i lugn och ro laga mat och rensa lite i min garderob. Det var välbehövligt även om det inte hände så mycket; så nu har mammakläderna försvunnit ut ur mina högar med kläder i alla fall.

Efter vi ätit så gick vi ut och cyklade och lekte med Marita och Nova. Det var som vanligt väldigt uppskattat även om lilla sessan var väldigt trött och fick lite utbrått på Hugo titt som tätt för att han inte gjorde som hon ville (vilket inte var alldeles  för lätt eftersom hon inte berättade för Hugo vad hon ville, utan  bara bestämde sig för att han skulle veta det ändå...). Men den mesta tiden så var också hon glad och det blev en härlig kväll med underbart sällskap och minimal ansträngning. ^^

Nu har Hugo legat och kikat på en film och jag ska alldeles strax gå in och kolla om han fortfarande är vaken eller ej. Under tiden så har jag legat och ammat Rasmus och bara njutit av lugnet som har infinnit sig här hemma. Härligt härligt. Det blir nog ingenting spelat för mig ikväll heller. Jag är otroligt trött och avslappnad så jag ska nog passa på att gå och lägga mig tidigt ikväll om mina barn inte får frispel och sätter mina planer på kant. ;)

God natt världen! =)


"En stinkande stank som stinker"

2011-05-02 @ 11:26:02<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
(Jag älskar barnprogram, de har sånna underbara förklaringar till allt.)

Idag kommer att bli en sån där dag. En sån där dag som bara är ni vet. Här hemma har vi fått en förkyldning. Hugo är lite hostig, Rasmus är lite snorig och jag har ont i halsen. Så man kan väl säga att vi har en sjukdom tillsammans. XD

Vi har fortfarande PJ's på oss och det har vi tänkt att fortsätta med ett tag till. :P

Prat

2011-05-02 @ 10:12:26<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag var och hämtade Hugo på dagis härom dagen och en av fröknarna började prata med mig om barnens tal. Hon sa att hon tyckte att det var så roligt nu när barnen på avdelningen började sätta ihop ord två och två. Tvåordsmeningar och man kan se att de försöker komunicera mer än tidigare. 
Jaaa... Jooo... Det är ju roligt. Och framförallt gör det ju fröknarnas arbete lite lättare när barnen väljer att prata med dem istället för att de ska försöka gissa sig till hur barnen pratar.
Fröken såg på mig och jag antar att hon såg hur jag tänkte bakom mina positiva ord. Så hon sa att Hugo har ju pratat länge och kan ju redan sätta ihop meningar på många fler än två ord. Jag kan inte annat än att hålla med och fröken berättar då att den dagen hade Hugo till och med haft en dialog med ett av de andra barnen. De hade pratat om reglerna i en lek och hur man skulle göra innan de satte igång och leka. Det kändes roligt! För även om min lilla prins har kompisar som pratar väldigt bra och redan ibland försöker ha en dialog med honom så har han liksom aldrig hängt på. Han kan svara men inte prata tillbaka om ni förstår hur jag menar. Så nu har han alltså börjat prata ännu lite mer. :P Det är roligt att höra! =)

As we speak så säger Hugo till mig att jag ska ställa mig upp. Sedan vänder han sig om mot tvn och säger "Ställ er upp nu kör vi tipp-toppdansen!" 
Ställe upp nu söj vi tipp topp dans!


Jag pratade även med dagis om puzzel. Hugo älskar ju numera att puzzla och han lyckades mycket fortare än jag trodde med puzzlet jag köpte sist... Så jag tänkte om de puzzlade mycket där så det är där han har lärt sig. Fröken sken upp som en sol när jag berättade och pekade på en bänk. "Ja! De brukar stå här och puzzla, puzzlena ligger alltid framme så att de ska kunna gå dit när de känner att lusten faller på." Jag kastar en snabb blick på de fem knopp-puzzlena som låg där och svarade att "jag köpte ju ett riktigt puzzel... med 15 bitar." Fröken sa att de intehade några andra puzzel eftersom alla barnen inte klarar av det, så att det kommer komma mer när vi byter avdelning nu i höst. Jaha liksom.



Gåstolen is the shit!

2011-05-01 @ 13:40:22<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Tycker Rasmus och därför också jag. :P








Första Maj

2011-05-01 @ 13:33:46<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag är det första dagen på den nya månaden och jag är seg till tusen. Helt galet verkligen. Anledningen till det? Jo vi var hos min mamma igår och "firade valborg". 

Vi la Hugo en längre stund på dagen igår och så åkte vi hem till min mamma vid femtiden. Vi blev bjudna på jättegod mat och en härlig efterrätt. Sedan gick jag, mamma och barnen ut för att kolla på elden nere vid skräckland men det blåste som fan så vi gick snart hem igen. Vi missade tyvärr fyrverkeriet men det gjorde inte så mycket. Rasmus var vrålhungrig och vägrade sluta skrika och jag hade lyckats glömma våra jackor så Hugo satt invirrad i filtar men jag var lite rädd för att han skulle bli sjuk när det blåste så mycket.

Så istället gick vi hem till mamma igen och kollade på den sista delen av hokeyn med Stefan och Bjarne. (Nej jag kollade inte så mycket så jag har ingen aning om vem som van...:P)

Jag trodde att Hugo skulle slockna med en gång i bilen men icke. Han somnade när vi svängde in på våran parkering. Vi var hemma vid kvart i tolv eller något och Hugo ville verkligen sova med oss och det fick han. Resultatet av det blev dock att han speedade upp sig och somnade inte förän kvart över ett! Då bar jag in honom till sin säng och Rasmus till sin så jag kunde få sova i min säng själv för en gångs skull. :P 

Vi hoppades naturligtvis på att Hugo skulle sova länge idag eftersom han var vaken så sent igår men icke. Vid 8 ville han upp i morse men vi lyckades få honom till att vara med oss i sängen i alla fall fram till tio. Sedan åkte Stefan och Hugo iväg och köpte lite nödvändigheter medan Rasmus och jag låg kvar i sängen. Jag har helt ärligt precis gått upp och allt jag har hunnit med är att äta frukost. (Jag har ju inte sovit särskillt mycket men det är ju skönt att bara ligga och dra sig i sängen ibland.)

Nu har vi dock världens grinigaste och tröttaste unge här hemma och vi ska alldeles strax slänga honom i säng med en av de filmerna han fick igår av sin mormor. =) Hoppas på att han vaknar på bättre sida.


Hugo har ätit lite glass


Ursäkta min jag-håller-på-att-blunda min... Men Rasmus blev väldans bra på bilden iaf. =)


Ja.. Han har också fått blå ögon. Allt det grå är numera puts väck.


...Precis som sin storebror.


*Dagens unge* ♥

RSS 2.0