Rosa eller Blått?

2011-03-31 @ 12:50:53<3<3
Dagboken, 9 Kommentarer<3<3
Varför hakar folk upp sig så på färger egentligen? Jag kan villigt erkänna att jag har haft väldigt svårt för att komma över den där "jag tar inte på min son rosa kläder om det inte är en skjorta eller piké"-tröskeln. Men jag har aktivt arbetat med mig själv och insett att va fan spelar det för roll egentligen? Lady Dahmer skrev i sin blogg för ett (bra) tag sedan att det antagligen handlar om att föräldrarna är "rädda för att folk ska tro att deras söner är döttrar eller döttrar är söner. Jag kan väl hålla med om att det hade vart lite tråkigt om folk ideligen trodde att Hugo eller Rasmus var flickor eftersom de faktiskt är pojkar. Men helt seriöst så spelar det väl ingen roll om det händer ibland? Det är ju inte så att jag klär dem i klänning och flätar deras hår liksom. Ser man inte att hugo är en pojke även om han skulle ha på sig en rosa tröja?

"Jo... Men Hugo är ju så stor... Tänk på Rasmus då!" Men faktum är att jag till både Hugo och Rasmus har fått höra "Va pojkig han ser ut! Det ser ju verkligen ut som en pojke även om han är så liten. Vissa barn vet man ju inte riktigt med men här är det ju inga tvivel." Varför ska jag då vara rädd för att råka ta på dem en "tjejfärg"? Är det för att det kan bli lite förvirring ang vilket kön det är? Men fråga då för fan, det gör ju alla andra oavsett vad han har på sig så... :P Rasmus har ju (precis som Hugo hade eftersom de är ärvda) vita overaller och en blå-röd randig mössa. Shit, det kan ju vara vilket kön som helslt på det barnet! Man ser ju inte vad det är för färg på kläderna under! :O Men vad spelar det för roll?

Igår så hade Rasmus på sig en rosa body, ett par bruna byxor och rosa strumpor. Stefan var inte jätteglad. Men Stefan bryr sig heller inte så överdrivet mycket faktiskt. Han kommenterar att "men han har ju rosa på sig" eller "varför tar du på honom den där" osv. Men sen stannar det där. Någon annan jag känner (ja jag tänker på någon speciell och jag tror att om han läser kommer han veta att det är han jag tänker på. :P) hade nog inte ryckt på axlarna och lämnat ämnet. Jag tror att han skulle ha gått å bytt kläder på ungen. Men Stefan verkar helt enkelt inte bry sig mycket. 

Vi skulle leka med Nova och Marita igår. Och en tanke slog mig att om jag nu skulle vara himla noga med att folk ska veta att det är pojkar jag har, så spelar det ju ändå ingen roll vad jag tar på honom om jag går hem till någon jag känner. De vet ju att jag har söner. Då hade jag ju kunnat klä honom i klänning om jag hade velat, det är ju fortfarande min son ändå. Han blir ju inte tjej för det. Men seriöst. Om nu alla vi känner vet att det är en pojke, och det då inte spelar någon roll vilket färg ungen har på tröjan. Varför ska jag då bry mig om vad personer jag inte känner tycker. Vad spelar det för roll om någon granne jag inte känner tror att jag har en dotter, eller en tant på stan tänker "vilken söt flicka" för att sedan gå åt andra hållet och antagligen aldrig se oss igen...

Varför spelar det så stor roll?


26e Bilden

2011-03-30 @ 12:02:38<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Någon/några som du alltid har roligt med.


Ser ni vad roligt vi har. :P Haha.
Nej men detta var faktiskt den enda bilden jag hade på de två tillsammans! :O


Richard


Anne

Snart så..

2011-03-30 @ 11:51:52<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
I morse så satt Hugo i min säng och skrek åt mig att han inte ville gå till dagis. En liten stund där så tänkte jag "nej men då skiter vi i det. Då är vi hemma och sover istället.." Men så slog det mig att Hugo kommer inte vilja sova lite längre bara för att han slipper gå till dagis. Så jag bestämde mig för att han visst skulle gå till dagis som planerat. Vi satt och pratade vid frukostbordet om vilka som var på dagis idag. "Tror du Lex är på dagis idag? Tror du Alex är där? Eller Nicki?" Det gjorde att när Hugo kom å tänka på alla sina vänner som han kunde leka med på dagis, så ville han allt gå i alla fall. Så precis som planerat gick vi iväg till dagis.

