Siba

2009-08-27 @ 22:03:53<3<3
Dagboken, 5 Kommentarer<3<3
Igår orkade jag verkligen inte blogga! Det var fullt upp hela dagen verkligen! Först skulle jag jobba mellan 8 och 11 och sedan var det hem och städa upp det sista och göra tårta. Sedan skulle jag ju ha mig själv iordning tills gästerna skulle komma. Jag hade mitt kalas igår nämligen. Kl 6 hade jag sagt till folk. Klockan 4 ringer mamma och ursäktar att hom kommer några minuter för sent. Jaha tänkte jag det är ganska vanligt men jag reflekterade senare över att hon ringde två timmar i förväg... Jag stog mitt i tårtbaket. Då knackar mormor på dörren och ursäktar att hon kommer lite tidigt men hon var på Siba och orkade inte åka hem den lilla stunden innan hon skulle hit. Ok tänkte jag då slipper jag ha Hugo i byxorna =)
Halv fem klampar min lillebror in och undrar vart alla är? 4 hade mamma sagt till honom så han tänkte komma lite  senare när alla kommit in och allt. Hmpf.... Då skickade vi sms till mamma att kalaset var kl 6. Men hon var ändå här 20 i 5. WTF! Jag hade ju inte ens hoppat in i duschen när ALLA utom farmor och mats var här!
Jaja det blev en lyckad dag i alla fall. Jag fick av de på mammas sida en cyckel och en barnstol till den. Utav farmor fick jag pengar och av Mats fick jag ett underbart halsband som Theres (hans fru) gjort själv. Och hon har stansat in Hugo i det. <3 <3
Efter kalaset var det bums i säng för mig och Hugos del.

Jag sov som en stock hela natten. Stefan hade till och med tänt i sängkammaren eftersom han letade rätt på alla delar till min cyckel som han byggde ihop mitt i natten. Jag bara sov.

Idag har vi vart och handlat och efter det så åkte jag och Veronica ut och kollade i affärer. Vi var först på Åhléns och köpte en plastmugg till Hugo. Sedan åkte vi ut till Siba och köpte honom en cyckelhjälm, en termos till hans varmvatten (en som är mycket snyggare och behändigare än den stora saken han har nu) och naturligtvis var jag ju tvungen att springa in på H&M och köpa honom två presenter :P
Nu ikväll så har Stefan cyklat med Hugo och Mongo till Velanda och sagt hej till Anna Lena. Hugo tyckte varken att det var roligt eller tråkigt verkade det som för han bara satt där och på hemvägen somnade han. Nu ligger han i sin säng och sover. Det ska jag med göra. =) God natt!


Cycklen jag fick <3



Jag


Det jättefina halsbandet jag fick igår


Tårtan jag bakade


Hugo och Jag


Hugo och Jag


Älsklingen har lagt till med en ny min.
Snygg va ?! =)

VBG

2009-08-26 @ 07:34:06<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Igår jobbade jag en sväng mellan 7 och 11. Det gick ganska bra faktist. Jag var lite trött men annars ingett liksom. Efter det åkte jag till VBG och träffade Christian. Det var länge sen. Vi räknade ut att det var ca 5 år sedan vi sågs sist. Tyvärr. Det är en underbar människa! anw vi satt och drack dricka nere vid kanalen och bara tjötade en massa. Det är ju mycket att ta igen efter så lång tid. Fast han hade inte gjort så mycket ^^ Nej allt är sig ganska likt i VBG.

När jag satt och väntade på Christian så träffade jag Kissen! Det var fan inte igår det heller! Vi bestämmde att vi får dra med fru hem till mig och ha tacokväll någon dag. Och när Kissen har flyttat; ska vi ha det hemma hos henne ^^ (Vi har redan vart hos Erika)

Efter fikat så var det tillbaka till jobbet. 15-20. DET var segt! Jag ville verkligen inte men det fick ju gå. Träffade en annan tjomme som tydligen blivit kontaktperson till en på mitt boende. Nicke. Vi träffades några gånger förr. Han är liksom kompis med mina kompisar Denise och Robban.

Men men väl hemma fick jag ställa mig och baka grunden i tårtan så att den inte är så torr idag när kalaset håller till.
Men nu ska jag åka och jobba. VILL INTE! Vill sova! Men jag jobbar ju bara till 11 så det får väl gå...


Fina, men ganska tråkigt VBG ;)


Christian

Grattis!

2009-08-24 @ 21:56:04<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja idag säger vi grattis till mig... Grattis till William... Grattis till Matilda och Grattis till Lisa som fick en liten pojke inatt!

