Happy New Year!

2010-12-31 @ 20:34:20<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
2010 har vart ett bra år. Jag måste ju säga att den 5 Juni var ett av de bästa datumen i år. Det var då jag plussade med min bebis nummer 2. I och för sig så visste jag redan att jag var gravid då, men fick det bekräftat av testet och Stefan började tro på mig. Haha. Min ägglossning var den 16 Maj och den 17 berättade jag för Stefan att jag var gravid. ^^ Haha. Men han trodde inte på mig fastän jag hade rätt. ;)

Jag antar att 2011 kommer bli ett lika bra år. Om nu ingenting drastiskt händer så kommer vi att bli tvåbarnsföräldrar och förhoppningsvis kommer det att bli lika bra som jag har tänkt mig. =)

Just nu sitter jag hemma hos Camilla och Jonas och vi ska snart försöka lägga barnen. Vi hoppas på att de får lite sömn innan det är dax att gå ut och kolla på raketerna. När barnen väl sover ska vi ta fram lite rätterätt och mumsa på hade vi tänkt. Barnen har istället fått godis efter maten så de blir inte gruvligt snyltade på gotta inte. Det ska väl kännas att det är någon lite extra dag idag när det ändå är nyår. =)

Nej nu får jag nog lämna över datorn till Stefan igen för han börjar sucka väldigt högt i andra soffan. =)

Gott Nytt!

Gott Nytt Allesammans!

2010-12-31 @ 11:05:46<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ja. Idag är det sista dagen på det här året. Stefan har lämnat oss och jag och Hugo har lägenheten för oss själva nu. Stefan åkte till affären för att inhandla det sista till idag. Lite grädde och sånt typ som är dumt att köpa i förväg. 

Ikväll ska vi än en gång bege oss över till Camilla och Jonas. Fast idag blir det mys med god mat. Stefan ska laga maten faktiskt eftersom vi bestämde oss för att äta potatisgratäng med inbakad fläskfilé och till efterrätt blir det chokladpaj i pecannötsskal. Mums. ^^ Och Stefan är den enda som vet hur man bakar in fläskfilé så då fick det bli han som står i köket.

Nu ska jag gå och träna och sedan försöka få Hugo att ev vila en liten stund så han inte är helt körd i eftermiddag. Det är ju inget roligt å ha gnälliga ungar om man väl ska göra någonting liksom. Gnälliga kan de vara på tråkiga hemmadagar istället. :P

Nyår i morgon!

2010-12-30 @ 11:45:32<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ja nu är det ju näst sista dagen på det här året. Året har gått jättefort tycker jag! Men än är det inte slut och än finns det fortfarande saker som behöver göras. Ingenting som visserligen måste vara klart till nyår men ändå. =)

I går var jag i skolan första halvan på dagen. Sedan åkte jag hem för att plugga ett tag till. Men Camilla ringde och störde mig. :P Stefan och Hugo var redan hemma hos dem och de skulle äta, hon undrade om jag ville ha mat också och det tackar man ju inte nej till. ^^ Så jag knallade över och vi satt där tills klockan blev tre. Halv fyra kom jag i säng hemma. Otroligt. Men det var kul. Men sent.

I morse var jag därför inte så jättepigg när Hugo vaknade och tyckte att jag skulle gå upp. Då var klockan 8. Jag lyckades tjata till mig en timme till i sängen med en vilding så det blev inte mycket till vila ändå. Jag kunde lika gärna ha gått upp. Men det är lätt att vara efterklok.

I dag har jag vart på MVC. Det första min BM sa var att jag hade blivit mycket rundare i ansiktet. Nu syndes det där också att jag var gravid. Hon frågade mig om jag hade svullnat upp lite grann.. Kul. Tack för den liksom. Hon menade nog bara väl, att jag skulle bli glad men det kändes inte riktigt bra. Vem vill svullna upp i ansiktet liksom? ^^ Men det går väl över snart. I alla fall svullnaden. Hoppas jag. Magen växte annars som den skulle. 34 cm är SF-måttet nu. Rasmus ligger fortfarande med huvudet neråt och det var ganska fixerat. Men inte helt. Det gick att rucka lite på det fortfarande. Då vet man det.

Nu ska jag sätta mig och försöka plugga färdigt en del och sedan knalla över till Jonas och Camilla där Hugo och Stefan redan är. =)

Gratis gravidpaket

2010-12-28 @ 10:35:48<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag fick ett tips från Nathalie om ett gratis paket till oss gravida. Någon som har fått det eller vet hur det fungerar? Jag letade efter någonstans att "ansöka" om att få det, men hittade ingenting mer än att det stod att allt man behöver göra är att vara medlem så kommer det hem om 4-6 veckor. :S Betyder det att paketet kommer hem atomatiskt när alla krav är godkända? Någon som vet? Det är väl värt ett försök. Det var fina saker i paketet tycker jag. =)


>Länk till sidan<

Tisdag

2010-12-28 @ 10:32:12<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har helt slut på ideer för rubriker. Ni får ursäkta. Men det går nog bra ändå.

Som ni kanske vet så kom jag inte i säng förän vid tolv igår (Ja det är sent för mig nu för tiden). Och det blev ju inte bättre av att jag vaknade när klockan var halv fyra i natt utan att veta varför. Jag fick ligga och vrida och vända på mig tills jag somnade igen. Det gör mig inte mindre trött idag. Jag skulle ha gått och lagt mig som vanligt igår. Man får alltid sota för att man är vaken längre än vanligt! =)

Men idag behöver vi gå ut. Jag har tänkt att vi ska åka till min farmor efter lunch. Om hon är hemma och inte upptagen. Men i alla fall så måste vi åka in till stan och lämna in lite papper till FSK och handla lite. Så ut blir det idag i alla fall.

Idag ska jag träna också. Det var en vilodag igår så då blev det ingenting. Idag är det ett träningspass som gäller igen. =)

...

2010-12-27 @ 23:22:11<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Det fungerade inte. Jäkla bajs. Jag har för dåligt grafikkort i datorn. *Som vanligt* Jag vill ha en riktig dator så jag kan göra någonting på den! Men... Som med allting annat så har man ju viktigare saker att prioritera än en ny dator till mig. :P

Age of Empires

2010-12-27 @ 23:03:56<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Yayy :D Haha jag satt och pratade med Camilla igår om AOE och kom fram till att jag är förbannat sugen på å spela de igen. Det var ju så roligt, förr i alla fall. ^^ Jag hoppas bara att det går att spela på min dator. Jag håller på att vänta på att det ska installera klart just as we speak. 

Klockan börjar ticka iväg och jag bör inte spela länge. Jag ska snart gå och lägga mig som resten av huset här hemma. Alla sover. Men det är ganska skönt att vara ensam uppe ibland. Att inte alltid vara den förste i säng. Ha lite mystid med sig själv framför datorn mitt i natten. ^^

Nej nu är installationen klar och jag ska testa om de funkar. Efter det ska jag ta en promenad ut med Mongo och sedan krypa i säng. God natt alla godingar!

Måndag. Sista veckan på året.

2010-12-27 @ 11:57:02<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Det känns skumt att det redan är sista veckan på året. Det känns som om det borde vara fler dagar kvar på det här året. Men året tar liksom slut på fredag. Eller lördag beroende på hur man ser det. Men hur som hellst är det inte många dagar kvar.

Här hemma händer det inte mycket just nu. Jag har sovit som en kratta inatt och är hur trött som hellst verkligen! Jag orkade inte alls med morgonen i morse så jag hoppade över den. XD Jag satte på barnkanalen i vårat sovrum och öppnade knappt ögonen förän min mobil ringde och tvingade mig att vakna vid halv tio. Jag var ju vaken men låg och drog mig medan Hugo satt och kollade på tv och lekte med gitarren och munspelet som han fick i julklapp. De är uppskattade kan man ju säga. =)

Jag har nu pratat med bemanningen också och de har satt mig som obokningsbar ett tag framåt. Det betyder typ att jag ska höra av mig när jag vill börja jobba igen. Känns både bra och dåligt. Jag tycker ju om mitt jobb och vill jobba men jag orkar inte just nu. Plus att jag snart går på ledigheten och då får jag inte jobba. Men det blir nog bra ändå.

Jag har tänkt att jag ev ska åka till min farmor idag. Jag och Hugo. Jag har inte pratat med henne än, men jag tänkte ringa henne senare. Först och främst måste jag piggna till lite om jag över huvud taget ska orka åka och träffa någon idag. Gör jag inte det så får jag hälsa på farmor i morgon i stället. Det är ju inte konstigare än så. 

På tal om hur trött jag är...  :P Så är Hugo en liten ängel idag. *peppar peppar* Han går runt här i lägenheten och pillar för sig själv. Det är ganska skönt när man inte är på topp själv. :P Men jag undrar.... Vart har vi gjort av alla våra pärlor? Om jag skulle leta upp dom och pärla lite med min son kanske... =)

Vår jul i bilder

2010-12-26 @ 20:50:15<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Granen hos Morgan


Hugo bland alla klappar. Lite sur för han inte fick öppna alla med en gång.


Min lilla kusin var strålande fin!


Snacka om att Viktor blev rädd när han öppnade dörren i tron att det var tomten... ^^


Mamma


I väntan på Tomten


När Tomten kom placerade sig Hugo i knät på min kusin Rebecca.


Hugo får paket


Men han tyckte inte riktigt om tomten för det...


Vi åkte vidare till Stefans mormor och morfar och där var Tomten lite bättre. "Han" fick till och med en puss när han skulle gå. =) (Stefans mormor)


En väldigt nöjd Hugo på juldagen hos Stefans farmor och farfar. Han har fått ett gäng bilar från Rorri. =)

♥ Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor

2010-12-26 @ 13:21:01<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är verkligen kass på att komma ihåg att uppdatera den här listan! Men nu är det ju bara två dagar kvar. XD Haha första och sista gången jag sätter igång med någonting sånt det kan jag väl säga. :P

Dagens rubrik då... Vad ska jag bli när jag blir stor? Ja du... Det har jag funderat på länge. Jag har inte kommit fram till någonting faktiskt. Jag gick media på gymnasiet och tyckte att det var jätteroligt. Jag hade inriktningen Expo som är ljus och färglära. Askul! Men vart ska jag hitta jobb därinnom liksom? Nej det tåget har nog lämnat stationen för länge sen tyvärr.

Jag hoppade in i vården när jag tagit studenten och jag trivdes ganska bra. Speciellt bra trivs jag på mitt "nuvarande jobb" inom särskilda omsorgerna. Därför bestämde jag mig att jag skulle utbilda mig inom det området för att ha någon grund att stå på. Jag läste en termin och funderade på om det verkligen var det jag ville göra resten av mitt liv. Jag hade ingen aning.

Jag har länge funderat på att söka in till lärare så jag gjorde det under tiden jag läste till usk. Jag hade inga som hellst tankar på att komma in, jag sökte liksom in "för skojs skull". Och till min förvåning så kom jag faktiskt in! Jag stog nu i en y-korsning där jag inte hade någon som hellst aning om vilken väg jag skulle ta. 