När vi kom fram så sprang Hugo in och lekte med Lex, Alex och Melvin. De är sånna busepojkar allihopa och de hoppade på kuddarna. När jag ville ha en kram av Hugo eftersom jag skulle gå så sket han fullständigt i mig. Det var ju mycket roligare å leka liksom. Men jag fick säkert fem kramar var från Alex och Melvin. ^^ Va glad jag blev då. De kom springande och gav mig bamsekramar och sa hejdå. =) Till sist så fick jag haffat Hugo och gav honom en kram också. Och när jag skulle resa på mig så sa Hugo "Puss!" Å så fick jag en hej då-puss också. =) Det var en bra start på dagen. ♥

Sedan var det ju dax för promenaden igen och jag var verkligen inte på humör idag heller! Men jag gick och funderade på allt roligt vi ska hitta på i veckan. =) Idag ska vi ev. leka med Marita och Nova. I morgon ska Hugo stanna hemma från Dagis för Kajsa, Harry och Wilma kommer hit vid tio och leker. Sedan kommer Figge på eftermiddagen, det är tänkt att han ska stanna över helgen. Men på fredag åker vi antagligen hem till min mamma, jag och barnen. Och sover där tills antingen på söndag eller så åker vi vidare till min mormor på lördag. Om det blir som jag planerat. Kan bli så att vi åker till mormor på fredag redan och inte alls åker till mamma. Men det beror på mamma. Så här roligt ska vi ha det resten av veckan i alla fall. =)

Nej nu ska jag gå och vispa iordning en pannkakassmet som jag ska steka upp senare. Jag får ju passa på att göra lite sånt när Rasmus sover. Och sedan ska jag krypa i säng också faktiskt och hoppas på att jag får sova en liten stund innan det är dax att börja steka pannkakor. =)

Hänger brösten på dig ner?

2011-03-30 @ 11:27:54<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Hänger brästen på dig ner?
Kan du ta dem och vifta med.
Kan du knyta en rosett,
kan du slå en knut så lätt.
Kan du ta dem över axeln så här,
som en käck soldat med gevär.
Hänger brösten på dig ner..?

-Mora Träsk

Någon bild snart kanske...?

2011-03-29 @ 19:34:56<3<3
Dagboken, 7 Kommentarer<3<3
Nu var det ju ett tag sedan men jag har faktiskt inte tagit några bilder på länge. *Dumma mig* Jag får väl se till att ändra på det snart. :D

Idag har vi varit lite nyttiga och tvättat en hel del här hemma. Det har verkligen tagit hela dagen för så fort jag lägger ifrån mig fisen så skriker han. Så man får kasta sig upp och slänga upp några strumpor och tröjor på sträcket å så får det bli en lite paus med bebis-tröstning. Jag är nämligen en sån där mamma som anser att man inte ska låta sitt barn ligga och skrika. Ett barn behöver närhet och trygghet. Det behöver veta att någon kommer när det är lesset. Det är det jag vill förmedla till mina barn redan från start. Att mamma alltid finns där, att jag älskar dem mest av allt i hela världen och att jag alltid ställer upp när de behöver mig. För jag anser att det är viktigt.

Tyvärr är det många som anser att jag "skämmer bort" mina barn och att de behöver skrika för att "lufta lungorna". Dett aanser jag är helt och hållet värdelöst skitsnack. Man kan aldrig skämma bort sitt barn med kärlek! Genom att plocka bort närheten och låta barnet ligga och skrika kommer du bara att berätta för barnet att du inte kommer när det behöver dig. För barnet behöver dig när det skriker

Äntligen!

2011-03-28 @ 23:23:28<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Äntligen sover båda ungarna och jag ska försöka med konststycket att förflytta Rasmus till sin säng istället för i soffan. Får se hur det går. Hade jag vart smart hade jag ju lagt honom i sin säng med en gång. -.-' Men så smart var jag inte idag.

Idag har vi inte gjort särskilt mycket (som vanligt). Jag och barnen tog en redig nap mitt på dagen när Stefan kommit hem. Sedan åkte han iväg till affären och jag tog med mig barnen ut och lekte med Nova och Marita. Det var tänkt att Marita skulle komma över och se lite VD med mig idag men eftersom Hugo inte alls ville sova idag så bestämde vi att vi skulle ta det imgn istället.

Nu ska jag krypa ner i sängen också. För jag antar att Hugo ändå kommer vara uppe med tuppen i morgon. Idag föresten ska vi försöka att inte ta Hugo på pottan under natten. Får se hur det går. Han har inte kissat alls mycket på nätterna nu det senaste; han har hållt sig det mesta tills på morgonen även om vi har taigt honom på pottan. Men jag ska i alla fall kika in till honom så han inte ligger nerkissad hela natten om det skulle hända en olycka.

Men va fan! Jag skulle ju sova! Nog nu. God natt!