Idag har Hugo vart hos min mormor medans vi städat och grejjat sedan har vi fått besök och jag fick tre par strumpor av Anna Lena och Theres samt en bukett små rosor. Sedan fick jag två krukor med blommor till vardagsrummet av Stefans mormor och morfar.
Det var egentligen inte meningen att någon skulle komma idag men de ringde idag och frågade om det var ok så det inte skulle bli så många på onsdag när jag ska ha kalaset. Fast de som kommer är min mamma, mormor, farmor och farbror så det blir inte så jättemånga i alla fall. Men men. Tack för presenterna!

Jag är ganska trött just nu så jag ska ta och nana. I morgon ska jag upp och jobba kl 7 å sen slutar jag inte förns kl 20. Men jag har rast mellan 11 och 15. Då ska jag passa på att åka till VBG och träffa en gammal kompis. ^^ Ska bli roligt. Jag har inte träffat honom sen jag bodde i VBG...Då får jag ta med kameran och hoppas jag kommer ihåg att ta lite bilder så får ni se vad vi  hittar på.

Här är en av blommorna jag fick till storarummet.


Barnkalas för William!

2009-08-24 @ 00:00:55<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag har William haft barnkalas men tyvärr fick jag inget kort på honom :( Men jag fick kort på tårtan XD Det var en väldigt fin tårta!

Ahh... jag har ingenting att säga. Hugo har fått en ny mössa, vi har vart på två kalas och jag, matilda och William fyller år imgn. Nu ska jag sova. Enjoy some photos...


Williams tårta


Tuvisen


Melvin


Jag och Matilda


Hugoälskling


Hugo


Hugos nya mössa
<3<3 Stinky

Catch me if you can

2009-08-22 @ 00:06:52<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Har kollat på film på 5. Catch me if you can. Den var ganska bra faktist. Har velat se den sen den gick på bio men det har inte vart någon som velat se den med mig. Och ja... hatar ju att se filim själv. Men ikväll har Theres och Anna Lena vart här. Först åkte vi ut till siba. Jag köpte mössa till Hugo och Anna Lena köpte ett par väl behövda byxor. Sedan åkte vi hem till mig och åt och såg på tv. Tack för en mysig eftermiddag!
Det är inte långt kvar på veckan nu. I morgon är det planerat att vi ska köpa presentpapper till Williams paket, på vägen till min kusin Matildas kalas. Hon fyller också år nu på måndag =) Haha. Konstigt det där att vi alla tre fyller på måndag, Matilda, Jag och William. Hur som hellst.
Sedan på söndag är det barnkalas för William som gäller! Lek för hela slanten.
Nästa vecka ska börja med att vi lämnar bort Hugo. Jag och Stefan ska hitta på något mysigt och kanske till och med gå ut och äta på min födelsedag. Sen hämtar vi Hugo på kvällen.
Efter det så ska jag jobba delat tur på tisdag plus att jag ska träffa en kompis i vbg på lunchen. Ska också försöka hinna med att gå in på ateljé clas i vbg och kolla vad det kostar en sån där fotografering.  Jag vill!
Onsdag ska jag ha mitt kalas för släkten så då kommer den ca 16 pers hit och äter av min tårta. Jag har lite problem med vad jag ska ha i den! Jag ska ha apelsinsaft i bottnarna och chokladmousse i ett lager men vad ska jag ha i det andra? Jag har funderat på vanlig vanlijkräm men jag tror att det tar bort apelsinsmaken. Jag vill ha en apelsincoklad-tårta. Hoppas att det blir gott bara. =) Men... Någon som har något förslag?
Torsdag blir nog lugnt om jag inte ska försöka övertala Stefan om att gå på räkfrossa. Jag har ju inte hunnit med det i år fast jag bestämmt mig för att gå! Men jag ska försöka hinna. Tråkigt bara att det bara är på torsdagar... Men men ska se hur det blir.
Fredag har jag ingenting inbokat... Någon som vill ses? Kanske hitta på något roligt? Eller bara sitta å tjöta :P Hör av er ;)
Lördag blir det kräftskiva hemma hos min mamma och jag ska höra med Stefans mormor om de vill ha Hugo över natten för jag känner att jag inte kommer kunna slapna av riktigt om han är med. Och det vill jag. Söndagen blir nog bara latigt. Vi sover ju över hos mamma så... ;)

Torp

2009-08-20 @ 22:44:06<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har jag åkt till torp med min älskade kusin Veronica. Jag skulle lämna in vagnen som gått sönder i handtaget. Vi fick en ny vagn för brio tyckte att det var för omständigt att laga det. Sedan var målet en skjorta som inte finns här i thn fast jag sett i ua. Den ska Hugo ha på sin födelsedag så den köpte jag. =)