Men jag valde i alla fall att köra på lärare. Förskolelärare närmare bestämt. Men jag har inte hunnit läsa mer än en termin där heller och jag går snart på mammaledighet. Så om en månad så står jag här hemma. Ledig och med två lika långa och ofärdiga utbildningar. (Fast jag är ju 1/3 usk och bara 1/7 lärare :P)

Jag har haft funderingar på att läsa färdigt min usk-utbildning under tiden jag är mammaledig. Den är ju på distans så jag skulle ju kunna göra det utan att ta extra studielån. Jag har kommit fram till att det jag nog vill arbeta med ändå, det är nog särskolelärare. Och då borde ju båda utbildningarna vara viktiga att ha. Men jag vet inte. Det skadar väl inte att vara lite ledig någon gång ibland heller. Jag behöver väl kanske varva ner lite också...


Jag tror jag är sjuk...

2010-12-25 @ 22:11:49<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag tror verkligen att det är något fel på mig i skrivande stund. Jag längar tills i morgon så jag kan träna igen. Jag måste vara knäpp. ^^ Haha. Men det är väl en bra sak i alla fall. :P

Jag fick ligga i Hugos rum ett bra tag ikväll när jag skulle natta honom. Det tog jättelång tid innan han somnade! Men jag låg och tänkte på hur jag ska göra i hans rum. Han fick ju tavlor utav min mamma i julklapp, med blixten på så de bör väl komma upp på väggen och inte ligga någonstans och samla damm. 

Jag kom på när jag låg där att han behöver en ny garderob snart. Dels så får hans kläder inte riktigt plats i lådorna längre. Och dels så är hans skjortor snart för långa så jag behöver ta bort en låda om de inte ska släpa i byxorna (som ligger i översta lådan...). Jag är totalt såld på Ikeas Stuva-serie. Den blå och den gröna, de är så jävla snygga! Haha. Den blå till Hugo och den gröna till Rasmus. Fast Rasmus inte behöver någonting ur Stuva än. XD Men ändå. Haha.

Vi har i alla fall inga pengar att köpa någonting för. Och de pengarna som vi faktiskt har bör just nu gå till att fixa Hugos rum istället för en garderob när den han har är hel och fungerar ett tag till. Sånt är livet. Tyvärr. Man kan inte få allt man vill ha.

Nu ska jag gotta ner mig i soffan och kika på slutet på Natt på Museet och sedan MIB 2. Mys. =)

Juldagen

2010-12-25 @ 17:42:32<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag är Stefan och Hugo borta. De har åkt hem till Stefans farmor och farfar för att fira jul med dom. Jag fick inte följa med. Jag är fortfarande ganska snorig och även om jag skulle orka med att följa med, så bör jag inte eftersom det finns risk att jag smittar Stefans farmor. Det är inte så bra om det händer... :S Så jag får stanna hemma och träffa dem en annan dag istället.

Igår var vi som sagt hos min morbror och firade jul. Det var ganska lugnt och fint faktiskt fram tills att Kalle Anka hade slutat. När alla barnen väntar på tomten och ja... han kom ju aldrig! Tomten har inte kommit så sent till oss någon gång tror jag och när han väl kom så var han tvungen att gå nästan med en gång. Vilket fiasko. Så min mamma fick sätta sig vid granen och dela ut julklapparna. Det hade vart bättre om någon gjorde på det gamla hederliga sättet och "gick för att köpa tidningen" istället för att vi spenderade så mycket tid att vänta på ett sånt tråkigt avslut på julafton. Barnen var heltokiga och skrek och bråkade. *Suck* Men det gick ju över så snart de fick börja riva i paketen. =) Som väntat.

Hugo fick igår massa fina saker! Han fick bland annat en spis, kastruller och tallrikar, tavlor, en verktygsbänk med verktyg, puzzel, målargrejjor osv osv... Inte så mycket mjuka paket. Han fick två par tofflor som väl får räknas som mjuka. Men det var allt. =) Bara massa roligheter för killen. ;) Tusen tack till alla!

Jag fick också ett paket igår. (Jo jag fick flera och jag tackar så mycket för alla!) Ett speciellt som min älskling hade köpt åt mig. Jag fick Wii Active. Jag hade ju önskat mig ett Wii fit och sa till Stefan att han inte behövde köpa någonting till mig eftersom vi kan spara de pengarna och lägga på ett fit senare... Men så hade han köpt mig ett Active och jag blev jätteglad! ^^ Tusen tack älskling! Jag provade det idag. Hann inte det igår för ja, Stefan provade det och sedan så skulle vi åka. Men idag satte jag igång och körde igång ett 30 dagars träningsprogram. Jag körde dagens program två gånger och jag var ganska trött efter det. XD Haha. Det kändes skönt. Rasmus tyckte inte så mycket om när jag hoppade, jag fick en rejäl spark efter varje hopp. Men annars så gick det bra och jag kunde göra allting. Kändes bra och jag hoppas bara att det kommer att fortsätta kännas lika bra så jag inte tröttnar. XD Nej nu har jag suttit här länge nog. Nu ska jag lägga mig och läsa lite i läroböckerna innan mina killar kommer hem. Jag får väl vara lite nyttig i alla fall nu när jag ändå har lite tid för mig själv. =)

God Jul!

2010-12-24 @ 09:21:52<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Julafton! Hugo och Stefan ligger fortfarande och sover. Jag vaknade av att jag var så kissenödig så jag var tvungen att gå upp. Jag är fortfarande lite trött, men va fan klockan är nio. ^^ Så jag bestämde mig för att försöka grejja lite i lugn och ro tills Hugo vaknar. Så det inte blir stressigt sen. Det är ju faktiskt bara tre timmar kvar innan vi ska vara hos morbror. ;) Men så har vi ju inte så mycket att göra heller. Vi ska äta lite frukost och ta på oss och göra oss i ordning.

Hugo ska öppna två paket också. De stora. Vi bestämde att det känns lite onödigt att dra med oss dom hit och dit när de är så otympliga som de är, så han får öppna dem nu på morgonen så tar vi med alla de andra. Så han får dom av Tomten. =)

Och på tal om det så var ju Tomten här i onsdags. Han kollade ifall Hugo hade varit snäll och eftersom Hugo försäkrade Tomten om att han varit det, så fick han ett litet paket i förskott. ^^ Hugo är lite rädd för Tomten, lite avvaktande. Men det är ju de flesta barn. Jag hoppas att det går över. ;)

Hugo var så söt också när Tomten var här, så när han skulle gå så sa han att han skulle gå vidare och titta om alla andra barnen hade varit snälla. Och Hugo var jättesnabb på att berätta att Nova också hade varit snäll så hon skulle också få julklappar. =) Älskade unge! Det är så härligt att han är så givmild! Att han alltid vill dela med sig av det goda. (förutom några få utvalda leksaker i hans rum. De får ingen röra...!) ^^


Hugo har gjort gröt till Tomten.


Nu kommer Tomten!
"Hej då Tomten!"

♥ Dag 28 – Det här saknar jag

2010-12-23 @ 14:53:34<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag saknar... Vad saknar jag? Jag tycker att jag har det mesta som jag vill ha. En underbar familj och ett fint hem...

Någonting som jag kan sakna though är den där känslan av att vara fri. Inte så jag antar att ni tror, men ni vet när man var liten och sprang runt och lekte. Man var fri och kunde göra nästan vad man ville. Man var oövervinnerlig! 

Jag växte upp i Upphärad som är ett (för er som kanske inte vet det) väldigt litet samhälle mitt ute i ingenstans. Det körde nästan aldrig några bilar igenom samhället och gjorde det det så var det någon granne. Alla kände alla och alla vuxna höll kontakten med varandra och höll koll på allas ungar. Det var en trygg miljö (tråkigt säger mamma). 

De där reglerna som barn har idag, vem som är cool, vem man får/kan leka med och inte osv, de fanns inte i Upphärad. Alla kunde leka och prata med alla i princip.

Jag har ett väldigt starkt minne från den tiden som jag kan sakna känslan av ibland. När vi lekte krig. Alla barnen hade delat upp sig i lag och vi hade två olika läger och de stora pojkarna hade ärtskjutare. Jag kommer ihåg när Fredrik gjorde min första ärtskjutare till mig. När jag liksom blev så ett med laget att jag inte behövde vara en spejjare längre utan kunde få vara med "uppe i gänget". Åh det var en härlig känsla! Jag kunde spricka av stolthet! 

Den känslan av frihet och lyckorus som man kände i sånna lägen. DET kan jag sakna. Varför känns det nästan aldrig så idag? Har vi blivit för stora? Varför? Varför kan vi inte göra ärtskjutare till varandra och springa runt och spana? =)

Dan före Dopparedan

2010-12-23 @ 14:45:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja, i morgon är det som alla nog redan vet julafton. Gud va härligt. Jag har haft alla mina julklappar inhandlade länge faktiskt och inte behövt stressa med det. Men däremot är jag lite seg på att slå in dom! Jag har tre klappar kvar att slå in och det tänkte jag fixa nu innan jag åker och hämtar Hugo.

Annars har jag inte så mycket mer att skriva just nu. Jag har sovit fram till två och sedan har jag vikt in tvätt och slängt in en maskin. Ätit frukost. Så nu ska jag slå in de tre julklapparna och hoppa in i en dusch. Sedan ska jag ta med mig Mongo ut och åka till affären lite snabbt innan jag hämtar min lilla älskling. 

Anna Lena skulle bjuda på middag idag så det känns ju skönt. =) Slippa tänka på någonting sånt. Jag tycker inte att det är roligt att laga mat. Nej jag tycker att det är jättetråkigt! Men det måste ju göras ibland. Tyvärr. *Önskar att Stefan kunde laga mat jämt...*

Mitt i natten

2010-12-23 @ 14:42:19<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3

Klockan är två. Mitt i natten med andra ord. Jag sitter på jobbet och jag har otroligt tråkigt. Det går bra saker på tv, det är inte det. Men jag vill bara hem. Det är lugnt här och det är jag nöjd med för jag hade inte orkat med ett livat hus inatt. Jag är sjuk. Snorig och tät så ögonen rinner. Jag torkar och snyter mig tills delar av ansiktet lyser rött och irriterat. Inte bra. Men nu är det i alla fall bara fem timmar kvar tills jag kan åka hem. Hem till min sköna säng och gå och lägga mig.

 

Eftersom Stefan jobbar i morgon också, han jobbar heldag i morgon faktiskt. Och Hugo sover ju över hemma hos sin farmor inatt eftersom Stefan börjar halv sju och jag, ja jag slutar ju klockan sju. Men därför är det bara jag och Mongo hemma när jag kommer hem i morgon. Jag kan sova ut riktigt och sedan åka och hämta min lilla ängel. Jag längtar efter honom en hel del just nu från det ena till det andra. Ligga i sängen och se på honom när han sover. Min lilla bäbis.

 

Det är svårt att tänka sig att det är julafton dagen efter i morgon. Jag har svårt att se det. Men det är skönt att det inte snöar så mycket i alla fall. Vi ska ut till myckeläng-erikstad och fira jul i år. Hemma hos min morbror med familj. Det är en liten och slingrig väg dit ut så jag vet inte om vi kommer hem igen om det blir snöoväder när vi är där. Jag vill inte gärna sitta fast ute i ödemarken. :P Vem vill det? Men vad ska man göra. Blir det en massa snö så stannar vi istället i stan och firar med Stefans familj. Då har vi större chans att komma hem sen isf. Men jag hoppas att det går som planerat. Vi ska ta med oss brysselkål och vörtbröd. Jag har aldrig köpt brysselkål. Vi får väl se hur det blir. Men det ska väl gå bra, hur svårt kan det vara att tillaga brysselkål?! ^^ Hade vart lite jobbigare med typ jansons. :P

 

Det ska bli spännande och se hur länge alla stannar också. I min familj så stannar vi inte så länge någonstans. Alla har andra ställen de behöver vara på. Alltid. Och julafton är verkligen en sån dag då alla planerar in massa saker. Vi har bara två saker planerade. Varannat år åker vi hem till Stefans familj och är där hela dagen. Och de andra åren åker vi till min familj och är där till ja… till min familj inte firar längre. Till de flesta åkt vidare. Då åker vi hem till Stefans familj för att fortsätta julfirandet tills vi bestämmer oss för att åka hem. Det blir lugnt och skönt även om vi vartannat år är på två ställen. Eller ja, lugnt. Det är ju barn inblandade överallt och livat hela tiden. Men inte så mycket stress liksom.