Klockomställning

2011-03-27 @ 12:46:09<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Det är väl ingen som missat att vi ställde om klockan inatt? =) Här hemma har det inte hänt alls mycket det senaste. 
Underbara Anne och Richard var här i fredags och det var otroligt roligt att träffas! Barnen var på någorlunda bra humör. Rasmus hade en dålig kväll och skrek en hel del. Mendet gick över ganska fort när han fick ligga på mage på armen. Ont i magen stackarn. Men annars var det full rulle och vi gjorde våfflor och senare käkade vi pizza innan de åkte hem igen. =)

Igår lyfte jag knappt ett finger. Jag var så otroligt trött så jag orkade inte göra någonting. Jag kännde inte för att göra någonting heller för den delen så jag la all min energi på barnen istället och vi mös framför tvn. När Stefan slutade jobba så åkte vi till affären och sedan var det sängdax för Hugo när vi kom hem. Vällingen är slut här hemma så igår gjorde vi mannagrynsgröt till plutten innan sängen. (Det är ju tänkt att vi inte ska köpa någon mer välling nu, det får vara slut på latemans fasonerna för vår del. :P) Det gick bra igår, får se hur bra det går idag. In emellan har han ju haft nätter utan välling, då han fått gröt istället men inte i längre perioder.

Idag vaknade vi och klockan (den o-omställda) stog på åtta. Härligt. Och jag var väldigt sugen på att träffa någon och leka lite idag. Men alla som jag hörde av mig till hade annat att göra. :/ Tråkigt. Men jag har ett kanske, och en om inte svarat alls så jag hoppas väl på att någon av dem ska kunna, annars får det väl bli ytterligare en väldigt lugn dag här hemma. :P

Nu ska stora plutten sova middag och lilla plutter snarkar för fullt i mitt knä. Jag ska se om jag kan lägga ifrån mig honom utan att han vaknar. och kanske hänga upp tvätten som jag drog igång i morse. =)

Skitkul!

2011-03-24 @ 20:30:28<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag fick jag ett jätteroligt samtal från Borås! Det var Anne som frågade om de kunde komma och halsa på i morgon! Och det får de ju gärna! =) Stefan jobbar ju tyvärr men de skulle stanna tills han kommit hem också. Gud va kul å se dem igen. Det sker allt för sällan!!

I morgon ska jag ta med mig barnen och ta en fika på Ritz också. Evevtuellt kanske jag lämnar Hugo hemma med Stefan.. Fika är ju inte det roligaste Hugo vet liksom.

I söndags (ja jag vet att jag är förbannat snabb...) så vr vi och bowlade och åt för att fira Stefans morfar som fyllde år förra veckan. Hugo tyckt att det var jätteroligt, men en timme är ju alldeles för länge för honom. Men roligt hade vi iaf!

Och här hemma så målar vi mycket just nu. Det är både ganska smidigt eftersom det räcker att jag sitter brevid och kan därför amma och vara med Hugo samtidigt. Och dne lilla korven skriker mest när han inte äter. :P Haha.

Vi var på BVC idag också med båda killarna. Hugo var jätteduktig och gjorde massa roliga saker som BVC-tanten bad honom om. Hon berämde honom jättemycket och speciellt över hans tal och att han inte har blöja ens på natten längre. Min stora älskling. Han är nu hela 90 cm och 13 kg stor.

Den lilla älsklingen har också blivit stor. Han är nu 55 cm och väger 4590 gram.


Bowla med pappa







Bowla med hjälp av Farmor


Rasmus med Gammelmoror Gittan


"Födelsedagsbarnet" =)


Hela sällskapet








Art in progress


Mmmm... syltsmörgås!


Detta har Rasmus redan växr ur. Gud va fortdet går!










Älskling!

Tråkmåns!

2011-03-21 @ 21:40:07<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Ja jag vet men jag har helt tappat lusten att sitta å blogga just nu. Jag har ingenting att berätta om heller. Vi äter, skiter och sover här hemma. Mellan varven så försöker jag ta tag i mitt liv och hemmet. Det går så där måste jag erkänna. Stefan jobbar igen och vi är ensamma och strandsatta hemma. Är det någon som vill leka så hör av er!

Sötaste Jennika och Ewelina var här i helgen. Det var verkligen jätteroligt att träffas! Och underbara människa hade köpt med sig två paket till pojkarna. Rasmus fick ett tre-pack linne-bodys (Supersmidigt plagg verkligen!!) och Hugo fick den blå monstertröjan från H&M. Tusen tack! Hugo hade på sig tröjan idag och den satt finemang! =)

Idag har vi vart på utvecklingssamtal med Hugo också och det var bara bra saker de hade att säga om honom. Kändes bra. Men vi konstaterade också att Hugo är en riktig buse och har lätt för att dra igång de stökigare barnen och sedan sitta i bakgrunden så att han själv kommer undan från tillsägelserna. Det har jag inte alls svårt att tro; Han är en liten fuling. :P Haha. 

