Stackars lilla Mormor.

2011-12-28 @ 13:38:15<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Mormor har fått ett hemskt besked. Att hennes lilla älskling har en cansertumör i ögat. :( Stackarn. Tindra är 6½ år och hur snäll och go som hellst. Vet. skulle ringa upp mormor i morgon och prata om vad som händer nu men det lutar väl åt en operation eller avllivning. Och väljer hon en operation så kan de ju heller inte garantera varken att hon kommer att bli frisk, att den inte kommer tillbaka eller att det inte har spridit sig redan. Det är en tung tid för min lilla mormor just nu. ♥


Jo du förstår Marita..

2011-12-28 @ 13:15:52<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Att man tager vad man havet när det skiter sig. :)

Erika skulle ha kommit hem till mig idag efter jobbet men det var inte längre så säkert. Hon hade dubbelbokat dagen och hade lovat att träffa sin syster. Men om det inte blev för sent så skulle hon kanske komma förbi efter hon träffat syster.

Jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt igår för jag var jättetrött... Stefan gjorde det i alla fall... Jag fastnade framför datorn så klart med Tarmo så jag kom i säng vid halv tre istället.. Men barnen kände nog det på sig så de sov till halv tio idag :)

Nej nu får jag nog ta tag i tvätten så får vi se om mormor (hon kanske också skulle komma) eller Erika kommer idag :)


Anna Lena har rätt...

2011-12-27 @ 19:48:40<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har varit jävligt dålig på att uppdatera det sista. Men antingen så har det inte hänt någonting, eller så har det varit fullt upp! Helt sjukt. Allting smockar sig och det kan ju inte hända någonting åt gången liksom.. Hehe.

Men nu har det ju varit jul... Det är klart att det har varit fullt upp då. Så har väl de flesta det över julhelgen? =) Men det har varit en bra julhelg! Den 23 var otroligt stressig för jag är ju precis som de flesta andra, jag väntar till sista minuten med allt. Så i fredags så stod jag här med en lägenhet som skulle storstädas, mat som skulle lagas och godis som skulle bakas. Sedan allt det där vanliga som att hålla koll på barnen, måltider, gå ut med hundarna. Ja. Och Stefan... Hmm. han jobbade förmiddag så han slutade ett. Men det KÄNDES som om han inte var hemma förän fem. Undra hur det kommer sig? I alla fall... 

Den 24 firade vi jul med Stefans familj hemma hos hans moster Annica. Vi var där vid tolv och skulle äta vid ett. Men det gjorde vi ju så klart inte. :P Då var ju inte alla och allt klart än. Men vid halv två satte vi oss ner så vi blev inte så "försenade". =)
Sedan kom Tomten och delade ut alla julklapparna och Hugo var så duktig och gav alla sina nappar till Tomten. Han sa till Tomten att han skulle ta med dem till barnen. =)
Hugo har ju inte använt napp sen i våras, och tanken var ju egentligen att han skulle ge dem till Tomten förra året men han var inte riktigt redo då. Sedan tänkte jag att han skulle ge dem till Lissebergskaninerna i sommras, men vi åkte aldrig till Lisseberg i år. :S Så därför fick det bli såpas sent.... Men det spelar ju ingen roll. =)

Den 25 firade vi jul här med Stefans pappas släkt och hade det mysigt. Delade ut lite julklappar och alla var nöjda och glada. Tom Rasmus var nöjd fram till ca nio. Då var det bums i säng med honom... Men inte somnade han för det. Han låg och myste med pappa och sedan kom de ut igen när gästerna hade gått. Men Rasmus la jag igen ca 15 min efter att de kommit upp och då stensomnade han så han var visst ganska trött. Var nog bara svårt att komma till ro med allt folk här.

Den 26 åkte vi hem till Stefans mormor och morfar och åt kalkon. Mums. Även då var barnen goa och glada. =)

Jag antar att ni undrar när fan vi träffade min familj? :P För er som inte vet det så firade vi jul med min familj den 4 advent. =) Eller ja, det var ju bara de som vi byter klappar med så Mamma, Brorsan, Mormor och Veronica. =) Det räcker gott och alla vad nöjda och glada.

Vi har alla fått superfina presenter som vi är jättenöjda med! Tusen tack till alla! ♥
Nu återstår ju bara att röjja upp efter allt och förbereda inför Nyår. :P Vad ska ni göra på nyår?


Vi klär granen


Rasmus är... med. :P


Sista chokladbiten. :P


Julfin i nya pyjamasen. =) 
(Potatis är väldigt intressant)


Sista chokladbiten
(Full koncentration när vi letar luckor...)


Sista paketet i kalendern


Nämän... Tomten hade vart i strumpan! :P
Och lagt en chokladtomte...