 

Men det känns som om det inte är så farligt längre. I Stefans familj så är de sex kusiner. Stefan, Theres och Annicas fyra barn. Det är ”de där fyra” som är livade. Ja, Hugo bidrar ju till en del han med. Naturligtvis. Men det är stoj och stim hela tiden. I min familj är vi elva kusiner. Ni kan tänka er att det har varit livat titt som tätt. =) Men vi är liksom uppdelade i två åldrar. Om man nu kan säga så. Det finns ”vi äldre” och ”de mindre”. Jag är äldst. Veronica och Johnny är ett år yngre än mig och sedan kommer Richard och Tommy som är nitton och arton. Rebecca hör också till ”oss äldre” fast hon ”bara” är fjorton. Till de mindre i vår skara hör Anders fyra barn och Viktor. Det är mest de som för väsen hemma hos oss. Och nu börjar i alla fall två av de fem lugna ner sig lite också. Men än är det flera år kvar tills min generation har blivit stora allihopa. Hugo är till och med äldre än min yngsta kusin. Och min näst yngsta är bara ett år äldre. Så ja, det kan dröja ett tag. Och så har vi ju snart Rasmus också.

 

Och Veronica och ev. Johnny kanske snart bestämmer sig för att också utöka familjen. Johnny vet jag inte. Jag har faktiskt ingen aning om hur Johnny står i den frågan för jag pratar inte så ofta med honom. Och om vi pratar så pratar vi inte om barn. =) Veronica dock vet jag att hon är sugen. Men tajmingen är inte rätt där än. Hon är smart. Smartare än jag. Hon tänker lite längre än näsan räcker. =) Fast jag är ganska nöjd med mitt liv och hur det har blivit. Det enda jag skulle vilja ändra på, är att jag vill ha jobb.

 

Får jag ett jobb så hoppar jag av skolan tror jag. Jag vill jobba och jag vill tjäna pengar. Även om jag tycker att det är jätteroligt att plugga och intressant till tusen, så är det fan så mycket mer värt att tjäna pengar. Det är ju tyvärr det som livet verkar gå ut på idag…

 

Nej allvarligt, nu har jag skrivit en hel roman och tänker lägga ner det här. Sätta på en film eller något och hoppas att tiden går lite fortare så jag snart kan krypa ner under täcket hemma. <3


22 December

2010-12-22 @ 18:18:11<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Det känns lite konstigt att det redan är 22. Att julafton är om två dagar liksom. Men det känns ändå ganska roligt. Det ska bli kul å se vad Hugo tycker om sina paket. Och vad han får. =)

Jag sitter här hemma i min halvt städade lägenhet och orkar ingenting just nu. Och jag har faktiskt planerat att inte göra någonting mer heller. Snart kommer Hugo hem med Anna Lena. Vi ska värma gröt och ställa ut på loftgången för ikväll kommer tomten och hälsar på. =) Han kommer och ser så att Hugo är en snäll kille. =) Jag tycker att det är jätteroligt. Tomten har kommit och hälsat på några dagar innan jul under flera år av min uppväxt. Jättemysigt. ;)

Sen ska jag köra hem Anna Lena och Hugo till Velanda och där ska älsklingen sova inatt. Stefan börjar tidigt i morgon och jag ska jobba inatt. Så då fick det bli så. Men han kommer hem i morgon igen så han sover här hemma till julafton. Och vi ska äta julfrukost med risgrynsgröt och mysa (hoppas jag).

Usch jag känner verkligen inte för att jobba inatt. Jag är jättetrött och vill helst bara gå och lägga mig nu. Men det är välbehövliga pengar och ja, jag har ju inte så mycket annat bättre inplanerat. =) Så då kan jag ju lika gärna jobba. Men jag ska snart ringa till bemanningen och berätta att jag ska gå på mammaledighet också. Så de inte håller på å ringa hela tiden utan det kanske blir lite lugn och ro i telefonen. Fast de ringer ju inte så ofta nu heller, men det är i alla fall tråkigt både för mig och dom om jag bara säger nej hela tiden ändå. Så är det ju. Då är det bättre att vara ledig. =)

Hoppas ni andra får en bra kväll så här dan före dan före dopparedan. =)

♥ Dag 27 – Min favoritplats

2010-12-22 @ 13:12:04<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Min favoritplats är här hemma. Är väl ganska tråkigt men jag tycker att det är skönt. Mitt hem är min plats, där jag kan vara precis som jag är och ha (nästan) precis så som jag vill ha det. Nathalie skrev "mitt hem är min borg" och det stämmer förbannat bra. Det är så jag ser det också. Det är allt bra skönt att bara vara hemma ibland. ♥

Rasmus rum!

2010-12-21 @ 22:58:45<3<3
Dagboken, 6 Kommentarer<3<3
I går:Rummet blev klart i går i stort sett. Det fattades två lister till golvet men annars så. Jag var supernöjd! Idag kom Stefan hem med lister (det är ju alltid bra att arbeta på en byggvaruhandel liksom :P) och vi kunde göra rummet helt klart... ♥

I dag:

Taklampan är släkt om någon tycker att det ser lite dunkelt ut och inte förstår varför. :) Den lilla nalle-lampan vi köpte på ullared är uppe och sängen är ihopskruvad. Skötbordet är uppställt och inställt så det som är kvar nu är i stort sett att tvätta kläderna. Men det får tas när våra kläder är upptvättade. :P

Jag har kommit så mycket efter i hushållsarbetet nu det senaste med massor i skolan och renoveringen. Samt att man vill ju ha lite tid för familjen också och jag är så jäkla trött hela tiden så jag stupar i säng så snart jag kan. Men nu får det bli ändring på det. Nu är jag ju lektionsfri några dagar så då har jag ju lite tid på mig att göra alla de där sakerna jag inte hunnit på ett tag.

Men ja, jag är supernöjd med rummet! Nu finns det inte så mycket att oroa sig för. Vi har ordning på Rasmus rum, allt är klart för ankomsten. Vi har en vagn till honom, vi har bilstol kvar efter Hugo. Är det någonting jag har glömt? Finns det någonting mer jag behöver oroa mig för innan jag kan slappna av på riktigt? Jag tror inte det. Jag är bara förbannat nöjd med allt (utom kaoset här hemma då...) just nu. Och det är väl så det ska vara de sista veckorna innan BF. =)

Vecka 34

2010-12-20 @ 11:18:35<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3

Min lilla Älskling

2010-12-20 @ 10:20:47<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag var ute på FB och kikade runt lite och hittade två bilder på Hugo som jag tyckte ar så söta! Det är min mamma som tagit och lagt ut dem och jag hade faktiskt inte sett dem tidigare fast än de är ett par månader nu. Jag tänkte att jag får ju dela med mig lite av min prins. Kan ju inte ha honom helt för mig själv heller... ;)


Hugo hemma hos min mamma på sin tvåårsdag.
(Tyvärr glömde jag kostymbrallorna hemma men då var det ju tur att jag tagit på honom ett par svarta mjukisar innan vi åkte. Hade ju sett lite roligt ut om han hade haft de röda t.ex. :P )Det här är på min kusin Richard's student i somras.
Det är Hugo (som ni ser...) och mammas kille Bjarne. De leker med en ballong. 
(Här har han i alla fall på sig de "rätta" brallorna.)

We = You + Me

2010-12-20 @ 10:16:46<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
how can you feel such a deep hate, for the one you love more than anything...?Det är inte så att det har hänt någonting. Men jag hittade bilden och älskade den. Sedan hittade jag textraden och ja, den var ju underbar den med. ^^

Baby Mama

2010-12-19 @ 23:18:43<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag såg på den filmen nu precis. Jag har inte sett den innan och jag blev helt sjuk av längtan tills Rasmus kommer ut! ^^ Haha. Men jag har ju min bebis här hemma också, men han ligger ju och sover så jag kan inte gå in och mysa med honom nu, då kommer han ju aldrig att somna om!

I morgon var det tänkt att jag skulle till skolan innan lektionen och plugga med studiegruppen men det blev visst inget av. Det var väl lite bra också för då kan jag ju sitta hemma och läsa mer i boken tills i övermorgon. Hugo ska i alla fall gå till dagis i morgon om han inte blir dålig igen. Men det hoppas jag inte. Nu har han inte lekt med någon på en vecka stackarn så det är dax att han får träffa lite kompisar. Och han är ju inte där så länge i morgon.

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Jag är jättetrött! God natt!

♥ Dag 26 – Mina rädslor

2010-12-19 @ 16:37:01<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Jag är rädd för spindlar. Och sprutor. Äckliga saker som får mig att rysa vid blotta tanken. Usch!

Men annars så är jag väl rädd för det mesta med familj och barn är rädd för. Att någonting ska hända dem jag håller kär liksom. 

En annan sak jag är rädd... Eller inte rädd för egentligen men jag var helt övertygad om att det var sant tills för nite alls så längesen ändå. Att Hugo skulle vara utvecklingsstörd. Jag vet att det låter knasigt faktiskt. Men när jag var gravid var jag nästan helt säker på att ungen skulle vara utvecklingsstörd. När han föddes och allt såg normalt ut så lattade det lite, men ändå. Vissa sjukdommar upptäcker man inte förän i ca 4 årsåldern och ja... vi är ju inte riktigt där än. Jag tror inte längre att det är någonting fel på honom. Jag har kommit över det värsta men det har vart en jobbig resa eftersom jag verkligen har velat att han ska vara normal samtidigt som jag haft en konstig känsla i magen som sagt till mig att det kan vara någonting fel på honom som inte syns än...

Ja... Det är fjantigt men så är det. Jag är inte det minsta rädd för Rasmus skull konstigt nog. Fast Anna säger att han kanske kommer ut och ser ut som en tonfisk. XD


Ding ding ding!

2010-12-19 @ 16:31:25<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Rätt svar går till Veronica som hade köpt maskeringstejp till mig. Det var precis det jag ville ha. Jag tänkte att det är väl inte så svårt för min snickare till pojkvän att räkna ut. Men tji fick jag! Hem kom han med någon skum pappersremsa upprullad på rulle som hade en liiiiiten liten maskeringstejp i ena långsidan. Va fan?! Hur ska vi göra med den här nu då? Den var bred och jobbig och för att den skulle sitta så fick vi tejpa i båda ändarna. Men eftersom vi inte hade någon maskeringstejp hemma så fick vi använda den lilla tejpremsan som fanns på pappret. *Suck* Ska man ha någonting gjort rätt, så ska man fan göra det själv. ;)

Men en sak är helt underbar i alla fall. =) Stefan har satt upp taklisterna i Rasmus rum. Det blev jättefint det också. Skitsnyggt med vita lister till den gröna väggen. Och så har han slipat golvlisterna och dörrlisterna så jag ska ta och måla dem här någon dag. Antagligen idag eller i morgon... Och så när det är gjort så ska golvet läggas. Vi vill ju inte riskera att skvätta färg på det fina nya golvet liksom. 