Nej nu tänkte jag ta min unge "under armen" och gå in till sängen. Sov gott världen! ♥

25e Bilden

2011-03-18 @ 19:40:22<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En person som alltid gör dig glad.


Underbara människa!

Gårdagen

2011-03-18 @ 19:19:06<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
igår var jag inte hemma någonting i princip. Det var en härlig dag även om jag var röv-trött hela dagen. Från att jag slog upp ögonen hade jag en dundrande huvudvärk och orkade knappt röra mig. Men upp var det ju bara att ta sig vilket som. Ungen hade ju vaknat och han skulle till dagis. I ett svagt ögonblick frågade jag faktiskt om han verkligen skulle gå till dagis idag, om han inte ville ligga opch mysa med mamma i sängen istället... Men till svar fick jag "Nej mamma, leka barnen istället." Så då var det ju bara att fortsätta med det man höll på med. 

På vägen från dagis tog jag svängen förbi affären och köpte en kaka och en dricka och begav mig sedan till våra underbra grannar. Vi snackade bort hela förmiddagen och det var så där härligt avslappnat och underbart som det alltid är när vi ses. ♥

Sedan hämtade jag och Rasmus Hugo från dagis och så gick vi hem och åt och jag hoppade in i en dusch. Så begav vi oss av till Camilla med familj och Hugo fick leka av sig en jäkla massa och Stefan fick prata sin wow-skit med någon som förstår vad han pratar om. XD Haha.

När vi väl kom hem var det bums i säng med Hugo och amma till Rasmus somnade vid elva. Då slog jag igen ögonen jag med.

Idag har vi istället bara tagit det lugnt. Vi har städat lite men nu ser det ut som det gjorde innan i alla fall. Vi har lite renare golv i alla fall. XD

I morgon händer det en hel del faktiskt. Först och främst ska Theres låna Mongo och Hugo och åka och fotografera ungen till något projekt i skolan. Sedan kommer Jennika och Ewelina hit på en fika. (Vilket påminner mig om att jag måste fixa någon form av fika tills dess...:P)

Lite bilder får avsluta de här två dagarna (Trots att alla togs igår)..


- Mamma stå här!!




Jag skulle ta ett kort på Rasmus, men en Mongo råkade hoppa in i bilden. XD






Ute i vagnen.


Grannarna och Rasmus


*Underbara unge*


Nova var nöjd när hon fick ha Rasmus i knät. =)


De va väldigt intresserade av varandra de två. :)

Sova tidigt idag.

2011-03-16 @ 21:04:42<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Rasmus har redan somnat. Förhoppningsvis sover han ett tag nu för efter jag uppdaterat här har jag tänkt att gå och borsta tänderna och hoppa i säng. Jag är så otroligt trött verkligen. Men så är det väl att vara småbarnsmamma. :P Kommer inte ihåg hur det var i början med hugo, det var ju så lääänge sen. :P

Stora pojken nu! Har sovit fem nätter utan blöja. Det har hänt olyckor tre nätter och två nätter har han klarat sig. Men det är ju sånt man får räkna med. Det går ju inte att bli blöjtorr utan kiss lite överallt. :P Det är ju samma sak som att bli torr på dagen. Man får helt enkelt räkna med att torka lite kiss då och då.

Idag blev Rasmus en månd. Eller ja natten till idag blev han ju det så nu är han en månad pojken. Känns konstigt. Men vi var i alla fall på BVC idag och vägde och mätte. Han är nu 54½ cm lång och vägen 4.3 kg. Han har alltså växt 3½ cm och gått upp 1.01 kg. Det är inte illa pinkat.

Men nu vaknade Rasmus så jag får väl slänga mina planer i väggen -som vanligt-. Jag ska sätta mig oc kolla på extrema samlare då istället som jag spelade in igår men inte hunnit se på än, och amma naturligtvis. God natt på er!

Galet

2011-03-15 @ 12:21:32<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Igår somnade jag vid tolv. Rasmus hade slocknat vid nio någon gång så jag kände mig lite stressad (och dum) över att gå och lägga mig. Jag förväntade mig att få sova bara någon timme för att sedan få sitta uppe och amma att bra tag. Men faktiskt inte. Jag kommer inte ihåg vad klockan var när jag gick upp och hämtade Rasmus, men hon var väl kanske fyra eller fem. Jag la mig i sängen igen och gav honom bröstet och vi somnade om båda två. Sedan vaknade vi vid 6 igen och då var det dax att amma igen. Jag gick in och tog Hugo på pottan och naturligtvis så ville han inte somna om igen. Men han fick följa med in till min säng och så satte jag på barnkanalen åt honom. Så somnade jag om och Hugo låg och kikade på tv. Vid sju var det inte alls roligt att se på tv längre så då väckte Hugo mig och tyckte att vi skulle gå upp. Låt gå då, vi skulle ju ändå göra oss iordning till dagis.

