Rosa eller Blått?

2011-03-31 @ 12:50:53<3<3
Dagboken, 9 Kommentarer<3<3
Varför hakar folk upp sig så på färger egentligen? Jag kan villigt erkänna att jag har haft väldigt svårt för att komma över den där "jag tar inte på min son rosa kläder om det inte är en skjorta eller piké"-tröskeln. Men jag har aktivt arbetat med mig själv och insett att va fan spelar det för roll egentligen? Lady Dahmer skrev i sin blogg för ett (bra) tag sedan att det antagligen handlar om att föräldrarna är "rädda för att folk ska tro att deras söner är döttrar eller döttrar är söner. Jag kan väl hålla med om att det hade vart lite tråkigt om folk ideligen trodde att Hugo eller Rasmus var flickor eftersom de faktiskt är pojkar. Men helt seriöst så spelar det väl ingen roll om det händer ibland? Det är ju inte så att jag klär dem i klänning och flätar deras hår liksom. Ser man inte att hugo är en pojke även om han skulle ha på sig en rosa tröja?

"Jo... Men Hugo är ju så stor... Tänk på Rasmus då!" Men faktum är att jag till både Hugo och Rasmus har fått höra "Va pojkig han ser ut! Det ser ju verkligen ut som en pojke även om han är så liten. Vissa barn vet man ju inte riktigt med men här är det ju inga tvivel." Varför ska jag då vara rädd för att råka ta på dem en "tjejfärg"? Är det för att det kan bli lite förvirring ang vilket kön det är? Men fråga då för fan, det gör ju alla andra oavsett vad han har på sig så... :P Rasmus har ju (precis som Hugo hade eftersom de är ärvda) vita overaller och en blå-röd randig mössa. Shit, det kan ju vara vilket kön som helslt på det barnet! Man ser ju inte vad det är för färg på kläderna under! :O Men vad spelar det för roll?

Igår så hade Rasmus på sig en rosa body, ett par bruna byxor och rosa strumpor. Stefan var inte jätteglad. Men Stefan bryr sig heller inte så överdrivet mycket faktiskt. Han kommenterar att "men han har ju rosa på sig" eller "varför tar du på honom den där" osv. Men sen stannar det där. Någon annan jag känner (ja jag tänker på någon speciell och jag tror att om han läser kommer han veta att det är han jag tänker på. :P) hade nog inte ryckt på axlarna och lämnat ämnet. Jag tror att han skulle ha gått å bytt kläder på ungen. Men Stefan verkar helt enkelt inte bry sig mycket. 

Vi skulle leka med Nova och Marita igår. Och en tanke slog mig att om jag nu skulle vara himla noga med att folk ska veta att det är pojkar jag har, så spelar det ju ändå ingen roll vad jag tar på honom om jag går hem till någon jag känner. De vet ju att jag har söner. Då hade jag ju kunnat klä honom i klänning om jag hade velat, det är ju fortfarande min son ändå. Han blir ju inte tjej för det. Men seriöst. Om nu alla vi känner vet att det är en pojke, och det då inte spelar någon roll vilket färg ungen har på tröjan. Varför ska jag då bry mig om vad personer jag inte känner tycker. Vad spelar det för roll om någon granne jag inte känner tror att jag har en dotter, eller en tant på stan tänker "vilken söt flicka" för att sedan gå åt andra hållet och antagligen aldrig se oss igen...

Varför spelar det så stor roll?


Kommentarer
Postat av: Linda

Jag har inget konstig uppe i mitt hörn på min blögg =/ kanske ser konstigt ut i din webbläsare bara? För jag hittar inget fel i våran :/

2011-03-31 @ 16:34:10
URL: http://lindamandersson.blogg.se/
Postat av: Johanna

Färgen på kläder spelar absolut ingen roll! Vem har bestämt att rosa är en tjejfärg och att blå är en pojkfärg? Det är enbart gamla traditioner som hänger kvar, och så otroligt barnsligt! Det är ju för sjutton bara en färg, och rosa är dessutom fint, ska man inte få klä sin son i det då, bara för att den är till för tjejer?



Nej, hua! Man har väl för tusan ett barn, inte ett KÖN!



Bra skrivet! :)

2011-03-31 @ 17:05:19
URL: http://johannamokvist.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Hehe, jag minns på bb så hade Lukas på sig en lila body med blommor på och ALLA trodde det var en flicka och jag antog genast att de berode på kläderna men när jag sa att det var en pojk så sa de "Jaha, nej jag trodde det var en flicka för han var så fruktansvärt söt" tror nästan alla vi träffade (utom de vi kände då) att "åh vilken söt flicka" oavsett vilka kläder jag hade på honom, jag dock har alltid tyckt han sett ut som en pojke..hhaha men på så sätt har jag aldrig varit orolig att sätta på honom rosa etc just för att folk ska anta att de är en tjej eftersom vilka kläder jag än hade på honom så antog folk det var en tjej...Så det var skönt på så sätt att dom inte antog att de var en tjej just pgr av kläder :) Eller förstår du vad jag menar?

2011-03-31 @ 18:36:36
URL: http://lindamandersson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag passar på att klä ewelina i tjejjiga kläder just för att ja kan, och för att JAG gillar de! Men hon passar mest i grönt, brunt och blått! Och de köper ja mer än rosa.Om ja får en kille kommer jag nog välja rosa saker, just för att ja gillar de ;D

Sen när de blir äldre och kan prata för sig själva fårde välja va de vill.

Men ja fattar va du menar, de e så indelat att man blir arg!



Varför är klänning en tjejgrej?

vem har bestämt det?

haha ah du vet..

2011-04-01 @ 09:59:18
Postat av: Jen

De va från mig ;)

2011-04-01 @ 10:00:05
URL: http://jennickaochewelina.blogg.se/
Postat av: Jen

Men som jag läste ngnstans med!



En tjej var ute och gick med sin son, o han hade en rosa mössa.

en tant kom fram och sa

- å vilken söt liten tjej!

- det är en pojke, svara hon!

- men varför har han då rosa mössa på sig??

- för han e bög.



nått i den stilen va de ;)

Men de e säkerligen sånt som ligger i sen läääänge sedan!:P



Så kommer de va med massa saker :=)

2011-04-01 @ 10:02:15
Postat av: nalle333

Jag håller med dig Amelie. Du vet ju könet på Mini och där mixas det en hel del med färger ;D

"Köns-färger" är bara TRAMS!

2011-04-04 @ 12:55:00
URL: http://www.nalle333.se
Postat av: nalle333

BTW; klockren kommentar "Jen"!

"Han är bög" - skrattar så jag trillar av stolen

2011-04-04 @ 12:55:52
URL: http://www.nalle333.se
Postat av: Ronja

Ja eller hur det här med färger! Olivia har haft en mörkblå body som var jätte fin på henne då hon passar väldigt bra i blått, så förstår inte varför det ska vara köns-bestämt -.- Hon får det jag tycker är fint :)

2011-04-05 @ 17:37:19
URL: http://tinkels.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0