Det är säkert skittråkigt att läsa om renoveringen av Rasmus rum... Men för tillfället är det en väldigt stor del av våran vardag. Det är både jätteroligt och skittråkigt. Jag älskar att renovera och pilla men jag vill inte bo i en skräphög för länge. Och nu är det så jävla skönt att jag ser en tydlig ände på det liksom.

Tusen gånger starkare

2010-12-18 @ 21:38:26<3<3
Dagboken, 6 Kommentarer<3<3
Jag måste säga att jag tycker att det är en bra bok. Den ska vara utläst till litteraturseminariet på tisdag, vilket jag inte tror att jag kommer hinna. Men jag läser så ofta jag kan. Jag har läst 8 av 27 kapitel än så länge och ska alldeles strax gå in och lägga mig och läsa igen. Problemet är ju att jag läser så sakta... Men vad ska man göra. Det finns inte så mycket jag kan göra. Mer än att läsa. 

Det svåraste är ju att jag inte kan läsa om någon pratar eller om tvn är på eller så. Då lyssnar jag lika mycket på vad som sägs som jag tittar i boken å då fattar jag ingenting. Så jag kan ju typ inte läsa vid fler tillfällen än då Hugo sover. Om inte Stefan är hemma och jag kan lägga mig i badet/sängen, men det är ju inte så mycket med den varan här hemma när Stefan jobbar em. 

Men i morgon är han ledig och då ska jag försöka läsa en hel del också... (Om någon nu skulle vara väldigt intresserad av hur det går för mig att läsa en bok...) Men jag rekomenderar helt klart er andra att läsa boken. Det är en "vanlig" bok, alltså ingen direkt kurslitteratur. Den handlar om en tjej i nian. Men mest av allt handlar den om de där osynliga gränserna mellan gäng och kön i skolan. Om hur ungdomar beter sig och ja, jag måste säga att jag känner igen så mycket av det som står i boken från min egen tid i skolan. Ett boktips.

Jag känner också att jag behöver tillägg att jag inte behövde måla listerna fler gånger så nu är taklisterna målade och klara för kapning och upphängning. Det sker förhoppningsvis i morgon. Så måste vi slipa och måla golvlisterna och dörrlisterna. =)

En annan fråga bara, om jag säger till dig att köpa med dig "sån där papperstejp så vi kan tejpa när vi målar. Så att det inte blir färg på fel ställen..." Vad skulle du köpa till mig då?

Om (ca)...

2010-12-18 @ 13:56:44<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
1 Vecka är det julafton
2 Veckor är det nyår
3 Veckor går jag på min mammaledighet
4 Veckor slutar min sista kurs
5 Veckor händer det ingenting speciellt faktiskt
6 Veckor är det BF

Hugo är fortfarande inte riktigt frisk. Han har inte haft feber på ett par dagar nu, men han är fruktansvärt snorig och han hostar fortfarande en del. Vad som känns positivt är ju ändå att vi bara har behövt använda inhalationen typ 2 gånger. Det känns fint faktiskt. Det hade väl kännts ännu bättre om vi hade sluppit använda den alls, men två gånger på 1½ vecka är inte så farligt ändå.

Mitt lilla hjärtegull ligger och vilar i soffan för tillfället. Och jag ska faktiskt ta och väcka honom när jag skrivit färdigt det här inlägget. Vi har ingenting planerat idag. Ingenting alls faktiskt. Vi ska väl bara ta det lugnt och försöka bli friska. Stefan blev sjuk i början på veckan, men det är borta nu. Jag blev sjuk i mitten på veckan och är fortfarande snorig, men det funkar.


Vad händer annars här hemma då? Jag har målat Rasmus rum för sista gången. *Underbart* Och jag är supernöjd med färgerna! De är skitsnygga! Idag har jag målat listerna två gånger och hoppas på att det ska vara nog. Vilket jag tror att det är men man vet ju aldrig. Nästa projekt är ju då att lägga golvet och sätta upp listerna. Så är rummet i stort sett färdigt! Det som är kvar är hyllplanen som ska upp i "hålet". Men den gröna färgen som jag skulle ha målat hyllplanen med, kommer inte att räcka. Jag måste åka och köpa en burk till isf och det har vi inte råd med just nu. Men hyllorna är ju inte så akuta och de får faktiskt vänta tills senare. Nu vill jag bara ha färdigt rummet så att alla Rasmus prylar kan flytta in och göra det till en barnkammare som det är tänkt. ♥
Visst blev det läckert!

♥ Dag 25 – Det här är jag bra på

2010-12-18 @ 13:38:57<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag tror att jag är en sån där lite jobbig person som anser att hon är bra på väldigt mycket. Men jag tror också att det är bra att tänka så. Varför inte liksom? Varför skulle jag vara sämre än någon annan? Jag är bra. På mycket.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta

2010-12-16 @ 22:42:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är, förutom alla andra dåliga sidor som jag redan har beskrivit, en väldigt lipande person. Jag lipar till allt. Så då vet ni det. :P

Jag gråter när jag tänker på mina barn och hur lycklig jag är. Jag gråter när jag ser en sorglig film på tv (jag behöver inte ens vara insatt i handlingen, gråtande människor får mig att gråta). Jag gråter när jag är ledsen så klart och när jag inte orkar längre.

Men det som är mest irriterande är ändå att jag gråter när jag är arg. När jag är ledsen så rinner tårarna men när jag är arg så sprutar dom! Helt otroligt. Och naturligtvis så blir jag så arg på mig själv för att jag börjar gråta, när jag är arg, att jag gråter ännu häftigare och kan oftast inte få fram ett ord av vad jag ska säga. Detta brukar i sin tur göra att Stefan skrattar åt mig när jag håller på som jag gör och försöker få fram någonting mellan snyftningar och snörvel, så jag blir ännu argare (om med nu går) och gråter ännu mer. Ja ni fattar varför jag tycker att det är jobbigt eller? Jag brukar försöka gå därifrån och lugna ner mig när jag känner att tårarna är på väg. Gråta i "mitt rum" en stund för att sedan gå ut till Stefan och ge det ett nytt försök... I kanske tre minuter innan det är dax för nästa paus... Våra bråk kan därför hålla på ett tag och vi kan tom glömma av vad det är vi bråkar om innan vi har kommit på en lösning.
(För er som undrar så har jag ändå kommit på en lösning till mitt lilla problem. När jag är så där riktigt arg eller upprörd på någonting som Stefan har gjort eller inte gjort. Så skriver jag en lapp till honom. Oftast inte en lapp... Oftast ett brev. Mellan 1-2 A4 brukar det bli. ^^ Men när jag sitter där och skriver i min frustration så lättar det. Det har samma effekt som att stå och skrika på honom liksom, fast han hör inte att jag skriker. :P Detta gör jag oftast på kvällarna eller nätterna så lägger jag brevet på bordet så han ska se det på morgonen. Vi pratar nästan aldrig om vad jag "sagt" men jag märker att han har läst eftersom han skärper sig och slutar fjanta omkring. u låter det som om detta har hänt massa gånger. Det har det inte. Under de fem åren som vi har vart tillsammans har jag vart tvungen att skriva till honom två eller tre gånger eftersom det har vart för mycket för att jag ska kunna få fram det på annat sätt. Men så har jag läst det och ja, det har löst saker och ting även om ni inte trodde att det skulle gå.) :P

Nu blev ju detta mer ett inlägg om hur jag är/beter mig när jag är arg, men som ni förstår så kan jag gråta över det mesta och det är liksom ingen idee att försöka få ner alla tillfällena då jag kan brista i gråt, det hade bara blivit en tråkig lista liksom...

♥ Dag 23 – Hur muntrar jag upp mina vänner?

2010-12-15 @ 22:28:09<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
Det är väl olika beroende på vilken kompis det är naturligt vis och på vad som har hänt. Men att baka, köpa godis och ta med en bra film brukar väl alltid fungera. ;) Mysa ner sig i soffan och släppa världen för en timme eller tre och sedan sitta halva natten och prata om allt som har med livet att göra. Det brukar väl alltid muntra upp. ^^

Bedtime Story

2010-12-15 @ 22:19:25<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det var tänkt att vi skulle hinna med asmycket idag. Stefan har varit ledig och hemma med Hugo, jag var i skolan fram till tolv och så köpte jag tåv liter färg med mig på vägen hem. Stefan hade lovat mig at fixa lite tvätt och disken innan jag kom hem, men när jag gjorde det så hade de nyss gått upp. Så mycket med det liksom. 

Jag har heller inte orkat göra någonting idag typ. Det känns som om jag håller på att bli sjuk jag med. Jag känner mig så där konstig ni vet som man gör innan man blir riktigt sjuk. Men jag håller ut, jag har ju bara fyra dagar kvar i skolan nu innan julledigheten så jag hoppas jag får med mig allt i alla fall. 

Stefan har vart duktig och spacklat taket idag i alla fall. *Yes* Så har jag målat. Vi kom billigt undan med takfärg, men jag förstår fan att den var billig! Den är ju helt sjukt kass! Jag har målat taket fem gånger (!!!) och ändå syns spacklet igenom. Jag håller på att bli galen! Men nu ger jag upp för idag och hoppas på att någon form av ett mirakel händer inatt så att spacklet inte syns igenom i morgon. Så jag slipper måla skiten igen och kan fortsätta med väggarna. Som jag föresten är väldigt nöjd med att jag inte har spillt så mycket takfärg på. Det är bara en liten del på en vägg som jag behöver måla om för att det är lite vita stänk på den. Men annars är jag nöjd. =)


Stefan har spacklat.


Jag har målat.... Fem gånger!

Nej me jag ska faktiskt gå och försöka få mig lite sömn. Det är ju upp tidigt i morgon igen och antagligen har jag en väldigt pipig unge hela eftermiddagen i morgon med. Han är inte alls bra och han piper i ett. Jag tror inte att han är tyst en sekund! Jag blir otroligt trött i huvudet. En sjuk unge kan jag ta, inga problem men pipandet vill jag fan kasta ut för det orkar jag inte med! 

Got natt på er allesammans!

Pojkigt och Flickigt

2010-12-15 @ 12:47:39<3<3
Dagboken, 6 Kommentarer<3<3
Jag funderade på en sak idag. Hur kommer det sig att vi när vi ska koncentrera oss på jämställdhet och genus, bara fokuserar på flickorna? Tänk efter. Hur gör vi när vi är genusmedvetna och arbetar mot könsroller?

Vi tar bort klänningarna från våra flickor, vi ger flickorna mer gröna och blå kläder, klär dem tuffare. Vi säger till flickorna att det är ok att leka med bilar och köper hem flygplan och tågbanor. Vi uppfostrar våra flickor till att bli tuffare och våga ta plats, att inte bli den där lilla snälla som alltid säger "ja tack" och niger försynt. 

Men pojkarna då? I bästa fall kan vuxna säga till dem att det är ok att leka med dockor och i lekköket. Men annars så får en pojke vara precis som han är. En pojke behöver inte ändra på sig bara för att vi blir genusmedvetna. Nej, för det är väl flickorna som ska bli mer som dom? Mer som en pojke för att göra samhället mer jämställt? Är det inte så? Vad är det för fel på att en pojke vill vara mer flickig?