Skulle egentligen köpa en mössa jag sett här i thn men den var slut i ua så nu måste jag ju åka till siba snart och köpa mössan där innan den tar slut. Jättesöt var den! =)

Vi gick in på panduro och hittade jättefina bokstäver som jag ska köpa när lönen inkommer. Jag ska måla dem blå och turcosa så ska jag sätta upp ett jättefint (förhoppningsvis i alla fall haha) 'HUGO' på Hugos dörr. =)
Och på tal om Hugos rum så hade jag ju tänkt att göra om där inne och tapetan kostade 400:- för en vägg (fondvägg i fototapet) och mattan (en gigantisk bilmatta) kostade 1300:- Sedan ska vi ju ha färg till de övriga väggarna.... Det drar på här... :P Vi får s när detta händer :)

Var inne på coop i ua och hittade ne perfekt tvål till Stefan nu när hans skum banan-tvål är slut...

en tvål med...


mintchoklad-doft. HAHA!

Så hittade jag en väldigt bra grejj inne på kappahl som jag faktist tycker att alla mammor bör ha i sin plånbok... ett sånt där "köp 5 tröjor och få den 6:e gratis". Jättebra ju! inte för att jag handlar jätteofta på kappahl själv, men det fanns inget datum på den så jag antar att det inte finns något sista datum. Jag tog två stycken så att man hinner med innan de tar slut ^^ Så här ser kortet ut:



Hugo var så söt igår. Han rev ut allt ur sin låda och så satte han sig i den. ^^ Sedan kröp han till badrummet och satte sig och bläddrade lite i tidningarna där. :P Älskade barn!

     

Han tog även sina första steg igår. =) Idag kan han gå typ fem sex steg. Om han tar det lugnt. =)


(Han har lärt sig att han kan stå nu... men han tycker inte att det är så roligt :P )


Busfrö

Jag skämms änna lite! Jag måste verkligen träffa er snart tjejer! Och speciellt Sandra och Loke! Lokes present står här på bänken och bara väntar på att öppnas. Hugo har hjälpt Loke lite på traven. Haha.




Men hallå...?

2009-08-18 @ 23:54:06<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Vad behöver man till dagisstarten? Hur fungerar det med extra kläder och sånt? Och blöjor... Hur mycket har man där borta? Eller släpar man med sig det varje dag fram och tillbaka? Nej...? Jag har i alla fall klickat hem sånna där namnband så jag kan namna hans kläder i alla fall =)

Nej nu ska jag ge mig av. Men här är lite bilder på Hugo i sina jättefina stövlar som vi provade idag (har haft dem sen han va typ 3 mån).

   

Teething

2009-08-17 @ 19:12:21<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Nu är det dax för tredje tanden att göra sig märkt. Jag vet inte riktigt om det är helt dax för tanden att komma ut, men det har den gjort ändå. Alltså, i fredags så trillade Hugo olyckligt och slog i munnen i våran säng. Varpå tandköttet i överkäken sprack. Tidigare har jag sett att det vart svullet i framtänderna och antagit att det snart vart dax. Och ja, tanden låg ganska nära öppningen för nu har tandköttet liksom läkt runt tanden. Den fick lite hjälp att brista igenom helt enkelt =)

Idag har Hugo vart riktigt gnällig och kliat sig i munnen en hel del. Så han fick en morot ^^ Det tycker han om. Han har krypit runt och sugit på moroten och vart jätteglad tills man måste skölja av den för att det var täckt av Mongo-hår.

    

I fredags så pratade jag med Stefan om Hugos kläder. Han sa att han inte brydde sig om vad jag köpte till Hugo, men han litade inte på mitt omdömme. Sedan klagar han ju en hel del på vad jag faktist kommer hem med. Så jag sa till Stefan att han får börja visa att han bryr sig lite han också. Köp ett par strumpor till Hugo när det börjar tryta eller köp en tröja för att han vill att Hugo ska ha den.
I lördags medan jag sov så hade Stefan åkt ut till Siba och köpt en helt ny outfit till Hugo ^^ Haha. Det tråkiga är ju att det bara händer efter att vi haft en diskution om det, men ändå. Detta kom han hem med:

     

Så söta <3

Lite kort

2009-08-17 @ 00:58:35<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Usch vad jag har vart dålig på att uppdatera här på bloggen! Men jag har verkligen inte orkat. Hehe. Jag är bättre nu, men jag är fortfarande lite slö och seg liksom. Dessutom har vi haft lite småsaker att göra det senaste med. Igår till exempel vad vi på kräftskiva i velanda.  Gud va gott det var! Det tråkiga var ju bara att jag var tvungen att hålla mig till dricka plus att jag skulle iväg och jobba natt sen med. Men men nu är det sista helgen. Eller ja faktist, sista natten inatt. Underbart. Det ska bli så skönt att komma tillbaka till de vanliga spåren igen.