När jag lämnat Hugo var det planerat att jag skulle ta promenaden direkt efter, men jag kände verkligen inte för det. Jag ville bara springa hem och gå och lägga mig igen! Jag var så trött så trött, ni anar inte. Men jag kämpade på ändå och gick faktiskt min timmespromenad ändå. Fast det var jävligt segt måste jag erkänna. Men väl hemma har jag vädrat, städat och donat. Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan Stefan kommer hem. Jag funderar på om jag ska be honom hämta Hugo på dagis idag när han ändå slutar så tidigt. Men vi får väl se om han är så sugen på det. :P

24e Bilden

2011-03-15 @ 12:11:52<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild som gör dig glad.


- Lycka.

GoodieBag 2011

2011-03-14 @ 22:20:39<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är med och tävlar om finfina priser ur GoodieBag 2011! Var med och tävla du med! =) Tävlingen hittar ni Här.





Badräkt

2011-03-14 @ 11:42:15<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Baddräkt i tankinilook
Finns hos BonPrix. Visst är den fin. =)

Tandläkaren

2011-03-14 @ 11:31:27<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag ska jag till tandläkaren och jag ser väl inte jättemycket fram emot det. Det är en helt vanlig undersäkning men det som är mest oroande är ju att jag väl får ta med mig Rasmus... Det är ju ingen fara om han är lugn och fin men vad gör jag om han helt plötsligt börjar hysteriskrika när jag ligger där i tandläkarstolen...? Kanske får jag lämna honom hemma och låta Stefan få prova flaskan om det skulle behövas. Vi får se. Jag vill gärna inte introcucera flaskan än heller. Han är ju så liten än och jag vill inte förstöra något. XD

Men men. Annars så händer det ingenting idag. Jag är dödstrött, som vanligt, och vill gärna göra så lite som möjligt. Men jag ska försöka hinna tvätta lite och dra en sväng med dammsugaren. Men det märker vi. Jag funderar på att ringa och höra vad min mamma gör idag också och höra om hon vill komma och tjöta lite. Det hade nog Hugo tyckt vart roligt. Men jag vet fan inte hur hon jobbar... Mamma jobbar ju inte som vanliga människor. Hon jobbar väl sex dagar och så är hon ledig fem... Och de dagarna hon jobbar så är två av dem förmiddag, två eftermiddag och två natt. Men jag vet inte i vilken ordning och tappar man räkningen på en "jobbdag" eller en ledig dag så vet man ju inte när hon börjar/slutar igen. XD Haha så jag ringer alltid när hon jobbar typ. Men men så är det väl ibland. 

Nej nu ska jag försöka slänga in en maskin och röjja lite i badrummet. Om Rasmus går med på att sova någon annan stans än i mitt knä... DET är fan inte så säkert.

23e Bilden

2011-03-14 @ 11:23:07<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild från i somras.


Hugo ligger och glassar i solen på filten brevid Farmor. =)

22a Bilden.

2011-03-14 @ 11:19:44<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
En bild på en tid du saknar.


Även om vi såg mer eller mindre weird ut så var det en härlig tid som jag saknar.
Du och jag Runkis. ^^

Redan Söndag

2011-03-13 @ 22:21:35<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det är helt sjukt va fort veckorna springer förbi. Jag tycker inte att det var längesedan det var söndag, och nu är det söndag igen. Sjukt. På onsdag blir min lilla skatt en månad. Det var ju ffs inte längesedan jag satt här hemma med bebis i magen. Ska det vara så svårt för tiden att vänta tills man hänger med?! :P

I natt har Rasmus bara vaknat två gånger. Men lik förbannat var jag så trött så jag trodde att jag skulle avlida när Hugo kom in i morse. Det blev ju inte bättre nät ungen totalvägrade att lägga sig och mysa i sängen, nej vi skulle gå upp och kolla på Musses Klubbhus! Men inte jag inte. Haha. Jag puttade på Stefan och tvingade ut honom. Stefan la sig ute i soffan och mös med Hugo och ja, han kollade väl inte så mycket på musse men han var där ute med Hugo i alla fall och hugo låg nöjd och gosade med Pappa i soffan. Själv låg jag och snarkade i sängen och gick inte upp förän efter matningen vid elva. Det var skönt!

Men annars så var det tänkt att vi skulle fotograferas hos Anna Lena och sedan gå hem till Nova och Marita. Fotograferingen blev av som planerat men Hugo-älsklingen var en pina på vägen hem. Och på grund av det fick han inte följa med till Nova. Det var helt ärligt ganska skönt att gå över själv (med Rasmus då så klart) och inte ha Hugo i hälarna som jag haft de senaste tre veckorna. Liiite tid för "sig själv" är förbannat underskattat! Haha. Det är sånt man märker när man är småbarnsförälder. Det är härligt att kunna ta en kopp thé och en bulle utan en tjatande unge hela tiden. :P

Nej nu ska jag gå och ta Hugo på pottan så det inte händer en olycka i sängen. ;) Puss



Marcus it is.

