Julbak

2011-12-04 @ 22:52:20<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Här hemma pågår det för fullt. Häromdagen kokade jag och Hugo knäck, idag har vi bakat pepparkakor. Jag hade tänkt att koka fudge ikväll också men så hade vi inte tillräckligt med mjölk. -.-' Så jag får väl göra det i morgon eller något. Lussebullar ska också bakas! Och mera knäck ska kokas. Om Stefan ska äta i den här takten så lär det inte finnas någon kvar till julfikan. :P Och det är ju lite därför jag bakar. Mycket också för att vi ska kunna äta så klart. Men också för att ha något att bju på. =)

Idag har det vart röj här hemma. Det ska väl heta att jag har städat men det ser ganska mycket ut som det gjorde i morse, nu också. Men jag har fått springa ner till källaren med en massa grejjer och jag har tagit upp de sista julsakerna. Tvättat en del har jag gjort och rensat på min avlasningshylla i köket. Visserligen så ligger där nu en massa annan skit. Men det är för att jag ska komma ihåg och ta fram borrmaskinen så jag kan få in plugg i väggen och skruva fast listen ordentligt. Det sega är ju bara att jag når till verktygslådan med fingertopparna och de är ju så satans tunga! Så jag måste dra fram stolar och bröte och sedan leta upp den där jävla maskinen bland all skit som ligger däri. Fan Stefan borde rensa lite där. Ligger allt möjligt!

Så har jag rensat ut alla sommarjackor, kepsar och liknande i hallen och skickat ner till källaren. Sorterat i garderoben i hallen så man hittar någonting där och sånt. Självklart så har man ju plockat upp efter alla familjemedlemmar och vart ute med hundarna också, men det är ju sånt man gör i stort sett hela dagarna; varje dag.
I går så var vi på Mora Träsk med Marita och Nova. Hugo träffade även William och Anna där. Ja, Anna kom allt och sa hej, men hon satt nere där barnen rockade loss och jag och Marita försökte hålla oss någorlunda inte-i-stimmet med barnvagnen och allt. Men självklart hade vi koll så vi såg ju ungarna hela tiden. Hampus och Jonas fick också syn på oss och kom och sa hej. =) Nova, Hampus och Hugo (med bihang) var där tills i stort sett alla hade gått. De fick varsin tiger t-shirt och var så nöjda så!
Hugo ville gärna sova i tröjan igår men pappa fick på honom pyjamas. I morse så han han knappt komma upp ur sängen innan han sa "mamma jag vill inte ha pyjamas på mig!" Så sprang han och tog fram tigertröjan och sa "den här vill jag ha på mig mamma!" =) Han tycker om den, även om jag tyckte att den var ganska onödig. :P Haha. Men han är ju nöjd så.

Nu tänkte jag hoppa i säng och få mig ett par timmars sömn. Jag har såvit ganska dåligt de senaste nätterna. Rasmus har fått en sån väldig hosta. Så man ligger ju som på nålar och sover och varje gång han yttrar minsta lilla ljud så sätter man sig käpprätt upp i sängen.
Men idag skickade jag iväg Stefan att köpa nezeril till honom i alla fall. Så jag hoppas på att det ska bli lite lättare för honom [läs:oss] att sova. Den tog ju slut härom dagen och i natt/morse satte näsan igång ordentligt igen efter någon dags vila.

Kommentarer
Postat av: linda

Haha, när är julfikat planerat då? Här hemma skulle vi inte kunna baka knäck förens kanske kvällen innan planerat fika eller någon timme innan. Det är liksom som att kasta pärlor till svin. Man hinner inte blinka förens nästan allt är uppätet :D

2011-12-05 @ 14:10:01
URL: http://lindamandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0