Snart är det Hugos 1-årsdag! Kan ni fatta det va? Våra små bebisar är 1 år!
Jag hittade ett kort som togs på  min 1-årsdag. Folk säger att Hugo blir mer och mer lik mig.. Vad tycker ni? Är vi lika?

Jag


Hugo


När jag tagit den här bliden så reagerade jag på hur stor han ser ut. Han är verkligen inte mammas lilla bebis längre!

Hur som hellst jag lovade ju lite bolder på det jag köpte till Hugo när jag var ute i Uddevalla. Här är Jeansen som han fick. Jag tycker de är riktigt snygga. =)


Här är en bild på den nya coola tvättkorgen som nu pryder lillens rum. Det är skötbordet som är brevid, ändå är gubbem min för lat för att slänga kläderna i tvättkorgen efter han tagit av Hugo. De blir istället liggandes på skötbordet tills jag flyttat på dem. Haha. Min latmask ^^


Mina nya fina blommkrukor som hänger i vardagsrummet. Jag vet att krukan är lite smutsig, jag upptäckte det när jag laddade upp kortet, det är åtgärdat hemma men jag orkade inte ta ett nytt kort för den sakens skull. Ni får helt enkelt stå ut med en smutsig kruka på bild men ha vetskapen om att den är ren irl =)



Så här blev det. Stefan tyckte att det inte blev så bra eftersom krukorna inte hängde helt rakt. Men vad kan man göra med ett hål? Och dessutom så tycker jag att det blev jättefint. Nu ska jag bara hitta något annat ställe till det där fikusträdet och köpa mig två små rosenbuskar som ska stå på var sin sida av mina lampor. =) Var tror ni?

Hugo hittade min godispåse här om dagen. Han var överlycklig. Haha. Jag hade en sån där remsa ni vet som är inrullad till en rulle. Den är ju ganska sur så vi trodde att han skulle göra en grimasch men nej då. Han bara skrattade, visade upp vad han hittat och smaskade på tills mamma tog den ifrån honom. Då blev det ett jävla liv!
    

Jag har fått hem två broderiarbeten som jag beställt. den ena är en julgransmatta och den andra är en julstrumpa till Hugo. Jag håller på med strumpan och har gjort klart tomtens byxor, och hela rocken - skärpet och ner. Nu ska jag sätta igång med bröstet på rocken. Hoppas det blir klart till Jul.



Så här roar man en liten pojke medans mamma ligger helt utslagen i soffan. Haha. Den leksakslådan har stått i soffan hela veckan jag var sjuk. (Där har du föresten den rosa ikea lådan Emma ;) )

Vårdcentralen

2009-08-10 @ 17:38:19<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Idag har verit en väldigt tråkig dag. Jag gick upp vid halv nio och gjorde ett prov, gjorde oss i ordning och var vid vc vid 9. vid kvart i 12 (!!) blev vi insläppta hos min läkare. Då var Hugo någodt irriterad eftersom jag naturligtvis glömt nappen hemma... men jag och läkaren pratade lite hit och dit om olika symptom och han klämde mig på magen (vilket Hugo reagerade starkt på; det fick han inte!). Sedan blev jag skickad till labb där jag fick med mig ännu ett prov hem som jag ska göra imgn och så tog de sänkan på mig. 
När jag kom he mvar jag helt slut. Jag lyckades faktist få i mig två korvar med bröd! Lyckat. (Men de har kommit ut igen...) Sedan somnade Hugo och jag slocknade som ett ljus brevid honom i soffan. Nu är klockan halv 6 - hela dagen har passerat och jag har precis gått upp typ. Ska ringa till mamma och ta en promenad ( vet inte om det räknas som promenad det lilla jag går med honom haha)

Det känns ju som om jag är på bättringsvägen idag. Men läkaren sa att det kunde hålla i sig ett tag till, men inom en vecka skulle det säkert vara borta i alla fall.
Hur som hellst så känns det som om jag bara är så trött och orkeslös för att jag inte äter något. Jag ska försöka äta lite mer så jag får lite krafter tillbaka så jag blir frisk snart. Det  är bra så svårt med ett ständigt illamående och en helt obefintlig matlust. Det enda jag konstigt nog är sugen på - är sushi. Vilket läkarna sagt till mig att jag inte får äta innan min mage är bra igen. Naturligtvis.