2011-03-13 @ 00:01:24<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3

21a Bilden

2011-03-12 @ 17:42:44<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En person som alltid ställer upp för dig.


Erika.
*Puss på dig*


20e Bilden

2011-03-12 @ 17:40:35<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En bild på dina närmaste.


Mina älskade barn. ♥

Då ska vi se...

2011-03-11 @ 23:11:03<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Hugo ligger just nu och sover utan blöja. Jag har tänkt att jag ska ta honom på pottan (förhoppningsvis utan att väcka honom allt för mycket) nu när jag ska gå och lägga mig, och sedan ev en gång inatt när jag ändå har vart uppe och ammat. Men nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan krypa i säng om bara lilla plutten vill somna någon gång. XD Puss och God natt på er!

Kläderna

2011-03-11 @ 19:24:36<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag har sytt ett linne till Hugo som jag tvingade på honom idag. När han ändå hade blivit avtvingad tröjan för att prova ett linne gick det också bra att snabbt prova skjortan och två av byxorna. (Det var ju två olika sorter så jag behövde bara tvinga honom att prova två.)




Hugo provar linnet och byxorna.


Skjortan


och Byxorna. Ett par bruna och två par turkosa.
(Paret i mitten är i velour. Mys!)


Och en bild på skruttas också som har på sig de här kläderna för första gången. :P

SaveSmart

2011-03-11 @ 14:11:55<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är en Buzzador vilket innebör att jag får teesta på nya saker. Det är superroligt och det är givande att ibland prova saker som man kanske inte hade testat annars.

Den här gången har jag fått prova på SaveSmart som är en internetsida där man kan hitta lite olika klipp. Kika in och se om ni hittar någonting som ni är intreserade av.

Tänk vad roligt...

2011-03-11 @ 13:44:51<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Om man någongång kunde få ett kort på Hugo utan någon konstig min.






Storebror & Lillebror

2011-03-11 @ 13:43:01<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Storebror och Lillebror myser och ser på tv. ^^

Vad ska jag säga...?

2011-03-11 @ 13:39:07<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det blev inget blogginlägg igår. Jag han inte liksom... :P Dagen började med att jag gav mig ut med barnen i snöovädret till dagis och sedan åkte jag och Rasmus ut till överby. Jag behövde köpa en present till min kusin Viktor som för övrigt fyller år idag, men som hade kalas igår. 
Ute på överby så passade jag på att kika på lite mjukisbyxor till Hugo och kom hem med tre par från Lindex. Bild kommer senare. :P Jag hittade även en skjorta som jag tänkt att han ska ha på dopet. =)

Sen åkte vi hem lagom till att hämta Hugo för en snabbis hem, äta och byta om innan vi åkte till Mellerud och gick på kalas. Vi kom hem ganska sent och jag och Stefan avslutade kvällen med att kolla på stepbrothers. Fast jag somnade i halva filmen och vaknade av att Stefan tog Rasmus som sov på mitt bröst.

Jag har sovit dåligt inatt och Rasmus har velat äta ofta. Jag skickade upp Stefan med Hugo i morse när hanvaknade och låg kvar i sängen till 11. Med uppgång och amning titt som tätt. Idag är jag supertrött och har inte planerat att gå utanför dörren ens. Vilket jag i alla fall behöver eftersom Mongo behöver kissa... Men inte utöver det iaf! =)


En styck sötnos i kläder han fått av min morbror. Tack så mycket!


Fin liten kille igår.



Tröttfis.

Ögon?

2011-03-09 @ 12:06:44<3<3
Dagboken, 8 Kommentarer<3<3

Jo han har faktiskt sånna! =)

Bildregn

2011-03-08 @ 17:37:52<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3

Den här minen dyker upp ganska ofta här hemma.
*Vadååååå??!*


"Mamma! Ta kort på min armbåge!"


Yeah!


Koncentration på hög nivå! =)


Lilla plutten.


Rasmus ville också vara med och göra gester.


Han är jättearg för att han får ligga på mage. ^^


Jag köpte ett par haremsbrallor till Rasmus i storlek 68... De passade på Hugo. XD
Hugo säger för övrigt "Ta kort på magen" Därav den härliga posen. :P


Jag bakade lite igår. :P


Det här är en populär pose när vi tar kort. :P


Älsklingsunge!


Min bäbis! 


Den underbara mysdressen vi fick av Maja. Tusen tack!