Varför arbetar alla så frenetiskt med att få flickorna mer pojkiga, skulle pojkarna vara bättre än flickorna? Mer värda? Eller varför inte försöka få båda parterna mer lika varandra istället för att försöka få den ena "sorten" att bli som den andra?

Tjejerna

2010-12-14 @ 21:59:30<3<3
Dagboken, 4 Kommentarer<3<3
En sak som jag tycker är ganska rolig är att alla mammorna i våran mammagrupp har blivit gravida igen. =) Theres var först ut med att kläcka sin lilla pojk och Kajsa var tvåa och fick en Flicka. Marie blev god trea och fick även hon en liten pojke.Tvåbarnsmammor nu för tiden. ;) Efter Marie kommer jag på tur och sedan Jessica. Sandra har berättat att hon också har en bulle i ugnen och Emma släppte nyheten i veckan. ♥


Emma, Jessica, Marie, Jag och Sandra på inflyttningsfesten här hemma.

Vecka 33

2010-12-14 @ 21:37:33<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
I går gick jag in i vecka 33. Nu är det inte långt kvar. :D Jag var hos barnmorskan idag också på kontroll och jag har gått upp totalt 9 kg. Alltså 2 kg sedan förra gången för en månad sedan. Jag hade ett S-F mått på 32 cm, alltså 2 cm större än jag hade med Hugo i vecka 33. ;) Då är det bestämt att magen faktiskt är lite större den här gången. Som jag sagt hela tiden. Det märks på kläderna om inte annat. :O

En annan sak som hon kollade den här gången också (fast hon egentligen inte skulle göra det förän nästa gång) var hur Rasmus ligger. Och jo då, han ligger med huvudet neråt. Jag vet inte om han är fixerad eller ruckbar eller något för det sa hon ingenting om, men huvudet neråt har han i alla fall. =)Sen har vi ju min lilla prins här hemma. Han är fortfarande sjuk. Men febern är borta i dag i alla fall. När jag kollade i eftermiddags så hade han 37.8 fast han inte fått alvedon på hela dagen. Han har en normaltemp på 37.1 så den är ju fortfarande lite hög, men febern är ju borta i alla fall. Men däremot så har han fått världens förkylning istället verkar det som. Ögon och näsa rinner på stackarn och han är allmänt pipig. Hoppas det är bättre i morgon.

På tal om i morgon så visade det sig att pengarna hittade sin väg fram till mig lite tidigare än beräknat. :D Så jag ska åka och köpa färg i morgon efter skolan. En liter av varje färg blir det. Sedan håller jag på att övertala Stefan om att fixa taket snart. Så vi kan fixa färdigt det. Det är så lätt fixat men jag når inte och kan inte själv. Men Stefan är lite lat. ;) Vi har fått hem listerna också och färg till dem så förhoppningsvis kan vi "sätta upp" dem snart också. Fast vi måste ju lägga golvet först. Men det är snart fixat. Det har vi ju också ståendes här hemma så det är bara att såga till och lägga ut. Åh vad jag längtar tills det är klart så jag kan börja ställa i ordning Rasmus saker i rummet! ♥

Bloglovin'

2010-12-14 @ 20:58:32<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag gick och funderade lite på idag vad ni som läser min blogg skulle vilja läsa om. Vad som är intressant liksom och varför ni tittar tillbaka in igen. Är det bara för att snoka i vad vi gör om dagarna? Är det någonting som ni skulle vilja att jag började skriva mer/ mindre om? Vad? Vad vill ni läsa?

Jag hade nog inte läst min egen blogg om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker oftast att jag skriver en lista över vad vi gör om dagarna och inte så mycket mer. Det är inte intressant för mig. Jag läser ingens blogg för att få reda på vad de har gjort idag. Det är liksom inte intressant. Därför frågar jag er nu, vad vill ni att jag skriver om?

Sedan funderade jag lite på, vad ni läser för andra bloggar? Själv har jag Bloglovin', en sida som hjälper en att hålla koll på de bloggar man läser och de nya inläggen. På så sätt slipper jag gå in i alla bloggar, utan det räcker att jag går in på bloglovin så kan jag läsa alla inlägg därifrån.

Vilka bloggar läser jag då?
På min lista ligger några av mina vänner så som Emma, Marita, Marie, Linda och Nathalie. Deras bloggar läser jag eftersom ja, de är mina vänner och det är lite roligt att se vad som händer när vi tyvärr inte träffas så ofta.

Sedan har jag några sybloggar som jag kikar in på för att få lite inspiration och läskas att plocka fram symaskinen. ;) En virkblogg också för att hon virkar så söta figurer! =)
Gecko, Strömming och En kreativ liten blogg.

Jag har Lindas sminkblogg som jag kikar in på ibland. Jag gillar verkligen vad hon gör. =)

Foki finns med på min lista också eftersom jag gillar alla de söta sakerna hon hittar/kommer på. Men jag kikar inte in så ofta faktiskt. 

Och en gratisblogg där det finns massa erbjudanden om "gratissaker". Men där är jag väldigt sällan inne. Hon hittar väldigt sällan saker som passar mig tycker jag. Men hon finns med på listan eftersom ibland så händer det ;)

Sedan finns det två bloggar som jag verkligen gillar. Deras bloggar läser jag för att jag tycker att deras åsikter och nästan allt de skriver om är intressant. Lady Dahmer och Anna Kaagaard Kristensen och Marita är faktiskt de enda bloggarna som jag läser varenda inlägg ifrån. (Marita uppdaterar ju ca 1 gång i veckan så det är ju inte så ansträngande heller :P *PIIK*

Stoooor skärm!

2010-12-14 @ 12:20:57<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Det känns ganska konstigt att sitta vid en dator i skolan och blogga. Vanligtvis så scrollar jag ner och ser knappt "Rubrik:" och de tre knapparna nedanför 'inlägget'. Så nu känns det ganska skummt att jag ser ALLT. Allt från loggan högst upp till den lilla texten längst ner, och ändå finns det plats kvar. ^^ (Jag har ju en mini-laptop)

Men det var inte det jag skulle ta upp faktiskt. Jag har vart på en väldigt intressant föreläsning om kultur och etnicitet. En rolig föreläsare och ett bra ämne. Dock så var ju några tvugna att förstöra allt sammans med att ständigt ta upp frågan om en lärare får uttrycka sina egna politiska åsikter inför en klass eller inte. Detta på grund av att föreläsaren hade tagid SD som exempel i frågan om utlänningar och hur man definierar utlänningar. *Härligt*

Nej nu måste jag gå härifrån faktiskt. Det kom en snubbe och satte sig brevid mig precis och han STINKER svett! :S Så jag går över till BVC-Huset och läser en bok istället och väntar på att få komma in och sedan åka hem. ;)

♥ Dag 22 – Det här upprör mig

2010-12-14 @ 12:15:29<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är väl en ganska lugn person som inte blir upprörd över för mycket. Däremot älskar jag att diskutera även om mina argument kan ta slut ganska fort eftersom jag oftast inte är så påläst i de diskutioner jag ger mig in i. :P Men det är smällar man får ta.

Saker som döremot intresserar mig och som jag kan diskutera för och emot i evigheter är t.ex. genus och invandrarfrågor. Jag har en vän som är min raka motsats i dessa ställningstaganden och vi kan diskutera ganska länga och väl. En gång hade vi en "parmiddag" med våra respektive och de höll på att somna innan jag upptäckte att klockan hade blivit långt in på natten och vi kanske borde runda av. ^^ Sorry Stefan!

Jag tycker att det är super-intressant att se hur andra tycker och tänker istället för att ta saker och ting personligt.

Saker som däremot kan göra mig ganska upprörd är tex. när Stefan inte plockar bort efter sig (fast jag inte är någon ängel heller), att Stefan aldrig SER hur det ser ut, att han aldrig SER att det ligger tvätt i maskinen eller att diskmaskinen är färdig. Att han hänger upp tvätten slarvigt eller att han helt enkelt inte KAN vika kläder eller hålla ordning i garderoberna.
De flesta saker som stör mig har med Stefan att göra helt enkelt. Andra männikor får ganska mycket leva precis som de vill. Det är ofta (inte alltid, men ofta...) ingenting som stör mig så varför bry sig. ;)

God Natt!

2010-12-13 @ 22:01:17<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag ska ta och gå in och lägga mig alldeles strax. Min plan var att natta Hugo och sedan ställa mig och måla lite i Rasmus rum. Se hur långt jag kommer med den gröna skvätten som är kvar. Men så blir det inte. Jag somnade inne med Hugo och trött som fan var jag tvungen att gå upp eftersom jag var både törstig och kissenödig. Har ju heller inte borstat tänderna eller ens tagit av mig kläderna för den delen. 

Jag funderade en liten stund på om jag skulle försöka piggna till lite och måla ändå, men så kom jag på att jag har föreläsning kl nio i morgon bitti och sedan har jag en eventuellt fortfarande sjuk och pipig Hugo resten av dagen. Så det är nog ändå bättre att jag går och lägger mig. Vi har ju ändå inte pengar just nu till att köpa mer färg så det är ju ingen direkt brådska. Vi får väl ändå vänta lugnt och sansat på att nästa pengaregn (om det vore så bra ändå) kommer in på kontot. 

Jag måste bara säga att den här kursen som vi började med idag, den känns jävligt bra! Den handlar om Genus och Interkulturalitet. Inte för att jag har en blekaste aning om vad interkulturalitet är för någonting men det lär jag väl märka så småning om under kursens gång. Men det som de gick igenom på introduktionen är sånt som jag tycker är väldigt intressant. Plus att det här med Genus faktiskt (tro det eller ej, jag är inte alltid så bra på att visa det eller handla där efter men...) är någonting som verkligen intresserar mig! Så därför känns det fint att den sista kursen handlar om någonting intressant. Då kanske tiden går ännu fortare och man inte räknar dagarna fram tills ledigheten. ^^

På tal om det... Måste ringa till FSK och höra om de fått in mina papper också. Om jag skulle försöka komma ihåg det imgn. Hjälper ni mig och påminner mig? ;) Annars måste jag ringa till löne och skälla lite på dem att de är så sega med att skicka in papprena till FSK som de lovat att göra. =)

Åh... justeja, en rolig sak som händer i morgon. MVC! Mäta magen och vägning. =)

Lilla älskling!

2010-12-13 @ 18:02:02<3<3
Dagboken, 3 Kommentarer<3<3
Min lilla älskling är sjuk. Han fick feber natten till i går men så försvann den igår. Den kom tillbaka sedan på eftermiddagen och Hugo fick alvedon och krypa till sängs. Men innan vi skulle gå och lägga oss (jag och Stefan alltså) så hade han redan jättehög feber och fick sova inne med oss.

Jag vaknade halv fem inatt av att Hugo låg och skakade brevid mig. Jag trodde att det var en feberkramp. Hugo har inte haft någon sån än men han har stor risk för att råka ut för en eftersom de är ärftliga och jag hade ett antal när jag var liten. Men när jag tog i honom så tittade han på mig och sa "Ja....? Ja...?" precis som, vad är det du vill? och det är ju inte "meningen" att han ska vara vid medvetande om han har en feberkramp...? Så jag frågade om han frös och han svarade ja, och när jag höll om honom och bäddade in honom i täcke så slutade han skaka.