Nej nog tjatat om min mage ^^ Ska försöka komma ut med Mongo nu. Ciiao

Hoppsan

2009-08-09 @ 15:07:14<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Det där med sms-blogga var nog ingenting för min mobil ^^ Förlåt, haha jag klickade på sänd en gång och så kom det ju tydligen upp 14 likadana inlägg i bloggen. Aj då.
igårkväll tyckte jag mig må lite bättre så jag åkte på grillfest hos svärmor. (det jag har ätr inget som smittar sa doktorn) Jag grillade en helt okryddad liten köttbit och så åt jag lite couscous-sallad till det . Smasken! Det brummade lite i magen men allt gick fint. WTF tänkte jag! Det var så jävla gott att jag slog till med lite melon och kall potatissallad också! Men aj aj aj. Det resluterade i att jag än en gång fick sitta på toa i stort sett hela kvällen. Jahaja... nu har jag äntligen blitt lugn igen så får vi se om jag är bra eller lika illa imgn...


BTW Hugo har börjat klappa händerna =) Så söt verkligen! när vi sjunger klappa händerna när du är riktigt glad så klappar han, och när han har gjort något bra eller när folk högljutt berömmer någon i närheten. <3 <3

Han är också riktigt duktig på att gå och bara hålla i en hand nu! Fast han gärna vill hålla i den andra också.


Sorry

2009-08-08 @ 17:45:52<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Hej allesammans och förlåt för min inaktivitet. Men jag har blivit ganska sjuk... Jag var hos läkaren idag eftersom jag inte har ätit någonting sen i mån, plus att jag måste springa på toa var 10e min. Jobbigt! Tydligen har jag råkat få i mig en dålig kyckling-bakterie. (jag åt kyckling i sön...) men är jag inte bättre på måndag så ska jag gå till vc så ska jag få antibiotika eller något. Haha jag får väl försöka se det positiva i det, min magsäck kommer ju att vara mycket mindre när det här är över så man kan ju hoppas på lite viktnedgång ;) hoppas allt är bra med er andra! Jag orkar inte ta mig ut till datorn typ så jag har inte läst vad ni har för er :( just nu så bloggar jag från mobilen. Ha det underbart! Puss

Kommer inte på någon rubrik...

2009-08-03 @ 17:30:50<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Denna helgen har vi spenderat hemma hos Figge. Det har vart riktigt mysigt. Förutom det att Stefan och Figge har vart tvungna att åka igäv överallt typ. Men jag har fått låna pinyata av peters bror så jag har någonting att göra. =) 

Idag har älsklingen fixat bilen också så nu kommer vi frammåt igen, vilket är bra för jag börjar bli förbannat trött på picupen!

Idag har jag inte gjort mycket. Kollat på den nya Hary Potter-filmen, klippt Hugo och nu ska jag gå ut med Mongo. Ska jobba inatt så man gör ju så lite som möjligt =) Ha det bra allesammans! <3

Strandsatt igen...

2009-08-01 @ 18:55:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
De var det de... Hur längesen var det vi fick ut bilen? Tisdags? Onsdags? Hr som hellst så är den trasig igen och ska in på verkstad. Men denna gången kunde Stefan tydligt nfixa det själv så han ska åka till lidköping på måndag och köpa delen och fixa den med en gång. Vi har snart bytt hela bilen!

Jag har också bytt skorna till Hugo nu, de blev ett par skitsnygga. Jag tänkte ta kort på dem igår men batterit i kameran var slut så jag måste leta fra mkameraladdaren. Jag känner att vi inte har någon ordning alls någonstans. Jag måste rensa och ordna men jag har liksom ingen lust. Det får ag ta någon dag. ^^

Vi skulle ju ha åkt på barnkalas hos Loke idag men i morse så upptäckte jag att Hugo blivit ganska snorig. Och det var tur att vi inte åkte för det sa bara pang så var Hugo jätteförkyld. Ögonen rinner, näsan rinner, han bara snäller och ska vara hs en hela tiden; fast det är inte bra det heller. Så jobbigt, men vi hoppas att han blir frisk och kry snart.

Nu ska jag sätta mig och planera lite. Vi ska ju bygga och i köket och jag älskar att planera ^^ Kolla på massa olika skåp osv. Inte för att vi har råd med det nu, men då vet vi ju hur vi vill ha det när vi väl har råd. =) Ciao!

RSS 2.0