Nej nu ska jag göra oss iordning så ska vi knalla iväg till Camilla, Jonas, Nova och Lex och käa lite semla på fettodagen. ;) Puss

Föresten...

2011-03-07 @ 23:39:06<3<3
Dagboken, 12 Kommentarer<3<3
Är det någon som har något förslag på vad man kan bjuda på på ett dop? Vad har ni andra bjutt på? Förra gången så bjöd vi bara på kaffe å tårta men det känns lite fattigt... :P Men jag vet inte vad jag ska bjuda på.

God Natt!

2011-03-07 @ 23:37:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Nu ska jag krypa i säng! I morgon blir den en hel del att göra. Först ska Hugo till dagis, så ska jag och Rasmus till BVC och sedan efter vi hämtat Hugo så ska vi på fika hemma hos Camilla, Jonas, Nova och Lex. Kommer bli superkul! Har inte träffat dem på jättelänge nu! Och det ska även bli roligt att se hur mycket min lilla skatt har gått upp den här veckan. =)

Men nu är det sängen så jag hinner sova lite innan det är dax att amma igen. :P

...Too late. Han vaknade nu. Så vi får väl se när jag kommer i säng.

Hemtex

2011-03-07 @ 23:34:38<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jättesöta prylar från Hemtex.
(Klicka på "namnen" under bilderna så kommer ni till dess sida.)

Kökshandduk Din tur att diska - grön
Kökshandduk

Plasttablett Free food - svart
Bordstablett

19e Bilden

2011-03-07 @ 15:37:05<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
En person som är snygg.


Edward Norton

18e Bilden

2011-03-06 @ 13:55:11<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En bild på din fritid.


Har man verkligen någon fritid med två små barn? :P
Men helt ärligt, när jag inte måste passa på att göra alla måsten hit och dit, så umgås jag väldigt gärna med mina små hjärtan! ♥

Fy bubblan!

2011-03-06 @ 13:51:38<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det har inte alls vart en härlig natt inatt. Igårkväll så somnade Rasmus så gott i mitt knä när jag satt vid datorn. (Jag börjar bli ganska bra på det där med att skriva/kolla på datorn och amma... Haha! Allt för att kunna göra fler saker samtidigt.) Jag var inte det minsta trött faktiskt. Stefan hade vart iväg med Hugo tidigare på kvällen och köpt lördagsgodis och dricka så när barnen ändå sov så satt vi här och spelade lite. Hade lite egentid brev id varandra liksom. XD Som de nördar vi faktiskt är.

Men vid tolv-tiden började jag bli jättetrött och tänkte att jag skulle gå och lägga mig. Pyttsan. Rasmus hade minsan andra planer han. Han skulle suga tutte konstant till klockan slog tre. Då lyckades jag äntligen gå honom att somna om. Då var jag så trött att jag hade börjat störtlipa om någon ens tittade på mig. Så jag somnade bums när huvudet nuddade kudden typ.

Men lyckan var inte långvarig. Hugo bestämde sig för att vakna klockan 6 i morse så det var ju bara att knalla upp. Jag tänkte att när som hellst vaknar väl ändå Rasmus och vill äta så det är väl lika bra att vara vaken. Hugo och jag gosade ner oss i soffan framför playhouse disney och rasmus vaknade inte förän klockan tio! TIO! Fy fan! Hade jag vetat att han skulle sova så länge hade jag fan tvingat Hugo att somna om! Men Rasmus brukar ju vakna vid sju. Oavsett när han åt sist så har han vaknat sju i stort sett alla dagar.

Inatt gick föresten filmen I am Sam på tv. Har ni sett den? Den är underbar! Det handlar om en utvecklinsstörd man som blivit pappa. Mamman lämnar flickan hos honom och sticker redan när hon får lämna BB. Han, som heter Sam, tar hand om flickan och allt går jättefint. Tills myndigheterna bestämmer sig för att han inte klarar av att ta hand om henne längre och de tar henne ifrån honom. Filmen handlar väl mest om hans kamp att få henne tillbaka och den är riktigt hemsk. Hans måtto är All you need is love och det verkar ju fungera bra. Tills alla måste lägga näsan i blöt. ^^ Nej men helt ärligt. Den är helt underbar och måste ses av alla som inte sett den! *Min åsikt*

16e Bilden

2011-03-05 @ 22:57:33<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
En bild på dig själv.

Lite dåligt med tid för bloggen

2011-03-05 @ 14:08:48<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag vet verkligen inte vart dagarna tar vägen. Visst hinner vi med en del saker, men långt ifrån allt jag borde och verkligen låååångt ifrån allt jag vill. Vi har kommit in i lite rutiner här hemma, Rasmus rutiner är "förstör alla mammas planer". Det är lite irriterande. Bara en middag tar ca 2-3 timmar att laga och äta. Det är helt sjukt! Han väljer verkligen sina stunder de grabben. Och de stunderna som Rasmus är lugn så börjar oftast Hugo. Härligt härligt. Men jag hoppas att det lugnar ner sig snart.