Däremot var febern rasande. Han hade 39.8 så han fick alvedon men febern vägrade ge med sig. Efter någon timma ville febern ändå inte gå ner mer än till 39.2 så jag tog in honom i duschen och duschade av honom lite svalt. Hugo skrek som en gris under hela tiden att han inte ville duscha. Sen ringde jag till 1177 som sa att det inte var någon fara och hon kunde inte alls förstå att jag var orolig när febern inte ville gå ner.

På morgonen hade prinsen 40.8 och med alvedon i kroppen så gick den ner till 39.5. När jag åkte till skolan hade den sjunkit till 38.4 vilket kändes bra. Men när jag kom hem igen var den uppe i över 40 igen. Hugo fick mer alvedon när "tiden gått ut" och tempen gick ner till 40 grader. 

Jag ringde VC men de hade ingen plats i telefonkön och bad mig återkomma i morgon. Jag tänkte att jag väntar lite med 1177 eftersom de var så otrevliga inatt och nu har febern gått ner till 38.8 grader och han har fått i sig lite mat (typ 5-7 mackaroner men ändå). Jag hoppas på att det går neråt men det vet man ju aldrig. Får se hur det utvecklar sig.

Detta är väl ett ganska tråkigt inlägg att läsa, men jag ville väl mest skriva av mig lite. Man känner sig så hjälplös när de små är sjuka och man kan inte göra någonting. Att tillägga är väl att Hugo har orkat leka med klosshinken tre gånger på hela dagen. Annars har han legat utslagen i soffan så då blir man ju extra orolig. De brukar ju vara full rulle trots feber liksom... :(

♥ Dag 21 – Mina dåliga sidor

2010-12-13 @ 17:47:23<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är svartsjuk. En hel del om jag ska vara ärlig. Jag är inte så svartsjuk var det kommer Stefan faktiskt eftersom det inte finns några potentiella hot. Jag litar på Stefan och tror inte att han skulle göra någonting; och helt ärligt så är han nog lite för blyg för att göra någonting heller. Det är ganska skönt faktiskt. Att inte behöva oroa sig, men annars, tidigare har jag haft väldigt ont av andra tjejer i närheten av min kille.

Jag vägrar inse att jag har fel. Jag kan liksom inte ha fel. Så är det bara. Även om någon motbevisar mig så skrattar jag hellre bort det (och folk runtomkring brukar förstå att jag har insett att jag har fel) men jag tänker aldrig erkänna det. Så är det bara och Stefan hatar det. ^^

Ja, det är väl de två värsta tror jag. Orkar inte sitta här och tänka igenom alla mina dåliga sidor, de kan ta ett tag. ^^

♥ Dag 20 – Mina förebilder

2010-12-12 @ 21:04:42<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har aldrig haft förebilder som har varit stora människor som utfört stora saker. Varför ska jag ha det? Jag har väl alltid känt på mig att jag inte kommer att bli en av dem. Mina förebilder har istället varit personer i min omgivning som jag har sett upp till. 

Min moster till exempel. Hon har vart min förebild så länge jag kan minnas. Jag tycker att hon är helt underbar. Liten och söt men ändå så mycket kraft och vilja. Hon har väl inte uträttat något stordåd så vitt jag vet, och hon är väl ingen ängel heller. Men hon har liksom alltid stått på rätt sida och vart en bra förebild. Min moster är en sån människa som jag vill vara. Underbar.

Grönt. Eller Glass.

2010-12-12 @ 17:50:53<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Hugo har vart väldigt fascinerad av den gröna färgen på Rasmus väggar. Han säger att mamma målar glass. ^^ Sötnosen. Men nu är första målningen med det gröna klart, och toddyn har jag målat två gånger. Men tyvärr så räckte inte riktigt färgen. :S Så vi måste åka och köpa en liter till. Tyvärr. Men det får väl göras. Får väl se om det fattas lite färg i den gröna också eller om vi har bättre tur med den. Antagligen inte eftersom vi målar lika mycket vägg med båda färgerna. Kanske lite mer med den gröna.
Vad tycker ni? =)

Barnvagn - Check!

2010-12-12 @ 14:36:16<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Nu var den sista prylen införskaffad. Nu har vi även en barnvagn. En Quinny. Det är en trehjulig vagn med tiltande framhjul. Känns bra. Jag var lite orolig att den inte skulle få plats i bagaget men Stefan fick faktiskt in både denna och Hugos vagn (som vi glömde ställa ur bilen när vi åkte och tittade på Quinnyn)  i bagaget. Så det kändes ju positivt. Vi behöver ju ändå en kombi, jag står fortfarande fast vid att vi behöver ett större bagage! Men det funkar ju tills vidare, som det har gjort i två år nu. :P 

Nej nu ska jag slänga in vagnens tyger i maskinen och så ska jag ställa mig och måla ett andra lager med Toddy i Rasmus rum. ;) 

Vagnen får ni se någon annan dag när den är tvättad och fotad. :P Annonsen var redan borttagen från internet när vi kom hem så jag kunde inte sno deras bild som jag tänkt. ^^

Farmor

2010-12-12 @ 11:16:38<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag var det tänkt att vi skulle åka och hälsa på min farmor. Men jag får ringa henne sen, Det kommer nämligen inte bli något av. I fredags kväll så började Hugo hosta. Men detta var över igår. Men igår em blev det värre igen och Hugo började både hosta och rossla. Lät inget vidare. Inatt när jag skulle stänga av Hugos tv och tända lampan i fönstret så var han fortfarande vaken. Han låg och smågnydde i sin säng och när jag tog i honom så brände jag mig nästan. Stackars liten. Min lilla älskling hade 39 graders feber helt ensam där inne. Så jag låg hos honom i en timme tills både alvedonen hade börjat värka och han hade somnat. Idag har han fortfarande 38.5 grader så det blir ingen utflykt idag. Tror att det är bättre att vi stannar hemma så han kanske är frisk tills i morgon när vi behöver ha honom på dagis. :S Plus att det är ju luciafirande på dagis i morgon eftermiddag. 

Jaja, vi får se hur det går. Nu ska jag gå och göra i ordning lite frukost i alla fall och tända det tredje ljuset i adventsljusstaken. :D

Älskar dig!

2010-12-11 @ 23:42:03<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Min lilla älskling har börjat säga till mig att han älskar mig. Men det sker bara (med undantag av en gång) när vi är ensamma. Han kan komma rusande fram till mig mitt i en lek och ge mig en bamsekram och säga "älsar mamma!" Gud vad underbar han är verkligen! Jag blir helt varm inom mig varje gång han säger det. För det är inte ofta som han svarar tillbaka med det efter att jag sagt till honom att jag älskar honom. Utan det kommer när han vill liksom. Han bestämmer när han ska säga det och det gör det ju ännu mer personligt än om han skulle svara tillbaka varje gång bara. ♥

Det där undantaget jag nämnde var igår faktiskt. Stefan, Figge och Hugo satt och åt och jag skulle iväg (jag var på kursavslutningsfest igår, jättekul! Tack alla inblandade!) så jag gick in i köket och gav Hugo en kram och sa hej då och att jag älskar honom. Då kramade han mig hårt och sa "Äls.." så tittade han på Stefan och Figge och det syndes riktigt på honom hur pinsamt det var att de hörde att han sa det. Det var precis som om han skulle vara en cool kille och så ertappade hans kompisar honom med att krama och säga att han älskar sin mamma. Han var så söt! Stefan berättade för Hugo att han älskar honom också och då log Hugo och började busa med Stefan istället. *Älskade unge!*

Jag fick lite sovmorgon i morse och när jag vaknade ringde jag till Anna Lena. Hon frågade mig igår om vi ville hänga med till Torp idag och ja, det kände vi för. Så vi gjorde oss i ordning och åkte ut. Jag köpte de sista tre julklapparna och nu är vi alltså helt klara! Underbart. Vi gick där och strosade och sedan åkte vi till överby och kikade lite. Jag handlade lite mat och så gjorde vi tacos när vi kom hem. :P Mumma. 

Stefan och Figge har vart hemma och tapetserat klart inne i Rasmus rum. Och när jag kom hem så var det meningen att jag skulle börja måla. Men jag orkade verkligen inte det! Så jag la mig och slöade i soffan lite och tog det allmänt lugnt tills jag la Hugo. När han sen somnat så kunde jag ju inte hålla mig! Jag var ju tvungen å börja kladda lite där inne! :P *Typiskt mig* Så nu är Toddy-väggarna målade och det är ganska gult. Stefan (som valde den färgen) tyckte att det blev inte alls som han hade tänkt sig. Men jag tror att det har mycket att göra med att de andra väggarna är vita. Och då blir ju toddy väldigt gult. När de andra väggarna blir gröna så tror jag att toddyn kommer att bli mer vit i färgen just eftersom det inte finns någon direkt vit kontrast på samma sätt.

Nej nu håller jag på att somna här igen! Varför kan jag aldrig gå å lägga mig i tid någon dag?! Men i alla fall så kommer några bilder som avslutning på ett ändå ganska långt inlägg. ^^


Färdigtapetserat. Vitt och fint.


Jag försöker övertala Stefan om att fixa taket, det ser inte bra ut...!


Ser ni skillnaden? Två av väggarna är av den här färgen och resten blir grönt. :)


Tjockismage!


31+5
Slutet på vecka 32

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag

2010-12-11 @ 23:28:01<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja... Vad ångrar jag? Jag ångrar en hel del saker faktiskt som man i efterhand vet om, men som just då kändes smart.

Jag ångrar mitt första bilköp, jag borde ha köpt en bättre bil än vad jag gjorde. Jag hade ju pengar, och förstår egentligen inte varför jag envisades med att jag skulle ha en Suzuki Swift. :P Men det skulle jag ha och det köpte jag också.

Jag ångrar våra dumma jävla beslut vad det gäller krediter och lån. Att vi satt oss i den här förbannade sistsen som vi gjort och att jag låtit mig övertalas av Stefan varenda jävla gång. Jag ångrat att jag inte sagt nej och hållt fast vid det! För det är ju egentligen inte många saker av det vi sitter och betalar av som vi verkligen behövt!

Jag ångrar Khaled. Jag orkar inte ta upp historien här och nu, men ni som vet vet. Jag ångrar honom, jag ångrar att jag var så jävla dum och inte höll mig till min plan som funkade asbra ända fram tills jag träffade Khaled. Men vad ska man göra liksom... Det är väl bara att acceptera det och gå vidare.

Jag tror inte att jag kommer på någonting mer just nu, och egentligen är ju allt bagateller. Det är saker som man lär sig någonting av. Jag har blivit en smartare (hoppas jag i alla fall!!) person av mina misstag och egentligen så ångrar jag dem väl inte så jävla mycket. Eller jo, det är klart att utom det där med lånen å de så hade ju våran tillvaro sett mycket bättre ut. Men snart är allt borta så då är allt fint igen. Då ska man ju bara se till att inte hamna där igen. ;)

Såå trött!!

2010-12-11 @ 18:16:55<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jag är nästan helt dö! Jag har ganska mycket att skriva om och uppdatera men jag orkar verkligen inte. Både listan och det övriga får helt enkelt vänta. Nu ska jag se på Narnia på tv.

Nionde December

2010-12-09 @ 22:43:20<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja, idag är det alltså torsdag. Igen. Jag tycker att tiden går ganska fort ändå. Lite för fort ibland faktiskt. Men så är det väl. Jag får väl helt enkelt se till att försöka fylla dagarna med någonting meningsfullt istället för att inte göra något. Idag har vi inte gjort någonting. Eller jo, jag har vart i skolan och skickat in och lämnat in min slutuppsats. Så nu är det klart. Ingenting kvar på den här kursen (som ju slutar i morgon så det är ju bra). 