Och ett paket! =)


Jättebra tavla! =)


Barnen väntar spännt på att Tomten ska börja! =)


Tomten får Hugos Nappar 
(Det är ju fan inte EN napp!! :P)


Tomten får kramar och tack av alla barnen. =)Bh storlekar

2011-12-14 @ 17:45:38<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Många undrar varför BH storlekarna består av bokstäver "A ,B ,C ,D ,DD ,E ,F ,G och H", så här är det: (A) Almost Boobs... (B) Barely there... (C) Can't complain!... (D) Dang!!... (DD) Doubledang!!... (E) Enormous!... (F) Fake... (G) Get a reduction... (H) Help, i've fallen and i can't get up...

Apa

2011-12-14 @ 01:24:17<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

Idag var vår bvc-sköterska jättetrevlig och snäll... Vet inte riktigt vad det är med henne om jag ska vara ärlig! Och vad beträffar bytet så frågade jag i receptionen och svaret jag fick var att det är bäst att jag säger det till min sköterska själv. Ja tack! Jag känner verkligen för att själv berätta att jag inte vill ha henne längre och vill byta. Det var ju inte alls därför jag gick till receptionen i stället för henne med en gång! -.-'
Anw så bestämde jag mig för att avvakta lite eftersom jag ändå inte kunde få någon lättare väg, och hon var så väldigt trevlig och förstående idag. Så vi ser efter ettårskontrollen då...

Skrutten hade växt också. 71cm och 8,8kg. Det är en ökning på 1kg och 2cm så nu är han 'back on track' igen.
Det blir lite krångligt att förklara utan att se på kurvorna men han följde i alla fall en kurva från födseln ock sedan började han hoppa lite upp ock ner och till slut tog han ett jätteskutt och hoppade upp en kurva som han höll i någon mån för att slutligen stanna av, och gå tillbaka till den ursprungliga kurvan igen. Ja det ser ut så nu i alla fall... Vi får se hur det ser ut om två månader. :)

Han fick en hemsk hosta i går också som jag tog upp idag. Och otroligt nog så började han hosta där när jag pratade om det... Sånt händer ju typ aldrig! Men i alla fall och sköterskan tyckte att det lät som krupp-hosta. När läkaren kom så bad hon honom lyssna lite extra och det gjorde han. Men han sa att det nig bara var att han var snorig.
Jag envisades lite extra och menade på att brorsan hade det jättejobbigt när han var i den här åldern och var tvungen att få astmamedicin flera gånger om dagen för att lätta. Och då ville läkaren lyssna när Rasmus satt upp också. Då tyckte han också att det mest var högre upp men att det verkade vara på väg ner i lungorna och skrev ut bricanyl. (som jag givetvis glömde hämta ut...!)
Jag suckade lite när läkaren sedan gick och berättade hur det hade gått med Hugo och att vi fick bricanyl till honom också men att det inte hjälpte. Sköterskan sa att vi skulr körs på detta i Max en vecka och om inte hostan hade försvunnit om en vecka sp skulle vi komma tillbaka flr en remiss till näl.

Jag känner att jag hellre kollar upp det här innan det blir så jobbigt som sist. För att slippa lidande för allihopa liksom. Ingen mår ju bra så länge någon mår dåligt. <3 mammas lilla skrutt.

Avslutar med lite bilder på en apa jag virkar just nu. Fattas öron men sen är han klar och ska flytta med ugglan hem till en vän. :)


BVC

2011-12-13 @ 12:18:58<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Idag bär det av mig bvc igen så får vi se hur mycket lillprins Bus växt på dessa två månader då. Jag hoppas väl på lite mer än 200g. 
Hehe. Annars är det väl något som är konstigt med ongen om han inte gått upp mer på fyra månader...
Och någonting borde ju ha tillkommit på längden eftersom jag den senaste månaden har plockat bort i stort sett allt i 62 och även en hel del i 68. Här hände det grejjer så ja... Jag hoppas bara att mätstickan ser det också.

Annars så får nu sköterskan en sista chans. Jag ska ta å kolla upp vad den andra heter så jag kan önska henne om inte det här mötet blir bra heller. Då har hon ju ändå fått tre möten på sig att bevisa att man kan träffas utan att hon behöver racka ner på mig.. :(

Nu håller vi tummarna på en spurt i kurvorna. =)

Btw...

2011-12-10 @ 01:17:31<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag måste verkligen komma på en ny bloddgesign. -.-'

Några förslag? =)

Night Night!

2011-12-10 @ 01:16:17<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Som ni kanske redan vet, ni som har mig på Facebook så har jag fått besked om ifall jag har kommit in på mina utbildningar/kurser till våren. Jag har kommit in på lärarprogrammet (alltså inte förskollärareprogrammet som jag började läsa tidigare) Förskoleklass-åk 3. Jag ser fram emot att läsa utblidningen på distans och det känns jätteskönt att jag kommer att ha ytterligare tre år "hemma" med mina barn och inte behöva ha de överdrivet mycket på dagis pga arbetstider och sånt när de är små. 
Men jag är lite nervös också. Jag kommer ju att läsa i Falun och behöver åka dit ca två gånger / termin och sova där en-två nätter / gång. Alla säger att det kommer gå bra och att jag inte ska oroa mig för det. Men det är just det jag oroar mig för. Tänk om man inte har råd att åka upp liksom... :P Men det går väl att lösa och skramla ihop antar jag. Och förhoppningsvis så lär man ju känna sina studiekompisar och då kanske man kan dela rum med dem och sånt... I guess. 

