Lilla älskling!

2010-12-13 @ 18:02:02<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Min lilla älskling är sjuk. Han fick feber natten till i går men så försvann den igår. Den kom tillbaka sedan på eftermiddagen och Hugo fick alvedon och krypa till sängs. Men innan vi skulle gå och lägga oss (jag och Stefan alltså) så hade han redan jättehög feber och fick sova inne med oss.

Jag vaknade halv fem inatt av att Hugo låg och skakade brevid mig. Jag trodde att det var en feberkramp. Hugo har inte haft någon sån än men han har stor risk för att råka ut för en eftersom de är ärftliga och jag hade ett antal när jag var liten. Men när jag tog i honom så tittade han på mig och sa "Ja....? Ja...?" precis som, vad är det du vill? och det är ju inte "meningen" att han ska vara vid medvetande om han har en feberkramp...? Så jag frågade om han frös och han svarade ja, och när jag höll om honom och bäddade in honom i täcke så slutade han skaka.

Däremot var febern rasande. Han hade 39.8 så han fick alvedon men febern vägrade ge med sig. Efter någon timma ville febern ändå inte gå ner mer än till 39.2 så jag tog in honom i duschen och duschade av honom lite svalt. Hugo skrek som en gris under hela tiden att han inte ville duscha. Sen ringde jag till 1177 som sa att det inte var någon fara och hon kunde inte alls förstå att jag var orolig när febern inte ville gå ner.

På morgonen hade prinsen 40.8 och med alvedon i kroppen så gick den ner till 39.5. När jag åkte till skolan hade den sjunkit till 38.4 vilket kändes bra. Men när jag kom hem igen var den uppe i över 40 igen. Hugo fick mer alvedon när "tiden gått ut" och tempen gick ner till 40 grader. 

Jag ringde VC men de hade ingen plats i telefonkön och bad mig återkomma i morgon. Jag tänkte att jag väntar lite med 1177 eftersom de var så otrevliga inatt och nu har febern gått ner till 38.8 grader och han har fått i sig lite mat (typ 5-7 mackaroner men ändå). Jag hoppas på att det går neråt men det vet man ju aldrig. Får se hur det utvecklar sig.

Detta är väl ett ganska tråkigt inlägg att läsa, men jag ville väl mest skriva av mig lite. Man känner sig så hjälplös när de små är sjuka och man kan inte göra någonting. Att tillägga är väl att Hugo har orkat leka med klosshinken tre gånger på hela dagen. Annars har han legat utslagen i soffan så då blir man ju extra orolig. De brukar ju vara full rulle trots feber liksom... :(

Kommentarer
Postat av: nalle333

Det är hemskt när de små icke mår bra. O det viktigaste just nu är kanske inte maten utan att Hugo får i sig vätska! Hoppas prinsen kryar på sig!!!

2010-12-13 @ 20:55:40
URL: http://www.nalle333.se
Postat av: Emilia

Amelie vi har haft samma problem med Alvin´när han har haft feber attfeber inte sjunker med alvedon i kroppen så vi har gått övertill ipren supparna ist för att dom ger mycket bättre verkar och feber sjunger till normal temp i stort sätt så jag tycker att ni ska prova det på hugo ! och om inte det heller hjälper så kan man varva ipren och alvedon varannan timma, det är inget som är farligt utan det har dom sagt när man ringer till 1177 !



Kram från oss och lycka till =)

2010-12-13 @ 23:13:17
Postat av: Therese - Hampus & Pontus mamma

Håller med Emilia. Vi fick heller inte ner varesig Hampus eller Pontus feber med panodil o alvedon när de har legat så högt. Men med en halv Ipren så sjunker den och sedan kan de få en panodil.



Allt är ju värt att testa : )



Hoppas att han nu börjar att må lite bättre. Fruktansvärt när ens barn är sjuk..

2010-12-14 @ 08:47:31
URL: http://nuppi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0