Jag beställde två böcker som jag behöver inför nästa kurs också. Det visade sig att Lotta bara hittade två av böckerna, men de fick jag lånat idag och lämnat tillbaka de jag lånat tidigare av henne. Så 170:- fattigare blev jag på kurslitteraturen denna gången och det var ju inte allt för farligt. Jag känner ändå att jag köpte de två böckerna som lät mest intressanta av de fyra vi skulle ha till kursen så alltid något. :P

Annars har vi inte gjort någonting. Jag och Hugo har bara slappat hela dagen och det har varit väldigt skönt. Jag sover så otroligt dåligt nu för tiden alltså! Jag vaknar hela tiden och antingen måste jag gå och kissa, eller så bara jag vaknar utan att egentligen veta varför. Det har ju hållt på så i typ ja, 15 veckor eller något... Så jag hoppas att det ska bli lite bättre när Rasmus kommer ut. Fast då vaknar jag väl av att han ska äta stup i kvarten så det är ju säkert inget bättre om man ser det från det håller. :P

Stefan har jobbat två heldagar nu. Det är så tråkigt när han gör det! Men i morgon så går han förmiddag som han skulle ha gjort hela veckan. Så han och Figge ska tapetsera i Rasmus rum. Det är någon cover-it tapet som jämnar ut väggarna och som man sedan målar på. Så om allt går som planerat så ska jag börja måla på lördag. ♥ För ja, det är jag som målar. Jag hade gärna tapetserat också eftersom jag hade gjort det för ett bra tag sedan! Men jag når inte. Jag når knappt till taket om jag står på tå på en stol, så jag behöver hjälp. Stefan får ta det. Och det är klart att det är väl roligare å stå där inne å tjöta med Figge än med mig när man jobbar. :P 

Nej nu är jag verkligen jättetrött! Jag sitter redan iordninggjord för natten, i sängen, jag ska bara lägga ifrån mig datorn och sluta ögonen i princip så sover jag. God natt!

♥ Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick

2010-12-09 @ 22:32:33<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag är duktig på att skämma ut mig själv, vilket resulterar i ganska många pinsamma ögonblick lite här och var. Jag vet faktiskt inte om jag så här på rak arm kan komma på någon speciellt pinsamt minne faktiskt. Jag skämms ganska lätt och tycker att saker är pinsamt. Jag skäms över saker som jag gör, saker som andra gör, saker jag ser okända människor gör på tv och som människor råkar ut för. Jag kan sitta hemma i soffan och råskämmas för någonting som någon gjorde i en serie på tv.

Så ni förstår att jag har många ögonblick i mitt liv som jag har tyckt vart pinsamma. :P

Idag har jag inte råkat ut för någonting som jag tyckt vart pinsamt mot mig personligen. Det har vart en ganska lugn dag. Däremot så skämdes jag när jag såg på byggfällan idag. Jag skämdes för utlänningens skull som sa att han inte visste vad det innebar att vara våtrumsbehörig fast han skrivit på ett kontrakt med sina kunder där han själv angett att han var just detta. Jag skämdes också för hans skull när de berättade för honom att hans F-skatt sedel blivit indragen för ett tag sedan, men han hade ingen aning om det. Pinsamt! Och detta visar de på tv! Stackars människa. ^^

Vad skäms ni över? :D

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne

2010-12-08 @ 21:19:47<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Favoritminne?!
Har man sånna?
Jag har nog inget i alla fall. Jag har däremot många fina minnen som jag vårdar ömt. Känner inte riktigt för att dela med mig av något av de som ploppade upp i mitt huvud när jag rotade igenom minneasrkivet.
De är liksom privata. ;)

Barnrummen

2010-12-07 @ 22:30:14<3<3
Dagboken, 7 Kommentarer<3<3
Målade i en fin färg som passar till rummet, upphängda på väggen. Kommer att bli fin-fint!
Vad tror ni?(Bokstäverna är egentligen lika stora och kostar 18:- styck på Panduro)

Jag har även planer på att sätta upp väggtexter i rummen. Jag har två stycken som jag tycker jättemycket om men inte vet vilken design eller i vilket rum vilken text hamnar. Men här är några exempel på dem.Och

Jag hittade även jättesöta figurer som man man göra någonting roligt av. Personen som lagt ut dem på internet säger att hon köpt dem på Panduro och målat dem själv. :P Om man skulle åka till Panduro snart kanske... ^^Vad tror ni om mina ideér? Stefan bara suckar och säger: "Mmmmm......" ^^

♥ Dag 16 – Min första kyss

2010-12-07 @ 21:03:45<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Pussats har jag gjort massa gånger. Med många. Både med tjejer och killar, pojkvänner och tjejkompisar, kända och okända. (Haha. Jag och Kissen brukade ha pussartävlingar ute på fester där vi tävlade om vem som kunde få flest pussar av olika människor under en kväll... Det var tider det. ^^)

Men min första kyss, den tillhör Patrik. Jag kommer ihåg det som om det inte var så länge sen... Jag gick i sexan och vi var hemma hos Johan. Det var Jag, Anne, Patrik och Johan förståss. Vi tittade på någon film (Vilken det var kommer jag inte så noga ihåg eftersom det inte var så intressant. :P) Anne och Johan låg i Johans säng och mös medan jag satt i Patriks knä i den stora fåtöljen på andra sidan av en liten bokhylla som stod vid sänggaveln. Vi brukade vara där, och vi brukade vara placerade precis som denna dag. 

Jag var så lycklig just då och livet var precis som jag ville ha det. Jag kommer ihåg att efter filmen så drog jag med mig Anne ut i hallen utanför Johans rum och berättade för henne vad som precis hänt. Vi fnittrade och flummade en liten stund (Johans mamma måste ha undrat vad som var fel på oss... ^^) Sedan gick vi in till pojkarna igen. Vi placerade oss precis som tidigare och pratade tills kvällen kom. 

Dagen efter så berättade Anne att hon hade pratat med Johan när vi gått in till pojkarna dagen innan. Berättat och Johan skrattade och sa att Patrik hade berättat precis samma sak medan vi var ute. ♥ Härliga minnen. Härliga vänner!

Dagen verkar sluta bra...

2010-12-07 @ 19:09:27<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Ja det verkar bli ett helt ok avslut på en väldigt tråkig dag. Stefan är iväg och köper hem lite max-mat. Jag var väldigt sugen på det och älskling hade ingenting emot det. ^^ Sen så fick jag precis reda på dels att en kompis hade tre av de fyra böckerna som vi ska ha till nästa kurs. Och jag ska få låna dem så jag slipper köpa dom. :P *Yayy spara massa pengar* Sedan fick jag också reda på att den sista boken kostar 41:- att beställa från Bokia så den kostar ju inte så mycket. Det känns jävligt bra!

Nej nu ska jag lägga mig ner och vila min stackars mage som har börjat ömma... -.-

Skola

2010-12-07 @ 12:43:58<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Idag har jag granskningsseminarium så jag var tvungen att åka till skolan. Ja det finns ju värre saker att gröra men jag hade ändå ingen ork till att åka idag egentligen. Jag har i alla fall fått gjort en hel del bra saker så jag får väl vara nöjd.

Kopierat lite sidor ur en bok jag inte har, läst igenom alla arbeten och kommenterat inför seminariet (kan ju vara bra att göra eftersom seminariet är om en halvtimme...!), ansökt om studieuppehåll och platsgaranti samt skriva ut alla nödvändiga papper till nästa kurs som börjar på måndag. *Hjälp*

Det känns gött skummt att nästa kurs börjar redan på måndag. Den är på fem veckor och efter det är jag LEDIG! I ett helt år! (Om allt går som planerat men det gör det ju iofs sällan.)

Nej nu ska jag gå ner till cafeterian och köpa mig någonting att smaska på innan seminariet. Jag är så otroligt godissugen! Sen ska jag möta upp med mina studiegruppskompisar och knalla iväg för att träffa våran kursledare. Tjing!

♥ Dag 15 – Mina drömmar

2010-12-06 @ 11:27:03<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Min drömmar är ganska difusa. Jag drömmer om lycka rent allmänt. Att mina barn ska växa upp, hela, rena, friska och lyckliga. Jag har inga större planer inför framtiden mer än att jag vill ha hus. Jag vill ha en hund till, kanske ett barn till... Den som lever får se liksom. Så länge som jag är lycklig är jag nöjd.

I gymnasiet sa Anton och Tor till mig att jag var tråkig. Jag hade tråkigt planer för framtiden och att jag nöjde mig med för lite. (Anton var den jag umgicks mest med under hela gymnasietiden.) De hade båda stora planer och satsade stort på att nå deras mål. Bra gjort. Idag har de hunnit med otroligt mycket och provat på massa saker. Anton har flyttat runt i världen och hittat sig en flicka i Holland. Tor arbetar som fotograf i Göteborg och vad jag kan läsa i våra samtal så är de lyckliga. Jag är glad för deras skull, men jag nöjer mig helt enkelt med att bo här i Trollhättan. Där jag i stort sett är född och uppvuxen; med min underbara lilla familj som jag älskar och vänner som ger vardagen en guldkant. Det är det jag vill göra resten av mitt liv. ♥

Gårdagens inlägg

2010-12-06 @ 11:15:40<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja, igår skulle jag ha lagt in ett självporträtt egentligen. Som dagens inlägg, men jag fick inte till det med scannern och helt ärligt... Jag tror att ni klarar er utan att se vad jag har ritat. :P Tänk er en stor mage med armar och ben. Ett litet huvud högst upp med lite spretigt hår. Voilá! :D

Jag har kommit på att jag helt glömt bort att lägga ut bilder på de fina sakerna som Rasmus har fått av Marita. Jag ber om ursäkt för det och tror inte att någon egentligen har saknat bilder eftersom ingen har frågat. :P Men här kommer de iaf! En jättesöt kofta och en underbar dreggellapp! Tusen tack kära vän!
Nu är det ju bara och vänta på att han ska komma ut. Jag var lite orolig i morse när jag hade otroligt ont i magen. Jag tänkte "hjälp! Nu händer det!" Men så avtog det något. Jag vet inte riktigt vad det var, men nu är det inte så farligt. Min BM sa sist jag var där att om det går över så är det oftast ingen fara. Och ja, det har ju gått över lite. Det kommer och går men det är inte lika starkt längre. Om det håller i sig så får jag väl ringa till förlossningen och höra vad de säger. Min plan idag är i alla fall att ta det lugnt och hoppas på att Rasmus inte känner för att komma ut riktigt än. :P

Färg

2010-12-05 @ 12:59:48<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Har jag berättat att vi köpt färg till Rasmus rum nu? Wasabi och Toddy blev det. Kommer nog att bli super. ♥

Lussebullar

2010-12-04 @ 20:13:19<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag har vi inte gjort så mycket faktiskt. Bara slappat jag och Hugo. Vi har julpyntat *äntligen* och så har jag bakat lussekatter. Hugo somnade i första jäsningen så... :P

Stefan har jobbat idag och när han kom hem så var det bara för honom att ta en dusch och byta om för han skulle iväg på julbord med jobbet. Så ja, kvällen blir ensam för vår del också. Men det för inte så mycket. Marita kommer över på lite lussebullar och VD så kvällen är räddad. ♥

Rasmus håller på och lever loppan i magen. Tänk att det är bara strax över 8 veckor kvar tills BF. Känns konstigt ändå. Men han börjar bli tung nu. Jag känner mig som.... Som ni vet om ungen har haft på sig blöjan hela natten och kissat massor. Så när han går upp ur sängen så hänger liksom blöjan nere vid knäna. Ni vet vad jag menar? Så känner jag mig. Haha. Fatta va sexig man känner sig då. XD Men nej, det är ingenting som hänger ut än så länge han är fortfarande "uppe" i magen. ^^

Nu börjar också lite allvaret med att hitta en vagn. Det är fan lättare sagt än gjort. Jag har ju redan bestämt mig för att jag ska ha en Teutonia Mistral S. Ska bara hitta den rätta vagnen ute i världen också som inte är för ful eller för dyr. Det börjar ju dra ihop sig lite med tiden... :P

Panda och Skunk

2010-12-04 @ 12:54:09<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Panda och Skunk sparrar.