I går hade vi en hel del på schemat. Vi åkte bussen in till stan på morgonen/fm; jag och barnen. Där mötte vi Anna Lena och skulle till biblioteket och lyssna på saga. Men när vi kom dit så visade det sig att Anna Lena hade missuppfattat tiden så det slutade när vi kom typ. Tråkigt men jaja.. Istället lånade vi lite böcker till Hugo och sedan gick vi och fika. När klockan slog tolv så åkte Anna Lena hem men jag och barnen stannade kvar i stan. Vi åkte lite hiss å kikade lite i affärer. Vi åt en glass också och träffade poliser. Hugo bara stirrade på poliserna som var jättetrevliga och kom fram och hälsade på Hugo. Som fortfarande bara stog å stirrade på dem. XD Hugo åkte lite bil och stod som fastklistrad och tittade på rulltrappan också. Hur kul den nu kan vara... :P

Sedan kom Stefan och hämtade oss och åkte iväg igen. Han åkte till överby och köpte fika och nya skor till Hugo. Jag sa till honom att se på gummistövlar och hem kom han med ett par tennisskor. Jaja. Nu har han skor till våren i alla fal, men fortfarande inga gummistövlar som passar. :P Får ta det någon dag.

På eftermiddagen så kom Jessica, Viktor, Rebecca, Veronica och Niklas och hälsade på. Hugo fick bondgårdsdjur och Rasmus fick kläder och en speldosa. Tusen tack! Sedan så satt jag och ammade tills jag stupade i säng typ. :P Haha.

Idag blir det lugnare hoppas jag. Dagen har visserligen börjat med en jäkla massa krångel med en unge som inte har velat vara med över huvud taget. (Rasmus) Men nu sover han och jag passar på att slänga in ett snabbisinlägg så länge. :P 

Här kommer lite bilder från igår som avslut på inlägget. ;)










Sova

2011-03-03 @ 23:41:02<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Jag ska alldeles strax krypa i säng. Jag har suttit uppe lite för länge idag egentligen men det får man väl lov att göra ibland. :P I morgon ska jag och barnen ta bussen in till stan och där möter vi upp med Anna Lena. Vi ska till biblioteket och lyssna på sagostund. Efteråt blir det antagligen en fika. =) Nej nu ska jag gå, man vet ju inte hur länge det dröjer innan jag måste upp igen. ;)

Frukost nummer 2

2011-03-02 @ 10:21:55<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag åt yoghurt med banan oc äpple till frukost idag. Det var ingen hit. :S Jag är hungrig igen och ska alldeles strax ta å gå ut å bre mig några mackor. Tacka vet jag bröd!! ^^ Haha.
Idag så har vi en hel del på schemat. Nu först så blir det ju frukost igen, sedan ska jag och R gå i och sova en halvtimma eller så. Passa på när H är på dagis. Sedan blir det tvätta lite, fixa diskmaskinen och ev städa lite innan det bär av för att hämta H. Efter det kommer Emma och Melvin och hälsar på. =) Ja. Det är väl det som finns men det räcekr väl. Man behöver juinte ha hur mycket som hellst å göra. :D

BTW så beklagar jag för stavningen men det ör ganska svårt å skriva på bloggen å amma samtidigt upptäckte jag. XD Puss

Tjockis

2011-03-01 @ 16:48:54<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Vi var på BVC idag och kikade på hur mycket mat min lilla tjockis har fått i sig sen sist. Massor visade det sig. XD Nu väger han 3730 gram och är 53 cm lång. =)

Inatt valde ungen att vara vaken mellan 1 och 6 och äta. Jag var inte överdrivet pigg när klockan ringde vid 7 kan jag ju erkänna. Jag tänkte att det gör ingenting om jag går upp halv 8 istället och ställde om klockan. Sedan somnade jag om och vaknade av att Hugo kom in. Då var klockan kvart över 8. :S Hoppsan jag råkade visst stänga av larmet där i mårgontröttheten. :P Men det blev en liten stressad morgon och sedan iväg till dagis/stan för att gå till BVC.

När vi kom hem så kom min mormor och hälsade på. Hon stannade en stund å kikade på R och sedan var det dax för oss att laga mat. Nu sitter jag här en liten stund och ammar å sedan blir de å slöa framför tv en stund... :P

15e Bilden

2011-03-01 @ 16:38:09<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
En person som du vill vara med.


Hade vart skönt med ett möte med John Blund. :P

Mina barn

2011-03-01 @ 16:34:55<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3

Hugo 


Rasmus

RSS 2.0