I alla fall så är det min sovmorgon i morgon och jag har en hel del att göra också. Jag ska koka knäck och fudge. Baka lussekatter, städa och tvätta. Sedan på kvällen så kommer underbaraste Marita över och håller mig sällskap och vi ska kolla lite VD. =) Nu var det längesen.

På tal om Marita så vad jag över hos henne idag. Vi har röjjt ur deras(Läs:hennes) klädkammare. Vi har både rensat och organiserat samt packat ner alla Tommys grejjer så.. Nu slipper hon ha det där mer i alla fall. <3

Nej. God natt! ♥

Julbak

2011-12-04 @ 22:52:20<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Här hemma pågår det för fullt. Häromdagen kokade jag och Hugo knäck, idag har vi bakat pepparkakor. Jag hade tänkt att koka fudge ikväll också men så hade vi inte tillräckligt med mjölk. -.-' Så jag får väl göra det i morgon eller något. Lussebullar ska också bakas! Och mera knäck ska kokas. Om Stefan ska äta i den här takten så lär det inte finnas någon kvar till julfikan. :P Och det är ju lite därför jag bakar. Mycket också för att vi ska kunna äta så klart. Men också för att ha något att bju på. =)

Idag har det vart röj här hemma. Det ska väl heta att jag har städat men det ser ganska mycket ut som det gjorde i morse, nu också. Men jag har fått springa ner till källaren med en massa grejjer och jag har tagit upp de sista julsakerna. Tvättat en del har jag gjort och rensat på min avlasningshylla i köket. Visserligen så ligger där nu en massa annan skit. Men det är för att jag ska komma ihåg och ta fram borrmaskinen så jag kan få in plugg i väggen och skruva fast listen ordentligt. Det sega är ju bara att jag når till verktygslådan med fingertopparna och de är ju så satans tunga! Så jag måste dra fram stolar och bröte och sedan leta upp den där jävla maskinen bland all skit som ligger däri. Fan Stefan borde rensa lite där. Ligger allt möjligt!

Så har jag rensat ut alla sommarjackor, kepsar och liknande i hallen och skickat ner till källaren. Sorterat i garderoben i hallen så man hittar någonting där och sånt. Självklart så har man ju plockat upp efter alla familjemedlemmar och vart ute med hundarna också, men det är ju sånt man gör i stort sett hela dagarna; varje dag.
I går så var vi på Mora Träsk med Marita och Nova. Hugo träffade även William och Anna där. Ja, Anna kom allt och sa hej, men hon satt nere där barnen rockade loss och jag och Marita försökte hålla oss någorlunda inte-i-stimmet med barnvagnen och allt. Men självklart hade vi koll så vi såg ju ungarna hela tiden. Hampus och Jonas fick också syn på oss och kom och sa hej. =) Nova, Hampus och Hugo (med bihang) var där tills i stort sett alla hade gått. De fick varsin tiger t-shirt och var så nöjda så!
Hugo ville gärna sova i tröjan igår men pappa fick på honom pyjamas. I morse så han han knappt komma upp ur sängen innan han sa "mamma jag vill inte ha pyjamas på mig!" Så sprang han och tog fram tigertröjan och sa "den här vill jag ha på mig mamma!" =) Han tycker om den, även om jag tyckte att den var ganska onödig. :P Haha. Men han är ju nöjd så.

Nu tänkte jag hoppa i säng och få mig ett par timmars sömn. Jag har såvit ganska dåligt de senaste nätterna. Rasmus har fått en sån väldig hosta. Så man ligger ju som på nålar och sover och varje gång han yttrar minsta lilla ljud så sätter man sig käpprätt upp i sängen.
Men idag skickade jag iväg Stefan att köpa nezeril till honom i alla fall. Så jag hoppas på att det ska bli lite lättare för honom [läs:oss] att sova. Den tog ju slut härom dagen och i natt/morse satte näsan igång ordentligt igen efter någon dags vila.

Sådan far sådan son.

2011-12-01 @ 22:23:38<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Den här veckan har varit väldigt mycket. Se... jag kan knappt skriva. XD
Barnen har sovit borta en del och vi har haft full rulle här hemma. Vi har bland annat vart i Ullared och införskaffat julklappar så nu har vi två stycken kvar som jag ska ge mig ut och köpa, som vi inte hittade någonting i Ullared. 
Nej. Jag ska sluta, det blir inget bra det här... Men jag tror att min minsta är ganska lik sin pappa... :P Vad tycker ni?
RSS 2.0