Skunk: Det här är ju fusk! Du är ju fyra gånger så tung som jag!
Panda: Du förstår inte poängen skunk, tyngden sitter i sinnet.
Skunk: Ja, och den sitter i din stora rumpa också!

♥ Dag 13 – Vardagslyx

2010-12-04 @ 12:35:58<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Vardagslyx är någonting som verkligen ändrar mening när man blir mamma. Nu för tiden hör det till lyx när man får äta frukost i lugn och ro utan att någon hänger i kläderna. Eller när man kan sätta sig i några minuter och se på tv eller ens gå på toaletten utan att någon står och gallskriker för att man inte spenderar tid med honom. 

Eller kanske ens när ungen lyssnar på vad man säger för en gångs skull... -.-'

Mongo älskling!

2010-12-03 @ 21:27:08<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Gud va skönt, nu har jag lämnat in slutuppgiften till granskningen. Så får jag höra på tisdag va studiekompisrna tycker om den på granskningsseminariet. :P Bra hoppas vi väl haha. Men det är alltid bra att få lite respons på arbetet.

Jag har faktiskt tänkt att gå och lägga mig eftersom jag är så satans trött efter en dålig sömn inatt. Men först vill jag dela med mig av lite bilder på Mongo som gossat ner sig i soffan. Haha. *Kärlek*
Första veckan i December

2010-12-03 @ 15:56:09<3<3
Dagboken, 1 Kommentarer<3<3
Jaha ja nu har snart hela den första veckan gått i December. Vart har tiden tagit vägen? Och jag har knappt julpyntat än?! Va fan! Jag har plockat fram lite grann, resten står i lådor i hallen. Jag har helt enkelt inte orkat. Inte ens rotat fram mina julgardiner har jag gjort. *skriver upp på måste-göra-listan*

Däremot har jag hunnit en bra bit med julklapparna. Jag har bara mina bröder kvar och jag vet redan vad de ska få. Dessvärre var den varan slut när jag skulle köpa det i går så jag får åka ut å köpa det lite senare. Men det löser väl sig. Annars får jag ge pengar eller något. :P

Jag har verkligen sovit uruselt idag. Jag är lite irriterad över att det alltid händer när det är någonting viktigt i skolan. Men så är det väl därför jag sover så dåligt också. Jag har väl vart nervös utan att jag hunnit känna av det. Har ju vart så mycket med allt annat. Men vi hade den gestalterande examinationen idag i skolan och vi fick G på den så jag är nöjd. :P Då vänder vi våra blickar framåt mot slutuppgiften som ska skickas runt i morgon. Jag har lite att ändra på den innan men det får jag ta ikväll när Stefan kommit hem tror jag.

Annars idag har vi inte gjort så mycket. Jag har planerat inför "nästa" månad, vilket är December. *lite efter* Och skrivit Hugos dagistider och skrivit ner hur jag och Stefan "jobbar" och så. Jag är riktigt nöjd med nästa kurs faktiskt. Vi har först två veckor med massa föreläsningar, och sedan har vi typ ingenting. Fy va skönt! Det betyder att om Rasmus behagar att komma för tidigt så kommer jag fortfarande att kunna göra färdigt kursen. Det är det jag har vart som mest nervös för. Och just nu känns det superbra!

Jag håller för tillfället på att koka julskinka. Jag hoppas att den kommer att smaka bra. Jag har lite funderingar på om jag ska orka ta mig bort till affären och köpa jäst och mjöl och baka lite bröd tills Stefan kommer hem. Så kan vi äta nygräddat bröd med julskinka till kvällsmat. Det hade ju inte suttit fel. Men vi får se på vilket humör Hugo är när han vaknar. Han valde ju att gå och lägga sig och vila nu för ca 10 minuter sedan. *suck* Så om en ca 20 minuter får jag väcka honom igen och han lär väl inte vara så glad då inte.

På tal om Hugo så gjorde han mig så glad i går *not*. Stefan gick in till honom och skulle säga till honom att han skulle sova och kom ut med en jättestor tapetremsa. Härligt. Stefan höll upp tapeten och sa "Det ser ut som om vi får göra om i Hugos rum lite tidigare än planerat..." Ja, det får väl bli så. Men han får hålla sig tills efter allt. Så senare i början på nästa år så ska vi väl fixa i ordning i Hugos rum på riktigt också. Inte bara planera så som jag har gjort hittills. :P


Fint va? :)

♥ Dag 12 – I min handväska

2010-12-03 @ 08:17:42<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Min handväska är stor så att jag ska få plats med mycket grejjer i den! :D Jag brukar plocka i och ur saker efter behov men oftast så finns det bland annat:

 • Lypsyl
 • Alvedon
 • Halsbrännetabletter
 • Tårar
 • Servetter
 • Våtservetter
 • Några blöjor
 • Plånboken
 • Almanackan
 • Lite kvitton som jag egentligen kunde slänga
 • Napp
 • Nycklar
 • Mobil
Ja, det är väl sånt som alltid hänger med liksom. Sen så plockar jag ur blöjorna och i med pennor å sånt om jag ska till skolan och tvärt om om jag ska ut med Hugo. =)

♥ Dag 11 – Mina syskon

2010-12-02 @ 21:11:33<3<3
Dagboken, 2 Kommentarer<3<3
Jag har ett eller tre bröder beroende på hur man ser det. Jag kallar dem för mina bröder allihop fast ja, egentligen är ju bara en av dem det.

Min lillebror Tommy är mitt helsyskon. Han fyllde arton i år och går tredje året på lichron här i Trollhättan. Han bor i en egen lägenhet och svarar aldrig när jag hör av mig till honom. Det gör att jag inte har någon aning om vad han sysslar med på dagarna eller knappt känner honom ens om jag ska vara helt ärlig.
Han fyller år den 23 september, alltså den dagen Hugo föddes. :P Lätt att komma ihåg.

Mina två andra bröder är bonussyskon. Det är min mammas killes barn. Så jag har liksom inget blodsligt band till dem. Men de heter Steffo och Sebastian, men jag säger Basti. :P Steffo är lika gammal som Tommy och Basti blev 13 i år.  Jag vet inte så mycket om dem heller faktiskt eftersom jag träffar dem så sällan. Jag var ju nästan aldrig hemma hos mamma när hon bodde i Munkedal och nu när mamma och Bjarne flyttat till Vänersborg, bor killarna kvar i Munkedal hos sin mamma. Vilket betyder att jag väl inte kommer att träffa dem så ofta den närmsta framtiden heller. :P

1 December

2010-12-01 @ 18:11:10<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Ja, det är fortfarande den 1 December och jag har ätit min första chokladbit i år. :) Jag har också vart nere i källaren i tre timmar och sorterat och rensat. Fy fan va mycket skit vi har där nere! Det är helt sjukt. Nu har jag stapat en jävla massa skit på hög där nere som ska raka vägen till en soptunna. Sedan har jag ett par lådor där nere som ska till loppis också. Så jag ska ringa och höra med min mormor om hon ska till loppis någon gång och vill ha lite extra saker.. :P

Efter det var det dax att åka till NÄL med Hugo och allt såg bra ut precis som väntat. Han lät fint i luftrören också när läkaren lyssnade och vi kom fram till att vi ska ringa till honom i vår och berätta hur det har gått resten av vintern. Hugo får fortfarande inhalation vid behov och det ska vi fortsätta med. Så får vi se om vi behöver komma tillbaka om ett år igen. Det beror på hur resten av vintern nu har varit när vi ringer i vår.

Vi var också på A K lack på vägen hem och köpte färg till Rasmus rum. Nu har vi alltså allt hemma för att rummet ska bli klart, förutom lister men det är ju inte jättebråttom med. :P Det vi kan sakna, som vi lär märka efter hand är typ småsaker så som någon pensel eller roller eller så... Men vi tror att vi har även sånt hemma. Åh vad jag hoppas att vi kan sätta igång snart så det blir färdigt! :D

När jag var nere i källaren så hittade jag vårat julpynt som Stefan inte hittade när han var där nere. Så det har kommit upp nu men jag orkar helt ärligt inte plocka upp det idag. Så det får stå i lådorna tills i morgon. Då kommer jag säkert orka plocka upp det.

Ikväll ska jag över till Marita och se på lite VD-avsnitt också. Det kommer säkert att bli minst lika roligt som vanligt! :D

♥ Dag 10 – Mitt favoritplagg

2010-12-01 @ 18:03:13<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Jag har inget speciellt favvo-plagg faktiskt. Men jag måste säga att mysbyxan är mitt absoluta favoritplagg. Eller typ pyjamasbyxan. :D Jag älskar att var ledig och kunna dra på mig Stefans stora mysbyxor. Ah... Det är helt underbart. :D

1 December

2010-12-01 @ 10:17:25<3<3
Dagboken, 0 Kommentarer<3<3
Idag är det första december! (Upptäckte jag nu) :P Det betyder att jag efter detta inlägget kommer att springa ut i köket och plocka ner våra chokladkalendrar och öppna min och Hugos första lucka. Naturligtvis kommer han att vara med och få sin chokladbit. :P

Vad händer annars idag? Jag hade tänkt att det skulle bli en väldigt lugn dag idag men jag tror inte att det blir det. Jag ska snart gå ner och rensa lite i källaren för Stefan hittade tydligen inte vårt julpynt härom dagen :S Illa! Så jag får ta fram dem så vi kan julpynta här hemma. :D 

Sedan ska vi på återbesök på NÄL med Hugo idag för astmautredningen. Men det känns ganska bra för han har ju inte haft några direkta besvär av det på länge. Så vi får väl se vad de säger.

På hemvägen kanske vi ska åka och se på färg till Hugos säng och Rasmus rum. Det känns också roligt. Jag vill att vi ska försöka få upp den där grejjen på väggarna så vi kan måla snart men Stefan var inte lika sugen. Han är så lat! ^^ Haha. Nej men han tycker att vi har gott om tid på oss, och det har vi ju iofs.

Det är ju nio veckor kvar innan BF men det känns som om han inte kommer stanna där inne så länge eftersom jag redan har så mycket förvärkar. Hmm.. Jobbigt det där men jag har lite panik iaf för att vi inte ska hinna klart innan det är dax att åka in till BB. Men men det värsta är ju gjort på rummet. Det som är kvar är ju bara hyllan, tapetseringen, målningen och sätta upp listerna. Det lät ju inte så lite när man skrev ner det, men allt går ju ganska fort och det är ju roliga saker som syns liksom. Det kommer att bli fint. :D

RSS 2.0